Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai

QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 05 02, 11:12)
Vakar kepiau torta "Snikers" ir negraziai kalbant gavosi s...
Nezinau ka netaip padariau, jis man visas pasileidau, labiausiai tas vidurinis sluksnis su riesutais ir kond. pienu.gal permazai suvirinau, ar perpigu ji nusipirkau(naudojau sodziasu). Klausimas as nelabai susigaudau kiekiais kai yra parasyta 2/3 pavyzdziui, tai kiek cia skaitos? nu vienu zodziu siaip jauciu butu buves l. skanus. verysad.gif


Man kai skystas tas kremas gaudavosi, tai as neplakdavau sviesto, uztai jis begantis gaudavosi. Kai tik pradejau plakti sviesta, ir po truputi imaisyti Rududu, tada viskas gerai gaunasi. O 2/3 = tai yra padalinus skardine i tris dalis, imti 2 dalis. Bet as dedu visa dezute visada. Tikiuosi neismetei torto? Juk jis vistiek bus valgomas, tik palaikyk saldytuve.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 02, 11:19)
Man kai skystas tas kremas gaudavosi, tai as neplakdavau sviesto, uztai jis begantis gaudavosi. Kai tik pradejau plakti sviesta, ir po truputi imaisyti Rududu, tada viskas gerai gaunasi. O 2/3 = tai yra padalinus skardine i tris dalis, imti 2 dalis. Bet as dedu visa dezute visada. Tikiuosi neismetei torto? Juk jis vistiek bus valgomas, tik palaikyk saldytuve.

Ne neismeciau bet nebedaug betruko. turiu tokiu gimainaiciu smaliziu tai l. dziauges kad man nepavyko, net vakare jau beveik nebeliko jo.
Aciu tau uz ats. kita kart zinosiu, nes tikrai dar noresiu ji daryt, as tokius tortus l. megstu.
Atsakyti
QUOTE(Džerimi @ 2009 05 02, 11:04)
Labutis 4u.gif

labai reikia patarimo-neturiu jokiu maistiniu dazu, ar galima i beze pilt kakavos miltelius, kad gautus truputi ruda? blush2.gif


Taip , galima ir ne mažai , galima pora šaukštelių , taip pat tirpią kavą , jie pilasi kai tik supili sirupą ir vos vos paplaki , kad spėtų ištirpti smile.gif ...abiejų spalvos gaunasi skirtingos , kakavos- šaltesnė ruda , kavos - šiltesnė . Man gražesnė su kakava smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

Dariau kremą sviestas+ kondensuotas pienas ir man visiškai nepavyko. Jis man gavosi kaip grynas sviestas, tik saldus. Kokio kietumo jis turi būti? Plakiau sviestą, po truputį supyliau pieną. Ką negerai dariau?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurguta: 02 gegužės 2009 - 11:52
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 02, 10:32)
Taip , galima ir ne mažai , galima pora šaukštelių , taip pat tirpią kavą , jie pilasi kai tik supili sirupą ir vos vos paplaki , kad spėtų ištirpti  smile.gif ...abiejų spalvos gaunasi skirtingos , kakavos- šaltesnė ruda , kavos - šiltesnė .  Man gražesnė su kakava  smile.gif

thumbup.gif o! liuks tada. aciu uz atsakyma

turiu dar viena klausima, butent Cipciukui, bet gal ir kuri kita zinos-kai darot sokoladinius papuosimus naudojat tik islydyta sokolada? as pasidariau taip, kaip raset, bet isemus is saldytuvo, papuosimai pradeda tirpt unsure.gif lazdeles (kokiu 3-4cm ilgio) nulinksta doh.gif ka padariau ne taip? ar taip ir turi but?
Papildyta:
p.s. lydziau specialiu sokolada 4u.gif ne pakaitala
Atsakyti
QUOTE(jurguta @ 2009 05 02, 12:51)
Labas  4u.gif

Dariau kremą sviestas+ kondensuotas pienas ir man visiškai nepavyko. Jis man gavosi kaip grynas sviestas, tik saldus.  Kokio kietumo jis turi būti?  Plakiau sviestą, po truputį supyliau pieną. Ką negerai dariau?

o kokiomis proporcijomis darei? Siaip reikia ne i sviesta det piena, o plakant, i piena det jau isplakta sviesta po sauksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 02 gegužės 2009 - 13:09
QUOTE(Inočka @ 2009 05 02, 14:09)
o kokiomis proporcijomis darei? Siaip reikia ne i sviesta det piena, o plakant,  i piena det jau isplakta sviesta po sauksta.


