QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 03:10)
Oi mergaitės .....kokią zarazą į namus ( tiksliau į virtuvę ) užnešiau ....nugi va šitas spurgas .....iškepiau bijodama , kad gal neskanios bus iš pusės normos , ir ką sau manot , vos spėjom užsiplikyti kavą , o spurgų baba ....iš pusės normos 15 štukų išėjo , nu liko man 2 .....kitos kažkur dingo , nė nespėjau mirktelt .......
Mieles pakildiname piene ir vandenį ( sumaišytame kartu ) su 2 arb. šaukšteliais cukraus .
Miltus sumaišote su cukrumi ir druska .
Idedame trynius ir ištirpintą margariną .
Supilame pakildintas mieles .
Užminkote tešlą ( minkome apie 5 min.)
Tešle lipni , ir turi būti minkštoka .
Dedame ją į dubenėlį , pridengiame švariu rankšluostuku ir kildiname virtuvėje apie 30 min. ( ji pakyla gan smarkiai ) .
Stalą pasibarstome miltais ( truputi ) , iškočiojame iš tešlos lakštą 1 cm. storio .
Su norimo dydžio stikline ( puoduku ) išspaudžiame apskritimus , jų vidurį su dar mažesniu apskritimu išspaudžiame ( aš išspaudžiau su antgaliu kremui spausti ) .
Baronkikes padedame ant miltais pabarstytos lentos , ir pakildiname , apie 15 min.
Į gilesnę keptuvę ipilame aliejaus ir ikaitiname , metame baronkikes ( jos laaaaaabai greitai apkepa ) ir apverdame iš abiejų pusiu , ( patarsiu ugnį primažinti ) .
Apvoliojame cukruje ......
Žinokit , kažkada atradau " Pliuškas " , Mišelės napoleoną , o dabar tas spurgytes .....nu tirpsta burnoj , purios , minkštos niam niam niam ......tikros zarazos ....tiesa , jos visai neprisigiare aliejaus
Šiandien jas kepiau du kartus .....lėkštelė tuščia , spėkite , kas mane laukia rytoj...?????
MIELINĖS SPURGOS " ŽIEDELIAI "
Jums prireiks :
500 g. miltų ( 405 D )
50 g. cukraus
0,5 ( puse) arbatinio šaukštelio druskos
40 g. margarino
2 kiaušinio tryniai
125 ml. drugno pieno
125 ml. drugno vandens
20 g. šviežių mielių .
Mieles pakildiname piene ir vandenį ( sumaišytame kartu ) su 2 arb. šaukšteliais cukraus .
Miltus sumaišote su cukrumi ir druska .
Idedame trynius ir ištirpintą margariną .
Supilame pakildintas mieles .
Užminkote tešlą ( minkome apie 5 min.)
Tešle lipni , ir turi būti minkštoka .
Dedame ją į dubenėlį , pridengiame švariu rankšluostuku ir kildiname virtuvėje apie 30 min. ( ji pakyla gan smarkiai ) .
Stalą pasibarstome miltais ( truputi ) , iškočiojame iš tešlos lakštą 1 cm. storio .
Su norimo dydžio stikline ( puoduku ) išspaudžiame apskritimus , jų vidurį su dar mažesniu apskritimu išspaudžiame ( aš išspaudžiau su antgaliu kremui spausti ) .
Baronkikes padedame ant miltais pabarstytos lentos , ir pakildiname , apie 15 min.
Į gilesnę keptuvę ipilame aliejaus ir ikaitiname , metame baronkikes ( jos laaaaaabai greitai apkepa ) ir apverdame iš abiejų pusiu , ( patarsiu ugnį primažinti ) .
Apvoliojame cukruje ......
Žinokit , kažkada atradau " Pliuškas " , Mišelės napoleoną , o dabar tas spurgytes .....nu tirpsta burnoj , purios , minkštos niam niam niam ......tikros zarazos ....tiesa , jos visai neprisigiare aliejaus
Šiandien jas kepiau du kartus .....lėkštelė tuščia , spėkite , kas mane laukia rytoj...?????
ar siom spurgom tiktu sausos miele? jei taip, tai kiek ju reiktu deti?
