Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai

QUOTE(Povila$ @ 2009 04 03, 17:31)
Koks biskvitas? Šokoladinis ar baltas? smile.gif

baltas smile.gif o kremą darysiu su rududu, sviestu ir stipria juoda kava.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 03, 17:10)
Cipciuk, ar Jusu ta cukrine mase torto dengimui nesudzius budama saldytuve i plevele ivyniota per nakti? Nu liko jos man, ir nesugalvoju, ka dar siandien nulipdyt... tai ryt palipdyciau. Siandien gavosi geresne mase nei pirma karta. Tada kazko per daug pridejau, nes ji labai greit dziuvo, kad net gelytes galejau daryt, o si karta ji kaip plastilinas tokia minkstute buvo  4u.gif

O kokią tu darai,tą kur su aliejum cipsiuko masė? Reiktų kažkada man pabandyt.Bet kaži kaip skonis,ar nepagadina tortų g.gif Gražumu tai gražu,įdomu kaip skonis.

QUOTE(Olesta @ 2009 04 03, 17:22)
kažkaip seniai matėm tortukų ax.gif  blush2.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2009 04 03, 18:03)
O kokią tu darai,tą kur su aliejum cipsiuko masė? Reiktų kažkada man pabandyt.Bet kaži kaip skonis,ar nepagadina tortų g.gif  Gražumu tai gražu,įdomu kaip skonis.
drinks_cheers.gif


Jo, as darau ta su aliejum, pudra, kiausinio baltymu ir zelatina. Paragavau tos mases, na cukraus pudra jauciasi ir tiek biggrin.gif o jei tu del aliejaus klausi, ar nepagadina skonio, tai tikrai ne, jo ten is vis nesijaucia. Nebandziau dengt torto, bet baibokai puikiai gaunasi biggrin.gif

Kazkodel manes netraukia ant tortu det mases, nors labai grazu, bet isbandyt butinai reiks. Itariu Velykoms saviskiams smile.gif

Povila$ aciu uz atsakyma del mases laikymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 03, 18:08)
Jo, as darau ta su aliejum, pudra, kiausinio baltymu ir zelatina. Paragavau tos mases, na cukraus pudra jauciasi ir tiek biggrin.gif o jei tu del aliejaus klausi, ar nepagadina skonio, tai tikrai ne, jo ten is vis nesijaucia. Nebandziau dengt torto, bet baibokai puikiai gaunasi biggrin.gif

Kazkodel manes netraukia ant tortu det mases, nors labai grazu, bet isbandyt butinai reiks. Itariu Velykoms saviskiams smile.gif

Povila$ aciu uz atsakyma del mases laikymo smile.gif

Ir aš galvoju velykoms daryt tortą su ta mase,bet jeigu neišeis g.gif kiek ten daug iš tos normos išeina?
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2009 04 03, 18:10)
Ir aš galvoju velykoms daryt tortą su ta mase,bet jeigu neišeis g.gif  kiek ten daug iš tos normos išeina?


Oij, jau is puses normos man ten neblogas gabalas gaunasi... o is visos is vis jauciu blink.gif tik turek ne viena pokeli pudros, nes reikia dadeti. blink.gif O jei nesigaus, nuimsi, ir papuosi kuo nors kitu smile.gif bet manau gausis.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 04 03, 18:13)
Oij, jau is puses normos man ten neblogas gabalas gaunasi... o is visos is vis jauciu  blink.gif tik turek ne viena pokeli pudros, nes reikia dadeti.  blink.gif O jei nesigaus, nuimsi, ir papuosi kuo nors kitu smile.gif bet manau gausis.

Aišku.Manau pribrendo jau reikalas.
Atsakyti
QUOTE(rembiene @ 2009 04 03, 18:01)
baltas smile.gif o kremą darysiu su rududu, sviestu ir stipria juoda kava.


Užbėgant už akių, patariu į kremą nepilti per daug kavos, nes kaip ir daug kam gali sutraukti krema, tik labai įgudusi ranka, manau, gali supilti visą kavą sėkmingai. Biskvitą gali laistyti kokiu tik nori sirupu, gali išvis tik vanduo + cukrus, arba pvz. nuo marinuotų persikų, skardinėje likusiu sirupu... Na, apibendrinant tai kuo tik nori, visų skoniai skirtingi todėl patarti sunkoka... bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Renata123,2009 04 03, 16:55]
Sveikos mergaites!
Susiruosiau siandien daryti, taip visu isgirta "Juodaji miska".

