Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking - 15 tema

QUOTE(a Lua @ 2009 03 26, 13:41)
O šiaip liet. k. komisijai vertėtų pateikti svarstyti ir kitus SB terminus: scrap-darbelis (scrap-puslapis, scrap-lapas), scrapinti, liftinti, scraperė ir t.t.

Pateikiau ir tuos, ir dar daugiau. Jiems taip pat reikia laiko, nors abejoju ar ras vieną tikslų terminą.
Atsakyti
QUOTE(a Lua @ 2009 03 26, 12:59)

Josephin,  negaliu nepagirti atviruko, kurį darei mamai.  wub.gif  Be galo patiko. Ir scrapas labai sužavėjo.  wub.gif  Ar nebedarysi scrapų juodame fone? Kaip ten bebūtų, bet geltonam fone tau sekasi scrapinti fantastiškai nuostabiai.  wub.gif  Kuo toliau, tuo labiau patinka, kaip scrapini. Jau ryškėja tavo savitas (meniškas!) stilius.  drinks_cheers.gif

aciukas labai labai wub.gif ant juodo vel scrapinsiu..ale reikejo pertraukeles..tuom man patinka juodas fonas..kad as renkuosi ar atskleist ji ar ne.. rolleyes.gif

Lawrute jau palikau komentara bloge ir dar ten palandziojau, visokiu idomybiu prisidejus bigsmile.gif bet ir cia pagirsiu..man tavasis LO labai labai.. thumbup.gif

aciu mergaitem uz pagyrimus..pas mus pavasaris tai norisi gaivumo ir ryskiu spalvu..

o man net neina galvot apie scrapa lietuviskai.. lotuliukas.gif negaliu sugalvot kaip ji vadint..nujauciu, kad bus israstas naujas zodis, kaip desctopo-vaizduoklis ir pan lotuliukas.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
Pristatau diskusijai SB-koliažo menininkę Claudine Hellmuth.
(man kartais pavėluotai atmintis suveikia blush2.gif )
Garsiausia JAV "Collage" -koliažo- stiliaus menininkė yra Claudine Hellmuth tai šis yra aiškiausias SB'ingas koliažo stilium.
Ji netgi daro "custom"--pagal užsakymą meną (LO, paveikslus ir t.t) Scanuoja-kopijuoja žmonių nuotraukas, iškerpa ir nupiešia jiem kūną, aplinką...kartais panaudoja skiautelių raštuoto popieriaus rūbam ar kitom detalėm. Ji turi savo logotipą atvirukų, namū dekorui objektų, paveikslų, ir t.t. Ji labai garsi ir dažnai veda kursus.
Jos stilius yra be abejo unikalus ir labai dažnai apie ją kalbama SB forumuose: dvi stovyklos žmonių: tie kuriem l. patinka ir tie kuriem tai "vaikiški piešinukai".
Skaičiau jos knygą; Ji sako kad mėgsta daryti tokius LO su vintage nuotraukom kurias superka eBay arba sendaikčiuose. Ir pagal žmonių išraiškas ji sugalvoja tam tikrą situaciją ar jumorą. Kartais ji scrapina ir su savo šeimos nuotraukom, bet pagrinde nepažystamų žmonių foto.
Ką jūs manote?
Man patinka originalumas, unikalumas, bet prisipažinsiu kad turiu kažkokią aversiją karpyti žmonių veidus ir uždėti jiem pieštą kūną. Tokį stilių išbandyčiau vieną kartą, bet neįsivaizduoju viso albumo tokiu stilium.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 26 kovo 2009 - 15:31
Man labai patiko. Tai jau pretenduoja į meno sferą, manau. Būtų labai įdomu sužinoti ką ir kodėl ji daro. Ar knygoje nepasakojo apie tai. Kada atsiranda koncepsija, tam tikrų pažiūrų ar nuomonės išsakymas per darbus, tai jau nebe šiaip rankdarbiai ir šeimos ar vaikų albumų puošimas, tai jau šiuolaikinis menas. Kuris jau nėra toks, kad patiktų liaudžiai, o toks, kuris kalba apie aktualias problemas, skaudamus visuomenės dalykus ir pan. temas. Ir tai išreiškiama dažniausiai tokiomis priemonėmis, kurios nepalieka abejingų. Nes menas jau nebėra tik grožis ir teigiamos emocijos, anaiptol. Šiaip jau tikras menas visais laikais buvo tas, kuris sukrėsdavo ir versdavo mąstyti...
Jos darbuose kažką tokio ir įžvelgiau. Būtinai bandysiu pasidomėti šia autore.
Beje, pati irgi jau baigiu susipažinti pakankamai su priemonėmis, jau pats laikas pradėti kalbėti per jas apie tai kas kirba viduje.

Antras darbas man labai patiko, įžvelgiu puikią dozę ironijos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relija: 26 kovo 2009 - 15:55
o man nelabai..primena vaikiskus zaidimus per mokyklos dailes pamokas lotuliukas.gif ale komiksus..bet tai tik mano nuomone..kas nori visada gali daugiau izvelgti biggrin.gif
aiksu kuo kandesnis humoras arba kuo daugiau ale gyvenimo problemu tai paliecia, tuo "vertingesnis" sis "menas" tampa biggrin.gif
Atsakyti
Sutinku su Relija, kad cia jau pretenduoja i mena, ta toki siuolaikini - nezinau, kaip tai ivardinama dabar - modernu ar postmodernu... g.gif Koki viena syki nueiciau sios autores ar panasiu stiliumi kurianciu paroda pasiziureti, nes yra idomu, kas kaip ka daro, bet ne daugiau... smile.gif

Man tokio stiliaus darbai nepatinka, net jei jie sneka ir apie skaudzius ar aktualius dalykus... schmoll.gif Va, suradau tikslu apibudinima: manes tokie darbai kaip Claudine Hellmuth paprasciausiai nesujaudina, t.y., manes emociskai nepaliecia, nesujudina, neprivercia susimastyti...

