Labai įdomūs Gaziulkos pamąstymai, smagu tokius skaityti ir pats tada susimąstai aš manau, kad tikrai nuotrauką ir jos nuotaiką spalvos gali sustiprinti arba sugadinti, jei sureguliuotos ar parinktos netinkamai, na bet bendrai paėmus spalvinis matymas tikrai yra labai individualu. Čia kaip ir dailėje, kiekvienas dailininkas renkasi savo spalvinę gamą pagal savo skonį, taip, kaip jis mato ar įsivaizduoja. Fotografija gi irgi panašiai. Labai gerai Sayonara prašė, kad išmokti suvaldyti spalvas labai sudėtinga. Paprasčiausia yra j/b, nemažai klaidų pasislepia.
Va spalvų tema norisi pakomentuoti ir Sea nuotraukas. Labai patinka kokybė, patys kadrai savaime, na tik ta su kojyte galėtų būti kiek kitokios kompozicijos. Na spalvos... toje su balionais man jos tokios be galo tiko, su mergaite norisi vos natūralesnių. Kitose tiesiog skonio reikalas.
Rositafoto - idėja visai nebloga, apie kokybę merginos jau pasakė.
Evitafoto - labai gražios nuotraukos, ypač mergaitės. Klasikinis portretas.
Dar labai patiko Californios berniuko portretas. Šviesa žaidžia labai gražiai.
Aš vėl flood'insiu su savo šeimyninėm stockphotos
Eisiu ryt gražuolės draugės su gražuole dukryte išpuoselėtam interjere fotografuot, nešiuos ir reflektorių, gal ką įdomaus prižaisiu su juo jei nieks nesigaus tai tik pati būsiu kalta, nes modeliai ir aplinka idealūs..
Bet tai net nesitiki kaip man vėl atsigavo fotografavimo džiaugsmas.. Visgi ką daro miela aplinka.
QUOTE(evitafoto @ 2009 03 24, 14:56)
Mano pora nuotraukų komentarams:
galiu tik su pasimėgavimu žiūrėti.. švelnu, lengva..
+2009 03 24, 18:21-->
QUOTE(hi @ 2009 03 24, 18:21)
Opa, kaip tu gražia komentuoji...o man tokia..nežinau kas - kaip ant batuto - minčių yr , minčių nėr, noro yr, noro nėr...tai su rezultatais...tiesiog nėr, paskutinėm dienom esu viskuo nepatenkinta, nuotraukas dėlioju kūdron tik gyvybės ženklus parodyt...griebiu šio, griebiu ano ir nieko...ir tiek
man antroj toks slibinas patiko jei juos dar labiau apjungus, gera pabaisa gautusi trečia-ketvirta - įprasti kaunietiški vaizdeliai.
įdedu vieną iš paskutinių eksperimentų - 2expo, cross ir dar žuviakis - 3 viename
štai ten Afrika.. o ten..
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 03 24, 23:04)
Aš vėl flood'insiu su savo šeimyninėm stockphotos
oo, fainai spalvos labai malonios mano akiai, skaidrumas.
ir smagu, kad vėl grįžo fotodžiaugsmas
nu o aš vaikų nemoku gražiai fotkint. turiu visokio plauko foto, bet savo vaikų - minimaliai
Degute, liux! Labai labai gerai! Aš kažkaip nutolau nuo tokių eksperimentų, o gaila.. Vėl grįžau posto pataisyt.. nu negaliu kaip patinka man šita tavo foto.
Ot tai Mariau.. sugalvojai, kad jautrios pernelyg esam?
Ot tai Mariau.. sugalvojai, kad jautrios pernelyg esam?
QUOTE(_ms_ @ 2009 03 24, 22:15)
as tai siandien kelioms jums paciam ryte paziurejes fotas buvau surases toki ilga monologa su keiksmazodziais.. bet po to ramiai pagalvojau ir... neidejau tiek to.. ne mano reikalas cia kistis ir siaip kazkaip nzn kzkdl
intrigantas... galetum pakartot
Degute, labai grazu
.............................
galvojau apie spalvas Vis tik negali buti objektyvus spalvu vertinimas, tai labai subjektyvu ir priklauso nuo zmogaus skonio ir aplinkos itakos. Cia panasiai kaip ir madu pasaulyje, kiekvienais metais vis kas nors naujo ar naujai atrasto seno:) Is pradziu isvyde ka nors naujo galvoji,kad nepriimtina, o po kiek laiko pripranti ir pats pradedi nesioti ar zavetis stilium, spalvomis:) Pamenat kokios ryskios 80 metu mados buvo? na nuklydau i lankas biski...
