Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(innguta @ 2009 04 01, 10:03)
mus mokė tepti tik pirštais, nes tada jauti storį, bet as dar pradžiamokslė, taip kad atsakymas toks netvirtas  mirksiukas.gif

nu reiks bandyt, nes kursuose kažkada buvau kur dvikomponenčiu nemokė, tada visai žalia buvau ir galvojau kad koks skirtumas, o va še tau, vienkomponentis jau netenkina, nusibodo vietoj trypčiot ax.gif

gal yra Vilniuj kas šiaurės mieste galėtų pademonstruot, skolinga nelikčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MamaKa: 01 balandžio 2009 - 09:17
QUOTE(MamaKa @ 2009 04 01, 09:15)
nu reiks bandyt, nes kursuose kažkada buvau kur dvikomponenčiu nemokė, tada visai žalia buvau ir galvojau kad koks skirtumas, o va še tau, vienkomponentis jau netenkina, nusibodo vietoj trypčiot  ax.gif

o man asmeniskai dvikomponentis geriau gaunasi, kursuose vienkomponentis labai graziai suskilinejo, o va nuspirkau pati senuku ta vienkomponenti, tai bandymus dariau ir niekaip nesuskyla, na vietom taip labai mazai vos iziurimai, tai nezinau ka ne taip darau...bijau dabar su juo daikta sugadint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo innguta: 01 balandžio 2009 - 09:18
QUOTE(innguta @ 2009 04 01, 10:18)
o man asmeniskia dvikomponentis geriau gaunasi, kursuose vienkomponentis labai graziai suskilinejo, o va nuspirkau apti senuku ta vienkomponenti, tai bandymus dariau ir niekaip nesuskyla, na vietom taip labai mazai vos iziurimai, tai nezinau ka ne taip darau...bijau dabar su juo daikta sugadint.

man tai kiekvieną kartą vis kitaip su tuo vienkoponenčiu gaunas, ir be to man gražiau kai pats paveiksliukas sendintas būna, tai netveriu kaily kaip noriu dvikomponentį išbandyt
Atsakyti
nezinau a cia jum naujiena pasakysiu,bet vakar senukuose nusipirkau bespalvio akriliniu dazu ir pigmentu pagrindiniu sesiu spalvu,superinis variantas,darai maisai,isena kur kas pigiau ir spalvu palete beribe pasidari,dar kokio balto akrilo imaisai tai isvis visas pastelines spalvas isgauni,klaipedos senukuose dirba prie dazu ir laku dirba nuostabi moteriske,tai pripasokojo,parode visko,vakar grizau laiminga visko prisipirkus ir laku ir dazu yra net sendintoju sake,tik siuo metu nebuvo,tai va pasidalinau patirtimi siokia tokia ax.gif gal jau kas taip ir daro ax.gif beje su purskiamais dazais ir superinis variantas gaunas,labai tolygiai dengia nereik terliotis tiek,bet kvapas tik klaikus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamukas Indriukas: 01 balandžio 2009 - 09:25
QUOTE(innguta @ 2009 04 01, 09:18)
o man asmeniskai dvikomponentis geriau gaunasi, kursuose vienkomponentis labai graziai suskilinejo, o va nuspirkau pati senuku ta vienkomponenti, tai bandymus dariau ir niekaip nesuskyla, na vietom taip labai mazai vos iziurimai, tai nezinau ka ne taip darau...bijau dabar su juo daikta sugadint.

Nežinia, kokį vienkomponentį laką naudojote kursuose, tačiau nemanau, kad Sadolino...
Taigi, čia ir yra priežastis, nes sadolino vienkomponentis vis tik yra grubokai skylantis ir reiklesnis taisyklių laikymuisi (kryžma lako ir fono dažo tepimo kryptis ir vienas dažo sluoksnis). Kitų gamintojų vienkomponenčiai skaldo dažą visus sluoksnius dengiant ir su menkomis išlygomis (ne taip griežtai laikantis tepimo krypčių). Jei vienkomponenčio skeldėjimas vos įžiūrimas, vadinasi, reikia atrasti ir optimalų lako bei viršutinio dažo sluoksnio storį. Reikia eksperimentuoti ant pagalbinių paviršių tol, kol bus perprastas procesas: sluoksnių storiai, krypčių įtaka, sluoksnių dengimo būdai (teptuku, kempinėle, voleliu, purškiant)...