kadangi dariau jau ne kartą, tai galiu atsakyti, kepu jį 28 cm skersmens skardoje netiesdama ant dugno nieko, tik vos vos riebalinais pirštais patepu dugną, bet tik dugną, šonus palieku sausus. Kepu pirmiausiai vieną normą, paskui antrą. Padariusi tešlą biskvitui, jei nenoriu, kad iškiltų kupra, trinkteliu skardą į stalą, kišu į orkaitę, jei reikia su kuprele, tik supilu tešlą į skardą, ją išlyginu ir kepu 25 min. Iškepusi atidarau skardą, biskvitą persikeliu ant lentutės, išsiplaunu skardą, jau būnu išsiplakusi antrą normą ir tada vėl kepu. Jei be šokolado ir 26 cm skersmuo, manau pakaks vieno biskvito (pjaustyk po kelių valandų po kepimo, puikiai persipjauna tada), tik gerai kiaušinį su cukrumi išsiplak (plaku kol pabąla masė) mirksiukas.gif jei rytoj ir valgyti jau nori, tai gal sutepk nepatingėjusi šiandien, tortas pabręs ir bus nuo to tik skanesnis mirksiukas.gif grietinėlė neištiš tikrai thumbup.gif nebent biskvitus sulaistysi, kad varvėtų, ka dar, o dėl šokolado tai negaliu atsakyti, tinklelio dar nedariau blush2.gif
Atsakyti
Olesta laaabai aciu uz patarimus. 4u.gif
Pirma torta kepsiu ne tik si, o apskritai doh.gif Manai uzteks vieno biskvito (tai is 3 kiausiniu)? Ir jis nebus per plonas perpjuvus i 3 dalis? Skaiciau kazkur, Kad Inocka dare is vis 25cm formoje ir is 2 normu buvo pats tas (tiesa, ji su tuo tarpiniu pertepimu dare). Niu, bandysiu, jau geriau te buna daugiau to biskvito, jei liks, tai veliau galima bus ka nors dar suregzt rolleyes.gif
Dar karta aciu uz patarimus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 04 03, 17:47)
Olesta laaabai aciu uz patarimus.  4u.gif
Pirma torta kepsiu ne tik si, o apskritai  doh.gif Manai uzteks vieno biskvito (tai is 3 kiausiniu)? Ir jis nebus per plonas perpjuvus i 3 dalis? Skaiciau kazkur, Kad Inocka dare is vis 25cm formoje ir is 2 normu buvo pats tas (tiesa, ji su tuo tarpiniu pertepimu dare). Niu, bandysiu, jau geriau te buna daugiau to biskvito, jei liks, tai veliau galima bus ka nors dar suregzt  rolleyes.gif
Dar karta aciu uz patarimus  bigsmile.gif

aš tik tiek galiu pasakyti, kad jei kepsi iš abiejų biskvitų, ir su šokoladiniu pertepimu, gaunasi tortas virš 3 kg svorio, jei atmesi 200 g šokolado, tai bus apie 2800 g žiūrint kas kaip pjausto, aš mėgstu plonus biskvitus ir pavyksta man juos perpjauti, tai gaunasi labai didelis tortas, pagyrų temoje boružėlė mano įdėta su visais lakštais skarda 25*25 širdelės forma buvo, tai lakštai storesni ir iškilimus sparnams panaudojau, boružė svėrė 3100 g, jei pjaustoma storiau, tai ir yra pats tas, daryk iš abiejų, bus daug ir skaniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 04 03, 09:16)
Užbėgant už akių, patariu į kremą nepilti per daug kavos, nes kaip ir daug kam gali sutraukti krema

O sutraukimas tai yra kai is kremo pasidaro skystimas ir sviestas i gabaliukus susoka ? Man taip buvo blush2.gif Tai dabar ieskau kaltu, ka ne taip padariau rolleyes.gif

Is to nesigavusio morenginio torto va toki padariau.... iskepiau vakar biskvita (pirma kart gyvenime biskvita kepiau, net nustebus buvau, kad gavosi hihihi.gif ) pertepiau, tiksliau supyliau morengini "torta" ant lakstu ir per nakti saldytuve pastovejo. Dabar su SB skanaujam biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa999: 03 balandžio 2009 - 19:33
sveiki smile.gif kreipiuosi i visas,ir noreciau kad man padetumet,kita savaite reikia iskepti JAUNYSTES torta viena lietuvaite uzsake savo gimtadieniui(linkejimai is airijos)kaip iskepti riesutinius morengus as zinau,tik su pertepimu kiek sunkiau,bet tikiuosi su jusu pagalba tortas bus fantastiskas,aciu is anksto.. 4u.gif
Atsakyti