Cipciuk, bandau daryti morengini torta Saldukas ir stai su kokiais sunkumais susidūriau:
1. Džiovinau džiovinau ir kai morenginis lakštas išdžiūvo nėjo man jo išimti. Dėjau masę ant kepimo popieriaus, galvojau taip lengviau išsiims, bet man tarp morenginio lakšto ir kepimo popieriaus tokios tąsios karamelės iš kažkur atsirado ir ji kai sukietėjo todėl nėjo išimti. Gal cukrų nepakankamai baltymuose išsukau? O gal per ilgai džiovinau ? nes gavosi labai trapus ir kietas.
2. Gaminu kremą.... sviestas atšilęs, išsukau aš ji, sudėjau rududu skarbonke, viskas labai liuks, kol supyliau pamažu 200ml kavos gavosi skystas vandenėlis, o ne kremas ir sušoko sviesto gabaliukai. Kava gal per daug atvėsus buvo ? Įstačiau i dubenį su karštu vandeniu, masė atšilo, sviestas išsilydė, bet skysta labai.... plakiau plakiau, galvoju, o standėti pradėjo tai pasirodo vel sviestas sušoko i mažyčius gabalėlius, o ne masė standėti pradėjo Vėl atsildžiau, supyliau i dubenį išklota folija, sudėjau morengus sutrupintus ir įkišau i šaldytuva, kas gavosi bus aišku rytoj. Jei ką, kabinsiu šaukštu ir valgysiu jei nesustengs Patarkit, prašau, ką ne taip su kremu padariau ? Sviestas per riebus ? Kava per stipri ? neįsivaizduoju
Niu ir įdėsiu nuotraukytę torto, kurį savaitgalį vyro gimt. biskvitai iš grietininės tešlos, pertepta grietininiu kremu, o puošiau jau čia idėju pasisėmus, kadangi pirmą kart puošiau taip torta, tai ir matosi, net sakyti nereikia
Cipciuk, bandau daryti morengini torta Saldukas ir stai su kokiais sunkumais susidūriau:
1. Džiovinau džiovinau ir kai morenginis lakštas išdžiūvo nėjo man jo išimti. Dėjau masę ant kepimo popieriaus, galvojau taip lengviau išsiims, bet man tarp morenginio lakšto ir kepimo popieriaus tokios tąsios karamelės iš kažkur atsirado ir ji kai sukietėjo todėl nėjo išimti. Gal cukrų nepakankamai baltymuose išsukau? O gal per ilgai džiovinau ? nes gavosi labai trapus ir kietas.
2. Gaminu kremą.... sviestas atšilęs, išsukau aš ji, sudėjau rududu skarbonke, viskas labai liuks, kol supyliau pamažu 200ml kavos gavosi skystas vandenėlis, o ne kremas ir sušoko sviesto gabaliukai. Kava gal per daug atvėsus buvo ? Įstačiau i dubenį su karštu vandeniu, masė atšilo, sviestas išsilydė, bet skysta labai.... plakiau plakiau, galvoju, o standėti pradėjo tai pasirodo vel sviestas sušoko i mažyčius gabalėlius, o ne masė standėti pradėjo Vėl atsildžiau, supyliau i dubenį išklota folija, sudėjau morengus sutrupintus ir įkišau i šaldytuva, kas gavosi bus aišku rytoj. Jei ką, kabinsiu šaukštu ir valgysiu jei nesustengs Patarkit, prašau, ką ne taip su kremu padariau ? Sviestas per riebus ? Kava per stipri ? neįsivaizduoju
Niu ir įdėsiu nuotraukytę torto, kurį savaitgalį vyro gimt. biskvitai iš grietininės tešlos, pertepta grietininiu kremu, o puošiau jau čia idėju pasisėmus, kadangi pirmą kart puošiau taip torta, tai ir matosi, net sakyti nereikia
1. Džiovinau džiovinau ir kai morenginis lakštas išdžiūvo nėjo man jo išimti. Dėjau masę ant kepimo popieriaus, galvojau taip lengviau išsiims, bet man tarp morenginio lakšto ir kepimo popieriaus tokios tąsios karamelės iš kažkur atsirado ir ji kai sukietėjo todėl nėjo išimti. Gal cukrų nepakankamai baltymuose išsukau? O gal per ilgai džiovinau ? nes gavosi labai trapus ir kietas.
