Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Šilingė @ 2009 03 19, 20:47)
Lietuvių kalba ta knygelė yra pati rimčiausia literatūra apskritai  rolleyes.gif Visose gėlių knygose info per daug apibendrinta ir gerokai banali bei ribota. Yra knyga apie Lietuvos gegužraibinius, bet kambarinėms kultūroms praktiškai nieko iš jos nepritaikysi. Enciklopediniame žinyne Augalai yra skiltis orchidėjoms, bet info irgi gerokai ribota ir mažokai praktiška, paskaityti gal ir verta, bet knygos kaina 169 Lt (akcijos metu pirkau už 75 Knygų klube, visa ta serija žinynų nebloga šiaip) ir jei pirkti tik dėl orchidėjų, tai kaži kaži ar verta  g.gif  Visa rimčiausia informacija lietuviškai yra rojaus soduose, pasirodo  doh.gif  Ir toje minėtoje knygutėje iš Mano namų serijos...

ech... dekoju.... drinks_cheers.gif verysad.gif nebloga ta knygele, bet as jei jau tikrai rimtai i kazka ininku, pajuntu, kad paprastos info apie auginimo subtilybes neuztenka (nors ten saunu, kad kiekviena rusis aprasyta atskirai). Noretusi truputi botaninio nagrinejimo blush2.gif na, suprantat... ax.gif nieko, teks tenkintis tuo, ka randam ax.gif
naujute, sis forumas geras, tiesiog cia yra viena tema, skirta orchidejoms, o rojaus soduose, kaip tikram gelininku puslapy, yra daug subforumu atskirom rusim, uzsakymams ir t.t., tad pas mus ir gaunasi pliurpalyne tongue.gif na ir gerai, cia juk supermamos, ne sodu puslapis. Taigi, kas kam aktualu mirksiukas.gif
P.S.: ten lygiai taip pat pliurpiama ne i tema ir tiesiog dziaugiamasi ziedais, kaip pas mus tongue.gif taigi, mes ne prastesnes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 19, 20:55)
Taigi, kas kam aktualu  mirksiukas.gif
P.S.: ten lygiai taip pat pliurpiama ne i tema ir tiesiog dziaugiamasi ziedais, kaip pas mus  tongue.gif  taigi, mes ne prastesnes  ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
pritariu tau, tikekimes ir kitos pritars ir nereikes musu is cia varyti g.gif lotuliukas.gif
axara gal geliu bazej kokiu idomesniu phaliku yra uzvesta??? noreciau kokios karvytes gal, net nezinau ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naujute: 19 kovo 2009 - 20:10
QUOTE(naujute @ 2009 03 19, 20:09)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
pritariu tau, tikekimes ir kitos pritars ir nereikes musu is cia varyti  g.gif  lotuliukas.gif
axara gal geliu bazej kokiu idomesniu phaliku yra uzvesta??? noreciau kokios karvytes gal, net nezinau ...

na kiek vakar ziurinejau tai nieko nebuvo tokio ko netureciau...dauguma ruzavos, baltos, geltonos...na o karvyciu tai tikrai nebuvo, tik buvo balta su violetinem demem, toj aleksoto parduotuvej salia karmelitos, trys augalai susodinti i viena vazoneli ir kainavo 80lt, o daugiau karvyciu nepastebejau, gal pabandyk maximose paziurineti, ypac hyperyje, ten paprastai buna visokiu groziu taip pat smile.gif
Atsakyti
Cioce, per naujo pasigrozejau wub.gif http://public.fotki....ts/img2299.html
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 03 19, 20:40)

neiprastos, nepaprastos ir labai grazios gelytes wub.gif
Atsakyti
Turbūt neįmanoma būt abejingam orchidėjoms.Vieną nusiperki ir negali sustot,kaip toj čipsų reklamoj.Aš šiandien papirkau nežiniukę, jau bus penktoji mano kolekcijoj.Įdomu kokia spalva. g.gif Bet jau jaučiu,kad klimstu su tom savo gėlėm wub.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 03 19, 21:40)
as irgi vakar apie tai pagalvojau, bet be sitos knygos daugiau lietuviu kalba nera, yra tik kai kuriose kambariniu geliu knygose atskirti mazi skyreliai..na orchidejos pas mus nesenai ispopuliarejo, tai dar turbut nespejo knygu prileisti  biggrin.gif
Papildyta:
viskas aisku smile.gif na dar karteli dekui uz info ir uz pagyras  bigsmile.gif  o Lietuva, ir tu dar karteli imesk savo cimbidzio foto, jei netyngi smile.gif

Netingiu, žinoma, prašom - va maniškis smile.gif

user posted image
user posted image

Gal aš ir pamišus, bet nuėjau ir pagaliau pasodinau savo Cymbą į žemę. Nors neturiu to arklio š..., bet jau pagailo man jo, nes visiškai šaknys plikos, žemės nei lašelio. Kaip taikliai misterija pasakė, jį ne persodinti, o pasodinti reikia. O jis pas mane jau nuo vasario 18 d. taip stovi. Tai kai atsivešiu š... išimsiu gražiai ir ten jam ant dugno paklosiu.
Tikiuosi nesupyks mano gražuolis, kad jau taip šūdinai su tuo š... išėjo doh.gif
Atsakyti
buvau šiandien eilinį kartą Vilniaus Ermitaže, ir ligoniams pranešu - labai gražios baltosios didžiažiedės po 16,99lt, jei dar kas nors nori šito klasikinio grožio... sakė dar yra ir sandėly neiškrautų.

