QUOTE(*Saulutė*20 @ 2009 03 22, 17:55)
As norejau paklausti, is kokios mases darot tas gelytes?atsiprasau jei ka praziopsojau
Nieko , jei ir pražioplinai tai aš tau padėsiu ....cukraus pudra ir želatina .....mano receptas turi būti temoje ( INOČKOS ) APIE PAPUOŠIMUS , viršutinėje temų dalyje
Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 03 22, 20:09)
labas vakaras,
šiandien treniravausi daryti bezę. Tiek daug esu skaičiusi apie gaminimo procesą, bet vis vien atsirado klausimų.
1. Bijojau, kad sirupas neparuduotų, tai matyt jį anksčiau nukeliau nuo ugnies, nes kai jį pyliau į išplauktus baltymus, ant dugno liko neištirpinto cukraus.
O gal taip ir turi būti? Kiek maždaug turi praeiti laiko, kol pradeda sirupas lėtai kunkuliuoti?
2. Taip pat pamiršau įberti citrinos rūgšties granulių.
Ar tai didelė klaida, ar galima ir be to apseiti?
3. Galiausiai išspaudžiau gautą bezę (ar jo parodoją) per konditerinio maišelio antgalį "gėlytę" ir ji man laikėsi.
Ar bezė turi sustingti ar būti minkšta? Ar galima ją laikyti šaldytuve?
Vakar bandžiau daryti "tinklelį" iš juodo ir balto šokolado, kad mokėčiau papuošti torto viršų. Tai irgi turiu klausimukų.
Prieš lydant juodą šokoladą, vandenį pilti iš karto ar potam tikro laiko?
Vanduo turi būti karštas ar gali būti ir drungnas?
Tirpdant baltą šokoladą irgi reikia pilti vandenį?
Kokios konsistencijos turi būti šokoladinę masę, kad ji nenuvarvėtų nuo torto viršaus ir tolygiai pasiskirstytų?
Atrodo visko paklausiau.
1. Tikrai nepasakysiu tikslaus laiko , nu gal 5 , o gal 8 min. čia nuo plytelės priklauso ( cukraus neturi būti ant dugno
) .
2. Citrinos rūgštelė beriasi dėl skonio , nors ji ir truputi sutvirtina baltimus ( padaro standesnius ) , bet galima ir be jos , tik ji bus labai saldi
3 .Labai gerai išplakta beze tik apdžiūna ( viršus ) visa ji nesudžiūna
, dėl laikymo ...aš niekada nelaikau , o puošiu iš karto , ir stengiuosi padaryti tiek kiek reikia , bet Inočka sakė , kad laikė ir kitą dieną jai viskas buvo gerai .
4.Sudedi sulaužytą šokoladą ir iš karto pili vandenį bet kokį ...karštą , drugną ar šaltą .
5. Taip pat ir į baltą ( bet jis laaaaaabai lepus , vos perkaitinsi ir jį sutrauks , su juo sunku dirbti ) .
6 .
....nu kaip čia tau nupasakoti tą konsistenciją ......skystesnė , nei tiršta grietinė ...kitaip nežinau kaip nusakyti
-----------------------------------------------------------------------------------------------
KAIP SKANIAI VYRUKAS KAPOJA BARONKIKES
Lusasita .....o baronkikės