Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

peppi, man kaip ir daugumai- paskutine patinka labiausiai 4u.gif

As kankinuosi su vertimu i j/b...cia idedu grynai del to- kuris vertimas i j/b geresnis?? g.gif

user posted image

user posted image
Antra lyginant su pirma turbut plokscia? g.gif

Sea, keliaujat kur nors? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo c-girl: 09 balandžio 2009 - 00:51
C-girl, man tai taip kaip dabar matau , pirmas thumbup.gif Bet darbinis kompas pas mane pastebėjau tamsokai rodo unsure.gif

Peppi, paskutinė thumbup.gif
Atsakyti
ca_girl - pirmoji thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2009 04 09, 02:49)
peppi, man kaip ir daugumai- paskutine patinka labiausiai 4u.gif
As kankinuosi su vertimu i j/b...cia idedu grynai del to- kuris vertimas i j/b geresnis?? g.gif

NA man tai antroj platesne ,tonu nuo balto iki juodo, gama. jai keliant kontrasta gal net geriau nei pirma ziuretusi, o pirma tiesiog kontrastinga , bet pilku tonu maziau...
Atsakyti
pirma - kontrastinga, antra - plokstoka, pablukusi. viduriukas? smile.gif
Atsakyti
Ačiū už kritiką chebryte wink.gif
Pasižiūrėjau kitų saksofonistų nuotraukas - dauguma juodai baltos tamsiame fone, žodžiu būtų dar kur bandytis ir tobulintis jei tik modelis norėtų biggrin.gif

Pupeliuk, nu įdomią sritį čia užkabinai...jau keletą metų savo papuošaliukus fotografuoju smile.gif aišku ten ne cirkoniai bet vistiek dažnai nesigauna taip kaip reikia, ale kai skubu tai per daug nesiparinu. Būtinas softboxas - jau vien dėl blikų. Nes paprastas žmogus gal ir nepastebės o va aš pati matau kai ant Swarovskio matosi mano lango atspindys ir dar su užuolaidomis biggrin.gif na bet kol kas tingiu darytis o ir neužmačiau kokios paprastos pamokėlės kaip aną pasidaryti. Sakei šviesos trūko? kokias lempeles naudojai, iš dviejų pusių? Papasakok apie softboxą mirksiukas.gif

jei atvirai - tavo rezultatai ne itin vykę blush2.gif pirmoje neina suvokti daikto formos ir apskritai kas tai per daiktas, antroje papuošalo grandinėlė visa išplaukusi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 09 balandžio 2009 - 10:44
Apie papuosalu fotografavima ir technika kaip tik skaiciau pries pora dienu - gal bus idomu:
cia
dar tokia "mini studija" cia
Gal bus idomu g.gif
Atsakyti
ačiū BN drinks_cheers.gif ta palapinė jaučiu geras dalykas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 09 balandžio 2009 - 11:03
QUOTE(c-girl @ 2009 04 08, 16:49)

Sea, keliaujat kur nors? rolleyes.gif

Cgirl, per sita laptopa man antroji geriau ziurisi.

