Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Amise @ 2009 04 16, 15:51)
va kaiptik dabar užmačiau tokį "faktą". Žiū nauja tema skelbimų skyrelyje, tai pamaniau "jėj, pagaliau vėl temas tvirtina  bigsmile.gif ". Pažiūūrau. Tema tvrtinimui nusiūsta 2008.12.12 o patvirtinta šiandien  biggrin.gif
Tad gal vasarop ir taviškę patvirtins..arba pabandyt reik, kaip kad čia kažkas minėjo, parašant moderatoriui kokiam..  ax.gif  jei tau pavyks tada ir aš pabandyčiau hihihi.gif

doh.gif šakiec...

QUOTE(Sea_ @ 2009 04 16, 20:12)

atgaiva akims rolleyes.gif kaip nutapyta...įdėk didesnę ax.gif

hey, mytininkės, ačiū BN už asmeninį pakvietimą drinks_cheers.gif
norėjau paklausti - sėdėsite rūsyje ar viršuje? nuo to priklausys ar atvažiuosiu su dviračiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2009 04 17, 10:01)
(Dėstytojas mano kad dėl kontrastų skirtumo jis man čia šš malė  unsure.gif )

praleidai žodį "nebuvimo" matyt...kontrastų skirtumo nebuvimo.

o pateiktas pvz. man jokių asociacijų su juosta irgi nesukėlė. nežinau, gal ir labai neteisingai manau, bet man čia labiau kaip į kažkokią manipuliaciją neša. nu tarkim, tuos akmenis blykste galima buvo pašviesti. bet kur šešėliai nuo medžių? ir dangus toks šviesus kadro viršuje. techniškai šioje nuotraukoje jaučiu kokie 8 stopai kaip uoga skirtumai (tarp saulės ir tose vietose, kur normaliam žemiškam peizaže būtų šešėliai (po medžiu, šlaite prie vandenuko, šioje akmenų pusėje). HDR gal? arba kelios foto sudėtos? viena diena daryta, kita saulei leidžiantis, po to saulė įdėta į dienos foto... nu nežinau, man ji kažkaip netaip atdodo. čia ir BW neišeitu taip padaryti, o c-41 tuo labiau. gal aš ir neteisus ir tik meistrai taip moka. tuomet atsiprašau.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 04 17, 13:10)
praleidai žodį "nebuvimo" matyt...kontrastų skirtumo nebuvimo.

o pateiktas pvz. man jokių asociacijų su juosta irgi nesukėlė. nežinau, gal ir labai neteisingai manau, bet man čia labiau kaip į kažkokią manipuliaciją neša. nu tarkim, tuos akmenis blykste galima buvo pašviesti. bet kur šešėliai nuo medžių? ir dangus toks šviesus kadro viršuje. techniškai šioje nuotraukoje jaučiu kokie 8 stopai kaip uoga skirtumai (tarp saulės ir tose vietose, kur normaliam žemiškam peizaže būtų šešėliai (po medžiu, šlaite prie vandenuko, šioje akmenų pusėje). HDR gal? arba kelios foto sudėtos? viena diena daryta, kita saulei leidžiantis, po to saulė įdėta į dienos foto... nu nežinau, man ji kažkaip netaip atdodo. čia ir BW neišeitu taip padaryti, o c-41 tuo labiau. gal aš ir neteisus ir tik meistrai taip moka. tuomet atsiprašau.

gal, neprisimenu tiksliai ax.gif

HDR tikrai ne, nes nemoku. Blico irgi nebuvo.. Tiesiog su draugu vakare nuvažiavom prie upės, jis juostinį pasiėmęs buvo tai aš pasičiupau ir pliaukštelėjau vieną kadrą.. rolleyes.gif Juostas skanavo jis, tai reiks paklaust ar buvo prikišęs prištus jis čia su kokiu fotožopu ar dar kuo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2009 04 17, 10:05)
man su skaitmena taip neišeina  lotuliukas.gif

Sakai cia del to, kad skaitmena i kortele fotografuoja? g.gif mirksiukas.gif 4u.gif

