Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(MamaKa @ 2009 03 19, 10:14)
dar biškį paklausinėsiu, o tai purškiamo lako irgi reik įsigyt, kaip suprantu, įtrynus reik nupurkšt, ir tik po to lakuot... o ir akrilinis lakas musėt nelabai tinka?

Nu nebūtinai pirma nupurkšti..Įtrini, kai viskas išdžiūna nulakuoja pradžioj smirdančiu laku (sintetiniu, aliejaus pagrindu)..o jau paskui gali ant viršaus ir akriliniu nulakuoti..
Atsakyti
Akrilinis lakas netinka ant daugelio dvikomponenciu sendinimu. Reikia naudoti arba spec lakus rekomenduojamus gamintoju arba norint pigesnio varianto reikia izoliuot dvikomponenti kokiu nors laku ne vandens pagrindu (tinka vaitspiritiniai smirdantys lakai, purskiami sintetiniai gal dar kokiu buna ne vandeniniu tai visi jie tinka). Kai uztepta ar uzpurksta izoliacija isdziusta tada jau drasiai tepi bekvapi akrilini laka, kuris greit dziusta ir nera labai brangus (todel mes ji ir renkames kad dirbti butu maloniau nes siaip kiti ir smirda ir dziusta ilgai)
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 03 19, 11:42)
Akrilinis lakas netinka ant daugelio dvikomponenciu sendinimu. Reikia naudoti arba spec lakus rekomenduojamus gamintoju arba norint pigesnio varianto reikia izoliuot dvikomponenti kokiu nors laku ne vandens pagrindu (tinka vaitspiritiniai smirdantys lakai, purskiami sintetiniai gal dar kokiu buna ne vandeniniu tai visi jie tinka). Kai uztepta ar uzpurksta izoliacija isdziusta tada jau drasiai tepi bekvapi akrilini laka, kuris greit dziusta ir nera labai brangus (todel mes ji ir renkames kad dirbti butu maloniau nes siaip kiti ir smirda ir dziusta ilgai)

jeigu uzpurski ta sintetini laka, tada jau galima kitus sluosknius lakuot su dispersiniu? turiu pati teluria dispersini matini laka, tai gal man jis sueitu jei pirma sluoskni nupursksciau su sintetiniu g.gif
Atsakyti
Sueitu
Atsakyti
dar klausimas iškilo
žiūriu žiūriu, o kad nėr aliejinių dažų pasirinkimo (gal aš ne ten ieškau g.gif smile.gif
juoda, balta, sidabrinė, ir auksinė (išpirkta), jums užtenka ar maišot jas kažkaip? o gal galima nusipirkt kur nors ne spec. pardėse....
Atsakyti
Meno muzose Kaune it Vilniuje paziurek gal dar kokios miesto dailininku parduotuvese tikrai turetuym rasti
Atsakyti
QUOTE(MamaKa @ 2009 03 19, 14:46)
dar klausimas iškilo
žiūriu žiūriu, o kad nėr aliejinių dažų pasirinkimo (gal aš ne ten ieškau  g.gif  smile.gif
juoda, balta, sidabrinė, ir auksinė (išpirkta), jums užtenka ar maišot jas kažkaip? o gal galima nusipirkt kur nors ne spec. pardėse....

as tai pirkau maximoj prie mokykliniu prekiu,tubelese 12 spalvu
Atsakyti
QUOTE(-barsyle- @ 2009 03 19, 14:50)
as tai pirkau maximoj prie mokykliniu prekiu,tubelese 12 spalvu

aliejinius??.. g.gif ..Nes pagrinde maximose akrilinius pardavinėja.. g.gif ..

Aš tai mažose tubelėse aliejinių nusipirkau iš dailininkų parduotuvės.. 4u.gif
Atsakyti
METALINIU SPLAVU PAPRASTAI RINKINUKUOSE NEBUNA. AS SIULYCIAU MAZU TUBELIU PAGRINDINIU SPLAVU RINKINUKA (6 SPALVOS NES JEI LABAI LABAI REIKS PASIMAISYSITE) IR BUTINAI AUKSO, SIDABRO AR BRONZOS
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2009 03 19, 15:58)

pirkau aliejinius is tomfilips ir tepiau ant stamperijos sotile tai suduks...velesi....cia turbut del dazu kokubes, ar itryniau kaip ne taip....lipo kibo vandeniuku greit pavaliau tai tarpukai visi issivale unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2009 03 19, 14:58)

Būna Maximoje ir aliejinių, aš pirkau T. Philips parduotuvėj.

Nežinau gal kam pravers ši info, nes aš tai esu tik pradedanti, man labai padėjo.
Vienakomponentinio naudojimo instrukcija:
Norimą paviršių, jei netenkina jo spalva, dažome akriliniais dažais, paliekame gerai išdžiūti.Tada tepame sluoksnį sendinimo lako, paliekame padžiūti kokį pusvalandį, reikia, kad lakas dar truputį liptų prie pirštų. Tada tepame ta pačia ar priešinga kryptim lakui, dažus. Dažai turi būti keliais tonais šviesesni nei pirmo sluoksnio dažai, taip išryškėja įtrūkimai. SVARBU! dažant antrą sluoksnį braukti tik vieną kartą, taisyti ir antrą kart tepti dažų negalima, nesigaus įtrūkimai. Jei liko tuščio nenudažyto ploto,ar vis dėlto reik pataisyt, tai reikia daryti, kai dažai visiškai bus išdžiūvę.

Skilinėjančio rašto dydis priklauso nuo lako (yra smulkiai, yra stambiai akilinėjančių), nuo teptuko braukymo krypties, nuo lako gausos, nuo temperatūros (naudojant feną) ir pan.

Dvikomponentinio naudojimo instrukcija:
Kai jau viskas padažyta ir priklijuota servetėlė ir darbelis jau kaip ir baigtas, tada reikia tepti laką ant kurio parašytas Step 1, leisti padžiūti apie 30min. tada ant Step1 tepti Step 2. Trūkinejimai pasirodys 12-24 val. bėgyje. Procesą galima pagreitint feno pagalba. Skilinėjimo beveik nesimatys, bus kaip permatoams, todėl kai darbas jau bus visiškai sausas, reik į įtrūkimus įtint patiną norimos spalvos.

Skilinėjančio rašto dydis priklauso nuo lako (yra smulkiai, yra stambiai akilinėjančių), nuo teptuko braukymo krypties, nuo lako gausos ir pan.

Pažiūrėt kaip atrodo lakai ir koks išgaunamas efektas galima čia:
http://www.craftladi...upatui-vt27.htm
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2009 03 19, 14:58)

ten yra 2 rusiu ant vienu parasyta oil, o ant kitu water
va tokius
user posted image
Atsakyti