Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(merepopins @ 2009 03 18, 12:44)
Sveikos. Esu čia naujokė, auginu 5 falenopsius. Kiek pajėgiau, peržiūrėjau temas, nuorodas, bet atsakymo į man kilusius klausimus neradau. Gal neužmėtysit pušies žievėmis, jei čia paklausiu ax.gif ?

Taigi. 1. Dėl tręšimo. Žinau, kad orchidėjas tręšti reikia atsargiai, nes jos jautrios trąšoms. Tačiau noriu pasitikslinti, kaip? Nusipirkau vokiškų spec.trąšų orchidėjoms (dabar tik pavadinimo negaliu parašyti, neturiu po ranka).Tai tręšti reikia tokiomis proporcijomis atskiedus kaip instrukcijoje parašyta, ar silpnesnes daryti? Ir kaip tręšiama -- į substratą pilama ar purkšti ant lapų? Maniškės auga tuose vazonėliuose, su kuriais pirktos, įstatytais į didesnius vazonus, ant akmenukų. Kai vandeniu laistau, tai per substratą nubėgęs jis susirenka po akmenukais ir orą drėkina ( ačiū Jums, kadaise apie šį auginimo būdą supermamoj skaičiau). O tai ir trąšomis taip pat tik perlieti, ar reikėtų įmerkus vazonėlį palaikyti ilgiau?

kieviena skirtingai, svarbiausia, kad nenudegintum šaknų jomis. purkšt nepurškiu, bet perlieju paprastu vandeniu pirma, kad sudrėkint visas šaknis ir tuomet pamerkiu į vandenį su trąšom, bet dedu maždaug perpus mažiau rekomeduojamos normos.
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 03 18, 13:05)
mamyte 23 tu cia pas mus profe thumbup.gif  noriu taves paklausti kaip tu skidamariu atsikratyti? nepakenks actara ziedams? sako perlieti nepakanka, bet mano cimbidis didziulis, po viena lapa vargu ar apipurksiu doh.gif

tikrai ne schmoll.gif
iš praktikos tokių gyvių aš dar neturėjau tad patarti negaliu tik pagalvoti kaip padėti,o apipurkšti tikrai reiktų,tik perlieti nepadės,ir toliau auginti taip,kad jų vėl neatsirastų

lauk tų patarimo,kas buvo su tuo susidūrę,gal net ir chemikalo tinkamo pavadinimą pasakys,kuris geriau veiksmingas.Arba čia susirask kurie konkrečiai pas tave ir skaityk kaip naikinti
http://www.orchidee.ru/

reikia eitį į "Vredytielį orchirei" kairėj pusė 6 punktas jeigu skaitai rusiškai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytė23: 18 kovo 2009 - 12:15
QUOTE(mamytė23 @ 2009 03 18, 11:59)
jeigu šaknys geros tai drėgmės trūksta ir ne palaistai pakankamai,o jeigu dar šilta namuose...

Siaip laistau pagal nurodymus, kai saknys siek tiek papilkeja, tada perlieju ja vandeniu. Ir salia indeli su vandeniu padejus, kad garuotu. Namuose nera labai jau silta, stengiames perdaug nekurent
Atsakyti
QUOTE(jurgitat @ 2009 03 18, 13:12)
Siaip laistau pagal nurodymus, kai saknys siek tiek papilkeja, tada perlieju ja vandeniu. Ir salia indeli su vandeniu padejus, kad garuotu. Namuose nera labai jau silta, stengiames perdaug nekurent

tai jeigu nori rasti atsakymą parašyk viską kur stovi,kokia namų temp.?....
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 03 18, 13:11)
tikrai ne schmoll.gif
iš praktikos tokių gyvių aš dar neturėjau tad patarti negaliu tik pagalvoti kaip padėti,o apipurkšti tikrai reiktų,tik perlieti nepadės,ir toliau auginti taip,kad jų vėl neatsirastų

lauk tų patarimo,kas buvo su tuo susidūrę,gal net ir chemikalo tinkamo pavadinimą pasakys,kuris geriau veiksmingas.Arba čia susirask kurie konkrečiai pas tave ir skaityk kaip naikinti
http://www.orchidee.ru/

reikia eitį į "Vredytielį orchirei" kairėj pusė 6 punktas jeigu skaitai rusiškai

aciu, as irgi nebuvau susidurus su tokiais gyviais, tai uztat ir klausineju, gal ir durnu klausimu kartai, doh.gif RS radau kad su actara nuodija juos, tikiuosi isnaikinsiu kazkaip g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

as vel su savo baimem - abejoju ar teisingai as savo orch.persodinau doh.gif smulkus substratas i apacia labiau sukrito, o ir saknys nebaisiai matosi (oriniu saknu tik viena ir buvo likus po apkarpymo), ir nusvyra labiau i viena puse lapai nors tu ka...
ar cia tik man blogai atrodo? ---> po persodinimo
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 03 18, 12:14)
tai jeigu nori rasti atsakymą parašyk viską kur stovi,kokia namų temp.?....

