Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai

RiMami ... bigsmile.gif bigsmile.gif ...geras , nu aš ten jį radau ax.gif .....o tu dirstelk , kiek aš grietinėlės parašiau tongue.gif , nu mėgstu kai kremo daug blush2.gif ....o tavo , o koks good.gif good.gif , man dar gražesnis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 03:10)
Oi mergaitės .....kokią zarazą į namus ( tiksliau į virtuvę ) užnešiau  doh.gif ....nugi va šitas spurgas .....iškepiau bijodama , kad gal neskanios bus iš pusės normos , ir ką sau manot , vos spėjom užsiplikyti kavą , o spurgų baba  blink.gif ....iš pusės normos 15 štukų išėjo , nu liko man 2  blush2.gif .....kitos kažkur dingo , nė nespėjau mirktelt ....... blink.gif

MIELINĖS SPURGOS " ŽIEDELIAI "


Jums prireiks :


500 g. miltų ( 405 D )

50 g. cukraus

0,5 ( puse) arbatinio šaukštelio druskos

40 g. margarino

2 kiaušinio tryniai

125 ml. drugno pieno

125 ml. drugno vandens

20 g. šviežių mielių .


Mieles pakildiname piene ir vandenį ( sumaišytame kartu ) su 2 arb. šaukšteliais cukraus .
Miltus sumaišote su cukrumi ir druska .
Idedame trynius ir ištirpintą margariną .
Supilame pakildintas mieles .
Užminkote tešlą ( minkome apie 5 min.)


Tešle lipni , ir turi būti minkštoka .
Dedame ją į dubenėlį , pridengiame švariu rankšluostuku ir kildiname virtuvėje
apie 30 min. ( ji pakyla gan smarkiai ) .
Stalą pasibarstome miltais ( truputi ) , iškočiojame iš tešlos lakštą 1 cm. storio .
Su norimo dydžio stikline ( puoduku ) išspaudžiame apskritimus , jų vidurį su dar mažesniu apskritimu išspaudžiame  ( aš išspaudžiau su antgaliu kremui spausti ) .
Baronkikes padedame ant miltais pabarstytos lentos , ir pakildiname , apie 15 min.

Į gilesnę keptuvę ipilame aliejaus ir ikaitiname , metame baronkikes ( jos laaaaaabai greitai apkepa ) ir apverdame iš abiejų pusiu , ( patarsiu ugnį primažinti ) .
Apvoliojame cukruje ......

Žinokit , kažkada atradau " Pliuškas " , Mišelės napoleoną , o dabar tas spurgytes .....nu tirpsta burnoj , purios , minkštos  niam niam niam ......tikros zarazos  doh.gif ....tiesa , jos visai neprisigiare aliejaus  schmoll.gif

Šiandien jas kepiau du kartus .....lėkštelė tuščia  unsure.gif , spėkite , kas mane laukia rytoj...????? lotuliukas.gif


user posted image

ar siom spurgom tiktu sausos miele? jei taip, tai kiek ju reiktu deti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 23:41)
RiMami ... bigsmile.gif  bigsmile.gif ...geras , nu aš ten jį radau ax.gif .....o tu dirstelk , kiek aš grietinėlės parašiau  tongue.gif , nu mėgstu kai kremo daug  blush2.gif ....o tavo , o koks  good.gif  good.gif , man dar gražesnis  blush2.gif


