Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

smile.gif laba,

QUOTE(bite maja @ 2009 03 24, 16:41)
manau, kad ji turėjo omenyje, kad nuotraukos ganėtinai išdegusios ir fokusas kažkur plaukioja.

na idomumo delei dar karta tikrinau, monitoriu is naujo kalibravau, bet isdegimu neradau, net fotoshope sviesiausios vietos pagal histogramas ne nuliai..o vat per laptopo moniika tai tikrai negraziai atrodo...
del fokuso, tai turbut asmeninis kiekvieno reikalas, kartais emocija svrbiau kartais fokusas.. ax.gif tai del to nesigincysiu.

QUOTE(sayonara @ 2009 03 24, 16:51)
rositafoto, manau, kalbėdamos apie kokybę merginos tikriausiai turėjo omenyje fokusus-marokusus, išdegimus ir pan. - techninę kokybę smile.gif
bent jau man bent jau iš pateikto varianto kūdroje nėra panašumo su juosta. aišku, spausdintas variantas gali visai kitaip atrodyti, gaila, kad jo nematom.
ai, ir man dar atspalvis nelabai, bet man jis visada nelabai, tai gali ir nekreipti į tai dėmesio smile.gif

gali buti kad skaitmeninis variantas kudroj nelabai... blush2.gif o gal del monitoriu skirtingu cia taip viskas...

Aciu labai uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
Is tiesu labai gera tema vel gi - kiek galima neziuret i kokybe, matant emocija. Ar kiek emocija turi but stipri, kad uzmerktum akis i kokybe. Gerai mes cia su visais fokusais issitreniravom, ziuriu ir pradinukes pagal tai apie nuotraukos geruma/bloguma sprendzia. Man asmeniskai ziauriai sunku, nes trinu visas nuotraukas, kur nuoraukos ryskumas ne ten, kur reikia, nes jis ir nuo emocijos nutraukia akis. Nebent kur isvis fokuso ner, nu tai tada mIAnas biggrin.gif Arba matyt nesu pagalvus dar toookios emocijos, kur visa kita nesvarbu.... Nezinau... Kaip jums?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 25 kovo 2009 - 16:28
Sea, Opa, aciu uz komentarus 4u.gif

Smiltis, man paskutinis tiltas labiausiai patinka wub.gif

komplikuota namikas galetu but labiau sone, o spalvos tai patinka, man beveik viskas kas tamsu patinka, nesuprantu kodel bet taip jau yra

evitafoto, wub.gif wub.gif be zodziu, spalvos superines, ir as taip noriu ismokt cray.gif

hi smile.gif, pirma man schmoll.gif , antra - idomi, o kitu nematau

Pupeliukas, man visos trys ziurisi,kokybiskos, o paskutinioji tai superine is karto sypsena veide smile.gif, gal tik suniuko kojos nereikejo nikirst 4u.gif

Degutė, gal ir idomiai, paziurejau ir is kart pamirsau, 4u.gif

Atsakyti
Gmz, ne į temą, bet paklausiu - kažkada čia pasiskaičius žaidžiau PS-e su kažkokiu įrankiu, kuris nosis ir pan tampo, mažina ir t.t. Šian prisiminiau ir...neatsimenu koks tai įrankis ir kur jis yra. Gal kas galit priminti ? blush2.gif

radau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 25 kovo 2009 - 19:34
QUOTE(bite maja @ 2009 03 25, 10:02)
aš manau, kad mes tam čia ir sėdim ar sėdėjom, kad išmoktumėm atskirt tarkim tokią foto http://fotokudra.lt/...763&nav=a&page=

nuo tokios http://fotokudra.lt/...p...newk&page=6

man taip ir liko ta istorija - dabar tai vadinu "suns ant sieno" stadija biggrin.gif bet galvoju, negi zmones, kurie isauge is tos stadijos, neturetu vienas kitam ka pasakyt? visi vaikstom kas sau, bet su panasiais klausimais. vis tiek judi zmogus toliau, bandai, mastai. dar manau, kad siam skyrely vertinga tai, kad matem vienas kita praktiskai nuo pradziu (ar panasiai), matem, kur kas nuvairavo, galim speliot, kur dar "nuvairuos" - tada lengviau zmogu suprasti, ir ivertinti jo foto laiko perspektyvoje. plius apie viens kito gyvenima si bei ta zinom smile.gif tas irgi "sulipdo" friends.gif

