Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(Salne @ 2009 04 01, 11:02)
...klausimas..o galima lėkštes sendinti atvirkštiniu būdu..iš blogos pusės su dvikomponenčiu, nes gaunasi taip, kad paveiksliuką klijuoti reikės jau ant lakuoto paviršiaus, po sendinomo..ar nieko tokio, kad ant lakuoto paviršiaus, ar patvaru??.. g.gif

Galima. Patvaru tiek, kiek viskas patvaru ant lėkštės.

Ingusia31, galima laką naudoti vietoj beico, tačiau tai - ne tas pats. Man daugeliu atvejų tas lako slidumas nereikalingas, tai - viena. Beicas nevienodai nudažo medieną pagal medžio augimą, t.y., rieves, nes rievės susidaro medžiui skirtingai augant žiemą ir vasarą: vasarinė rievės dalis - reta, ji daugiau sugeria beico, žieminė - tanki, mažiau nusidažo. Čia ir yra esmė. Beicas tam ir skirtas, kad juo išryškintume medienos grožį, jos faktūrą. O kad daiktai nekokybiški ar etikečių bei glaisto vietose prastai beicuojasi, tai taip pat pagrindas beicuojamus daiktus rinktis kokybiškus.
O kad beicuojamas daiktas nepasišiauštų, beicas įtrinamas medvilnine skepetaite.

Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2009 04 01, 12:07)
manau, kad gali klijuoti, tik pirma reiks pasveisti su svitriniu, nes daug kas taip daro.. wink.gif

QUOTE(bite @ 2009 04 01, 12:11)

Dėkui..Reikės išbandyti.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 04 01, 09:38)

QUOTE(Lachesė @ 2009 04 01, 09:41)
aš knygelėse klijuoju sausais klijais, bet gerais. Dar esu mėginusi su dvipuse juosta ,ta kur labai stipraus laikymo. Taip pat neblogas dalykas yra ištepti lipalu ir palaukti kada jau nebeteps , bet dar kimba ir pridėti, bet man retai taip pavyksta, nes netolygiai gan džiūsta.

ČIA KALBU APIE ATLASINE JUOSTELES

4u.gif ačiukas
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 04 01, 12:11)

Ingusia31, galima laką naudoti vietoj beico, tačiau tai - ne tas pats. Man daugeliu atvejų tas lako slidumas nereikalingas, tai - viena. Beicas nevienodai nudažo medieną pagal medžio augimą, t.y., rieves, nes rievės susidaro medžiui skirtingai augant žiemą ir vasarą: vasarinė rievės dalis - reta, ji daugiau sugeria beico, žieminė - tanki, mažiau nusidažo. Čia ir yra esmė. Beicas tam ir skirtas, kad juo išryškintume medienos grožį, jos faktūrą. O kad daiktai nekokybiški ar etikečių bei glaisto vietose prastai beicuojasi, tai taip pat pagrindas beicuojamus daiktus rinktis kokybiškus.
O kad beicuojamas daiktas nepasišiauštų, beicas įtrinamas medvilnine skepetaite.

Juk rasiau kad ne tas pats lakas su pigmentu ir beicas su pigmentu, bet atskiedus laka jis kaip beicas gerias i medi ir pleveles nebelieka. Cia kalbu apie variantus kai beicuoji i menesi viena karta ir kad nereiktu pirkti atskirai priemones. As nesakau kad beicuojant balda as rinkciaus ne spec beica, bet kai dezutei tai tikrai sukantis is padeties tinka skiestas akrilinis lakas.
Atsakyti
sveikos, senai čia berašiau, bet kaip sakoma atšilo oras pakilo noras spintoje turėti įvairesnių drabužių. lotuliukas.gif Taigi susigalvojau pasidaryti (nusidekupažinti) kokią maikutę, bliuskutę ar dar kažką tokio, taigi nusipirkau klijų skirtų audiniui (iš artmanijos) o ant pakuotės parašyta: šiais klijai, įtrinti juos į audinį, uždėti norimą motyvą ant tos vietos ir ant viršaus užtepti klijų. Išdžiuvus per sviestinį popierių prilyginti.
Bet nieko neparašyta apie sklabimą ar kažką tokio. Tai gal kuri ką nors žinote? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 03 31, 15:04)
as tai galvoju virtus padekupazint pabandyt, ale ne valgymui o tiesiog dekoracijai smile.gif gal neprasmirs savaite paguleje  unsure.gif

