Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking - 15 tema

QUOTE(relija @ 2009 03 25, 15:50)
kur tu čia gudrumą matai? Juk turėsiu turėt ką nors naujo savo naujuose namuose  tongue.gif

O tu ir šiaip nerodai  tongue.gif geriau nustebink ir parodyk ką nors  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

Nerodau nes nieko gero neturiu tongue.gif
Atsakyti
...sauniai darbuojates merginos... o Josephin paskutinis rodytas Lo ir atvirukas tokių gaivių vasariškų spalvų wub.gif thumbup.gif

...bandau rodytis ir as su savo Liftintu LO, bet ji deja nekvepia pavasariu, nes foto buvo labai jau niūrių spalvų, mat visa laika buvo apsiniauke... ax.gif

...darydama pasinaudojau "creatting keepsakes 101 Expert Solutions for Scrapbooking" patarimu (47psl.) (Scrap8 - dar kartely aciu 4u.gif )
user posted image

o stai ir manasis LO, daugiau nuotrauku ir aprasymas latteroom4u.gif
http://lh4.ggpht.com...00/IMG_0132.JPG

lauksiu kometaru, pastabu ir jusu kompetentingu nuomoniu ax.gif
Atsakyti
bandau dar karta ykelti LO nuotrauka
user posted image
Atsakyti
Ką aš žinau blink.gif Nerealiai bigsmile.gif Kito žodžio nesugalvoju.
Smulkmenų gal ir galima rasti, norint labai, bet nematau reikalo. Apskritai, pažiūrėjus į darbą, viskas labai aišku, informatyvu, o ir foto taip pateiktos, atrodo labai neblogai drinks_cheers.gif
Lawrute, super šaunuolė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Kai pagalvoji kiek žmonių, atradę scrapą, turi galimybių pasidaryti va tokius albumus, silpna darosi... Aš nekesdavau kai man, atėjus į svečius, kišdavo albumus su kalnais nuotraukų, kurių du trečdalius išmetus užtektų pilnai, kad suprasti esmę... O kai pasidarys tokius albumus didžioji dalis žmogų - pati pirmiausia atėjus, prašysiu albumų bigsmile.gif

Visgi scrapas, nerealus dalykas.

Beje, kalbos komisijoje teiravausi dėl scrapbookingo žodžio atitikmens lietuvių kalboje. Sakė pabandys pasidaryti konsiliumą ir apsvarstyti ką būtų galima pasiūlyti.
Vienas iš variantų - koliažas, tačiau tai nėra visai tikslu pagal mane...

Ką manot? Kaip būtų galima pavadinti scrapbookingą lietuviškai??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relija: 26 kovo 2009 - 12:13
Lawrute, man tavo variantas patiko labiau nei tas kurį liftinai.
Pasendintos raidės perteikia kalnus. Einu dar kartą paskaitysiu kaip tu tai padarei g.gif Kaip puikiai su laikraščiu sugalvojai thumbup.gif
Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
o stai ir manasis LO, daugiau nuotrauku ir aprasymas latteroom4u.gif http://lh4.ggpht.com...00/IMG_0132.JPG  lauksiu kometaru, pastabu ir jusu kompetentingu nuomoniu ax.gif

palikau komentarą tavo blog'e...Pritariu Sanritai, ir man labiau patiko negu originalas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(relija @ 2009 03 26, 12:11)
Beje, kalbos komisijoje teiravausi dėl scrapbookingo žodžio atitikmens lietuvių kalboje. Sakė pabandys pasidaryti konsiliumą ir apsvarstyti ką būtų galima pasiūlyti.
Vienas iš variantų - koliažas, tačiau tai nėra visai tikslu pagal mane...

Ką manot? Kaip būtų galima pavadinti scrapbookingą lietuviškai??

Šaunuolė drinks_cheers.gif Aš irgi ketinau tą daryti. Jiems reikia nusiųsti kuo informatyvesnį SB termino, sąvokos aprašymą, kad negrybautų galvodami liet. pavadinimą.
Bet dėl "koliažo" esu visiškai PRIEŠ. schmoll.gif SB apima daug stilių ir koliažas gali būti vienas iš jų. SB naudojamas koliažo principas, bet SB - tai daugiau negu koliažas. Aš šiuo metu kaip tik sudarinėju SB terminų žodynėlį, pateikiu tokį koliažo apibūdinimą (galite taisyti):

Koliažas (collage) – meniškas kompozicijos kūrimo būdas, komponuojant į visumą įvairius elementus: atminus, laikraščių, žurnalų iškarpas, puošybos elementus, štampuotus paveikslėlius ir t.t.

