Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(_ms_ @ 2009 04 03, 10:08)
"Tikru" jb sunkiai rasi is minilabu. Jie gali taip padaryti, bet tingi, nes reikia papildomai dirbti ir daug laiko uzima. T. y. reikia sukalibruoti masina kiekvienam popieriaus formatui atskirai.  Vienas kalibravimas uzima apie 20-30 min. (priklausomai nuo masinos). Tad jei spausdini triju formatu nuotraukas - papildomai uzima 1.5 val. vien kalibravimas.

Tai tą jau supratau smile.gif gal namie pradėt spausdintis g.gif biggrin.gif nors neturiu šedverų kol kas, kai turėsiu tai pradėsiu mokytis biggrin.gif

O dar taip pagalvojau, jei tarkim pareikalaučiau - man kad būtų gryn j/b, ar nepatingėtų? g.gif jaučiu ne.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 03 balandžio 2009 - 09:15
Na, j/b norint gauti reik ir spausdint ant j/b skirto popieriaus, tai ir procesa kitas ir popieriaus sudeties pagrindas(Ag halogenidai, zelatina, sviesai jautrus sluoksnis)nei spalvotas(sis susideda is keletos sluoksniu jautriu skirtingu spalvu spinduliams) spausdinant. pvz, procentre spausdina j/b ant spalvoto popiriaus tai ir atspalvis kiekviena kart kitas. jei noretumet silto, zalsvo melsvo ar rausvo j/b atspalvio, tai galioma paprasyt kad tai padarytu, sedint salia jums paciai. dar procentras turi didele atspalviu lentele kur galima issirinkt sau patinkancia...jei norit labiau panasiiu foto i j/b tai spausdinant didesnio formato nuotraukytes (virs 20x30) procentre spausdins su kita masina (chromira) , ten su meistru kompiuterio ekrane matysit kokio panasiai atspalvio bus atspausdinta foto, bet ir tai tikimybe kad keliais procentais skirsis atspalvis, nes priklausys nuo tos dienos popieriaus balanso...tai va.

tikra juodai balta galima atsispausdint namie jei tik yra didintuvas. nes berods dar imanoma gaut j/b popieriaus ir chemijos... 4u.gif
Atsakyti
Šiaip man juodai baltai nuotraukai jokio atspalvio nereikia unsure.gif JOKIO. Jei jau spausdinu juodai baltą, tai ir norisi, kad ji tokia būtų, o ne kažkokia melsva žalsva ar belekokia kita -sva.
Na bet žiūriu aš į tą atspaudintą nuotrauką ir apsimetu, kad ten be atspalvio cool.gif kai žinau tai ir matau jį, kitas gal ir nepastebėtų.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 03, 12:42)
Šiaip man juodai baltai nuotraukai jokio atspalvio nereikia unsure.gif JOKIO. Jei jau spausdinu juodai baltą, tai ir norisi, kad ji tokia būtų, o ne kažkokia melsva žalsva ar belekokia kita -sva.
Na bet žiūriu aš į tą atspaudintą nuotrauką ir apsimetu, kad ten be atspalvio cool.gif kai žinau tai ir matau jį, kitas gal ir nepastebėtų.

biggrin.gif na ir puiku, nes gryn juodai balta turbut neimanoma, nes visdelto juoda spalva visvien buna su kokiu nors atspalviu biggrin.gif berods tik pilka gali but 100% pilka. ir dar turbut kiekvienam ta juoda skirtinga matosi, nebent turi savo varianta juodos, randi jos pavyzdi ant popieeriaus ismatuoji su kolorimetru spalvine sudeti procentais ir tuomet visada gali jos reikalauti, pakisus ta spargalke labe... lotuliukas.gif
Papildyta:
PVZ Tavo avatare pupeliuk, nuotraukyte yra melsva..ar juodai balta?
Atsakyti
pupeliuk, o gal kaina gali isduoti, kiek kainavo 60x60 atspaudas ant drobes? blush2.gif
Atsakyti
Sansara, gal gali dar įdėti nuorodą į tą parduotuvę lenkuose kur fotiką pirkai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 04 03, 12:23)
Sansara, gal gali dar įdėti nuorodą į tą parduotuvę lenkuose kur fotiką pirkai  g.gif

prasau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 04 03, 12:26)

Tu auksas 4u.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
Rosita, ne melsva ji. Juodai balta unsure.gif Na tiesiog dabar laikinai pastačiau tą nuotrauką šalia spausdintos rankiniu būdu su didintuvu. Atspalvis akivaizdus. O norėtųsi, kad jo nebūtų. Man tik labai keista, kad šiais ištobulinto skaitmeninio vaizdo laikais, skaitmeniniu būdu negalima išgauti normalios juodos spalvos.

Sansara, aišku, kad galiu išduot smile.gif 110Lt. manyčiau nedaug. Nes nuotrauką tiesiai galima kabinti ant sienos. Tik jei neši ką spausdinti visgi žinok patariu labai pasirinkti vaizdą, kaip jau _ms_ rašė, kad nuotrauka tampa tokia labiau "paveikslas" ir biškelį dvelkia kiču (čia kalbu apie normalias nuotraukas su žmonėmis ir kitu aiškiu siužetu, mačiau ten daug vestuvinių prispausdinta buvo, kūdikėlių, tai visos tokios hmm kaip čia pasakius, tarsi iš š.. menas darytas, nemoku pasakyti). Tarkim mano ta nuotrauka tai tokia iš grūdų padaryta, tinka jai drobės faktūra, dėl to ir norėjau spausdint ant drobės ją. Kitu atveju tikrai nespausdinčiau, nes ir spalvos nebus tos gražiosios, kaip galima prolabe padaryt. Geriau jau ant fotopopieriaus.
Bet pasirinkus tinkamą nuotrauką tikrai gerai atrodys smile.gif
Atsakyti
labos, na įmetu nuorodą kaip žadėjau, kai ką matėte kūdroje bet gal nieko
http://www.flickr.co...57616209704645/
Atsakyti
Peppi, labai gražu, tik kažkaip kūdroje kai pamačiau tai pirma mintis buvo, o kodėl ne vaikas, bet mama fokuse? Čia tokia mintis buvo ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 04 03, 06:43)
labos, na įmetu nuorodą kaip žadėjau, kai ką matėte kūdroje bet gal nieko
http://www.flickr.co...57616209704645/

labai grazu wub.gif ir flirckr man kazkaip daug geresne kokybe tu paciu nuotrauku kur kudroje maciau g.gif
Su 50mm fotografavai?
Atsakyti