as plastmasinius kuriu buriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamukas Indriukas @ 2009 04 01, 10:24)
nezinau a cia jum naujiena pasakysiu,bet vakar senukuose nusipirkau bespalvio akriliniu dazu ir pigmentu pagrindiniu sesiu spalvu,superinis variantas,darai maisai,isena kur kas pigiau ir spalvu palete beribe pasidari,dar kokio balto akrilo imaisai tai isvis visas pastelines spalvas isgauni,klaipedos senukuose dirba prie dazu ir laku dirba nuostabi moteriske,tai pripasokojo,parode visko,vakar grizau laiminga visko prisipirkus ir laku ir dazu yra net sendintoju sake,tik siuo metu nebuvo,tai va pasidalinau patirtimi siokia tokia  ax.gif  gal jau kas taip ir daro ax.gif beje su purskiamais dazais ir superinis variantas gaunas,labai tolygiai dengia nereik terliotis tiek,bet kvapas tik klaikus doh.gif

sveiki!
kurioje senuku parduotuveje lankeisi?
aciu.
Atsakyti
QUOTE(gitaja @ 2009 04 01, 13:20)
sveikos, senai čia berašiau, bet kaip sakoma atšilo oras pakilo noras spintoje turėti įvairesnių drabužių. lotuliukas.gif  Taigi susigalvojau pasidaryti (nusidekupažinti) kokią maikutę, bliuskutę ar dar kažką tokio, taigi nusipirkau klijų skirtų audiniui (iš artmanijos) o ant pakuotės parašyta: šiais klijai, įtrinti juos į audinį, uždėti norimą motyvą ant tos vietos ir ant viršaus užtepti klijų. Išdžiuvus per sviestinį popierių prilyginti.
Bet nieko neparašyta apie sklabimą ar kažką tokio. Tai gal kuri ką nors žinote? unsure.gif

Na skalbti galima tik rankomis..per daug netrinant.. smile.gif
Atsakyti
HELP blush2.gif ... ar man dejavu ar kazkas sake kad i sottile nesigaus itrint juodu aliejiniu dazu g.gif nes pabandziau - viska apvele velniop unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2009 04 01, 15:07)
HELP blush2.gif ... ar man dejavu ar kazkas sake kad i sottile nesigaus itrint juodu aliejiniu dazu  g.gif  nes pabandziau - viska apvele velniop  unsure.gif

O yra skirtumas ar trinti juodais..ar tarkim oranžiniais..?? g.gif ..taigi aliejiniai ir yr aliejiniai..nebent kokie nors prasti aliejiniai.. g.gif ..Na bent jau aš negirdėjau, kad juodi negalėtų įsitrinti.. g.gif ..
Atsakyti
juoda spalva - yra piktas baubas... biggrin.gif o jei rimtai...juodos reiktu vengti, nes ji taip gerai nenusivalo kaip kiti aliejiniai...
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2009 04 01, 15:07)
HELP blush2.gif ... ar man dejavu ar kazkas sake kad i sottile nesigaus itrint juodu aliejiniu dazu  g.gif  nes pabandziau - viska apvele velniop  unsure.gif

Jo juoda pikta spalva ir prastesni dazai gali apvelti. Paimk vatos tamponeli, suvilgyk aliejuje ir pabandyk nuvalyti svelniai, paskui visa pavirsiu kuris kazkie pasitaukuos pavalyk su popierium kol jausi kad jau nera reibalu pleveles likusios. Turetu padeti.
Atsakyti