Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 27, 00:33)
Oi kažkaip čia aš sumaliau doh.gif galva nebedirba. Skenuoju juostas.

ka sumalei? viska supratau. tik neitiketina man kad vos nuo laipsnio toks drastiskas rezultatas butu. o ir 100 ir 400 sikart ryskinai? nes tada as pasiziurejau paskui, tikrai kazkaip nelogiski tie laikai buvo - kad 100 ilgiau negu 400 siule. siaip tai i senaja foto reiktu mum keltis smile.gif

c_girl, vaizdingai nupasakojai, kzk iskart supratau situacija doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 27 kovo 2009 - 00:39
Va, California, kaip tiksliai aprašiai standratiškai kaip aš jaučiuosi fotografuodama ne šeimyną doh.gif Aš žiauriai varžausi ir niekaip neįsijaučiu į "fotografės" vaidmenį.

Bet tiek džiaugiuosi, kad visai neblogai gavosi iš draugų mergytės gimtadienio nuotraukos, na gan šeimyniški kadrai, bet bent jau ne pravalas doh.gif
Atsakyti
nu ikelsiu iki pilnos laimes vienintele man patinkancia foto is tos "nusivylimo" juosteles ir einu miegot. kudra nedziugauja nuo jos, matau, bet man vis tiek patinka smile.gif

user posted image
Atsakyti
ir aš dedu porą ir einu miegot. Šį kartą ne nulaižytos stock nuotraukos, o apšepę juostiniai kadrai biggrin.gif

user posted image

Gaila, kad neturiu tokios nuotraukos su dviem žvakutėm, būtų gimtadieninė vyresnėlio. Kol kas geriausias mano padarytas kadras per nžn kiek laiko.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Wyshnia, klausei prie ko prikibčiau savo antrojoje nuotraukoje. Nepatinka man ten šešėlis ant kojos, šešėlis po kaklu, tolimesnės kojos padėtis ir šalia tos kojos išlendantis mažas rankos fragmentas.

Sea, pusė mano tinklapyje esančių vestuvių nuotraukų fotografuotos su 70-200mm, taip pat Izabelės krikštynų visos lauko nuotraukos. Kokybe esu tikrai patenkinta.

Kalbant apie fotosesijas, man irgi iš pradžių būdavo sunku reguliuoti esimą blush2.gif Dabar po truputį labiau įsidrąsinu, atsargiai pasiūlau savo įdėjas ir paprastai žmonės sutinka, sako viską darom kaip pasakysite. Tuomet duodu valią fantazijai biggrin.gif Taigi perstumdom baldus, perdėliojam daiktus. Teko paprašyti ir jų paklodes bei mano atsivežtas draperijas ir drabužėlius lyginti (bevežant susiglamžė). Nematau tame kažko baisaus - juk fotosesijos rezultatais ir nuotraukų kokybe suinteresuotos abi pusės.
Aišku būna, kad mano pasiūlymai sutinkami neigiamai, tada jau prikandu liežuvį ir viską darau kaip žmogus nori smile.gif
Atsakyti
Galvojau galvojau apie tas fotosesijas... Visaip buna. Tiesa neteko fotografuoti daug nepazistamu, visi daugiau maziau savi, ar savu savi. Ir kuo toliau fotografuoju, tuo toliau jauciu, kad reikia elgtis, kaip evita (ka kol kas bandau daryti per save lipdama) del vienos vieninteles priezasties - zmones tikisi graziu nuotrauku, tam, kad jos tokios butu, reikia siek tiek rezisuros, pavadovavimo, galu gale baldu pastumdymo, o ir patys fotografuojiemieji geraiu jauciasi, kai fotografas zino, ka daro smile.gif Bet viskas su praktika ir patirtim ateina smile.gif (bent taip save guodziu biggrin.gif )

Evita - giliai jau tu kasi savo nuotraukas. Man nei vienas tu dalyku neuzkliuvo smile.gif

Gaziulka - deimantus mylimajai matau wink.gif

Atsakyti
užšnekėjote apie fotosesijas smile.gif prisidėsiu įspūdžiais...
na tai ta nėštukė, kurią fotografavau prieš gerą gabalą laiko pagimdė ir važiavau į Kauną fotografuoti lėliuko smile.gif
visgi laaabai gerai, kai pirmųjų fotosesijų modeliai - pažįstami žmonės ax.gif kur kas lengviau viskas einasi, daugiau mažiau žinai, kas galima, kas ne...
ypatingai smagu kai žmonės nesivaržo, gali išrengt biggrin.gif
dar pastebėjau, kad jei tik galima reikia viską stumdyt, dėliot, prašyti antklodžių...nes su Photoshopu vėliau išvalyti tai kur kas sudėtingiau doh.gif
pakliuvo man į pastelinį kadrą violetinis skudurėlis biggrin.gif kvailystė, klaida...

