Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(naujute @ 2009 03 18, 19:16)
tokio mazdaug ir reikia man smile.gif o dydis vienas ar yra pasirinkimas kazkoks?
klausimas ar sestadieni dirba geliu baze???

kiek mokejote gal pamenate?

rodos, lyg buvo ivairiu dydziu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 03 18, 20:29)
rodos, lyg buvo ivairiu dydziu  smile.gif

vistiek rosiausi lekti kuria diena, tai sestadieni bus proga wink.gif gal ir phalikas koks bus grazesnis, bus 2 zuikiai 1 suviu nusauti smile.gif
o iki keliu sestadieni dirba gal pameni?
Atsakyti
mamos, tai renkames i ta susitikima, ar ne? g.gif primenu, kad mano parase yra tos temos nuoroda hihihi.gif
tiesiog nezinau, ruostis jam kokios medziagos, kad butu naudinga, nesiruosti unsure.gif
ar norit veliau, po svenciu, kad tokios neaktyvios g.gif
visus atsakymus rasykite susitikimo temoje, kad nebutu off topic blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(amir'a @ 2009 03 18, 17:19)
o ar nepakenktu, jei as profilaktiskai papurksiu del tu skydamariu, nes pas mane kaktusai uzsikrete, tai vienas ju buvo salia g.gif ??? ir as ne actara, o neemezal'i nusipirkau, sake jis bisky platesnio veikimo, turbut ir jis tinka? jis lasiukais, tai gal tiksliau iseis doze nutaikyt 4u.gif

Apibendrinta info apie chemijas mirksiukas.gif Augalam profilaktika nepakenks, o va jei purškimas vyks gyvenamose patalpose, tai gyventojams gali unsure.gif

QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 18, 18:53)
Prasysiu patarimo zmoniu, auginanciu miltonijas arba kiek nusimanancius apie jas  g.gif
mano naujoji gyventoja zydi, turi sveikus sviesiai zalius lapelius, sveikus 2 gumbus.
Senesnioji, kuria pirkau nualinta, turi 2x ilgensius lapus, islaikiusius spalva, bet perlinkusius pusiau. Is pradziu maniau - vargimo pozymis. Dabar ji jau koki menesi pas mane tuno, persodinta (kad galeciau dregnuma stebeti), lyg kiek atsigavusi, o lapai vis dar pusiau nulinke... gal cia nuo ilgumo?  hihihi.gif
tiesa, ta senoji jau nuzydejusi, nukirptais ziedstiebiais. Ar miltonijos, nuzydejusios, sunyksta? Gal isaugina is tos pacios bulves nauja ziedstiebi po kiek laiko?  g.gif
zinau, kad nelengvi klausimai, bet va, kad as daug ko nezinau  ax.gif  blush2.gif

Nuo ko lapai nulinkę, nepasakysiu, bet kad žydi iš vienos bulbos vieną kartą, tai tiesa. Gali būti ne vienas žiedstiebis, bet daugmaž kartu, panašiai kaip oncidiumų, odontoglosumų ir kt tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 03 18, 19:15)
biskeli as OT bet pas kazkuria maciau kad tie vazoniukai istatyti i permatomus tiklinius vazonus, bet grynai permatomus, be jokios spalvos, gal tokiu matet Kaune kuri?labai reikia wink.gif

bazėj stiklo skyrius yra- ten tikrai ką nors pritaikysi, ten perku kaktusam visokius indus- beje ir pigiau nei gėlių pard., o jei šančiuos gyveni- yra irgi stiklo parduotuvė- gali žvilgtelt, senukuos kaip ir tik spalvoti būdavo, nors ką gali žinot
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 03 18, 20:33)
vistiek rosiausi lekti kuria diena, tai sestadieni bus proga wink.gif gal ir phalikas koks bus grazesnis, bus 2 zuikiai 1 suviu nusauti smile.gif
o iki keliu sestadieni dirba gal pameni?

iki 13 val taip pat mirksiukas.gif
Silinge, aciu uz atsakyma, lauksiu nauju dygstanciu ugliu doh.gif kazin, ji atsigaus pas mane unsure.gif
Atsakyti
sveikos, merginos,

noreciau Jusu konsultacijos. Tikliau mano mama smile.gif

Jinai gavo dovanu orchyte, bet va yra keistas kazkoks vienas lapas g.gif idedu nuotraukas, paziurekit, kas cia jam galetu buti g.gif

saknytes tiek orines tiek viduj grazios. ir dar yra vienas lapelis paluzes, tai gal ji geriau nupjauti? g.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 03 18, 20:37)
bazėj stiklo skyrius yra- ten tikrai ką nors pritaikysi, ten perku kaktusam visokius indus- beje ir pigiau nei gėlių pard., o jei šančiuos gyveni- yra irgi stiklo parduotuvė- gali žvilgtelt, senukuos kaip ir tik spalvoti būdavo, nors ką gali žinot

baze didele dabar jau gal bent kurios spalvos galerijoj atsimenat? g.gif
Papildyta:
QUOTE(marimacho @ 2009 03 18, 21:26)
sveikos, merginos,

noreciau Jusu konsultacijos. Tikliau mano mama  smile.gif

Jinai gavo dovanu orchyte, bet va yra keistas kazkoks vienas lapas  g.gif  idedu nuotraukas, paziurekit, kas cia jam galetu buti  g.gif

saknytes tiek orines tiek viduj grazios. ir dar yra vienas lapelis paluzes, tai gal ji geriau nupjauti?  g.gif

gal pirmam puslapy kur yra rusiska nuoroda i ligas atsakyma rasit??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 03 18, 20:50)

gal pirmam puslapy kur yra rusiska nuoroda i ligas atsakyma rasit??? g.gif

as rusiskai ne bum bum blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciocė @ 2009 03 18, 18:10)

Gaure, keikiais vadinami vaikiukai, kurie išauginami ant žiedstiebių  mirksiukas.gif

Aš žinau, kas yra phalaenopsio keikis. Jie gali užaugti ant žiedstiebio, bet gali ir nuo motininio augalo, jei jo skrotelė yra išpuvusi ir pats augti nebegali.
Čia yra pavyzdys keikio, kuris užaugo ne ant žiedkočio.

user posted image
Atsakyti
Savaitgalį Kauno Akropolio maximoj nugriebiau orchidėją su galingu žiedstiebiu ir trim žiedais (gerai atrodančiais) ir pumpuriuku, šaknytės geros būklės, tik nelieta buvo balažino kiek laiko, vos už 6 lt doh.gif negalėjau susilaikyti, nesugebu tiesiog angel_not.gif
Atsakyti
labas vakaras smile.gif gal žinot ar orchidėjoms (Phalaenopsis) šiek tiek pašalus gali lapai pradėti juoduoti? g.gif turiu keturias, nė viena dabar nežydi. bet buvo toks super skubus atvejis, kai viską reikėjo išnešt ir tas gėlytes pagriebus padėjau nešildomoj patalpoj blush2.gif dar ir skersvėjo šiek tiek gavo blush2.gif nuo to laiko lapai juoduoja, vysta... g.gif ir nežinau ką daryt doh.gif viena vasarą turi pradėti žydėti, bet jau tik su vienu lapu liko, ir tas jau nebekoks schmoll.gif galvoju, gal ką patarsit? rolleyes.gif
Atsakyti