sviecia, adėl ko apie 35mm svajoji platesnio kampo norisi?
aš dabar dilemoje...tarp 30 ir 50 mm ale pas mane matrica pamažinta, o pas tave ?
QUOTE(peppi @ 2009 03 19, 13:26)
sviecia, adėl ko apie 35mm svajoji platesnio kampo norisi?
aš dabar dilemoje...tarp 30 ir 50 mm ale pas mane matrica pamažinta, o pas tave ?
35 - platesnis kampas ir grazesnis bokeh (cia man asmeniskai taip)
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2009 03 19, 13:24)
o man šią savaitę ir buvo bajeris. per pietus sayonara atnešė savo nuotrauką su 2expo man. grįžau į darbą, sėdžiu grožiuos. ateina buhalterė ir sako - čia sugadinta nuotrauka? sakau - čia taip turi būt
Cia geras! Puiki iliustracija!
Oas del sios savo nuotraukos tokiu baisiu komentaru prisiklausiau . Viena mano megstamiausiu o daug kam nepatinka
Aciu aciu
Loreli, as turbut nespesiu kadrus padaryti tokius plius minus normalius, nes greitai turim isvaziuoti, ir skubejau su pirkumu kad i kelione paimti Kai grisiu butinai parodysiu Bet galiu pasakyti, kad emiau isbandyti canono 24-70, tai jis man nepatiko tieisiai sakant, nebuvo tokio normalaus ryskumo, nors gal ten buvo koks brokuotas ar siaip netiko mano fotikui Nes pvz pas Wyshnia ir pas Evitafoto tai idealus ryskumas su tuo objektyvu
Sviecia, zinai, as net neisivaizduoju, ka galima pamatyti joje, kad nepatiktu. Su vidine jega, labai patinka kaklo raumenu itampa
Loreli, as turbut nespesiu kadrus padaryti tokius plius minus normalius, nes greitai turim isvaziuoti, ir skubejau su pirkumu kad i kelione paimti Kai grisiu butinai parodysiu Bet galiu pasakyti, kad emiau isbandyti canono 24-70, tai jis man nepatiko tieisiai sakant, nebuvo tokio normalaus ryskumo, nors gal ten buvo koks brokuotas ar siaip netiko mano fotikui Nes pvz pas Wyshnia ir pas Evitafoto tai idealus ryskumas su tuo objektyvu
Sviecia, zinai, as net neisivaizduoju, ka galima pamatyti joje, kad nepatiktu. Su vidine jega, labai patinka kaklo raumenu itampa
QUOTE(sviecia @ 2009 03 19, 11:12)
portretus fotografuoju su Canon 50/1.4 ir Canon 100/2,8... Svajoju apie Canon 35/1.4
Labai padėjai mano objektyvų pasirinkime, šiuo savo komentaru Mačiau, kad ir VV naudoja šiuos objektyvus. (Na aš aišku kalbu apie tokius atitikmenis Nikon aparatui). Dabar tik reikia įkalbėti vyrą, kad jam tas 105mm objektyvas yra tikrai tinkamiausias dar atsiliepimus ką tik perskaičiau, kad jis tikrai puikus.
Turiu nuojautą, kad šeštadienį ėjimas į lauką fotografuoti su reflektoriumi nuplauks vėl grįžus žiemai. Miške kojos klimpsta į molį. Šiaip tą puikiai galima daryti ir pas mane namie, nes šviesos pas mane per akis, ypač jei bus saulė. Gal bus norinčių? ar šiaip arbatos
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 19, 17:01)
Labai padėjai mano objektyvų pasirinkime, šiuo savo komentaru Mačiau, kad ir VV naudoja šiuos objektyvus. (Na aš aišku kalbu apie tokius atitikmenis Nikon aparatui). Dabar tik reikia įkalbėti vyrą, kad jam tas 105mm objektyvas yra tikrai tinkamiausias dar atsiliepimus ką tik perskaičiau, kad jis tikrai puikus.
Turiu nuojautą, kad šeštadienį ėjimas į lauką fotografuoti su reflektoriumi nuplauks vėl grįžus žiemai. Miške kojos klimpsta į molį. Šiaip tą puikiai galima daryti ir pas mane namie, nes šviesos pas mane per akis, ypač jei bus saulė. Gal bus norinčių? ar šiaip arbatos
aš tai visai norėčiau į svečius. susiskambinkim, žiūrėsiu, kaip mano šeimyna laikysis, šiaip mielai prisijungčiau
ai, aš ruošiuosi atostogoms, kaip ir O., tik truputį arčiau, negu ji.. neplanuoju, kaip pavyks fotografiniai tikslai, nesijaudinu, manau, kad pasimėgausiu visapusiškais atostogų malonumais, kurių svarbi dalis bus fotografija. Pirmą kartą lankysiuos Italijoje..