Stovi ant palanges, pietinej pusej, bet dabar nera labai tos saules, perdaug nekaitina. Radiatorius po ja prisuktas, tik tiek kad siltas buna, minimaliai. Namuose temperatura svyruoja nuo 16 iki 20. Ja man padovanojo sausio pradzioj zydincia, todel nei persodinau, nei nieko. Nuo to laiko issiskleide naujas ziedas ir dar vienas pumpuras atsirado. Lapai apglebo per paskutines pora savaiciu, nors nepastebejau, kad kazka buciau pakeitus namie
Atsakyti
QUOTE(jurgitat @ 2009 03 18, 13:31)
Stovi ant palanges, pietinej pusej, bet dabar nera labai tos saules, perdaug nekaitina. Radiatorius po ja prisuktas, tik tiek kad siltas buna, minimaliai. Namuose temperatura svyruoja nuo 16 iki 20. Ja man padovanojo sausio pradzioj zydincia, todel nei persodinau, nei nieko. Nuo to laiko issiskleide naujas ziedas ir dar vienas pumpuras atsirado. Lapai apglebo per paskutines pora savaiciu, nors nepastebejau, kad kazka buciau pakeitus namie

manau pas tave jam per šalta,jiems reikia iki +25 ,kad bent jau būtų dieną ,skaityk čia
http://www.rojaussod...i...f=97&t=3238
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 03 18, 13:37)
manau pas tave jam per šalta,jiems reikia iki +25 ,kad bent jau būtų dieną ,skaityk čia
http://www.rojaussod...i...f=97&t=3238

na, jei dažnai būna 16, arba ant palangės šalčiau nie kambary, tai tuomet per šalta;
bet jei daugiausiai ~20 laipsnių, tai nemanau, kad per šalta g.gif tuomet ir pas mane neaugtų visai, nes nepakenčiu, kai prisišildom daugiau nei 21-22 laipsniai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 18, 13:54)
na, jei dažnai būna 16, arba ant palangės šalčiau nie kambary,  tai tuomet per šalta;
bet jei daugiausiai ~20 laipsnių, tai nemanau, kad per šalta  g.gif tuomet ir pas mane neaugtų visai, nes nepakenčiu, kai prisišildom daugiau nei 21-22 laipsniai doh.gif

tai dar nepamiršk,kad ir drėgmė turi būti atitaikyta pagal temperatūrą,jeigu vėsu,o drėgmės lygis aukštesnis nei reikia tai ir darosi tokie dalykai.
Atsakyti
QUOTE(jurgitat @ 2009 03 18, 13:12)

Jei tik perlieji, vadinasi nepalaistai. Phalaenopsius reikia pamerkti kokiai 15 min į drungną vandenuką, kad prisigertų substratas. Paskui nuvarvinti ir padėti į vietą. Laistyti geriau ryte.
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 03 18, 13:58)
tai dar nepamiršk,kad ir drėgmė turi būti atitaikyta pagal temperatūrą,jeigu vėsu,o drėgmės lygis aukštesnis nei reikia tai ir darosi tokie dalykai.

taip, tu teisingai sakai, aš pamiršau šitą pridėti, kad greičiausiai problema būtent drėgmės ir temepratūros santykyje.

QUOTE(Gaurė @ 2009 03 18, 14:16)
Jei tik perlieji, vadinasi nepalaistai. Phalaenopsius reikia pamerkti kokiai 15 min į drungną vandenuką, kad prisigertų substratas. Paskui nuvarvinti ir padėti į vietą. Laistyti geriau ryte.

aš įpylu tiek, kad apsemtų iki pat vazonėlio viršaus ir palaikau 10 sek, visas substratas būna jau persigėręs pakankamai. jei laikyčiau 15 minučių , supūdyčiau, ką jau ir padariau su viena... bet čia manau laistymo skirtumas atsirandantis dėl kitų salygų skirtumų (kambario temp pvz).

jei laistau iš krano, lieju kokia pusę minutės silpna srovele ir to pakanka.
Atsakyti