NAUJA TEMELĖ ..... kepame , ragaujame .....nesipykstame , bendraujame ....!!!!!
tada labai įdomu kieno čia šedevras?Nes labai gražus ( čia atrodo lyg ne iš paieškų rastas lyg )
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 17, 18:45)
...okodėl tu taip nusprendei , kad ne mano ????.....
a todel kad ant visų jūsų meno šedevrų puokuodavosi ir tamstos vardas, čia taip nėra
Na , kagi , reikia kažką idėti , čia tik taip sau toks naminis , paprastas , gaivus , neriebus , gal daugiau vasariškas , receptukas super paprastas , tiesiog visko turėjau šaldytuve .........
Aplink formelės šoną išstatyti sausainukus , sudrėkintais sirupu( galiuką pupjoviau , nes buvo per ilgi ir griuvo .
Dugną iškloti sausaunukais , sudrėkinti sirupu .
Želatina užpilti 4 did. š. vandens , išbrinkinti .
Varškę pertrinti per sietelį ( su blenda) , supilti jogurtą , vaniliną , rūgštelę cukrų , išmaišyti .
Grietinėlę garai išplakti ir atsargiai imaišyti į prieš tai padarytą kremą.
Želatiną pakaitinti ir ištirpinti , plona srovele ( plakant mikseriu kremą ) pilti į jį .
Paskubant , kremą dėti į formą ir ant jos išdėlioti uogas , vėl kremą - vėl uogas ....taip iki formos viršaus .
Viršų puošti turimais vaisiais , užpilti paruoštu užpilu ( panašiu į žele ) , jo yra pirkti pardėse , toks mažas pokiukas mėlynos spalvos .
Šitas tortukas panašus į maskarponės , tik nėra riebus , jis gaivesnis , nu ir aišku pigesnis tuo pačiu
Aišku , kad ne mano ......tiesiog jis man labai dailus
Tortas su gervuogėmis .
12 cm. skersmens formelė
Jums reikės :
100 g. paprastos pertrintos varškės
250 ml. grietinėlės ( 36 pronc.)riebumo
mažas pokiukas jogurto ( sviesaus )
2 did. šaukštai želatinos
sausainukų " damų piršteliai "
šaldytų gervuogių
pokiukas ( 15 g. ) vanilinio cukraus , citrinos rugš. ir cukraus pagal skonį
Aplink formelės šoną išstatyti sausainukus , sudrėkintais sirupu( galiuką pupjoviau , nes buvo per ilgi ir griuvo .
Dugną iškloti sausaunukais , sudrėkinti sirupu .
Želatina užpilti 4 did. š. vandens , išbrinkinti .
Varškę pertrinti per sietelį ( su blenda) , supilti jogurtą , vaniliną , rūgštelę cukrų , išmaišyti .
Grietinėlę garai išplakti ir atsargiai imaišyti į prieš tai padarytą kremą.
Želatiną pakaitinti ir ištirpinti , plona srovele ( plakant mikseriu kremą ) pilti į jį .
Paskubant , kremą dėti į formą ir ant jos išdėlioti uogas , vėl kremą - vėl uogas ....taip iki formos viršaus .
Viršų puošti turimais vaisiais , užpilti paruoštu užpilu ( panašiu į žele ) , jo yra pirkti pardėse , toks mažas pokiukas mėlynos spalvos .
Šitas tortukas panašus į maskarponės , tik nėra riebus , jis gaivesnis , nu ir aišku pigesnis tuo pačiu
Aišku , kad ne mano ......tiesiog jis man labai dailus
cipciuk, as tokius tipo a la maskarpone irgi daznai darau. Paskutinis tai buvo jusiskis negriuko biskvitas perteptas kremu ir varskes kremo ( tipo svelnioji varske) , cukraus, jogurto ir grietineles ( paplaktos kiek isejo) nugriebtos nuo kaimisko pienuko. Aisku ir vanilinas ir zelatina.
Visiems labai patiko
Visiems labai patiko
kaip norėčiau gabalėlio, taip skaniai ir gaiviai atrodo jau net gundausi eit į virtuvę, bet reikia atsilaikyt
Labas vakaras, Cipciuk noriu jūsų paklausti, noriu puošti tortą bezė, ir noriu paklausti kokiu antgaliu jūs puošiate(pvz, kur papuošimų temoje yra tortas su 2 širdelėmis)ar tinka ir bet koks angalis, nes aš turiu tik paprasčiausius iš senukų :)ir dar noriu daryti 2 aukštų, gali būti pirmas medutis, o antras Juodasis miškas?
QUOTE(Oksiukas @ 2009 03 17, 20:55)
Labas vakaras, Cipciuk noriu jūsų paklausti, noriu puošti tortą bezė, ir noriu paklausti kokiu antgaliu jūs puošiate(pvz, kur papuošimų temoje yra tortas su 2 širdelėmis)ar tinka ir bet koks angalis, nes aš turiu tik paprasčiausius iš senukų :)ir dar noriu daryti 2 aukštų, gali būti pirmas medutis, o antras Juodasis miškas?
Taip aišku , gali , medutis atlaikys miško svorį ....reikia , kad apatinis visada būtų standesnis , nes vis tik jis gali idubti
Tam torte paprastas antgaliukas , pakarpytais krašteliais jo skylutės plotis 0,5 cm. bet tu gali ir su kitokiu daryti , tik žinai - didesnė skylė , didesnis dzibas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 17, 21:01)
Taip aišku , gali , medutis atlaikys miško svorį ....reikia , kad apatinis visada būtų standesnis , nes vis tik jis gali idubti
Tam torte paprastas antgaliukas , pakarpytais krašteliais jo skylutės plotis 0,5 cm. bet tu gali ir su kitokiu daryti , tik žinai - didesnė skylė , didesnis dzibas
Ačiū reiks bandyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 17, 20:41)
[color=darkviolet]Na , kagi , reikia kažką idėti
Tas kazkas, labai jau skaniai ir graziai atrodo