na kas dėl pozų, kampų tai pasižiūriu prieš fotosesiją porą dienų įvairių fotografų darbų...bet pastebėjau, kad veiksmo metu vistiek geriausiai gaunasi kadrai, kurie netikėtai patys susistato, sulimpa...jau kai matau, kad va va šitas kadras vertas dėmesio tai galiu gulėti ant žemės žandą priglaudusi kol negaunu norimo varianto biggrin.gif
kitą dieną biškį skauda kaulus biggrin.gif
ir dėl tų bandomųjų kadrų pritariu, pradžioje žmogui reikia apsiprasti su kamera, o ir tau reikia nusistatyti, pasižiūrėti kaip apšvietimas krenta ax.gif

bet šiaip tai mane veža...manau fotografuosiu ir ateityje rolleyes.gif tik vestuvių nenoriu...bet va su vaikais tai man patinka dirbti...
parodysiu ant dienų vieną kitą kadrą mirksiukas.gif
Atsakyti
Ikelsiu ir as savo viena ''namine''. Nu kokia faina sviesa pamaciau - tik nespejau vaikio perrengt, tai toks gryn naminis variantas gavosi doh.gif Bandysim kada pakartot pasiruose visapusiskai biggrin.gif

user posted image

Tiesa, bitele sake, kad jai tos paklodes per daug. Tai va pataisau - ranksluostis ten, ranksluostis tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2009 03 27, 09:23)
bet šiaip tai mane veža...manau fotografuosiu ir ateityje rolleyes.gif tik vestuvių nenoriu...bet va su vaikais tai man patinka dirbti...
parodysiu ant dienų vieną kitą kadrą mirksiukas.gif

thumbup.gif ir labai lauksim smile.gif
Atsakyti
KAM jam ryskinat tas akis? nu nepadeda tai visiskai... nu yra tas dalykas, kad su PS gali bet kokias kuno dalis grazint/sharpint/sviesint/spalvint/irtt, bet akis pati jautriausia vieta ir labiausiai matosi chaltura. Kada jus suprasit, kad fotografijoje esme reikia perteikti objekte, o ne "vaizdo gaminimo" procese. Chalturinkit su objektu, bet tik ne su jo perteikimu.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 27, 10:17)
KAM jam ryskinat tas akis? nu nepadeda tai visiskai... nu yra tas dalykas, kad su PS gali bet kokias kuno dalis grazint/sharpint/sviesint/spalvint/irtt, bet akis pati jautriausia vieta ir labiausiai matosi chaltura. Kada jus suprasit, kad fotografijoje esme reikia perteikti objekte, o ne "vaizdo gaminimo" procese. Chalturinkit su objektu, bet tik ne su jo perteikimu.

ms'ai nu kol kas nors neisaiskins, tol nesuprasim biggrin.gif
Atsakyti
ačiū už komentarus mano žemėlapiui smile.gif 4u.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 25, 10:16)
Gražaus ryto ir šypsenų jums!

man labai smagu žiūrėti Tavo naminius kadrus, jie niekad nebūna eiliniai pykšt. Asmens sargybinis, visad pasiruošęs pašokt smile.gif Spalos malonios labai.

smile.gif+2009 03 25, 19:25-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 03 25, 19:25)
Gmz, ne į temą, bet paklausiu - kažkada čia pasiskaičius žaidžiau PS-e su kažkokiu įrankiu, kuris nosis ir pan tampo, mažina ir t.t. Šian prisiminiau ir...neatsimenu koks tai įrankis ir kur jis yra. Gal kas galit priminti ?  blush2.gif

radau  smile.gif

a tai ką tampei? parodysi?

QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 27, 00:56)
nu ikelsiu iki pilnos laimes vienintele man patinkancia foto is tos "nusivylimo" juosteles ir einu miegot. kudra nedziugauja nuo jos, matau, bet man vis tiek patinka smile.gif

man patinka spalviškumas, spindėjimas. bet erzina, kad nesuprantu vaiko - ar nusisukęs ar susisukęs.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 27, 01:36)
ir aš dedu porą ir einu miegot. Šį kartą ne nulaižytos stock nuotraukos, o apšepę juostiniai kadrai biggrin.gif

o, ir šitie man patinka, primena senas mano tėčio nuotraukas ax.gif

QUOTE(wyshnia @ 2009 03 27, 10:26)
Ikelsiu ir as savo viena ''namine''. Nu kokia faina sviesa pamaciau - tik nespejau vaikio perrengt, tai toks gryn naminis variantas gavosi doh.gif Bandysim kada pakartot pasiruose visapusiskai biggrin.gif

kokybiškai, švariai. bet gal dėl to, kad modeliukas toks išsigandęs, kadras atrodo labai įtemptas.
Papildyta:
ir bandymai - portretukas, aišku, į šeimos albumą. kol kas man visokias abstrakcijas daug lengviau fotografuoti, bet šį kartą specialiai mažių kankinau:

user posted image

o čia kitoks eksperimentas ax.gif

šypt
user posted image

čia ir 2expo - vienas žuviaakiu, kitas, monokliu (draugė buvo du atsivežus objektyvus, tai ėjom laukais ir žaidėm), ir cross smile.gif
Atsakyti
atsisveikinu dviems savaitėms, išvažiuoju atostogų, pasiilgsiu. galit minėti ir bloguoju biggrin.gif
myliu, bučiuoju smile.gif pasimatysim balandžio 18 meet'e 4u.gif
Atsakyti