Na pirmiausia mane tiesiog biesina šitas fonas
...aš net į forumą nenoriu eiti
Tai va , po ilgos pauzėz atnešu savo tvarinį , tortuką kuris tiks riebesnių , sotesnių tortų mėgėjom
tortas pavadinimu " MARKIZA "
Jums reikės tokių produktų :
Trapiems lakštams :
350 g. margarino kepimui
7 kiaušinių tryniai
3 dideli šaukštai grietinės ( 30 proc.)
3,5 stiklinės ( po 250 ) miltų
1 arb. š . sodos
Beze aptepimui :
7 kiaušinių baltymai
2 stiklinės cukraus ( 250 )
2 stiklinės , stambiai maltų , pakepintų graikiškų riešutų
Kremui :
2 indeliai ( mažesni ) mondencuoto pieno ( saldaus )
4,50 g. sviesto , aš naudojau per pus su EVE
2 maži š. kakavos
100 ml. kavos užpilo ( labai stipraus ) .
Na ką ...pradedam
........
Margariną ištirpiname ir atvėsiname .
Dubenyje plakame ( mikseriu ) trynius ir grietinę ( apie 2 min. ) , tada sudedame nugesintą sodą , paplakame .
Supilame margariną ....paplakame .
Suberiame miltus , ir išmaišome ne mikseriu , o lopetėlia , suminkome tešlą ir 40 min. į šaldytuvą .
Padaliname tešlą į 10 gabalų , iškočiojame 16 cm . skersmens lakštus ( jie ploni )., apipjauname .
Išplakame baltymus iki standžių putų , per 6 kartus , vis plakant supilame cukrų ...gavome standų bezą .
Ant kiekvieno lakšto aptepame po lygiai beze , apibarstome riešutais .
Kepame 200C jau ikaitintoje orkaitėje ....laiko nepasakysiu ...reikia žiūrėti , kada pageltonuos ( parus ) tešlos lakštelis , taip pat pakils ir paruduos ( nesmarkiai ) beze ....na gal apie 10 - 15 min.
Atvėsiname .
Plakame kremą :
Visi tam skirti produktai turi būti
vienodos ( kambario ) temperatūros , aš laikiau per naktį virtuvėje .
Sviestą gerai išplakame mikseriu ...padvigubėja , pašviesėja .
Po nedaug pilame kondencuotą ir vis plakame ....įpusėjus pilti kondencuotą sudedame kakavą , kai supilsite visą kondencuotą , tada supilate kavą ...paplakate .
Dabar pertepinėsime .....jis nesitepa peiliu ar šaukštu , imame konditerinį maišelį su antgaliu , dedame kremą , dabar darome linijas ( suliniuojame kremą ) .
Ant kito lakšto darome taip pat , tik linijos eina į priešingą pusę ( tarsi darytume grotas ) ....taip visus " aptepame " ....tarp daromų linijų turi būti 1-2 mm. tarpelis ( nežinau kam
) .
Liko papuošimas ..... tokio kokio norite ar kokio reikia
.
Patarimas .....kai lakšteliai apsitepa beze , kepdama ji pasipučia , pasiplėčia , todėl nedatepkite iki krašto ....taip atsitiko man , ben nėra tos padėties iš kurios nebūtų išeities ....aš tą išlindusė beze apkirpau žirklėmis ....lakšteliai tapo lygut - lugutėliai
Kas dėl kremo riebumo ....jis nėra visai sviestinis ( sviesta plius cukrus ) , nes pilasi kondencuotas ir kava , be to gerai išplaktas jis be galo lengvas , purus .
Tiesa ...tortas gaunasi nemažas , nes maniškis iš pusės normos ...išsikepiai 12 lakštelių po 12 cm . skersmens , o va šitam torte tik 5 .....valgysiu dar kartą , nes man jis tikrai skanus
O štai ir jis .....