Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

taip, su laiku ateina pajautimas kada kuriai nuotraukai kas tinka smile.gif ir tik su laiku tai pradedi suprasti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 04 09, 12:43)
Būtinas softboxas - jau vien dėl blikų. Nes paprastas žmogus gal ir nepastebės o va aš pati matau kai ant Swarovskio matosi mano lango atspindys ir dar su užuolaidomis biggrin.gif na bet kol kas tingiu darytis o ir neužmačiau kokios paprastos pamokėlės kaip aną pasidaryti. Sakei šviesos trūko? kokias lempeles naudojai, iš dviejų pusių? Papasakok apie softboxą mirksiukas.gif

softboxas, tai daiktas skirtas lempoms, kad sklaidytu ju sviesa..
o kad nesimatytu langu atspindziu tai reikalinga beseseline deze...kitaip tariant - balta palapine biggrin.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 09, 17:52)
Man labai teisingos atrodo tavo papuošalų nuotraukos smile.gif kiek supratau perskaičius, kad diafragama turi būti kokia f48 ar f64 blink.gif kaip tokią gauti???

turbut su "didesniais fotoaparatais-paviljoninem fotokamerom, arba tiesiog plokstelinem fotokamerom,fotografuojant ant dideliu ploksteliu (20x30), su didele kamera, tikrai galima tokia gauti, tik man atrodo lietuvoj tokiu ploksteliu neryskina..bet procentre ryskina 9x12 ploksteles. tai papuosalus galima pabandyt ir ant tokio formato susifotografuot, rezultatas neblogas turetu buti ir prie f16, ar f8.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rositafoto @ 2009 04 09, 21:56)
turbut su "didesniais fotoaparatais-paviljoninem fotokamerom, arba tiesiog plokstelinem fotokamerom,fotografuojant ant dideliu ploksteliu (20x30), su didele kamera, tikrai galima tokia gauti, tik man atrodo lietuvoj tokiu ploksteliu neryskina..bet procentre ryskina 9x12 ploksteles. tai papuosalus galima pabandyt ir ant tokio formato susifotografuot, rezultatas neblogas turetu buti ir prie f16, ar f8.... 4u.gif

Aš čia tik šiaip pasvarsčiau smile.gif tikrai nesiruošiu tuo rimtai užsiiminėt, tik vat nustebimas buvo tokius skaičius pamačius. Su makro linze f16 buvo gerokai mažai. Fotografuota su tokia diafragma. Na žodžiu raukiu šitą temą, niekam čia daugiau neįdomu biggrin.gif Bet kai tokį patyrimą turėjau, tai pasidalinau su jumim.
Atsakyti
http://www.bobatkins...al/dofcalc.html

„Comparing lenses on different formats is nothing new – we should be used to the fact that a 150mm lens on a 4x5 camera is ‘equivalent’ to the angle of view of a 50mm lens on 35mm format cameras.“ (iš http://www.luminous-...dslr-mag.shtml)

QUOTE(rositafoto @ 2009 04 09, 21:56)

Atsakyti
Sveikos,

Peppi, man irgi paskutinė labiau įstrigo – ir žaisminga ir šviesi – liuks tokia smile.gif

Sansara, jei tik bus noras biggrin.gif (dėl lenktynių )

Ačiū visoms už pastebėjimu wink.gif Man gana sunkiai sekasi su 50-uku, o čia dar ir kitinį buvau išsitraukus, kurio neliečiau beveik metus, bet treniruojuos va taip po truputuką, stengiuos kažką veikt wink.gif

C-girl , na mano kompiuteris tai neabejotinai rodo, kad pirmas varinatas daug skaidresnis ir ryškesnis. Aš už pirmąjį wink.gif

Pupeliuko labai antras kadras papirko – vaikas jau tokiu žvilgsniu žiūri, kad šakės 4u.gif

Degutė, nuotaikingai pagavai – šaunuoliai kokie, visi trys kartu.

Smilties mergina jau tokia pažįstama tapo – ai, man tai labai smagu atpažinti ir jus ir jūsų vaikus nuotraukose, kai bruožai tampa pažįstami, taip kartais net smagu palygint senesnes foto su naujesnėmis-kur geriau ir panašiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 10 balandžio 2009 - 11:47
QUOTE(rositafoto @ 2009 04 09, 20:56)
softboxas, tai daiktas skirtas lempoms, kad sklaidytu ju sviesa..
o kad nesimatytu langu atspindziu tai reikalinga beseseline deze...kitaip tariant - balta palapine biggrin.gif

įtariu, kad tiek su softoxu tiek su palapine lango nesimatytų ax.gif nes jo tiesiog ten nebebūtų biggrin.gif
aš naudojau langą kaip šviesos šaltinį jei ką mirksiukas.gif
Atsakyti
ruosiu jau gal pusmeti savo mylimo fotografo pristatyma, ale ziuriu, kaip sustojau, taip ir nebepajudesiu. tai idedu i blog'a tai ka turiu jau priruosus doh.gif
Atsakyti
likau nustebusi...
paskelbiau temą paslaugose, kad siūlau foto paslaugas...tada perskaičiau, kad tema bus patvirtinta per keletą savaičių blink.gif
tai čia kaip suprasti g.gif supermamoje jau nebėra moderatorių ar kaip?
ir tas keletas tai čia dvi, trys, o gal penkios doh.gif ?

jau nekalbu, kad rašiusi esu į info@supermama.lt dėl reklamos du kartus ir negavau jokio atsakymo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 10 balandžio 2009 - 13:04
Sansara,dekoju 4u.gif einu skaityti:)

Peppi,linkiu,kad greiciau patvirtintu tavo tema wub.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 04 10, 12:02)
jau nekalbu, kad rašiusi esu į info@supermama.lt dėl reklamos du kartus ir negavau jokio atsakymo...

As pamenu del konkurso gavau is moderatores zinute, kad del prizu reikia su supermama tartis - rasyt AZ arba i ta info... Nu ti AZ pilna amziais buvo, o is to info irgi niekas neatrase.... cool.gif Linkiu, kad tave isgirstu biggrin.gif

Kiek graziu nuotrauku ikelet bigsmile.gif Parasysiu veliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leo` @ 2009 04 10, 10:25)
http://www.bobatkins...al/dofcalc.html

„Comparing lenses on different formats is nothing new – we should be used to the fact that a 150mm lens on a 4x5 camera is ‘equivalent’ to the angle of view of a 50mm lens on 35mm format cameras.“ (iš http://www.luminous-...dslr-mag.shtml)

Sveiki lotuliukas.gif
o jus turbut laiko daug laisvo turit,kad po sia tema sumanet pasizvalgyt? lotuliukas.gif gal ponas uzsakymu mazai ...? lotuliukas.gif ar siaip nusprendet pasitobulint ir patirtim pasidalint? thumbup.gif
Atsakyti
Įkeliu vieną patarimams blush2.gif (be to labai jau wyshniai esu prisižadėjus blush2.gif rodyt, bandyt, dirbt;) Turėjau progą pafotografuot tokią pačią kaip ir aš smile.gif nestuke.gif Kai kas gal jau matėt kūdroj. Gal dar kokių minčių ax.gif Noriu išmokt gražiai sutalpint ir kažkaip užpildyt kadrą su 50-uku, bet nesekasi kažkaip, tai arba galūnes nukapoju arba suspaustai atrodo, gal galit patart kokiu kampu tarkim tokį kadrą imt reiktų? (įdedu spalvotą ir nespalvotą var.kuris jūsų manymu geriau žiūrisi blush2.gif ).

user posted image

user posted image
Atsakyti