QUOTE(bite maja @ 2009 03 17, 09:28)
kiba diskutuot išmokom šitoj temoj
Smagu paskaityt buvo.
westa, O, evita, aciu uz komantarus mano nestukei
QUOTE(c-girl @ 2009 03 18, 02:10)
Wyshniuko nestuke grazi tik dryziukai kazkaip rezia aki, bet pati nuotrauka techniskai puikiai atlikta O cia pas tave namie, pries fona??? Apsviettimas naturalus? Man tai nekliuna kad plaukai su fonu liejas..
Tie dryziukai tai nuo mazinimo ''susipyne''. dideliam formate ju nera, tai tikiuosi ir ant popieriaus nebus Fotografuota namie, prie fono, sviesa naturali nuo lango. Kazkaip labai knietejo save isbandyt a la studijoj, net naturaliai apsvietus. Kaip pirmu bandymu esu gana patenkinta. Beje si nestuke 3 berniuko laukia - seimynele kaip pas jus bus
QUOTE(sviecia @ 2009 03 19, 09:12)
Svajoju apie Canon 35/1.4
As irgi apie ta savjoju , bet negreit dar nusimato.....
sveikinimai O. su nauju pirkiniu, lauksim darbu, kai saka
QUOTE(O @ 2009 03 18, 16:17)
Naj naj naj ogi kaip man nepasigirti dabar nupirkau sigmute 24-70mm f2,8 nu kiek paziurejau preliminariai kol kas nemuilina, gal prie 70mm ir f 2,8 yra muiliuko, dar nespejau paziureti prie kitu diafragmu. Siaip ejau pirkti sigma 30mm f1,4, bet...is 3 objektyvu, nei vienas nepataike tiksliai su fokusu, vis pabegdavo i desinia. Dar rinkausi tarp tamrono 17-50mm f2,8, bet kazkodel pasirode 50mm mazoka, o kiti tamronai 28-70mm, tai 28 daugoka. Vnz, kiek paskaiciau internete apie sigma, visai neblogas objektyvas, sunkus, bet pasirode man lengvesnis nei canono 24-70 ir patogesnis (nu gal save taip itikineju), didziausis minusas kol kas man kad diametras 82 ir visi filtrai >250lt (pas tamrona atrodo 62)
Nu koroce, skelbiu ispardavima gal kam reikalingas paprastas kitas ir teleobjektyvas mano
Nu koroce, skelbiu ispardavima gal kam reikalingas paprastas kitas ir teleobjektyvas mano
laba,
atsiprasau kad isikisu nenuosekliai sekdama tema, bet smalsu prie kokios dezutes derini objektyvus, nes paciai teko dirbti su sigmos ir su tamrono optika ta pacia, tai labai geru atsiliepimu negaleciau pasakyt, labai greit nusidevejo, su ryskumo vedimu prastokai, o canonas 24-70, kazkaip dar neuzkliuvo.. gal tik kaina gerokai skiriasi.. tiesa dirbant su juosta , meninei fotografijai tai ir tamronas ir sigma oki.
nuotraukyte oki ir spalvos tikrai neblogos.
QUOTE(rositafoto @ 2009 03 19, 21:51)
laba,
atsiprasau kad isikisu nenuosekliai sekdama tema, bet smalsu prie kokios dezutes derini objektyvus, nes paciai teko dirbti su sigmos ir su tamrono optika ta pacia, tai labai geru atsiliepimu negaleciau pasakyt, labai greit nusidevejo, su ryskumo vedimu prastokai, o canonas 24-70, kazkaip dar neuzkliuvo.. gal tik kaina gerokai skiriasi.. tiesa dirbant su juosta , meninei fotografijai tai ir tamronas ir sigma oki.
Aciu Rositafoto atsiprasau kad isikisu nenuosekliai sekdama tema, bet smalsu prie kokios dezutes derini objektyvus, nes paciai teko dirbti su sigmos ir su tamrono optika ta pacia, tai labai geru atsiliepimu negaleciau pasakyt, labai greit nusidevejo, su ryskumo vedimu prastokai, o canonas 24-70, kazkaip dar neuzkliuvo.. gal tik kaina gerokai skiriasi.. tiesa dirbant su juosta , meninei fotografijai tai ir tamronas ir sigma oki.
Prie canon 400 nu ziuresim kaip bus, aisku norisi kad butu gerai
QUOTE(rositafoto @ 2009 03 19, 21:51)
laba,
koks nuostabus pareiškimas.. gal galite detaliau?
Sea, koks profilis fainas