QUOTE(9kristina @ 2009 06 03, 15:47)
mergytes iškilo dar klausimelis kokio dydzio nerete vaseliu ar mezgate virbalais pledukus?
jei kalbi apie tą mėlyną - baltą pleduką, tai jį nėriau 3 nr. vąšeliu
QUOTE(astulia @ 2009 06 03, 16:43)
jei kalbi apie tą mėlyną - baltą pleduką, tai jį nėriau 3 nr. vąšeliu
o kazi kokio storio virbalai tinka pledukams megzti ?QUOTE(9kristina @ 2009 06 03, 18:26)
o kazi kokio storio virbalai tinka pledukams megzti ?
šiaip gal priklausytų nuo siūlų, bet ant maniškių parašyta nerti 2,5-3 nr. vąšeliu arba megzti 3-3,5 storio virbalais šiaip dar pasižiūrėk, ką ant tavo siūlų rašo
QUOTE(9kristina @ 2009 06 03, 18:26)
o kazi kokio storio virbalai tinka pledukams megzti ?
aš manau kad dideles taisykles nera. Pagrinde ant visu siulu raso rekomenduojamus numerius, o pati renkiesi, dar ziurint ir kaip mezgi - kietai, minkstai. Jei kietai, tai tada dar didesni numeri reikia imti
QUOTE(vasarė @ 2009 06 03, 19:11)
aš manau kad dideles taisykles nera. Pagrinde ant visu siulu raso rekomenduojamus numerius, o pati renkiesi, dar ziurint ir kaip mezgi - kietai, minkstai. Jei kietai, tai tada dar didesni numeri reikia imti
o man atrode ko mazesnis nr virbalo tuo kieciau.
QUOTE(9kristina @ 2009 06 04, 07:05)
o man atrode ko mazesnis nr virbalo tuo kieciau.
Taip ir yra, todėl jei kietai mezgat ir dar plonus virbalus pasiimsit, tai mezginys bus išvis kietas.
QUOTE(panelė Prym @ 2009 06 04, 10:18)
Taip ir yra, todėl jei kietai mezgat ir dar plonus virbalus pasiimsit, tai mezginys bus išvis kietas.
supratau, dar gelesiu pradeti megzti. ir dar klausimukas, del orentacijos, jiai noliu pleduko 60*120, kiek man mazdaug reiketu siulu ?
QUOTE(9kristina @ 2009 06 04, 10:30)
supratau, dar gelesiu pradeti megzti. ir dar klausimukas, del orentacijos, jiai noliu pleduko 60*120, kiek man mazdaug reiketu siulu ?
priklauso nuo:
- nersi
- megsi
- stambiau
- smulkiau
- rasto sudetingumas/paprastumas
- siulo storis
- metrazas (ne visada su 50g gali tiek pat numegzti, reikia paziureti metraza)
grubiai skaiciuok, kad gali reiketi +/-500g.
QUOTE(Mur mur @ 2009 06 04, 11:29)
priklauso nuo:
- nersi
- megsi
- stambiau
- smulkiau
- siulo storis
- nersi
- megsi
- stambiau
- smulkiau
- siulo storis
nu man grubiai ir reikia, kad bent insivaizduociau. aciu
tik, jei megsi ar nersi spalvota, atkreipk demesi, kurios spalvos daugiau, kurios maziau. jei po lygiai tai viskas ok, bet jei vienos spalvos maziau naudojasi, tai perkamu siulu kiekis dideja. tikiuosi, aiskiai cia parasiau
Casa Lanoje yra vilnoniu siulu, kurie gerai skalbiasi skalbimo masinose. tik man spalvytes tokios niurokos pasirode. gal reik uzeit, kai bus papildymas.
Casa Lanoje yra vilnoniu siulu, kurie gerai skalbiasi skalbimo masinose. tik man spalvytes tokios niurokos pasirode. gal reik uzeit, kai bus papildymas.