Atsakyti
Sea_, labai grazus, svelnus ir minksti darbai; veikia raminanciai - tokia tulpine ant desktopo uzsideciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 17, 09:44)
Sea, man tai tiesiog manipuliacijos, kurios nieko ypatingo manyje nekelia. Bet jeigu tikslas padaryt tiesiog "grazu", tai turbut jis pasiektas, nes daug kam grazu. As tai buciau linkusi "kankintis" su 2-3-keliaguba ekspoza ir gauti rezultata tokiu budu.

o jei tai būtų juosta, tai keltų emocijas kokias nors? svarbu yra rezultatas, o kaip jis gautas kakoj skirtum smile.gif nors šis sea rezultatas manęs ir nedžiugina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 17, 13:17)
Sakai cia del to, kad skaitmena i kortele fotografuoja? g.gif  mirksiukas.gif  4u.gif

nesuprantu šito sarkastiško klausimo esmės
Atsakyti
sveiki smile.gif

kuo ilgiau nerašau, tuo paskui sunkiau pradėt rašyt smile.gif bet temą peržiūriu pastoviai smile.gif

tai va, iš paskutinių foto patiko kai kurios, čia nerodytos, užtai kūdroj plaukiojančios smile.gif pvz. SP dienoraštis, sayonaros kaip visada kabliukinė foto smile.gif, bitės kitokios foto, Gaziulkos..

o čia irgi smagu - fainai, Amise, kad prisijungei 4u.gif po SM fotokonkurso apžiūrėjau visas Tavo foto efote ir kitur smile.gif
c-girl vaikinukų foto smagu pažiūrėt, iš tų trijų man paskutinė labiausiai patiko, bet visos trys irgi gerai - tokia įstrižaine nubėga smile.gif
Sea_ abi pastelinės foto man irgi patiko. tulpės tikrai būtų fainas relax darbalaukis smile.gif žėrinti mergaitė tokia pavasariška smile.gif
valtelė man irgi visai įdomiai atrodo, įsivaizduoju, didesniam formate tokia vasariška vasariška akinanti foto smile.gif
peppi, susimąsčiau, a čia gerąja prasme ar ne aš stebinu g.gif lyg nieko ypatingo nedariau ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2009 04 17, 14:27)

o čia irgi smagu - fainai, Amise, kad prisijungei  4u.gif po SM fotokonkurso apžiūrėjau visas Tavo foto efote ir kitur smile.gif

pastebėjau kad smagu čia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2009 04 17, 13:27)
peppi, susimąsčiau, a čia gerąja prasme ar ne aš stebinu  g.gif lyg nieko ypatingo nedariau  ax.gif

gerąja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2009 04 17, 12:10)
nesuprantu šito sarkastiško klausimo esmės

Na va, atrodo aiskiai rasau. Na nemanau, kad nuo to, i ka fotografuoji, priklauso,kaip fotografuoji biggrin.gif Ir visai ne sarkastiskas klausimas, smailiku gi pridejau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 17, 14:56)
Na va, atrodo aiskiai rasau. Na nemanau, kad nuo to, i ka fotografuoji, priklauso,kaip fotografuoji biggrin.gif Ir visai ne sarkastiskas klausimas, smailiku gi pridejau tongue.gif

todėl kad skaitmena nuo juostos skirias visgi smile.gif Ta pati fotografuojant juosta ir skaitmena foto gali skirtis nes priklauso nuo to kokia juosta (gamintojas, galiojimo laikas pasibaigęs ar ne, skaidrinė ir t.t ), nuo ryškinimo (fotolaboratorijoj, namie ar kavoj). O skaitmenai nuo to kaip bus nueksponuota, koki matrica, kaip fotikas apdoroja gautą informaciją.. Tad kažkaip abejoju, kad jei būčiau fotkinus su skaitmena būčiau taip pat gavus, kaip kad dabar su juosta ax.gif juolab, kad būt reikėję ff skaitmenos, kad būtų tokis pat vaizdas kaip su 17mm ant juostos..

Nu nemoku aš rišliai rašyt doh.gif
Atsakyti