Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking priemonės

O gal isivaizduojat koks yra sitas snapload album http://www.joann.com...PRODID=prd40272
Čia kaip suprantau nugarėlė prisitaiko prie daug lapų? Gali taip būti?

O sitas strap hinge kaip? http://www.joann.com...prd12282#select
Atsakyti
QUOTE(dvidešimtmetė @ 2009 06 02, 07:01)
Jei teisingai suprtau D-ring geriau nei post-bound. O tie kur su lapais? Geriau nei imautes ar blogiau?

Aš esu tiktai už D-ring albumus su žiedelių įrišimu (daugiau lapų telpa ir neišsiskėčia kaip kiti albumai, bei lengviau įdėti/išimti baigtus lapus). Tų kurių lapai pliki labai tinka labiau mini albumam. Taip pat reikia paminėti kad albumai tik su lapais be plėvelės apsaugos juose scrapo elementai bei nuotraukos nusitrina kai kuriuose vietuose kadangi uždarius albumą elementai (ypač jei 3D) liečiasi ir palieka žymes ant foto, bei vartydami žmonės paliks pirštų antspaudus ant LO (o riebalai pirštų antspauduose kenkia nuotraukom wink.gif...tokiem mini albumam kuriuos įsimetu į rankinę visiem apžiųrėti ir apčiupinėti tai man nesvarbu, bet tradiciniui scrapui 30x30cm lapų firmato ar A4 tai būtinai įdedu į skaidrius kišenukus. "Top lauding" reiškia kad kišenukas atdaras viršuj, tad baigtas LO scrapas įsidės į kišenuką per atdarą viršų wink.gif
Straphinge dirželiais tokių beveik niekas nenaudoja daugiau kadangi reikia sekti chronologiją scrapinant.
Atsakyti
Scrap8, ačiū ačiū ačiū, balionėlis tau už kantrybę 4u.gif
Albumus šiek tiek perpratau, bet klausimų manau man iškils dar laaabai daug blush2.gif Bandžiau dairytis parduotuvėse priemonių scraui, bet pasimečiau. Kurios priemonės turi būti acid-free? Suprantu, kad popierius, ant kurio klijuoji nuotruką, klijai, rašalas. O pavyzdžiui kietas kartonas paklijavimui, jei puslapis gaunasi labai plonas, irgi gali pakenkt, jei ne acid-free? Ir visos dekoracijos, lipdukai, flomasteriai, kurios nesilies su nuotrauka, o bus kitose lapo vietose klijuojamas?
Gal painiai aš čia prirašiau, bet noriu įsivaizduot, ką reikia rinktis tik acid-free, o ką galiu pritaikyt iš to, ką rasiu namie? Jau esu susidūrus su sugadintom nuotraukom, tai noriu dabar, kiek įmanoma to išvengti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dvidešimtmetė @ 2009 06 03, 02:08)
Scrap8, ačiū ačiū ačiū, balionėlis tau už kantrybę  4u.gif
Albumus šiek tiek perpratau, bet klausimų manau man iškils dar laaabai daug blush2.gif  Bandžiau dairytis parduotuvėse priemonių scraui, bet pasimečiau. Kurios priemonės turi būti acid-free? Suprantu, kad popierius, ant kurio klijuoji nuotruką, klijai, rašalas. O pavyzdžiui kietas kartonas paklijavimui, jei puslapis gaunasi labai plonas, irgi gali pakenkt, jei ne acid-free? Ir visos dekoracijos, lipdukai, flomasteriai, kurios nesilies su nuotrauka, o bus kitose lapo vietose klijuojamas?
Gal painiai aš čia prirašiau, bet  noriu įsivaizduot, ką reikia rinktis tik acid-free, o ką galiu pritaikyt iš to, ką rasiu namie? Jau esu susidūrus su sugadintom nuotraukom, tai noriu dabar, kiek įmanoma to išvengti. unsure.gif

