QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 19, 22:24)
Mergaitės , aš su mierkute ( tuo graduotu induku ) pamatavau miltus ....200 g. ir juos sutalpinau į savo stiklinę , buvo iki pat viršaus .....tai kaip čia tada bus
g. ar
ml. ....
.....nes jei pilsiu skystį tai į tą stiklinę supilu 250ml.
ml yra tūris, t.y. indo talpa, apimtis (i ja ka bepiltum, vistiek bus pvz 200 ml) o gramai yra svoris. vandens stilineje tilps panasiai ir gramu ir ml, o va kitu produktu jau kaip kurio... pvz miltai lengvesni nei vanduo, todel ju i stikline turetu tilpti maziau g nei ml... cukraus ko gero daugiau gramu nei ml.. ir t.t. todel jei parasyta stikline, tai manau reiktu susirasti kazkokia panasia talpa ir matuoti. arba parduotuvese buna matuokliai, kur buna surasyti ml, gramai miltu, gramai cukraus, ant kaikurių net visokie oz ir pan.
as ta nelemta karta kai mokiausi sita pamoka apie stiklines ir gramus, tai i plikytu tesla vietoj stiklines miltu idejau ar 200 ar 250 g miltu... aisku niekas man ten nekilo... gavosi akmeniniai kleckai... pasirodo mano atveju stikline miltu teturejo buti ~150 g. (man atrodo cia atitinka mazdaug 200 ml stiklines turi)
visos tikriausiai zinot atsakyma i klausima kas sunkiau kilgramas viniu ar puku? tai cia kazkas panasus su tom stiklinem ir ju svoriais
prifilosafavau....