QUOTE(Diana76 @ 2009 03 19, 01:22)
lotute tu skaitynejaisi daugiau
jei saknu laaaabai daug ir jos lipa per virsu ar reikia nukarpyti ir persodinti ar ne? ir koki vazoneli reikia imti persodinimui didesni ar galima ta pati? mano mini yra stikliniuose indeliuose jau 2 metai, ir nieko as jiem iki siol nedariau tik paliedavau, o cia skaitau kad neturi stoveti vanduo vazoneli
o gal kas zinote ir nebutu labai sunku atsakyti i mano klausimus be pykciu, kad neskaitau temu
Aš ne lotutė, bet atsakysiu
Šaknų, jei jos sveikos, karpyti nereikia. Jei telpa, galima sodinti į tą patį vazonėlį, o jei ne - reikia imti didesnį. Šaknims turi būti gera ventiliacija, tai stiklinis vazonėlis, jei jis be skylės, nelabai tinka. Nirs kaip suprantu, tu taip augini jau du metus. Labai keista, kad nesupuvo, bet visokių stebuklų būna
QUOTE(Diana76 @ 2009 03 19, 01:53)
o cia rimtai?
Labai rimtai, cinamonas dezinfekuoja, juo galima barstyti apkarpytas šaknis arba šiaip pažeistas vietas.
QUOTE(mocha @ 2009 03 19, 03:40)
Sveikos,
papirkau du falenopsius, ištraukiu, o šaknys
nors per vazoną parduotuvėj atrodė visai nieko.Tai aš nukarpiau ir įgrūdau į "reanimatorių",pasidariau pagal instrukciją. Norėjau pasiteiraut,per kiek laiko vidutiniškai laiko šakneles išleidžia (mačiau pas vieną lyg ir mini ūgliuką tokį) ir kada jau galima sodint jas, kokios tos naujos šaknelės turi būt? Ačiū už info
Na, vakar sakiau, galiu pakartoti
Naujos šaknys pradeda dygti labai įvairiai - gali po savaitės, tačiau gali tekti laukti ir ne vieną mėnesį. Labai svarbu tinkamas šilumos ir drėgmės santykis. Kiminai reanimatoriuje turi būni ne šlapi, o vos vos drėgni. Taip pat gėlytė turi būti padėta ant kiminų, o ne užkast jais. Ir nepamiršk vėdinti.