Noreciau uzduoti klausima labiau patyrusiom kepejelem:
as ruosiuosi kepti torta ,,JAUNYSTE",tik va nelabai suprantu vieno dalyko .Kai paruosi tesla ja reikia supilti kepimui taip,kad butu po viena blyna(t.y kaip morenginiui tortui)ar kepti visa ir po to pjaustyti.NA JUS SUPRANTAT KA AS TURIU GALVOJ
QUOTE(jav @ 2009 04 30, 15:57)
Noreciau uzduoti klausima labiau patyrusiom kepejelem:
as ruosiuosi kepti torta ,,JAUNYSTE",tik va nelabai suprantu vieno dalyko .Kai paruosi tesla ja reikia supilti kepimui taip,kad butu po viena blyna(t.y kaip morenginiui tortui)ar kepti visa ir po to pjaustyti.NA JUS SUPRANTAT KA AS TURIU GALVOJ
as ruosiuosi kepti torta ,,JAUNYSTE",tik va nelabai suprantu vieno dalyko .Kai paruosi tesla ja reikia supilti kepimui taip,kad butu po viena blyna(t.y kaip morenginiui tortui)ar kepti visa ir po to pjaustyti.NA JUS SUPRANTAT KA AS TURIU GALVOJ
na tu jo nelabai supjaustysi,nes morengas trupa,apsibrezk ant sviestinio popieriaus apskritimus ar kokia nori forma,tada supilk ten tesla ir kepk.Geriausia kepti po viena,nezinau kodel,bet as visada kepu po du,puikiausiai iskepa
QUOTE(daividija @ 2009 04 30, 10:57)
na tu jo nelabai supjaustysi,nes morengas trupa,apsibrezk ant sviestinio popieriaus apskritimus ar kokia nori forma,tada supilk ten tesla ir kepk.Geriausia kepti po viena,nezinau kodel,bet as visada kepu po du,puikiausiai iskepa
VISKAS AISKU.ACIU UZ ATSAKYMA.O KOKIO STORIO MAZDAUG JUOS KEPTI.
QUOTE(Naujakurė @ 2009 04 30, 12:11)
Cipciuk-kaip darote pertepimus su grietinele,dedate zele ar ne?Kaip padaryt grietinele ,kad gautusi dedama y kondieriny svirksta,kad graziai laikytusi?Paieskojus tarp receptu manau rasciau atsakyma,bet reikia greiciau.Nuosirdziausias aciu!!!
Niekada nededuželatino , ji puikiai stovi ir be jo .
Papildyta:
QUOTE(Naujakurė @ 2009 04 30, 12:39)
Va,radau jusu pasiulyta viena.Sitas; Riebi grietinele (geriausiai zemaitijos 36%) mazas indelis 250ml ,3 saukstai apelsino likerio , sviezio ananaso su odele 0,5 kg ,cukraus pagal skoni .Gerai atsaldyta grietinele isplakti su cukrumi iki labai standziu putu ( turi apvertus sauksta laikytis nenukritus ) .Letai imaisykite su blenderiu sutrinta ananasu piure ir likeri - viskas! O jei be ananaso ir per svirksta,bet ar nesukris papuosimas ....?
Nepatariu jokių piure... , krema lai buna , o papuošimui atsidėk be jokiu piure
Papildyta:
*Saulute20*...puikus pyragas , norisi net seilė nutyso
Kas liečia riešutus - jie neapkarto , tik gražiai parudo ir paskleidė aromatą
Konditerinių dažų yra pardėse , bet labai menkas pasirinkimas , kaip sakė PovilaS , aš jų gaunu iš " kai kur "...
Labas rytas
reikia patarimo.
Pakeiciau Snickers recepta, vietoj RUDUDU dedu kondensuota kava.
Esme ta, kad vakar nenusipirkau produktu. Tai sviestas ir kondensuota kava kambary praleido apie 2 val.
O blogiausia, kad is kremo varske gavosi bet vistiek torta sutepiau. Kazin ar jis man susting ir bus valgomas??
va ka reiskia produktu laikymas per nakti......
reikia patarimo.
Pakeiciau Snickers recepta, vietoj RUDUDU dedu kondensuota kava.
Esme ta, kad vakar nenusipirkau produktu. Tai sviestas ir kondensuota kava kambary praleido apie 2 val.
O blogiausia, kad is kremo varske gavosi bet vistiek torta sutepiau. Kazin ar jis man susting ir bus valgomas??
va ka reiskia produktu laikymas per nakti......
.....va tau ir pamoka visoms , per naktį vienodoj temperatūroj būtinai , kitaip bus burbuliukai .
Turėtų kažkiek sustingti , ne taip , kaip geras kremas , nes išsiskyrė pasukos , va jos ir neduoda gerai sustingti , bet tortuką suvalgysite , nieko jau ten baisaus , tik gali būti šlapesnis , nes tas skystis susigers į biskvitą
Turėtų kažkiek sustingti , ne taip , kaip geras kremas , nes išsiskyrė pasukos , va jos ir neduoda gerai sustingti , bet tortuką suvalgysite , nieko jau ten baisaus , tik gali būti šlapesnis , nes tas skystis susigers į biskvitą
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 01, 11:06)
.....va tau ir pamoka visoms , per naktį vienodoj temperatūroj būtinai , kitaip bus burbuliukai .
