Merginos, gal kam reikia tokio raidyno? nusipirkau kažkada, tai taip ir guli porą raidelių tik išėmus buvau pabandymui keisčiau į kokią smulkmenėlę mažyliui nelabai matosi, bet gal suprasit
Sveikos scrapininkes Nezinau, ar tarp jusu yra siaulieciu, bet gal kuriai bus naudinga info. Siandien Lyros parduotuvej maciau figuriniu zirkliu po 2,49lt. Buvo kokiu triju skirtingu formu. Dar nepirkau, tai kokybes nezinau, bet manau artimiausiu metu isbandysiu, nes atrode visai neblogai, metaliniais asmenim. Ir dar toj pacioj parduotuvej buvo tokio gofruoto velvetinio kartono, jo pavirsius toks primena velvetine medziaga. Paky keliu skirtingu spalvu lapai, man rodos 4,49lt kaina buvo. Ko gero, ne acid-free, bet gal kokiem atvirukam ar dar kam tiktu.
Beje, maciau keliu skirtingu firmu piestukiniu kliju su uzrasais "be tirpikliu" ir "be konservantu". Ar tai reiskia, kad jie acid-free, ar cia kas kita?
Man neteko su tokiais terminais matyti, negaliu atsakyti, nes nebandžiau. Man jie labiau skamba lyg ne popieriui, o vaikams labiau nepavojingi būtų Scrapo reikaluose svarbiausios rūgštys, o rūgštys angliškai - acid, prancūziškai - l'acide, vokiškai - Säure, rusiškai - кислота...daugiau nemoku apie tirpiklių ir konservantų poveikius nieko nežinau, galbūt kuri mergina ką nors žino, palaukim, man irgi įdomu pasidarė
Tai as irgi masciau, kad turetu rasyt butent acid-free. Bet paskui pradejau galvot, kad gal tos rugstys ir yra tirpiklis ar konservantas Tyrinejau visus tuos klijus, varciau varciau, kad net pardaveja pradejo kreivai ziuret, ka as ten taip idemiai sifruoju, tai is tos nevilties, kad taip ir neradau nei vieno acid-free, visko prisigalvojau
Dar pamirsau paklaust (nu as ir klausimu maisiukas ) Kazkur girdejau ar skaiciau, kad akvarelinis popierius yra acid-free, ar tikrai taip ar as jau kazka sapnuoju?