Mamukas Indriukas, sunku iš tiek netikslumų pasigavusio posto suprasti, apie ką kalbi... ax.gif
Galima spėti, kad nusipirkai dažų bazę C ir pigmentus. Taip gaunamos skaidrios spalvos.
Balto dažo bazėje su pigmentais gaunamos pastelinės spalvos.
Bespalvio beico bazėje su tais pačiais pigmentais - visos saplvinės gamos beicas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 01 balandžio 2009 - 09:38
QUOTE(versus* @ 2009 03 31, 19:39)
Turiu klausimuką,- kuo klijuojat ant dekoruojamų daiktų įvairias tekstilines juosteles, nėrinius ? 4u.gif

... patarkit prašau 4u.gif ypač aktualu , kuom klijuoti atlasinę juostelę, kad klijai nepersigertų į gerają pusę?? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2009 04 01, 08:49)

hm o ta sottile kokiu laku lakuojama - sintetiniu? Ant pakuotes neparasyta  g.gif

sottile lakuojama stamperios laku arba sintetinius arba vaitspiritiniu. Akriliniu galima tik po kazkokio leidziamo lako pirmos sluoksnio izoliacijos.
Atsakyti
QUOTE(versus* @ 2009 04 01, 10:32)
... patarkit prašau  4u.gif ypač aktualu , kuom klijuoti atlasinę juostelę, kad klijai nepersigertų į gerają pusę?? 4u.gif

aha man ir aktuolus sis klausimas

taip dazai is C kategorijos bespalviai, nusipirkau pigmentu keliu spalvu juos maisai su tais bespalviais dazais isgauni tada grynas splavas kokiu tik reik melyna,zalia,raudona,juoda, o jei dar maisai bespalvi daza plius balta akrila plius pigmenta gauni grazius svelnius pastelinius atspalvius,gal truputi aiskiau dabar ax.gif

o del purskiamuju,tai juos ir daznai naudoju,jie graziai tolygiai dengias yra ir su atspalviais visokiais,blizgus,tik jie velnias labai smirda

tiesiog norejau pasidalin vakarykste patirtimi po apsilankymo klaipedos senukuose,kurie turi puikia konsultante dazu skyriuj thumbup.gif suzinojau daug daugia nei specilizuotoj dekupazo reikmenu parduotuvej thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamukas Indriukas: 01 balandžio 2009 - 09:44
QUOTE(Mamukas Indriukas @ 2009 04 01, 09:36)
aha  man ir aktuolus sis klausimas

Laku.
Atsakyti
QUOTE(versus* @ 2009 04 01, 10:32)
... patarkit prašau  4u.gif ypač aktualu , kuom klijuoti atlasinę juostelę, kad klijai nepersigertų į gerają pusę?? 4u.gif

Klijuosi su lipalu (pagels-garantuoju nebent nerinukas nebijo gelsvo atspalvio nes pats yra tamsesnis uz gelsva). As tai sudrekinta nerinuka ar juostele dedu ant lako akrilinio (tokiu atveju kai planuoju uzlakuot juostele). Jei juostele turi islikti medziagine, nelakuota, tada ja sausa ant lako guldau ir dziovinu visaip priglausdama vis patrindama.

TIK DAR PASKAICIAU IKI GALO KAD NORIMA LAKUOT TAIP KAD I GERAJA PUSE NEPRASIGERTU doh.gif Tai tada ant lako sluoksnio graziai glaudi ir labai atsargiai vis paglostai, gali fenu padziovinti kad greiciau pridziutu ir ziurek kad neatkeltu, gali net apversti dezute kad ji savo svoriu kazkiek prilaikytu kol apdzius kontakte su laku. Bet patarciau laka tepti ne ant visos dezutes ir ant virsaus juostele bet viska pabaig ir paskui tik juostelei lako aptepk ir tada vykdyk darbus juosteles, nes kitaip sugadinti netycia gali lakuota dezutes pavirsiu vartydama ar trindama..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 01 balandžio 2009 - 09:44
aš knygelėse klijuoju sausais klijais, bet gerais. Dar esu mėginusi su dvipuse juosta ,ta kur labai stipraus laikymo. Taip pat neblogas dalykas yra ištepti lipalu ir palaukti kada jau nebeteps , bet dar kimba ir pridėti, bet man retai taip pavyksta, nes netolygiai gan džiūsta.

ČIA KALBU APIE ATLASINE JUOSTELES
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 01 balandžio 2009 - 09:42
QUOTE(Lachesė @ 2009 04 01, 10:41)
aš knygelėse klijuoju sausais klijais, bet gerais. Dar esu mėginusi su dvipuse juosta ,ta kur labai stipraus laikymo. Taip pat neblogas dalykas yra ištepti lipalu ir palaukti kada jau nebeteps , bet dar kimba ir pridėti, bet man retai taip pavyksta, nes netolygiai gan džiūsta.

ČIA KALBU APIE ATLASINE JUOSTELES

o kokikius naudoji sausu klijus? kokios firmos?
Atsakyti