O štai kaip apibūdinu SB:

Scrapbooking‘as – (angl. „scrap“ – „iškarpa“ ir „book“ – „knyga, dėti į knygą“) – tai meniškas, originalus nuotraukų albumų dekoravimo būdas. Tačiau scrap-albumai - tai ne šiaip nuotraukų albumai, tai – albumai-istorijos, dienoraščiai, užrašinės, kurios kartu su nuotraukomis saugo jūsų atminus, susijusius su svarbiais įvykiais, brangiomis akimirkomis (tai gali būti vaiko piešiniai, pirmoji sruoga, išplėštas sąsiuvinio lapas su pirmu rašinėliu, pirmas meilės laiškelis, išdžiovinta gėlė, bilietas į kiną, kelionių bilietai ir t.t.).

SB būna ypač minimalistinis (Clean & Simple) - tokį scrapą jokiu būdu nepavadinsi koliažu. Tuoj paieškosiu tokio scrapo pavyzdį.

O šiaip liet. k. komisijai vertėtų pateikti svarstyti ir kitus SB terminus: scrap-darbelis (scrap-puslapis, scrap-lapas), scrapinti, liftinti, scraperė ir t.t.
Papildyta:
Clean&Simple pvz. Nr. 1

Clean&Simple pvz. Nr. 2

Va pavyzdėliai - sutinkate, kad tai tikrai ne koliažas? bigsmile.gif
Atsakyti
Bet dėl "koliažo" esu visiškai PRIEŠ. schmoll.gif SB apima daug stilių ir koliažas gali būti vienas iš jų.

drinks_cheers.gif aš irgi prieš. Kolažas neapibudina SB, koliažas yra tik viena technika (iš daugel) kuria gali pasinaudoti scrapindama, tai kaip a Lua pasakė yra vienas iš daugel SB stilių ;Pavyz. collage, shabby chick, romantic, minimalist, vintage, retro, free-style SB, "artsy".
įkeliu Clean and Simple arba "minimalist" stilių (bėja visos Simple Scrapbook knygos ir žurnalas yra šiuo stilium)
user posted image
o va koliažas pavyz. iš collage žurnalo:
user posted image

O gal vadinti "nuotraukų skiautininkės" arba MB apibudinimas crap-booking lotuliukas.gif "šūkšlyčių klijuotojos" lotuliukas.gif
Kalbos komisijai reikia greičiau apsispręsti...mane labai nervuoja naudoti angliškus žodžius su lietuviškom galūnėm "sulietuvinta" anglų k. schmoll.gif . Beto norėčiau turėti visų SB terminų žodyną ScrapManijoj (ir vieno thumbup.gif žmogelio dėka tai gal realizuos šis noras)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 26 kovo 2009 - 13:54
Yra dar vadinamas europietiškas SB stilius. Tik man įdomu, kuo jis skiriasi nuo minimalistinio Clean&Simple? g.gif
Atsakyti
QUOTE(a Lua @ 2009 03 26, 06:51)
Yra dar vadinamas europietiškas SB stilius.  Tik man įdomu, kuo jis skiriasi nuo minimalistinio Clean&Simpleg.gif

g.gif o koks tai europietiškas stilius???
Atsakyti
Viskas, jau radau info, gal kam įdomu? ax.gif
Europietiškam SB stiliui būdingas specifinis nuotraukų karpymas - iš nuotraukų daroma kompozicija ir paprastai scrapui naudojama daug nuotraukų.

o koks tai europietiškas stilius???

Radau info, kad taip buvo vadinamas SB stilius, kai SB paplito Europoje. Nuo "amerikietiškojo" skyrėsi tuo, kad neturėjo daug puošybos detalių. Bet dabar, ko gero, jau niekas taip stilių nebeskirsto. Liko tik tavo minėti. drinks_cheers.gif

Ups, merginos doh.gif Užsiplepėjau, bet tai nereiškia, kad nepastebėjau jūsų nuostabių darbelių. wub.gif

Lawrute, aš numanau, nuo kurio tu liftinai, man jis patiko tuo, kaip sukarpytos ir išdėstytos nuotraukos. drinks_cheers.gif Bet tavasis variantas keri labiau. wub.gif Man tavo spalvos labai patinka. Ir dar labai patiko kaip padarei LO apačią thumbup.gif wub.gif

Josephin, negaliu nepagirti atviruko, kurį darei mamai. wub.gif Be galo patiko. Ir scrapas labai sužavėjo. wub.gif Ar nebedarysi scrapų juodame fone? Kaip ten bebūtų, bet geltonam fone tau sekasi scrapinti fantastiškai nuostabiai. wub.gif Kuo toliau, tuo labiau patinka, kaip scrapini. Jau ryškėja tavo savitas (meniškas!) stilius. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a Lua: 26 kovo 2009 - 14:09
Lawrute, super wub.gif wub.gif wub.gif
Man tikrai labai patiko, kaip foto isdeliotas (su tarpukais geriau nei tam pvz, is kurio liftinai, kur be tarpuku), ir kad zemelapis idetas fone, ir kad ta rusiska laikrasti pasendinai bei panaudojai... Zodziu, thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiurbutis: 26 kovo 2009 - 14:00