Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai

QUOTE(Krishtole @ 2009 04 11, 13:32)
Ačiū už patarimus, Cipciuk. MAMICY, Tau taip pat ačiūsmile.gif

Ko gero, kepsiu biskvitinį vyniotinį.

Turiu visoms klausimą: kurioje Vilniaus parduotuvėje galima rasti kukurūzų krakmolo? Bulvių krakmolo yra visur, kukurūzų - niekur nerandu  blink.gif



O ka darysi su kukuruzniu krakmolu g.gif as siaip visur bulviu naudoju
Atsakyti
QUOTE(Krishtole @ 2009 04 11, 05:32)
Turiu visoms klausimą: kurioje Vilniaus parduotuvėje galima rasti kukurūzų krakmolo? Bulvių krakmolo yra visur, kukurūzų - niekur nerandu  blink.gif

chi chi chi, net juokas paeme..... pas mane kaip tik, pardese tik kukuruzu krakmolas, bulviu krakmolo vakar puse dienos pardese ieskojau kol radau doh.gif

Atsakyti


Ojoj... Padariau Pasigėrusią Šarlotę unsure.gif Dabar stingsta aukštyn kojom bliūde, tik vat tas procesas man kelia abejonių. Keistai prastai plakėsi grietinėlė, o ir želatinos, bijau, būsiu pamažinus .... unsure.gif Yra tikimybė, kad rytoj tortą valgysim šaukštu iš bliūdo ...
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2009 04 11, 16:20)
O ka darysi su kukuruzniu krakmolu g.gif as siaip visur bulviu naudoju

Kukurūzų krakmolo norėjau dėti į biskvitą.
Hm, gal tiktų ir bulvių krakmolas, jei taip sakai smile.gif Mėginsiu kitąsyk.

Tiesiog teko girdėti, kad konditerijos gaminiams geriau naudoti kukurūzų krakmolą. Tačiau šiam pasauly vargu ar yra absoliučių tiesų.

Esu gaminusi naminį vanilinį pudingą („maišelinio“ pudingo analogą) – namie turėjau tik bulvių krakmolo, tad įbėriau jo – valgant jau pagamintą pudingą, man jautėsi bulvių skonis blink.gif (Gal mano skonio receptoriai itin jautrūs) smile.gif


Papildyta:
QUOTE(pupa999 @ 2009 04 11, 20:09)
chi chi chi, net juokas paeme..... pas mane kaip tik, pardese tik kukuruzu krakmolas, bulviu krakmolo vakar puse dienos pardese ieskojau kol radau  doh.gif

Ne veltui vienas iš Merfio dėsnių byloja: „Visada surasi tai, ko neieškai“, ir, savaime suprantama, nerasi to, ko ieškai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krishtole: 11 balandžio 2009 - 21:18
Dariau Velykini gardesi, pagal sakocio sumazintas proporcijas ir aisku neturejau tokiu formeliu, kokiose viena forumiete buvo iskepus juos, tai gavosi man biski kitaip ir reikejo kokio nors kremo ant virsaus, kad sausi tie pyrageliai nebutu, surizikavau dar karta Cipsiuko morenginio torto krema su rududu ir sviestu, ir kava daryti. Kava labai stipria padariau ir nedaug pyliau, bet kavos skonis jautesi labai liuks. Bandziau su konditeriniu maisu pyragelius "dabinti", bet formos nelaike, tai gerai, kad Dr Oatker whipp it stabilizatoriaus nusipirkau, imaisiau ji ir forma tas kremas laike, ir skonis pasakiskas, aciu Cipciuk uz recepta 4u.gif
user posted image
Atsakyti
dariau siandien torta "negro bucinys" viskas gal ir gerai butu iseje, jei ne kremas verysad.gif atrodo viska dariau pagal recepta, bet kremas gavosi susokes gumuliukais ir dar vanduo is kazkur atsirado doh.gif , nesuprantu, ar galejo taip atsitikti del to kad naudojau Rama Light ir kondensuota piena optimos linijos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvakuska @ 2009 04 17, 17:05)
dariau siandien torta "negro bucinys" viskas gal ir gerai butu iseje, jei ne kremas  verysad.gif atrodo viska dariau pagal recepta, bet kremas gavosi susokes gumuliukais ir dar vanduo is kazkur atsirado doh.gif , nesuprantu, ar galejo taip atsitikti del to kad naudojau Rama Light ir kondensuota piena optimos linijos?  g.gif

man atrodo buvo parasyta,kad reikia deti sviesta.manau cia ir buvo klaida.
as dariau kelis kartus ta krema,tai viskas ok.
Atsakyti
Ne, tikrai ne del Rama light atsitiko taip, o juolab del Optima linija kondensuoto. Man irgi toks kremas gaunasi, bet as aiksu jo nemetu lauk, jis skanus ir toks. Tik man irgi neaisku kodel taip nutinka. Siaip greiciausia priezastis, tai kad nevienoda temperatura sviesto ir kondensuoto. Bet as laikau vos ne para juos kambario temperaturoj, ir vistiek dazniausiai atsitinka tokia nesamone. Nesusoka i gabalus, bet atrodo kaip sutrauktas pienas, ar grietinele.. unsure.gif
Atsakyti
Na, jei jau taip nutiko - tai radau, rusų forume pasiūlymą kaip gelbėti tokį kremą, pati dar neišbandžiau, bet pamėginti tikrai galima ištikus tokiai bėdai:

"Jeigu kremas „susisluoksniavo“ – reikia lengvai jį pašildyti ir išplakti. Jeigu tai nepadėjo, kremą vertėtų atšaldyti, išmaišyti, sudėti į smulkų sietą ir kai skystis atsiskirs/nuvarvės, lengvai pašildyti ir vėl išplakti arba įdėti truputį minkšto sviesto"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 17 balandžio 2009 - 19:00
as tai kaltinu prasta sviesta, siuo atveju margarina. Turejau mociute, tokia smetanska poniute, atsimenu jos tortus, jos kremus. Tik is GERO sviesto gaunasi geras kremas. Is mazesnio riebumo skiriasi vandenukas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2009 04 17, 20:32)
as tai kaltinu prasta sviesta, siuo atveju margarina. Turejau mociute, tokia smetanska poniute, atsimenu jos tortus, jos kremus. Tik is GERO sviesto gaunasi geras kremas. Is mazesnio riebumo skiriasi vandenukas verysad.gif


Na as dedu 72 %, tai gal tada reik 82 % g.gif
Atsakyti
Nu su Saulutės sviestu 72 % riebumo gaunasi man visada smile.gif
Atsakyti