2. Gaminu kremą.... sviestas atšilęs, išsukau aš ji, sudėjau rududu skarbonke, viskas labai liuks, kol supyliau pamažu 200ml kavos gavosi skystas vandenėlis, o ne kremas ir sušoko sviesto gabaliukai. Kava gal per daug atvėsus buvo ? Įstačiau i dubenį su karštu vandeniu, masė atšilo, sviestas išsilydė, bet skysta labai.... plakiau plakiau, galvoju, o standėti pradėjo tai pasirodo vel sviestas sušoko i mažyčius gabalėlius, o ne masė standėti pradėjo Vėl atsildžiau, supyliau i dubenį išklota folija, sudėjau morengus sutrupintus ir įkišau i šaldytuva, kas gavosi bus aišku rytoj. Jei ką, kabinsiu šaukštu ir valgysiu jei nesustengs Patarkit, prašau, ką ne taip su kremu padariau ? Sviestas per riebus ? Kava per stipri ? neįsivaizduoju
Niu ir įdėsiu nuotraukytę torto, kurį savaitgalį vyro gimt. biskvitai iš grietininės tešlos, pertepta grietininiu kremu, o puošiau jau čia idėju pasisėmus, kadangi pirmą kart puošiau taip torta, tai ir matosi, net sakyti nereikia
Cipciuk, bandau daryti morengini torta Saldukas ir stai su kokiais sunkumais susidūriau:
1. Džiovinau džiovinau ir kai morenginis lakštas išdžiūvo nėjo man jo išimti. Dėjau masę ant kepimo popieriaus, galvojau taip lengviau išsiims, bet man tarp morenginio lakšto ir kepimo popieriaus tokios tąsios karamelės iš kažkur atsirado ir ji kai sukietėjo todėl nėjo išimti. Gal cukrų nepakankamai baltymuose išsukau? O gal per ilgai džiovinau ? nes gavosi labai trapus ir kietas.
2. Gaminu kremą.... sviestas atšilęs, išsukau aš ji, sudėjau rududu skarbonke, viskas labai liuks, kol supyliau pamažu 200ml kavos gavosi skystas vandenėlis, o ne kremas ir sušoko sviesto gabaliukai. Kava gal per daug atvėsus buvo ? Įstačiau i dubenį su karštu vandeniu, masė atšilo, sviestas išsilydė, bet skysta labai.... plakiau plakiau, galvoju, o standėti pradėjo tai pasirodo vel sviestas sušoko i mažyčius gabalėlius, o ne masė standėti pradėjo Vėl atsildžiau, supyliau i dubenį išklota folija, sudėjau morengus sutrupintus ir įkišau i šaldytuva, kas gavosi bus aišku rytoj. Jei ką, kabinsiu šaukštu ir valgysiu jei nesustengs Patarkit, prašau, ką ne taip su kremu padariau ? Sviestas per riebus ? Kava per stipri ? neįsivaizduoju
Niu ir įdėsiu nuotraukytę torto, kurį savaitgalį vyro gimt. biskvitai iš grietininės tešlos, pertepta grietininiu kremu, o puošiau jau čia idėju pasisėmus, kadangi pirmą kart puošiau taip torta, tai ir matosi, net sakyti nereikia
1. Džiovinau džiovinau ir kai morenginis lakštas išdžiūvo nėjo man jo išimti. Dėjau masę ant kepimo popieriaus, galvojau taip lengviau išsiims, bet man tarp morenginio lakšto ir kepimo popieriaus tokios tąsios karamelės iš kažkur atsirado ir ji kai sukietėjo todėl nėjo išimti. Gal cukrų nepakankamai baltymuose išsukau? O gal per ilgai džiovinau ? nes gavosi labai trapus ir kietas.
