Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai

Cipciuk, bandau daryti morengini torta Saldukas ir stai su kokiais sunkumais susidūriau:
1. Džiovinau džiovinau ir kai morenginis lakštas išdžiūvo nėjo man jo išimti. Dėjau masę ant kepimo popieriaus, galvojau taip lengviau išsiims, bet man tarp morenginio lakšto ir kepimo popieriaus tokios tąsios karamelės iš kažkur atsirado ir ji kai sukietėjo todėl nėjo išimti. Gal cukrų nepakankamai baltymuose išsukau? O gal per ilgai džiovinau ? nes gavosi labai trapus ir kietas.
2. Gaminu kremą.... sviestas atšilęs, išsukau aš ji, sudėjau rududu skarbonke, viskas labai liuks, kol supyliau pamažu 200ml kavos gavosi skystas vandenėlis, o ne kremas ir sušoko sviesto gabaliukai. Kava gal per daug atvėsus buvo ? Įstačiau i dubenį su karštu vandeniu, masė atšilo, sviestas išsilydė, bet skysta labai.... plakiau plakiau, galvoju, o standėti pradėjo bigsmile.gif tai pasirodo vel sviestas sušoko i mažyčius gabalėlius, o ne masė standėti pradėjo doh.gif Vėl atsildžiau, supyliau i dubenį išklota folija, sudėjau morengus sutrupintus ir įkišau i šaldytuva, kas gavosi bus aišku rytoj. Jei ką, kabinsiu šaukštu ir valgysiu jei nesustengs lotuliukas.gif Patarkit, prašau, ką ne taip su kremu padariau ? Sviestas per riebus ? Kava per stipri ? neįsivaizduoju doh.gif

Niu ir įdėsiu nuotraukytę torto, kurį savaitgalį vyro gimt. biskvitai iš grietininės tešlos, pertepta grietininiu kremu, o puošiau jau čia idėju pasisėmus, kadangi pirmą kart puošiau taip torta, tai ir matosi, net sakyti nereikia hihihi.gif
user posted image
Atsakyti
Cipciuk, bandau daryti morengini torta Saldukas ir stai su kokiais sunkumais susidūriau:
1. Džiovinau džiovinau ir kai morenginis lakštas išdžiūvo nėjo man jo išimti. Dėjau masę ant kepimo popieriaus, galvojau taip lengviau išsiims, bet man tarp morenginio lakšto ir kepimo popieriaus tokios tąsios karamelės iš kažkur atsirado ir ji kai sukietėjo todėl nėjo išimti. Gal cukrų nepakankamai baltymuose išsukau? O gal per ilgai džiovinau ? nes gavosi labai trapus ir kietas.
2. Gaminu kremą.... sviestas atšilęs, išsukau aš ji, sudėjau rududu skarbonke, viskas labai liuks, kol supyliau pamažu 200ml kavos gavosi skystas vandenėlis, o ne kremas ir sušoko sviesto gabaliukai. Kava gal per daug atvėsus buvo ? Įstačiau i dubenį su karštu vandeniu, masė atšilo, sviestas išsilydė, bet skysta labai.... plakiau plakiau, galvoju, o standėti pradėjo bigsmile.gif tai pasirodo vel sviestas sušoko i mažyčius gabalėlius, o ne masė standėti pradėjo doh.gif Vėl atsildžiau, supyliau i dubenį išklota folija, sudėjau morengus sutrupintus ir įkišau i šaldytuva, kas gavosi bus aišku rytoj. Jei ką, kabinsiu šaukštu ir valgysiu jei nesustengs lotuliukas.gif Patarkit, prašau, ką ne taip su kremu padariau ? Sviestas per riebus ? Kava per stipri ? neįsivaizduoju doh.gif

Niu ir įdėsiu nuotraukytę torto, kurį savaitgalį vyro gimt. biskvitai iš grietininės tešlos, pertepta grietininiu kremu, o puošiau jau čia idėju pasisėmus, kadangi pirmą kart puošiau taip torta, tai ir matosi, net sakyti nereikia hihihi.gif
user posted image
Atsakyti

user posted image
Atsakyti
jei tikrai pirmas tavo tortas,tai visai saunus,saunuole tu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 02, 02:04)
MAMICY.....ji prie AREVITOS netoli , ant kampo yra maisto parde , lygtai SILAS  , va isuku i ta gatvele ir paejus 10 metru rasi popieriaus parde ...ten jo yra  biggrin.gif

aciu 4u.gif viskas aisku dabar
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa999: 02 balandžio 2009 - 08:15
Pupa999 , jei gavosi toks tysalas , tai ten išsilydes cukrus ....nepilnai jį išplakiai baltimuose , o džiūdamas jis išsilydė .

Dėl kremo g.gif ......nu aš kaltinčiau tik nevienodą temperatūrą , o ta tavo tolesnė " maklė " lotuliukas.gif su tuo kremu tai kino komedija , jau jei sušoko į gabaliukus , tu niekaip jo neišgelbėsi schmoll.gif ...deje , tik skystį galima nukošti per merkiuką ir bandyti taip gelbėti situaciją , o gal visai ir nieko išeitu .....tiesa , tavo pirmas blynas šaunus thumbup.gif , duok Dieve tokio visoms pradedančioms biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 02, 14:42)
Pupa999 , jei gavosi toks tysalas , tai ten išsilydes cukrus ....nepilnai jį išplakiai baltimuose , o džiūdamas jis išsilydė .

Dėl kremo  g.gif ......nu aš kaltinčiau tik nevienodą temperatūrą , o ta tavo tolesnė " maklė "  lotuliukas.gif  su tuo kremu tai kino komedija , jau jei sušoko į gabaliukus , tu niekaip jo neišgelbėsi schmoll.gif ...deje , tik skystį galima nukošti per merkiuką ir bandyti taip gelbėti situaciją , o gal visai ir nieko išeitu .....tiesa , tavo pirmas blynas šaunus thumbup.gif  , duok Dieve tokio visoms pradedančioms biggrin.gif

Aš ne į temą, bet kokia čia gražuolė mėlynakė, bus mergina širdžių daužytoja
Atsakyti
ax.gif ax.gif ....anukytė , jau visos akys į prosenelio , mano uošvio , beveik elektrik... tongue.gif
Atsakyti
Cipciuk aš su klausimu ax.gif Vakar padariau tortą "Juoda-balta", labai skanus, biskvitas ypač patiko, bet... kaip Jums gavosi sujungti paskutinio biskvito juostelę gražiai, kad nesimatytų sujungimo ?
Atsakyti
Va tuo metu ir aš masčiau ....ogi aštriu peiliu galą nupjoviau smailai ....nu kai čia aiškiau pasakius g.gif ..na per kokius 5 cm . aš jį paploninau unsure.gif ....vistiek turbūt neaišku doh.gif.....va aš jį nuglūdinau tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 02 balandžio 2009 - 14:31
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 02, 14:24)
Va tuo metu ir aš masčiau ....ogi aštriu peiliu galą nupjoviau smailai ....nu kai čia aiškiau pasakius g.gif ..na per  kokius 5 cm . aš jį paploninau unsure.gif ....vistiek turbūt neaišku  doh.gif

supratau 4u.gif idėja man labai patiko ir svarbiausia mano išrankiajam vyrui patiko biggrin.gif vakar pabandžiau, o jau su visomis puošybomis uošviams Velykų proga darysiu biggrin.gif
Atsakyti