QUOTE(BN @ 2009 03 25, 12:02)
Tiesa sakant, man gaila kad _ms_ susilaike nuo teksto su keiksmazodziais - butu kiek paivairines musu korektiskas kalbas  g.gif

kad aisku gi ten viskas, ka jis pasakyt norejo. bent jau man unsure.gif nu paverskit pora psl atgal. nieko nenoriu izeist, bet viktorija tokias ant ribos foto idejo, dar naujoke, rosita su so-so kokybe, dar wyshnia su savo turistiniais kadrais "panervavo" tongue.gif o reakcija musu tai tokia paglostanti buvo. vienu metu net grieztos sillwio rankos buvau pasigedus cool.gif prisimenu, kad prisibijodavau "š" det

wyshnia, galvoju ir as apie tai (tavo pask.postas). kai tvarkingiau "sugalvosiu" pareferuosiu mirksiukas.gif

greit jausiuos filosofiniu temos varikliuku hihihi.gif kad dar fotografavimas mano nuo to pageretu, butu isvis liuks

aciu uz filmus, jeigu kas dar minciu tures, man butu idomu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 25 kovo 2009 - 22:10
QUOTE(Gaziulka @ 2009 03 25, 22:05)
greit jausiuos filosofiniu temos varikliuku  hihihi.gif kad dar fotografavimas mano nuo to pageretu, butu isvis liuks

biggrin.gif biggrin.gif

kad ir gerėja mirksiukas.gif
Taip įdomiai diskutuojat thumbup.gif Aš tai užsiknisus su darbais, net nėr kada per daug įsigilinti į diskusiją verysad.gif Nu kitą savaitę turėsiu ką paskaityt ir apie ką pamastyt thumbup.gif

Viktorija, aš tau patarčiau prisijunkti prie besimokančių (ar gal dalyvauji ir ten g.gif ). Tikrai dar reikėtų kažkokių pradmenų tau g.gif Aš ir pati mielai ten dar padalyvaučiau, nu bet tempai pas pradinukus tokie blink.gif kad jau nebeliktų kada fotografuot tada doh.gif
Atsakyti
Papasakokit kaip jus fotosesijom ruosiates ir kaip elgiates ju metu. Kokio tipo fotografai esat? tiksliai zinantys ka darysit ir ko norit ar vis tik leidziantys modeliams patiems improvizuoti ir patys prisitaikot patyliukais. Ar nebuna kartais baisu pasiulyti savo sugalvotos idejos? Ar labai jaudinates kai modeliai visai nepazystami zmones? man cia smalsu labai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sea_: 25 kovo 2009 - 23:14
Viktorija09, jei tu norėjai parodyt gėles, tai būt gerai, kad jos daugiau vietos kadre užmtų, o jei bendrai pavasario grožį, tai man bendra foto spava nepadeda į tai įsijaust. Antrojoje foto spalvos smagios, bet kompozicija nepatinka.

Rositafoto, smagus sumanymas šaitaip šeimos nuotrauką... ir apskritai faina, kad iš jos tokia nuotaika sklinda smile.gif man patiko

Smiltis, žinai, pirmojoje mane kažkas nervuoja?! Jau kelint1 kartą aš jas pažiūriu ir tarytum joje nei jūra nei tiltas nėr svarbiausi...nu gal tiesiog reikia imt ir vertint juos abu kartu, bet man jie "nešneka" , bet ta ramybė ir vaizdelio ir kolorito patinka . antrojoje man nepriimtini tie žiburėliai-žvaigždutės ir jūra nelabai. man ji primena oshibanos paveiksliukus kur vanduo iš šilko padarytas būna biggrin.gif
o va prie trečiosios lyg ir nėra prie ko kabinėtis. kompozicija, spalvos tinka , o ir jūra natūrali ir ramybė naktinė jaučiasi, ir pasivaikščiot norisi ant tilto . jo šita turi "svieko" biggrin.gif aj, ir dar man patinka, kad tas žiburiukas vandenį atsispindi. ten turbūt mėnulis, ką?