2. Gaminu kremą.... sviestas atšilęs, išsukau aš ji, sudėjau rududu skarbonke, viskas labai liuks, kol supyliau pamažu 200ml kavos gavosi skystas vandenėlis, o ne kremas ir sušoko sviesto gabaliukai. Kava gal per daug atvėsus buvo ? Įstačiau i dubenį su karštu vandeniu, masė atšilo, sviestas išsilydė, bet skysta labai.... plakiau plakiau, galvoju, o standėti pradėjo tai pasirodo vel sviestas sušoko i mažyčius gabalėlius, o ne masė standėti pradėjo Vėl atsildžiau, supyliau i dubenį išklota folija, sudėjau morengus sutrupintus ir įkišau i šaldytuva, kas gavosi bus aišku rytoj. Jei ką, kabinsiu šaukštu ir valgysiu jei nesustengs Patarkit, prašau, ką ne taip su kremu padariau ? Sviestas per riebus ? Kava per stipri ? neįsivaizduoju
Niu ir įdėsiu nuotraukytę torto, kurį savaitgalį vyro gimt. biskvitai iš grietininės tešlos, pertepta grietininiu kremu, o puošiau jau čia idėju pasisėmus, kadangi pirmą kart puošiau taip torta, tai ir matosi, net sakyti nereikia
jei tikrai pirmas tavo tortas,tai visai saunus,saunuole tu
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 02, 02:04)
MAMICY.....ji prie AREVITOS netoli , ant kampo yra maisto parde , lygtai SILAS , va isuku i ta gatvele ir paejus 10 metru rasi popieriaus parde ...ten jo yra
aciu viskas aisku dabar
Pupa999 , jei gavosi toks tysalas , tai ten išsilydes cukrus ....nepilnai jį išplakiai baltimuose , o džiūdamas jis išsilydė .
Dėl kremo ......nu aš kaltinčiau tik nevienodą temperatūrą , o ta tavo tolesnė " maklė " su tuo kremu tai kino komedija , jau jei sušoko į gabaliukus , tu niekaip jo neišgelbėsi ...deje , tik skystį galima nukošti per merkiuką ir bandyti taip gelbėti situaciją , o gal visai ir nieko išeitu .....tiesa , tavo pirmas blynas šaunus , duok Dieve tokio visoms pradedančioms
Dėl kremo ......nu aš kaltinčiau tik nevienodą temperatūrą , o ta tavo tolesnė " maklė " su tuo kremu tai kino komedija , jau jei sušoko į gabaliukus , tu niekaip jo neišgelbėsi ...deje , tik skystį galima nukošti per merkiuką ir bandyti taip gelbėti situaciją , o gal visai ir nieko išeitu .....tiesa , tavo pirmas blynas šaunus , duok Dieve tokio visoms pradedančioms
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 02, 14:42)
Pupa999 , jei gavosi toks tysalas , tai ten išsilydes cukrus ....nepilnai jį išplakiai baltimuose , o džiūdamas jis išsilydė .
Dėl kremo ......nu aš kaltinčiau tik nevienodą temperatūrą , o ta tavo tolesnė " maklė " su tuo kremu tai kino komedija , jau jei sušoko į gabaliukus , tu niekaip jo neišgelbėsi ...deje , tik skystį galima nukošti per merkiuką ir bandyti taip gelbėti situaciją , o gal visai ir nieko išeitu .....tiesa , tavo pirmas blynas šaunus , duok Dieve tokio visoms pradedančioms
Dėl kremo ......nu aš kaltinčiau tik nevienodą temperatūrą , o ta tavo tolesnė " maklė " su tuo kremu tai kino komedija , jau jei sušoko į gabaliukus , tu niekaip jo neišgelbėsi ...deje , tik skystį galima nukošti per merkiuką ir bandyti taip gelbėti situaciją , o gal visai ir nieko išeitu .....tiesa , tavo pirmas blynas šaunus , duok Dieve tokio visoms pradedančioms
Aš ne į temą, bet kokia čia gražuolė mėlynakė, bus mergina širdžių daužytoja
Cipciuk aš su klausimu Vakar padariau tortą "Juoda-balta", labai skanus, biskvitas ypač patiko, bet... kaip Jums gavosi sujungti paskutinio biskvito juostelę gražiai, kad nesimatytų sujungimo ?
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 02, 14:24)
Va tuo metu ir aš masčiau ....ogi aštriu peiliu galą nupjoviau smailai ....nu kai čia aiškiau pasakius ..na per kokius 5 cm . aš jį paploninau ....vistiek turbūt neaišku
supratau idėja man labai patiko ir svarbiausia mano išrankiajam vyrui patiko vakar pabandžiau, o jau su visomis puošybomis uošviams Velykų proga darysiu