Daileje taip pat kiekvienas dailininkas turi sau artima spalvu palete
galvojau apie spalvas Vis tik negali buti objektyvus spalvu vertinimas, tai labai subjektyvu ir priklauso nuo zmogaus skonio ir aplinkos itakos. Cia panasiai kaip ir madu pasaulyje, kiekvienais metais vis kas nors naujo ar naujai atrasto seno:) Is pradziu isvyde ka nors naujo galvoji,kad nepriimtina, o po kiek laiko pripranti ir pats pradedi nesioti ar zavetis stilium, spalvomis:) Pamenat kokios ryskios 80 metu mados buvo? na nuklydau i lankas biski...
QUOTE(Sea_ @ 2009 03 25, 01:03)
Degute, labai grazu
vertinimas gal ir subjektyvus - man grazu/negrazu. bet net jeigu man nepatinka (nors jie man patinka is tikro) gotai su savo juodais plosciais auliniais batais ir pilkais veidais, as suprantu, kokia gyvenimo filosofija ta tokiajju "palete" reiskia. arba kicinis koks menas su savo rekianciom spalvom - taip, jos gali man nepatikti kaip tokios, bet as galiu suprasti, ka jos vienu ar kitu atveju "daro", kokia funkcija atlieka
spalvinis matymas kažkiek tikrai yra individualus.
pasiklausinėkit savo sutuoktinių, kokios spalvos štai ta pravažiuojanti mašina ir išgirsit - mėlyna. o Jūs būsit įsitikinus, kad ji žalia.
su vyrais ypač sunku kalbėtis apie spalvas - dažniausiai skirtingų lyčių atstovai skirtingai jas mato ir suvokia.
kitas dalykas - mes ne tik matome spalvas skirtingai, bet skirtingai jas ir suvokiame. viena raudona yra miela ir graži, artima ir rami spalva, o kitam ji per akimirką sukelia galvos skausmą.
aš pvz manau, kad neturiu gero spalvos pajautimo, todėl su spalvom itin retai dirbu. čia aš apie fotogafiją.
namie pas mane, aišku, ne juodai-balta
pasiklausinėkit savo sutuoktinių, kokios spalvos štai ta pravažiuojanti mašina ir išgirsit - mėlyna. o Jūs būsit įsitikinus, kad ji žalia.
su vyrais ypač sunku kalbėtis apie spalvas - dažniausiai skirtingų lyčių atstovai skirtingai jas mato ir suvokia.
kitas dalykas - mes ne tik matome spalvas skirtingai, bet skirtingai jas ir suvokiame. viena raudona yra miela ir graži, artima ir rami spalva, o kitam ji per akimirką sukelia galvos skausmą.
aš pvz manau, kad neturiu gero spalvos pajautimo, todėl su spalvom itin retai dirbu. čia aš apie fotogafiją.
QUOTE(sayonara @ 2009 03 25, 08:44)
spalvinis matymas kažkiek tikrai yra individualus.
visiškai pritariu .. suoprotis apie spalvas ir kuri yra ,,gera" spalva o kuri ,,bloga" yra skirtingi. galų gale net nuotaikai esant ar nesant mes galime tas pačias spalvas priimti skirtingai. net ir skiringos tautos, kultūros skirtingai traktuoja jas. todėl mano akimis tai visgi individualu. o bet tačiau aišku, kad juoda visada sustiprins slogumo jausmą, o balta suteiks daugiau šviesos.
Sea o man patinka tavo spalvos, patinka tas krikštolinis skaidrumas ( vis kartais norisi pacituoti tą kūdros aprašymą , kas yra ,,gera" nuotrauka ) ..
Degute wow.. man labai patinka . puikus eksperimentas.
QUOTE(sayonara @ 2009 03 25, 08:44)
su vyrais ypač sunku kalbėtis apie spalvas
man ir su moterim nelengva .
jeigu viskas taip subjektyvu, ko mes cia sedim (nors daug kas ir nebesedi )? tada "mokymasis" fotografuoti tampa beprasmis, viskas labai individualu, ir negali zmogui sakyt - fokusas ne vietoj, kompozicija durna ir t.t. nu mato jis ta masina "zalia", ir ka tu jam padarysi.
Papildyta:
pametekit "fotografisku" filmu pavadinimu is tu, kur jum paciom l.patinka