QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 19, 08:04)
dėl reanimacijos, gal padės mano ~ mėnesio patirtis kam:
laikau reanimatoriuje phaleonopsiuką be šaknų ant radiatoriaus ir pirmas dvi savaites procesas jau buvo pradėjęs judėti, nes kol buvo šalčiai, mūsų radiatorius buvo beveik visą laiką šiltas ir kiminai sėkmingai garino drėgmę.
dabar, kai atšilo lauke, mūsų radiatoriai šildo tik naktį
o vieną dieną per giliai įkišau į tik tik padrėkintus kiminus ir tos vienos dienos užteko supelyti ir apjoduoti naujai bedygstančiai šaknelei
pasimokinau, dabar dieną aš jį būtinai ištraukiu iš kiminų, apdžiovinu ir kiminuose tiesiogiai netupi, tik virš jų, ir tik naktį tupi kiminuose, manau tai truks amžinybę, nes šilumos jam ryškiai per mažai... na, bet pažiūrėsim
Vat aš irgi galvoju ar temperatūra tinkama jiem:hm neturiu su kuo pamatuoti.Stengiuos laikyti šviesioj šiltoj vietoj dienos metu,o naktį tai jau šalčiau tenka pakentėt.
Gal kaip nors. Ačiū
Papildyta:
QUOTE(Gaurė @ 2009 03 19, 08:12)
Na, vakar sakiau, galiu pakartoti
Naujos šaknys pradeda dygti labai įvairiai - gali po savaitės, tačiau gali tekti laukti ir ne vieną mėnesį. Labai svarbu tinkamas šilumos ir drėgmės santykis. Kiminai reanimatoriuje turi būni ne šlapi, o vos vos drėgni. Taip pat gėlytė turi būti padėta ant kiminų, o ne užkast jais. Ir nepamiršk vėdinti.
Ačiū labai
turėsiu omeny