Turėtų kažkiek sustingti , ne taip , kaip geras kremas , nes išsiskyrė pasukos , va jos ir neduoda gerai sustingti , bet tortuką suvalgysite , nieko jau ten baisaus , tik gali būti šlapesnis , nes tas skystis susigers į biskvitą
Turėtų kažkiek sustingti , ne taip , kaip geras kremas , nes išsiskyrė pasukos , va jos ir neduoda gerai sustingti , bet tortuką suvalgysite , nieko jau ten baisaus , tik gali būti šlapesnis , nes tas skystis susigers į biskvitą
na jau apie 30 min stovi saldytuve. paspaudziau - pastinges
jau viena karta pasimokiau, stai ir dar karta klaaida kartoju ai, ka savam vartojimui bus gerai
Aš pasakysiu kaip darau sviestinį kremą: sviestą, kuris buvo šaldytuve (+5C temperatūroje) dedu į plastmasinį plakimo indą ir į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių (850W), man būna pats tas, pirštu galima lengvai įspausti. Tada plaku iki purios baltos masės. Ir per kokius 4-5 kartus (po kiekvieno įdėjimo gerai išplakant) įmaišau skardinės turinį (nesvarbu ar Rududu, ar kondensuotas pienas, ar virtas kondensuotas pienas ar kondensuota kava), skardinė stovėjo paprasčiausiai kambario temperatūroje. Aš manau, jog labai didelę reikšmę turi tai, kokiu plaktuvo greičiu yra įmaišomas pasirinktas dalykas į sviestą. Kol per 4-5 kartus sudedate skardinės turinį, plaktuvas turi dirbti pačiu mažiausiu greičiu. O, tik tada, kai jau viskas išsimaišę, belieka masę gerai išplakti (dideliu greičiu)
Dar duosiu patarimą , negalvokite , kad ir aš nepamiršru jų atšikdyti , būna visko ....tada sviestuką ar margariną ( nežinau ką naudojate ) , visą - nepjaustytą ...keliom sekundėm i mikrobangę ...išimate durete pirštu , jei dar nėra kaip stovėjes kambarį , kišate dar keletui sekundžių ( 5 s. ) .
Su kondencuotu : imerkiate skarbonkę į karštą vandenį , lai sau šyla .
Arba atidarytą į mikrobangę ....pašildote , pamaišote , jei negana - pakartojate .....tik neperšildykite , turi būti kambario temperatūros , nes bus amba
Su kondencuotu : imerkiate skarbonkę į karštą vandenį , lai sau šyla .
Arba atidarytą į mikrobangę ....pašildote , pamaišote , jei negana - pakartojate .....tik neperšildykite , turi būti kambario temperatūros , nes bus amba
QUOTE(akvadigi @ 2009 05 01, 07:59)
Labas rytas
reikia patarimo.
Pakeiciau Snickers recepta, vietoj RUDUDU dedu kondensuota kava.
Esme ta, kad vakar nenusipirkau produktu. Tai sviestas ir kondensuota kava kambary praleido apie 2 val.
O blogiausia, kad is kremo varske gavosi bet vistiek torta sutepiau. Kazin ar jis man susting ir bus valgomas??
va ka reiskia produktu laikymas per nakti......
reikia patarimo.
Pakeiciau Snickers recepta, vietoj RUDUDU dedu kondensuota kava.
Esme ta, kad vakar nenusipirkau produktu. Tai sviestas ir kondensuota kava kambary praleido apie 2 val.
O blogiausia, kad is kremo varske gavosi bet vistiek torta sutepiau. Kazin ar jis man susting ir bus valgomas??
va ka reiskia produktu laikymas per nakti......
As rasiau,kad man taip buvo ir as tada ta visa krema ikisau i mikrobange kelioms sekundems ir tada puikiai issiplake
Beje,ir dar kazkuri mergaite tikrai minejo,kad ikisa i mikrobangine,netingekit pasiskaityt ir kitu receptuku
Labutis
labai reikia patarimo-neturiu jokiu maistiniu dazu, ar galima i beze pilt kakavos miltelius, kad gautus truputi ruda?
labai reikia patarimo-neturiu jokiu maistiniu dazu, ar galima i beze pilt kakavos miltelius, kad gautus truputi ruda?
Vakar kepiau torta "Snikers" ir negraziai kalbant gavosi s...
Nezinau ka netaip padariau, jis man visas pasileidau, labiausiai tas vidurinis sluksnis su riesutais ir kond. pienu.gal permazai suvirinau, ar perpigu ji nusipirkau(naudojau sodziasu). Klausimas as nelabai susigaudau kiekiais kai yra parasyta 2/3 pavyzdziui, tai kiek cia skaitos? nu vienu zodziu siaip jauciu butu buves l. skanus.
Nepamaciau kad cia dar vienai moterytei nepasiseke su tuo tortuku. Tai kaip supratau galima det ta RUDUDU?AS su juo visada darau trupuniu plokstaini kad nereiketu kaitint, bet pabijojau ka nors keist.
Nezinau ka netaip padariau, jis man visas pasileidau, labiausiai tas vidurinis sluksnis su riesutais ir kond. pienu.gal permazai suvirinau, ar perpigu ji nusipirkau(naudojau sodziasu). Klausimas as nelabai susigaudau kiekiais kai yra parasyta 2/3 pavyzdziui, tai kiek cia skaitos? nu vienu zodziu siaip jauciu butu buves l. skanus.
Nepamaciau kad cia dar vienai moterytei nepasiseke su tuo tortuku. Tai kaip supratau galima det ta RUDUDU?AS su juo visada darau trupuniu plokstaini kad nereiketu kaitint, bet pabijojau ka nors keist.