cymbidžių tik iškrautų krūva, alia kaina 150 doh.gif tai net nepažiūrinėjau....

yra raibuolių, tokių tamsių vos ne juodų ir žalsvokų, tikrosios grobuonės, po 49, pamąsčiau, pamąsčiau ir nesiryžau....

pasigriebiau paprastą phaleonopsį baltajį didžiažiedį, tik kad viduriukas ryškiai violetinis, rytoj šviesoj pasistengsiu žiedą nufotografuot. kažkaip įdomus man pasirodė, nors ieškoju su ryškiai raudonu viduriuku, bet ir šitas ne blogesnis thumbup.gif

bet kažkaip ta liga šiek tiek aprimo... gal jau pakankamai turiu, yra prie ko pašokinėt,nebėra kada perlaistinėt net lotuliukas.gif . šiandien pirkau, vos išsirinkau, bet tik dėl to, kad nuo vakar žiauriai susinervinus ir net vyras davė pinigų ir liepė ką nors nusipirkt.... unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 19, 19:55)
ech... dekoju....  drinks_cheers.gif  verysad.gif  nebloga ta knygele, bet as jei jau tikrai rimtai i kazka ininku, pajuntu, kad paprastos info apie auginimo subtilybes neuztenka (nors ten saunu, kad kiekviena rusis aprasyta atskirai). Noretusi truputi botaninio nagrinejimo  blush2.gif na, suprantat...  ax.gif  nieko, teks tenkintis tuo, ka randam  ax.gif
naujute, sis forumas geras, tiesiog cia yra viena tema, skirta orchidejoms, o rojaus soduose, kaip tikram gelininku puslapy, yra daug subforumu atskirom rusim, uzsakymams ir t.t., tad pas mus ir gaunasi pliurpalyne  tongue.gif  na ir gerai, cia juk supermamos, ne sodu puslapis. Taigi, kas kam aktualu  mirksiukas.gif
P.S.: ten lygiai taip pat pliurpiama ne i tema ir tiesiog dziaugiamasi ziedais, kaip pas mus  tongue.gif  taigi, mes ne prastesnes  ax.gif

Mikuotuke, tokiu atveju teks mokytis anglų kalbos doh.gif Aš su anglų nelabai kaip, tai skaitinėju rusiškai, vokiškai, o ir tuose pačiuose angliškuose tekstuose paieškau pažįstamų raidžių lotuliukas.gif - su laiku pradedi suprasti. Užsienio saitų apie orchidėjas galybė, tas pats www.orchidspecies.com - fantastiška fotoenciklopedija. Taigi, besidomint augalais gaunama dviguba nauda - pramokstama užsienio kalbų bigsmile.gif
P.S. Rojaus soduose pliurpalus nuolat trina moderatoriai, jei ją. Atkreipkite dėmesį, kokio senumo postų esama kai kuriose temose - tiesiog išgryninama info ir paliekama ta, kuri naudinga, kad naujokai galėtų pasiskaityti. Yra temos Plepame, Pagyros, Parduotuvinės naujienos - visokiems nukrypimams, bet šiaip tvarkos ten derėtų laikytis irgi mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos ligoniukes 4u.gif biggrin.gif

as siandien pagriebiau va tokia,jau nuzydet baigia.. nukainuota lotuliukas.gif uz 10lt biggrin.gif bigsmile.gif tai ir neimt neimanoma bigsmile.gif ir siaip nepriziurimos jos tose parduotuvese kaip pridera..

cia ta didzioji 4u.gif
http://www.ipix.lt/images/49450996.jpg

saknys kazkiek matosi (kaip manot? ) g.gif

http://www.ipix.lt/images/76845385.jpg

o va cia yra nudziuvusios saknys,ar jas galiu nukirpti?
http://www.ipix.lt/images/65281637.jpg

aciu uz info 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...Lelyte...: 19 kovo 2009 - 22:59
QUOTE(Tina* @ 2009 03 19, 21:40)

QUOTE(axara @ 2009 03 19, 21:43)
neiprastos, nepaprastos ir labai grazios gelytes  wub.gif

Ačiū 4u.gif Šis vienas iš mano kolekcijos perliukų wub.gif Auginu nuo "kūdikystės".
Atsakyti
QUOTE(...Lelyte... @ 2009 03 19, 22:58)
sveikos ligoniukes  4u.gif  biggrin.gif

as siandien pagriebiau va tokia,jau nuzydet baigia.. nukainuota lotuliukas.gif  uz 10lt biggrin.gif  bigsmile.gif  tai ir neimt neimanoma bigsmile.gif  ir siaip nepriziurimos jos tose parduotuvese kaip pridera.. 

Nu bet ir pasisekė, tokį grožį nuskynei thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mocha: 19 kovo 2009 - 23:07