QUOTE(amir'a @ 2009 03 18, 17:19)
o ar nepakenktu, jei as profilaktiskai papurksiu del tu skydamariu, nes pas mane kaktusai uzsikrete, tai vienas ju buvo salia
??? ir as ne actara, o neemezal'i nusipirkau, sake jis bisky platesnio veikimo, turbut ir jis tinka? jis lasiukais, tai gal tiksliau iseis doze nutaikyt
Apibendrinta info apie chemijas Augalam profilaktika nepakenks, o va jei purškimas vyks gyvenamose patalpose, tai gyventojams gali
QUOTE(mikuotuke @ 2009 03 18, 18:53)
Prasysiu patarimo zmoniu, auginanciu miltonijas arba kiek nusimanancius apie jas
mano naujoji gyventoja zydi, turi sveikus sviesiai zalius lapelius, sveikus 2 gumbus.
Senesnioji, kuria pirkau nualinta, turi 2x ilgensius lapus, islaikiusius spalva, bet perlinkusius pusiau. Is pradziu maniau - vargimo pozymis. Dabar ji jau koki menesi pas mane tuno, persodinta (kad galeciau dregnuma stebeti), lyg kiek atsigavusi, o lapai vis dar pusiau nulinke...
gal cia nuo ilgumo?
tiesa, ta senoji jau nuzydejusi, nukirptais ziedstiebiais. Ar miltonijos, nuzydejusios, sunyksta? Gal isaugina is tos pacios bulves nauja ziedstiebi po kiek laiko?
zinau, kad nelengvi klausimai, bet va, kad as daug ko nezinau
Nuo ko lapai nulinkę, nepasakysiu, bet kad žydi iš vienos bulbos vieną kartą, tai tiesa. Gali būti ne vienas žiedstiebis, bet daugmaž kartu, panašiai kaip oncidiumų, odontoglosumų ir kt