Komplikuota, debesys tikrai pikti atrodo, o šiaip pats namelis nelabai. reiktų paieškot kito rakurso , manau

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 03 24, 11:28)

Inc, nežinau, ar Tau patiks. Gal jau ir matei smile.gif

Ashley Skjaveland (nieko ypatingo, net nebežinau, kodėl ji pas mane favorituose  doh.gif Gal dėl vaikų... Žr. galeriją Muse)

Anya Wait ( Gražu, tik mažai)

Deb Schwedhelm (Žr. Portfolio three; bet yra turbūt ir kituose)

Angela crutcher (Tiesiog gražu, ir ryšku ir švelnu. Visaip)

dėkui dėkui tau labai. viską su malonumu peržiūrėjau mirksiukas.gif vieną nėštukę jau prifotkinau. šį tą gražaus gavau. jei gausiu sutikimą, tai parodysiu

QUOTE(rositafoto @ 2009 03 24, 15:08)
Gediminas Zilinskas idomiai
REDLUK studija
in-usu sttudija

dėkui 4u.gif

QUOTE(evitafoto @ 2009 03 24, 15:56)
Mano pora nuotraukų komentarams:

man ta pirmoji, net širdį suvirpina. nežinau kas, bet "kažkas". spalvos jėga, kompoziciškai irgi liuks tik galvoju gal man pats veidukas blyškokas g.gif ... na bet gal čia ir yra tas "kažkas" kas mane kabina?...
antra man patiko savo nepretenzingomis linijomis, lankiukais... spalvos gražios

QUOTE(Sea_ @ 2009 03 24, 21:36)
ir as kadrais filmus ziuriu paskutiniu metu biggrin.gif tyrineju spalvas,kampus, ryskumo zonas,ivairias detales kurios padeda nuotaika sukurti. Viena filma neseniai 5 kartus ziurejau, tik pavadinimo nerasysiu,nes juoksites biggrin.gif

thumbup.gif pasirodo, dauguma čia taip žiūrim, o aš galvojau visai man farikt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 25, 00:04)
Aš vėl flood'insiu su savo šeimyninėm stockphotos blush2.gif

Eisiu ryt gražuolės draugės su gražuole dukryte išpuoselėtam interjere fotografuot, nešiuos ir reflektorių, gal ką įdomaus prižaisiu su juo rolleyes.gif jei nieks nesigaus tai tik pati būsiu kalta, nes modeliai ir aplinka idealūs..
Bet tai net nesitiki kaip man vėl atsigavo fotografavimo džiaugsmas.. Visgi ką daro miela aplinka.

Pupeliuk, žinai, mane labai vis sužavi tavo fotkėse šviesa, švara ir optimizmas. šiuo atveju, man antroji liuks . tie du dančiai taip smagiai lotuliukas.gif

QUOTE(Degutė @ 2009 03 25, 00:12)
įdedu vieną iš paskutinių eksperimentų - 2expo, cross ir dar žuviakis - 3 viename biggrin.gif

štai ten Afrika.. o ten..

Degute, aš jau kūdroj pažiūrėjau. nu man šita, žinok, afigena thumbup.gif ...nieko nesuprantu kas ir kaip , bet jėga mirksiukas.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 03 25, 10:31)
Aš mielai dar pažiūrėsiu "Uždek raudoną žibintą" (Raise the Red Lantern) ir "Lėlės" (Dolls) (ypač dėl spalvų harmonijos ir aiškumo, na tokio graudaus lyriškumo, o gal net šalto grožio). Kitas puikus filmas "Intymus dienoraštis" (The Pillow Book), ypač scena vonioje. Dabar taip greit daugiau neprisimenu. Bet kalbant apie spalvas - man labai patikdavo berods "Draudimo" reklama, toks šuo laksto, gaudydamas lėkštę ir t.t., spalvos tokios šaltai mėlynos su raudona. Kažkas panašaus yra LRT užsklandose, tik ne taip intensyvu.

Štai radau pvz., tos reklamos, bet kokybė, geriau nežiūrėt biggrin.gif Žr. čia (spausti ant paveiksliuko, tada vėl susirasti tą patį ir spausti vėl, į pozuojantį vaikiną nekreipt dėmesio)

"Intymus dienoraštis" ir man labai patiko, bet žiūrėjau kai dar kadrais nereikdavo matyt. Eisiu dar kartelį išsinuomosiu biggrin.gif
bandžiau pažiūrėt tą reklamą, bet nedasikapstau aš iki jos. kažkos briedas? vis į fotkes atsimušu.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 25, 11:16)
Gražaus ryto ir šypsenų jums!