-Teoriškai viskas kas ne acid free laikui bėgant pakenks nuotraukom, t.y ne spec SB pritaikyti lipdukai, ir paprastas kartonas priklijuotas po spec SB popieriaus, popierinis pleistras (kurio naudojimas esa labai 'madingas' dienoraščio-stiliaus scrapuose...neperseniausiai pakeičiau mano piešto piešinio [prieš 10 metų] rėmus ir buvau panaudojus popierinį pleistrą priklijuoti piešinį prie rėmelių...rezultatas: piešinio kraštai visiškai parudavo/geltonavo nuo pleistro verysad.gif ) ...taip pat bus ir nuotraukom kurių LO naudoja tokius pleistrus
-Praktiškai: Prigasdinus tave dabar...pasakysiu kad aš visvien naudoju labai daug ne acid-free priemonių: esu priklijavus raštuotą popierių prie paprasto kartono, naudojus senų knygų išplėštus lapus vintage darbeliam ir netgi tą popierinį pleistrą esu naudojus kadangi dažnai pakrintu SB madų tendencijom ax.gif
-Man labai nesmagu kad visos tokios kalbos apie tą acid-free (rūgštis ir ligniną) tiek prigąsdina SB naujokes, kad tada nekyla rankos užsiimti šiuo hobiu...baimė suklysti ir "sudirbti" nuotraukas paraližuoja, taip pat kyla mintys kad SB per brangus hobis jeigu viskas turi būti acid-free.
-Man asmeniškai svarbiausia kad mano kartoninis popierius "cardstock" ir raštuoti popieriai būtų tie spec. SB acid-free (tai kas lies nuotraukas tiesiogiai), o visi kiti elementai ir papuošimai nebūtinai acid-free....bet kiekvienas sau.
-Originalių nuotraukų (vintage: tokių kaip savo vaikystės ar senelių) bandau nenaudoti ant bent kokių medžiagų; Tokias nuotraukas skenuoju ir tada atspausdinus kopijas drąsiai galiu klijuoti bent kur nepaisant į tai ką naudoju- jei suklystu juk galiu daugiau atspausdinti mirksiukas.gif
-Patariu pradėk scrapint per daug nepaisant į tas rūgštis; Nusipirk kelis SB popierius ir pirmyn. Taip pat jei bijai kad gali pageltonuot tai įklijuok nuotrauką su foto kampučiais (netepk daug klijų) ir jei pastebėsi kad geltonuoja, galėsi išimti lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai graziai gaunasi,jei parenki tinkamas priemones.Taciau viskas labai daug kainuoja.www.senasnaujas.lt prekes labai brangios.stai pavyzdziui akriliniai dazai ten kainuoja apie 30 lt.o maximoje tokiu paciu maciau uz 5 lt didis.gif assa.gif good.gif heart.gif
Atsakyti
QUOTE(c(: @ 2009 06 04, 18:39)
Labai graziai gaunasi,jei parenki tinkamas priemones.Taciau viskas labai daug kainuoja.www.senasnaujas.lt prekes labai brangios.stai pavyzdziui akriliniai dazai ten kainuoja apie 30 lt.o maximoje tokiu paciu maciau uz 5 lt  didis.gif  assa.gif  good.gif  heart.gif

prekes brangios, bet Jusu mineta internetine parduotuve tikrai nera brangiausia. Bandykite atsisiusti prekes pati is JAV i LT, susimokekite mokescius muito, parduodant - PVM, taip pat parduotuves islaikymo mokescius ir matysite kiekvienos prekes savikaina, beje, nedirbs gi parduotuve i minusa, aisku turi buti ir sioks toks pelnas nuo jums parduodamos prekes mirksiukas.gif
Maksima nera ta vieta,kur menu uzsiimantys zmones prekinasi. Akriliniai dazai nera pagrindine Scrapbookingo technikos priemone.
Atsakyti
mirksiukas.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Atsakyti
o kas yra šie vinyl(silluetui)? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lawrute @ 2009 06 05, 09:44)
o kas yra šie vinyl(silluetui)?  g.gif  g.gif

paziurek cia:
http://www.youtube.c...h?v=CyOjnn1Qr10
Atsakyti
QUOTE(lauramama @ 2009 06 05, 09:07)

aciu smile.gif panasu kad vietoj sito dalyko galima naudoti bet koky ploteriavimo lipduka (is "Popieriaus pasaulio") tik reikia nusipirkti Transfer Paper smile.gif perkelimui, nors bandziau paprastai ispjaustyta ornamenta su siluetu is lipduko perkelineti -visai neblogai gaunasi... tik jei butu pakankamai smulkus tada jau sudetingiau... g.gif
Papildyta:
scrapuke - apie sita albuma su ziedaiskalbejai? mirksiukas.gif
Atsakyti
Dabar del tu kliju pistoletu. Reikia: gagai, sanritai, relijai, astaa, lawra? ar yra daugiau norinciu?
Atsakyti