Mes keliaujam biggrin.gif Oklahoma- St. Louis,Missuri- Columbus, Ohio-Princeton New Jersey.Dabar cia ir esam ir busim iki sestadienio. Labai tikiuos,kad pavyks NYC aplanktyti,nes visai netoli esam. O paskui namuciu,jau pasiilgau savo kompiuterio ir PS ir visu mokymusi su teksturomis biggrin.gif
Atsakyti
Taip, Peppi, dėl mano fotografijų blogumo, tu esi visiškai teisi. Kaip papuošalų fotografijos jos absoliučiai nieko vertos, bet tai buvo geriausi gavęsi rezultatai doh.gif tiesa, pasakius nežinojau net su kokiu objektyvu fotografuoti unsure.gif kit'inis buvo blogai (nors namie pasibandžius su juo lyg ir ok buvo), tele nepasiėmiau, o su makro linze per siaura ryškumo zona.. spėju koks makro 60mm gal tiktų. Neturiu supratimo. Su kokiu tu fotografuoji? Man labai teisingos atrodo tavo papuošalų nuotraukos smile.gif kiek supratau perskaičius, kad diafragama turi būti kokia f48 ar f64 blink.gif kaip tokią gauti??? maks. pas mane f22..
Skaičiau aš tą puslapį kur BN įdėjo apie papuošalų fotografavimą, geras jis, bandžiau taip ir daryti, bet nieko nesigavo sad.gif
Tokią panašią palapinę pasidariau, tik iš kartoninės dėžės (čia buvo pradžia fotografavimo, kaip aš bandžiau daryti teisingai, fotografavau tuom kart su kit'iniu biggrin.gif ). Balta medžiaga apdėjau, juodą spalvotą popierių dėjau kaip foną. Lempos paprastos stalinės, galvojau, kad bus su paprastom įsukamom lemputėm (draugė skolino, tai nežinoju kokios įsisuka), tai nusipirkau dienos šviesos taupiąsias, deja buvo lempos su mažu lizduku, ir mano nusipirktosios netiko, tai teko prie kaitrinių lempučių šviesos fotografuoti, o ir silpnos jos buvo unsure.gif plius griuvinėjo ten man viskas, nu komiškai gavosi lotuliukas.gif
Tada nusprendžiau, kad š gaunasi, ir fotkinau pačioj parduotuvėj ant juodos lentos, kur ištraukiami papuošalai (tada jau nebežiūrėjau, kad būtų teisingos nuotraukos, nes pasakė, kad tinka ir va tokios "paplaukusiom" grandinėlėm su viena ryškia detale, tai pasiėmiau makro linzę ir su ja fotografavau, žinau kad taip neteisinga, bet teko daryti taip), buvau pasidariusi staliuką iš organinio stiklo, kad su atspndžiais būtų (nors durna per visą pilvą, nemokėdama iš karto prie aukšto pilotažo doh.gif ), apšvietimas išviso ten buvo kosminis, jokių ten nebuvo įmanoma šoninių šviesų padaryt, lempa kažkur lentos gale ir aš iš vieno šono su kita lempa pašviesdavau. Nu žodžiu daug aš čia prirašiau, bet esmė viso to, kad va kaip yra sunku ir kaip reikia rimtai padirbėti namie, kad bent kas nors gautųsi.
Ir dar Peppi - tokios palapinės ir pilna apšvietimo sistema nėr labai brangūs wink.gif tarkim: rinkinys
O susikomplektuot gal ir dar pigiau būtų. Tau, kai pinigus iš to uždirbi tikrai verta įsigyt manau smile.gif

P.S. yra tikimybė, kad viena iš šių nuotraukų bus panaudota parduotuvės "Panoramoje" reklamai, "Panoramos" leidinyje blush2.gif
Atsakyti
Aš teturiu dabar vieną ir tą patį objektyvą visiems gyvenimo atvejams biggrin.gif
Sigma 17-70 mirksiukas.gif

visa problema, kad aš neturiu vietos tokiai mini foto studijėlei mirksiukas.gif kai reikia susistatau ant kėdės viską ir pabaigusi vėl išardau smile.gif
per laiką atradau nuo kurio lango geriausias apšvietimas, iš kitos pusės pasistatau stalinį veidrodėlį (nes reflektoriaus irgi iki šiol neprisiruošiu nusipirkti doh.gif ) ir vsio...nu dar momentas, kad man pakanka f8 ir kartais kai turiu laiko ir trokštu idealaus ryškumo - naudoju distancinį smile.gif kad neliesti fotiko

ech man visai patiktų fotografuoti komercinei fotografijai...ir būtent still life'ą...ale tada jau tikrai reikėtų rimtesnių priemonių ax.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz nuomone 4u.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 04 09, 09:09)
pirma - kontrastinga, antra - plokstoka, pablukusi. viduriukas? smile.gif

Kaip surast ta viduriuka doh.gif Niekaip neatrandu grazaus vertimo...arba jei vienas budas tinka vienai nuotraukai, ziurek kitai nebetinka ir vel paieskos is naujo doh.gif biggrin.gif
Atsakyti