Kremo kai daug tai liux wub.gif wub.gif ir aš mėgstu kai daugiau - jau atsižymėjau jūsiškes proporcijas blush2.gif Ir ačiū labai už pagyrimus 4u.gif (bet mano nuo jūsų tai kaip diena nuo nakties skiriasi, čia nėr ką ir kalbėt, bet ačiū labai blush2.gif )
Atsakyti
Tikrai tiks , antrą kartą su jom dariau , nes neturėjau šlapių rolleyes.gif .....21 g. šviežių - 7 g. sausų smile.gif
Atsakyti
4u.gif Mielosios,nesupykite,kad neį tą temą įplaukiau,bet maniškilo klasimas.
Gal kam teko ruošti saldumynus iš žaliosios arbatos miltelių?
O,gal jų Lietuvoje nėra.
Būsiu dėkinga,jeigu pasidalinsite žiniomis.
4u.gif
.
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 23, 00:52)
Tikrai tiks , antrą kartą su jom dariau , nes neturėjau šlapių  rolleyes.gif .....21 g. šviežių - 7 g. sausų  smile.gif

aciu labai uz atsakyma 4u.gif siom dienom bus kepami ne tik meduciai bet ir spurgytes mirksiukas.gif
Atsakyti
g.gif g.gif ......na , kad tu įplaukiai tai nieko tokio , bet , kad bent aš tai apie tokią negirdėjau mastau.gif .....jei ne paslaptis , ką iš jos galima pasidaryti apart arbatos ??? , nu tikrai labai idomu bigsmile.gif
Atsakyti
Cipciuk 4u.gif -dėkui,kad atsiliepėte,aš,gerai nežinau,bet ,man pasakojo draugė,kad ji rado internete{ten iš jų yra daromi pyragėlai,keksiukai,bet ten yra ne arbata,bet konditeriniai arbatos milteliai.
Todėl man pačiai yra ydomu.
Kai aš ,su ja kalbėsiu per skypę būtinai paklausiu ir,parašysiu. 4u.gif
Atsakyti
O iš kur ji ???? unsure.gif .....nes čia tai tikrai nesu girdėjusi , o būtų be galo idomu ką nors išsikepti ....kad nors žinotume kaip jie atrodo tie milteliai g.gif
Atsakyti
Pyrago receptas su zaliaja arbata:

http://vindase.livej....com/11783.html

esu valgiusi, bet ne pagal si recepta, drauge japone kepe, tai... schmoll.gif Bet cia skonio reikalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 21:44)

Papildyta:
1. Tikrai nepasakysiu tikslaus laiko , nu gal 5 , o gal 8 min. čia nuo plytelės priklauso ( cukraus neturi būti ant dugno  schmoll.gif ) .
2. Citrinos rūgštelė beriasi dėl skonio , nors ji ir truputi sutvirtina baltimus ( padaro standesnius ) , bet galima ir be jos , tik ji bus labai saldi  tongue.gif
3 .Labai gerai išplakta beze tik apdžiūna ( viršus ) visa ji nesudžiūna  schmoll.gif , dėl laikymo ...aš niekada nelaikau , o puošiu iš karto , ir stengiuosi padaryti tiek kiek reikia , bet Inočka sakė , kad laikė ir kitą dieną jai viskas buvo gerai .
4.Sudedi sulaužytą šokoladą ir iš karto pili vandenį  bet kokį ...karštą , drugną ar šaltą .
5. Taip pat ir į baltą ( bet jis laaaaaabai lepus , vos perkaitinsi ir jį sutrauks , su juo sunku dirbti ) .
6 . g.gif  g.gif  g.gif ....nu kaip čia tau nupasakoti tą konsistenciją ......skystesnė , nei tiršta grietinė ...kitaip nežinau kaip nusakyti  schmoll.gif



Ačiū labai. Supratau visas klaidas, bandysiu dar.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 03 22, 23:57)
4u.gif Mielosios,nesupykite,kad neį tą temą įplaukiau,bet maniškilo klasimas.
Gal kam teko ruošti saldumynus iš žaliosios arbatos miltelių?
O,gal jų Lietuvoje nėra.
Būsiu dėkinga,jeigu pasidalinsite  žiniomis.
4u.gif
.

Nusipirkti galima pvz. De Lonoj: Arbatos milteliai
Pačiai gaminti su jais neteko, bet lietuviškuose kulinariniuose puslapiuose esu mačius receptų smile.gif
Atsakyti