Ėmiau pakelį sviesto 200 g (82 %) ir skarbonkę kondensuoto pieno. Išplakiau sviestą ir tada į jį dėjau pieną ir vis plakiau. Gal todėl nesigavo. O kokio kietumo jis turi būti suplaktas ir kokio kai tortas jau valgomas?

Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 05 02, 08:12)
Vakar kepiau torta "Snikers" ir negraziai kalbant gavosi s...
Nezinau ka netaip padariau, jis man visas pasileidau, labiausiai tas vidurinis sluksnis su riesutais ir kond. pienu.gal permazai suvirinau, ar perpigu ji nusipirkau(naudojau sodziasu). Klausimas as nelabai susigaudau kiekiais kai yra parasyta 2/3 pavyzdziui, tai kiek cia skaitos? nu vienu zodziu siaip jauciu butu buves l. skanus. verysad.gif
Nepamaciau kad cia dar vienai moterytei nepasiseke su tuo tortuku. Tai kaip supratau galima det ta RUDUDU?AS su juo visada darau trupuniu plokstaini kad nereiketu kaitint, bet pabijojau ka nors keist.

na,as visada naudoju jau virta kondensuota,t.y pirkta(rududu pvz).
Pirmiausia reikia gerai isplakti sviesta,tada deti ta piena ir gaunasi gan tirstas kremas.
Bet gerai,kad neismetei,ir giminaiciams dziaugsmo buvo,mano broliams irgi dziaugsmo budavo kai kas nenusisekdavo. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Dėl kremo -----tai ir yra sviestinis kremas , bet ne toks riebus , kaip plakant sviestą ir cukrų , išplaktas jis būna minkštutis , lemgvai tepasi , bet padėkite jį į šaldytuvą ir jis tuoj pat sukietėja ( per 20 min. ) .......kaip darosi , nors jau rašiau , pasikartosiu -----------sviestas ( " Saulutė " 72 procentų ) plakamas vienas , kol pabala ir jau bent padvigubėja , į jį per 4 - 5 kartus ( vis plakant sviestą ) supilamas kondencuotas pienas .

Tortas perteptas tokiu kremu valgomas kada jūs norite , kad ir iš karto , tik jį bus sunku atpjauti , todėl patarsiu jį palaikyti šaltai , kol kremas nors kiek sukietės smile.gif .

----------------------------------------------------------------------------------------

Dėl šokolado ---------tam dalykui aš naudoju karūnos juodajį šokoladą , lydau tik jį vieną , vandens vonelėje , netgi geriau ant garų , kodėl jis nuleipo - nežinau schmoll.gif , pas mane jis neleipsta , gal pas jus labai plonas raštelis ir ilgas piešinys ? be to per karščius , aš jo stengiuosi nenaudoti smile.gif
Atsakyti
i sviestini krema su rududu as dedu smukintu skrudintu riesutu ir kelis saukstus kavos,iseina kremas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 05 02, 11:12)
Vakar kepiau torta "Snikers" ir negraziai kalbant gavosi s...
Nezinau ka netaip padariau, jis man visas pasileidau, labiausiai tas vidurinis sluksnis su riesutais ir kond. pienu.gal permazai suvirinau, ar perpigu ji nusipirkau(naudojau sodziasu). Klausimas as nelabai susigaudau kiekiais kai yra parasyta 2/3 pavyzdziui, tai kiek cia skaitos? nu vienu zodziu siaip jauciu butu buves l. skanus. verysad.gif
Nepamaciau kad cia dar vienai moterytei nepasiseke su tuo tortuku. Tai kaip supratau galima det ta RUDUDU?AS su juo visada darau trupuniu plokstaini kad nereiketu kaitint, bet pabijojau ka nors keist.

o koks receptas jo? kaip gaminti? bandziau paieskoti bet nerandu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Džerimi @ 2009 05 02, 13:20)
thumbup.gif o! liuks tada. aciu uz atsakyma

turiu dar viena klausima, butent Cipciukui, bet gal ir kuri kita zinos-kai darot sokoladinius papuosimus naudojat tik islydyta sokolada? as pasidariau taip, kaip raset, bet isemus is saldytuvo, papuosimai pradeda tirpt unsure.gif  lazdeles (kokiu 3-4cm ilgio) nulinksta doh.gif ka padariau ne taip? ar taip ir turi but?
Papildyta:
p.s. lydziau specialiu sokolada 4u.gif  ne pakaitala


Reiškia perkaitinai šokoladą, jį tirpinant smile.gif
Atsakyti