Jei jau lieciami kazkokie skaudus ar siaip dalykai, tai man prie sirdies labiausiai yra socialine fotografija... Jei jau ironizuojama, tada as renkuosi velgi fotografija arba karikaturu ir komiksu stiliaus darbus...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiurbutis: 26 kovo 2009 - 16:19
Lawrute, man darbelis patiko ir nepasakyciau,kad liftintas, nes antro lapo kompozicija jau labai tavo interpetatuota. Cracliai thumbup.gif O dar kyla klausimuks del pagrindo popieriaus- zemelapio. Spausdinai ar gatavas?

Man tai tas Claudine stiliukas labai mielas, ta vintage aplinka wub.gif Bet pati nepribrendusi prie tokio meno, manau labai reikia pajautimo cia. Jauciu,kad ir nuo charakterio priklauso darbai - siek tiek ironijo, truputi juoko, sarkazmo, o reziume - viskas labai rimta. Man patinka, turiu net knyga tokiu darbu, bet pati tokios technikos nesirinkciau.
Atsakyti
Diskutuojant Scrapukės pasiūlyta tema, išsakysiu ir savo nuomonę.
Tik užmetus akį į įdėtus čia darbus, pirma mintis buvo: į scrapą nepanašu, labai vaikiška ... Bet ...
Kadangi pirma susidaryta mano nuomonė dažniausiai nepasitvirtina, palandžiojau po jos puslapį. Išstudijavus darbelius galiu pasakyti, kad jos darbus galima priskirti meno rūšiai. Gal dabar jos ir nesupranta, bet ateitį, manau tai bus begalo populiaru. Tapybą maišyti su fotografija ... Super thumbup.gif
Tačiau, aš tokių darbų nedarysiu (artimiausiu metu tai tikrai). Man galvų karpymas nepriimtinas.
Atsakyti
ACIU uz LO yvertinimus 4u.gif man labai svarbi jusu nuomone, mokantis ir tobulejant 4u.gif

as prenumeruoju Claudine Hellmuth blogo naujienas, is pradziu mane žavejo jos darbai savo nuotaika, spalvynu, stilistika, technika, bet kuo toliau stebiu tuo maziau laiko praleidziu juoz ziuredama,tiesiog prametu akimis ir visskas,,, kazkaip - nesudomina kiekvienu darbeliu, nepatraukia manes tiek kad as jy pastudijuociau... todel as taip pat tos pacios nuomones kaip ir dauguma - kad tai kaip menas - tai grazu, ydomu, be kaip SB stilius technika - tai manes nelabai domina... blush2.gif

QUOTE(lauramama @ 2009 03 26, 16:23)
Lawrute, man darbelis patiko ir nepasakyciau,kad liftintas, nes antro lapo kompozicija jau labai tavo interpetatuota. Cracliai  thumbup.gif  O dar kyla klausimuks del pagrindo popieriaus- zemelapio. Spausdinai ar gatavas?

popierius su zemelapiu - SCRAPBOUR Travel Collection
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lawrute: 27 kovo 2009 - 09:21
Peržiūrėjau Claudine psl. fainų darbų yra biggrin.gif Plius susivokiau, kad turiu jos tą popierių-medžiagą ant kurios labai fainai piešt ir akvarelę liet ir net spausdint thumbup.gif Nors spausdint gal su lazerinių geriau gautųsi nei su rašaliniu...
o toms, kurioms atrodo labai nemiela karpyti galvas, pabandykite apipiešti žmogaus visą figūrą, apklijuoti naujais drabužiais... Man labai patinka piešti ant foto, ir jau esu išbandžius "perrengimą". Kai jau darbas bus baigtas - būtinai parodysiu biggrin.gif

Tokių, visai kitaip dirbančių, žmogų workshopuose būna labai įdomu, nes ten pasakoma daug daugiau nei galima įžvelgti darbuose. Plius plečia žiūrovo žinias ir suvokimą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relija: 27 kovo 2009 - 11:47
Claudine Hellmuth išprovokuoja šypseną, bet tokią gerą, ne pašaipią, o tokią šypseną, kurią galima palyginti su šypsojimusi teatre - kuomet nusišypsai stebėdamas spektaklį.... "hm... o, taip!"

Man patiktų gauti tokio stiliaus atviruką. Tačiau turėti tokio stiliaus SB albumo nenorėčiau.
Atsakyti
dar vienas liftintas darbelis, jau seniai suzavejo tie paraitymai, issisaugojau kompe, bet dabar kas dare nerandu ax.gif ,siandien pasidariau stampukus ir LO baigtas , na beveik baigtas, truksta dar teksto viduje, nes per mazai vietos paikau ir netilpau smile.gif teks atspauzdinti, ir data dar neuzrasyta, nes reikia rudo rasiklio smile.gif

manasis
user posted image

o stai nuo ko liftinau,

user posted image
Atsakyti