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 23:41)
RiMami ... ...geras , nu aš ten jį radau .....o tu dirstelk , kiek aš grietinėlės parašiau , nu mėgstu kai kremo daug ....o tavo , o koks , man dar gražesnis
Kremo kai daug tai liux ir aš mėgstu kai daugiau - jau atsižymėjau jūsiškes proporcijas Ir ačiū labai už pagyrimus (bet mano nuo jūsų tai kaip diena nuo nakties skiriasi, čia nėr ką ir kalbėt, bet ačiū labai )
Mielosios,nesupykite,kad neį tą temą įplaukiau,bet maniškilo klasimas.
Gal kam teko ruošti saldumynus iš žaliosios arbatos miltelių?
O,gal jų Lietuvoje nėra.
Būsiu dėkinga,jeigu pasidalinsite žiniomis.
.
Gal kam teko ruošti saldumynus iš žaliosios arbatos miltelių?
O,gal jų Lietuvoje nėra.
Būsiu dėkinga,jeigu pasidalinsite žiniomis.
.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 23, 00:52)
Tikrai tiks , antrą kartą su jom dariau , nes neturėjau šlapių .....21 g. šviežių - 7 g. sausų
aciu labai uz atsakyma siom dienom bus kepami ne tik meduciai bet ir spurgytes
Cipciuk -dėkui,kad atsiliepėte,aš,gerai nežinau,bet ,man pasakojo draugė,kad ji rado internete{ten iš jų yra daromi pyragėlai,keksiukai,bet ten yra ne arbata,bet konditeriniai arbatos milteliai.
Todėl man pačiai yra ydomu.
Kai aš ,su ja kalbėsiu per skypę būtinai paklausiu ir,parašysiu.
Todėl man pačiai yra ydomu.
Kai aš ,su ja kalbėsiu per skypę būtinai paklausiu ir,parašysiu.
Pyrago receptas su zaliaja arbata:
http://vindase.livej....com/11783.html
esu valgiusi, bet ne pagal si recepta, drauge japone kepe, tai... Bet cia skonio reikalas
http://vindase.livej....com/11783.html
esu valgiusi, bet ne pagal si recepta, drauge japone kepe, tai... Bet cia skonio reikalas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 21:44)
Papildyta:
1. Tikrai nepasakysiu tikslaus laiko , nu gal 5 , o gal 8 min. čia nuo plytelės priklauso ( cukraus neturi būti ant dugno ) .
2. Citrinos rūgštelė beriasi dėl skonio , nors ji ir truputi sutvirtina baltimus ( padaro standesnius ) , bet galima ir be jos , tik ji bus labai saldi
3 .Labai gerai išplakta beze tik apdžiūna ( viršus ) visa ji nesudžiūna , dėl laikymo ...aš niekada nelaikau , o puošiu iš karto , ir stengiuosi padaryti tiek kiek reikia , bet Inočka sakė , kad laikė ir kitą dieną jai viskas buvo gerai .
4.Sudedi sulaužytą šokoladą ir iš karto pili vandenį bet kokį ...karštą , drugną ar šaltą .
5. Taip pat ir į baltą ( bet jis laaaaaabai lepus , vos perkaitinsi ir jį sutrauks , su juo sunku dirbti ) .
6 . ....nu kaip čia tau nupasakoti tą konsistenciją ......skystesnė , nei tiršta grietinė ...kitaip nežinau kaip nusakyti
Ačiū labai. Supratau visas klaidas, bandysiu dar.
QUOTE(regna @ 2009 03 22, 23:57)
Mielosios,nesupykite,kad neį tą temą įplaukiau,bet maniškilo klasimas.
Gal kam teko ruošti saldumynus iš žaliosios arbatos miltelių?
O,gal jų Lietuvoje nėra.
Būsiu dėkinga,jeigu pasidalinsite žiniomis.
.
Gal kam teko ruošti saldumynus iš žaliosios arbatos miltelių?
O,gal jų Lietuvoje nėra.
Būsiu dėkinga,jeigu pasidalinsite žiniomis.
.
Nusipirkti galima pvz. De Lonoj: Arbatos milteliai
Pačiai gaminti su jais neteko, bet lietuviškuose kulinariniuose puslapiuose esu mačius receptų