Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(Gabii__ @ 2009 04 02, 10:34)
grite pvz pateikus:)))o kitos sluoja artmanija ir uzsisakineja:))))pasipils greit darbu:)

dekui jau uzveizejau thumbup.gif
Atsakyti
Kažkada kažkas lyg rašė, bet manoji atmitnis pabėgo doh.gif
Kalba eina apie kamštinius padėkliukus, kai juos dažau dažais, labai jie geriasi. Tai va, kažkas lyg rašė, kad pirma purškiamu laku sluoksniuką užpurškia, o paskui tk dažo, tuomet dažai taip nesigeria. O man klausimas: o dažai gerai kimba prie purškiamo lako, neatsilupa paskui viskas su laku? g.gif
Atsakyti
Zydraake,o tu tiesiog nugruntuot pries dazyma nenori? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mulate*: 02 balandžio 2009 - 10:19
Tokiais atvejais galima "nugruntuoti" kad ir skiestais klijais...

Atsakyti
noriu mėlynų dickos dėžės kraštų... Ar yra beico mėlyno? man norėtųsi, kad matytųsi medžio... Gal ką patartumėt...Aš įsivaizduoju t. mėlyna sp.+medis..
Atsakyti
QUOTE(Globusyte @ 2009 04 02, 10:33)
noriu mėlynų dickos dėžės kraštų... Ar yra beico mėlyno? man norėtųsi, kad matytųsi medžio... Gal ką patartumėt...Aš įsivaizduoju t. mėlyna sp.+medis..

Nesupratau, ką reiškia tasai dėžės apibūdinimas blush2.gif , tačiau beico yra visokio.
Arba, kaip minėjau, bespalvis (tikkurila firmos) beicas plius pigmentai ir turi, ką nori mirksiukas.gif
Atsakyti
del kokios priezasties gali nesitrint dazai unsure.gif bandau trynimo buda. ar gali buti del to kad per daug padziuvo??? su akriliniais daziau.
kaip dabar taisyt padeti? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mulate* @ 2009 04 02, 10:19)
Zydraake,o tu tiesiog nugruntuot pries dazyma nenori?  ax.gif

QUOTE(bite @ 2009 04 02, 10:19)
Tokiais atvejais galima "nugruntuoti" kad ir skiestais klijais...

Kaip suprantu universalius klijus praskiedus patepliot, ane?
Atsakyti
noriu ie as paklausti,kaip jus serveteles klijuojat? su kuo ir kiek sluoksniu, ar visa servetele ar tik ta sliuoksni kur yra piesinukas. ir kaip reikia isvengti susiraukslejimo?
Atsakyti
QUOTE(orch.ideja @ 2009 04 02, 14:32)
noriu ie as paklausti,kaip jus serveteles klijuojat? su kuo ir kiek sluoksniu, ar visa servetele ar tik ta sliuoksni kur yra piesinukas. ir kaip reikia isvengti susiraukslejimo?

Servetėlės yra klijuojamas tik vienas sluoksnis su paveikslelių..O raukšlių išvengti padės tik praktika..Reikia klijuoti, klijuoti, klijuoti..bandyti..atrasti savo būdą klijavimo..Kiekviena turi savų gudrybių, savų būdų.. smile.gif
Atsakyti
pastebejau kad man rauksletis pradeda kai perdaug isigeria kliju, todel tepti reikia mikliai mirksiukas.gif ir saulutes principu nuo vidurio i krastus. Nebijot palygint pirstais rolleyes.gif cia nekalbu apie visos serveteles klijavima, man nesigauna dar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 04 02, 13:20)
del kokios priezasties gali nesitrint dazai  unsure.gif bandau trynimo buda. ar gali buti del to kad per daug padziuvo??? su akriliniais daziau.
kaip dabar taisyt padeti?  g.gif smile.gif

Be vaško? Esu šalininkė shabio su vašku, tuo atveju problemų nebūna. Tik toks pastebėjimas...Net darant sendinimą nutrynimu su vašku, nutrinti geriausia tik lengvai padžiūvusius dažus, nes gerai išdžiūvęs akrilas - tvirta vientisa plėvelė, nusitrina negražiai, grubiai. Logiškai mąstant, apatinės spalvos sluoksnis, kuris matysis nutrynimuose ir nutrinamas sluoksnis turi kažkuo skirtis...O jei viršutinis gerai išdžiūvęs, vadinasi, jie abu vienodi, tad, kaip nutrinti tik viršutinį?
Kaip dabar? Bandyčiau trinti, jei nepavyks - viskas iš naujo.
QUOTE(Žydraakė @ 2009 04 02, 13:31)
Kaip suprantu universalius klijus praskiedus patepliot, ane?

Taip. Šie klijai išdžiūvę sudaro plėvelę, kuri dalinai tam tikrais atvejais gali atstoti ir gruntą, ir laką. Na, žinoma, ir klijuoja mirksiukas.gif

Maša, visos servetėlės klijavimas skiriasi tik psichologiškai. Mažą motyvą užklijuoji? Įsivaizduok, kad klijuoji mažą ir teptukėliu eik iki pat servetėlės kraštų. Visa paslaptis... mirksiukas.gif

Dėl raukšlelių...Daugelio bandančiųjų matymas leidžia daryti tokias išvadas: pradžiai verta bandyti perpus vandeniu skiestais universaliais dekupažo klijais suvilgyti teptuką, tačiau jį gerai nubraukti į paletės kraštelį, kad jame klijų būtų "sausai", servetėlę tepti drąsiai spaudžiant visu teptuko pločiu (optimaliu vadinčiau sintetinį, Nr.12)...ir geriau prispausti vienu - dviem potėpiais, nei šlapiai klijuojant "kutenti" servetėlę iki ji plyšta, klijuoti būtinai išcentriškai, nes tik taip servetėlė tolygiai visu plotu plečiasi...Nekeliauti į tolimesnį plotelį tol, kol servetėlė neprispausta idealiai, taip pat nedirbti ir per sausu teptuku. Kai tokiu būdu perprantamas servetėlės plėtimasis, pajuntamas jos gležnumas, galima atrasti savo būdą: klijus skiesti arba ne, dirbti "sausai" ar, anaiptol, šlapiai, klijuoti po milimetriuką ar ilgesniais potėpiais. Bet pradžiai tokia taktika perprantama lengviausiai.
Atsakyti