Pažadu, kad darau pertrauką cool.gif

net nebandyk jokių pertraukų daryt biggrin.gif dėk ir kuo daugiau mirksiukas.gif
man patiko ši. toks jausmas, kad šuniukas tiesiog įžiuožia į kadrą, o vaikiukas tuo tarpu juokiasi iš to šuniuko. liuks thumbup.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 25, 11:24)
url=http://www.stephanierausser.com/www/]Stephanie Rausser[/url]

ir man ji patinka thumbup.gif

QUOTE(Sea_ @ 2009 03 26, 00:12)
Papasakokit kaip jus fotosesijom ruosiates ir kaip elgiates ju metu. Kokio tipo fotografai esat? tiksliai zinantys ka darysit ir ko norit ar vis tik leidziantys modeliams patiems improvizuoti ir patys prisitaikot patyliukais. Ar nebuna kartais baisu pasiulyti savo sugalvotos idejos? Ar labai jaudinates kai modeliai  visai nepazystami zmones? man cia smalsu labai smile.gif

aš kai ruošiuos ir ypač dabar, tai man bent jau kelias dienas prieš reikia tiosiog "pasikraut" man patinkančiom fotkėm. prisižiūriu, būna užsisaugoju man tinkančių kadravimo varinatų į atsikra tik tai fotosesijai skirtą katalogą. dar būna pasipaišau ant popieriaus. kaip sodint, guldyt ar statyt ir kaip šviesas dėliosiu. kai susitinku su žmogum, tai būna maždaug papasakoju ar parodau ką norėčiau. pageriam koklios arbatos , pasišnekučiuojam ir einam ruoštis. tada būna bandau išgaut ko norėjau, bet daugiau tokie kontroliniai gaunas. kai pagauni, kad ir poza, šviesa ir svarbiausia kūnas gražiai atrodys, darau jau tuos tikruosius. tada tik žaidžiu su pačiu fotiku, aukščiais, objektyvais. va taip pas mane būna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2009 03 26, 09:18)
ten turbūt mėnulis, ką?

O, ačiū labai už tokį išsamų komentarą thumbup.gif Kad nea, lempa turbūt atsispindi ten, nebuvo dar mėnulio smile.gif Šiaip man pačiai pirmose dviejose trūksta kokybės, nes ten iso buvo užkeltas iki 400 doh.gif O man tokiose nuotraukose norisi jos idealios. O vat trečioj jau pastebėjau kad ne tas ISO ir jau padariau 100 , kas iš karto man asmeniškai davė daug geresnį rezultatą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 03 26, 01:12)
Papasakokit kaip jus fotosesijom ruosiates ir kaip elgiates ju metu. Kokio tipo fotografai esat? tiksliai zinantys ka darysit ir ko norit ar vis tik leidziantys modeliams patiems improvizuoti ir patys prisitaikot patyliukais. Ar nebuna kartais baisu pasiulyti savo sugalvotos idejos? Ar labai jaudinates kai modeliai  visai nepazystami zmones? man cia smalsu labai smile.gif

smile.gif kadangi fotografuoju dazniausiai darbe , is anksto susitariam su klientais del laiko ir geros nuotaikos. kuriam jaukia aplinka, siulom skania arbata. visuomet darau ivadinius beveik 100 kadru kol zmogus atsipalaiduoja ir tik po to tikiuosi rezultato (jei su nepazistamais) , bet liepiu nepamirst kvepuoti. ir niekuomet nebaisu siulyt savo idejos - manau tai tas pats kas pasiulyti gera knyga, zmogus po fotografavimo tikisi geru foto ir jos daznai pasitaiko kai fotografas igyvendina savo vizijas. 4u.gif
Atsakyti
studijuojant estijoj menine fotografija, tekdavo fotografuoti pagal uzduotis - aktus studijinius portretus reklamai ir siaip spaudai, pagrindine taisykle fotografuojant zmones buvo - leisti jiems atsiskleisti, bet nepamirsti kad per juos fotografas turi atspindeti save. man toks poziuris priimtinas. ax.gif
Atsakyti