Žinok , kaip kada , va paskutinį kartą ir man gavosi sausokas , nors viską dariau taip pat ...bet kokia čia problema , jau kaip pilstelėjau vyšnių likeriuko , tai net varvėjo iš to biskvito ...bet labai skanus buvo , niam ....kaip norėčiau gabaliuko
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 22, 14:10)
Man kilo vienas itarimas kai kurios merginos sako, kad gaunasi JUodo misko biskvitas toks sausokas. Na as visad sulieju neperdaugiausiai,bet jis pagal atsiliepimus sake buna minkstut minkstutelis. Gal sakau,sudedat kai kurios visus 150 g miltu nes ten parasyta, gali buti ir maziau, as ziuriu pagal teslos konsistencija, dazniausiai 100 g miltu sudedu ant vieno biskvito ir siaip iskepusi, kai atvesta, tai ir sutepu. Siandien kaip tik viena padariau
Man sausas nesigauna Aš darau giretinės tirštumo tešlą.o sausokas gaunasi,kad nedaug sulaisto biskvitus.Aš tokius "šlapiai-drėgnus" darau.
QUOTE(zebra @ 2009 03 22, 14:14)
Man sausas nesigauna Aš darau giretinės tirštumo tešlą.o sausokas gaunasi,kad nedaug sulaisto biskvitus.Aš tokius "šlapiai-drėgnus" darau.
Ir beje, as tuos kupoliukus - na biskvito virsunele graziai nupjaunu, kad nebutu kieta. O sulaistau, na ant vieno biskvito kokius 6 gal saukstus sirupo. Jei neklystu. Na nesisunkia skystis, bet toks kai papsaudi, tai jauciasi toks cepsejimas nu nemoku pasakyt Stengiuosi, kad biskvitas nebutu per storas. Ir dedu visad tris, kad nebutu bulka, kaip mano vyras sako
CIPCIUK norėjau paklaust o ar nieko tokio jei į citrininį Jūsų keksą dėsiu ne sviesta o kepinių margarina? nes svieto neturiu tik margarino
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 14:18)
Padariau maza torciuka, bet nedesiu, kadangi jis panasus i jau kazkada ideta mano. Jis ne man. Man paciai jau tortu nesinori.. dabar tik mesos ir cepelinu
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 14:18)
tai kas čia šneka.... kas irgi kažką vakare parodys
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 03 22, 14:19)
Ir beje, as tuos kupoliukus - na biskvito virsunele graziai nupjaunu, kad nebutu kieta. O sulaistau, na ant vieno biskvito kokius 6 gal saukstus sirupo. Jei neklystu. Na nesisunkia skystis, bet toks kai papsaudi, tai jauciasi toks cepsejimas nu nemoku pasakyt Stengiuosi, kad biskvitas nebutu per storas. Ir dedu visad tris, kad nebutu bulka, kaip mano vyras sako
supratau. man taip pat gaunasi.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 03:10)
Oi mergaitės .....kokią zarazą į namus ( tiksliau į virtuvę ) užnešiau ....nugi va šitas spurgas .....iškepiau bijodama , kad gal neskanios bus iš pusės normos , ir ką sau manot , vos spėjom užsiplikyti kavą , o spurgų baba ....iš pusės normos 15 štukų išėjo , nu liko man 2 .....kitos kažkur dingo , nė nespėjau mirktelt .......
Žinokit , kažkada atradau " Pliuškas " , Mišelės napoleoną , o dabar tas spurgytes .....nu tirpsta burnoj , purios , minkštos niam niam niam ......tikros zarazos ....tiesa , jos visai neprisigiare aliejaus
Šiandien jas kepiau du kartus .....lėkštelė tuščia , spėkite , kas mane laukia rytoj...????? [/color]
Žinokit , kažkada atradau " Pliuškas " , Mišelės napoleoną , o dabar tas spurgytes .....nu tirpsta burnoj , purios , minkštos niam niam niam ......tikros zarazos ....tiesa , jos visai neprisigiare aliejaus
Šiandien jas kepiau du kartus .....lėkštelė tuščia , spėkite , kas mane laukia rytoj...????? [/color]
Nu nesigavo man tos spurgikes
o taip as ju nerejau....
viska dariau pagal recepta, ant mazos ugnies sudejau, apkepiau is apieju pusiu, apskrudo, issiemiau paragauti riebalu kruba ir puszalis vidus
dar pakepaiu, jau laaabbbai rudos - vidus vien aliejus.... ir jokio purumo
sudejau visas likusias i orkaite....
PS. miltai 550 D... cai turbut viska ir padare...
Juodasis miškas gavosi liuksinis, pjūvį net į pagyras nunešiau su visais komentarais
QUOTE(akvadigi @ 2009 03 22, 17:12)
Nu nesigavo man tos spurgikes
o taip as ju nerejau....
viska dariau pagal recepta, ant mazos ugnies sudejau, apkepiau is apieju pusiu, apskrudo, issiemiau paragauti riebalu kruba ir puszalis vidus
dar pakepaiu, jau laaabbbai rudos - vidus vien aliejus.... ir jokio purumo
sudejau visas likusias i orkaite....
PS. miltai 550 D... cai turbut viska ir padare...
o taip as ju nerejau....
viska dariau pagal recepta, ant mazos ugnies sudejau, apkepiau is apieju pusiu, apskrudo, issiemiau paragauti riebalu kruba ir puszalis vidus
dar pakepaiu, jau laaabbbai rudos - vidus vien aliejus.... ir jokio purumo
sudejau visas likusias i orkaite....
PS. miltai 550 D... cai turbut viska ir padare...
Mielines spurgas reikia kepti labai karštame aliejuje, beto daug nevartyti - viena pusę 2min, kitą 2min ir greit imti Miltai nesudaro daug reikšmės, čia pagrindinė klaida turbūt būtų. Kai įdedi spurgą, aliejus turi iškart pradėti burbuliuoti, o spurga iškilti į paviršių.
Man pavz gavosi tokia tešlytė,kad net miltų neprireikė, nei aliejaus ,kai kočiojau tas spurgytes
QUOTE(zebra @ 2009 03 22, 14:47)
Iškepiau ir aš spurgų.Tiesiog pasaka......
nu jau ir greitumas as ir bandysiu jas kada issikepti, nes jau labai viliojancios