Na, tikriausiai ne viena girdėjote, jog praeitą savaitgalį viena reklamos agentura - kažkokie lenkų firmos "Mode film" atstovai "I.Į.Zajac", Forum Palace organizavo vaikų atranką filmavimuisi įvairiose reklamose bei madų demonstravimui. Rinko "naujus veidus" į savo katalogą.
Na, aš su džiaugsmu išpuošiau savo mergytę ir mes nuvarėm sudalyvauti casting'e

Iš pat pradžių lyg nieko ir neįtariau - patalpos ne jų, tad aplinka graži, žmonės, na kaip žmonės... Tik labai nepasitikėjimą sukėlė vienas sakinys: "Mūsų klientai yra iš Prancūzijos, Italijos ir kitų vakarų valstybių..", bet įmonių pavadinimų neišvardino... Na, po trumpo pasisakymo, surinko užpildytas visų anketas, išdalino numerius, stojom į gyvą eilę ir pradėjo visus po vieną filmuoti. Aš, be abejo, liepiau saviškei plačiai šypsotis. Mergina šypsojosi iš visos širdies. Atstovai pasakė "ačiū" ir liepė paskambinti pirmadienį... Na, paskambinau ir sužinojau, kad mes praėjom casting'ą - patekome į foto sesiją... ir gavome galimybę pasirašyti su jais sutartį... dėl patalpinimo į jų duomenų bazę... jei metams - 249 Lt, jei pusmečiui - 149Lt (atrodo..)... Dar pasiteiravau apie jų klientus ir man atsakė, kad šiuo metu jinai negali kalbėti, bet netrukus bus jų internetinis puslapis, kur bus galima pamatyti ir jų klientus. Man tokiai įtariai kilo abejonių- imti pinigus už tokios sutarties pasirašymą - pradėjau skambinti visais varpais! Pasiskambinau į kelias reklamos agentūras ir išsiaiškinau, kad TA reklamos agentūra tik ima pinigus. Kitos reklamos agentūros, bei netgi Lietuvos kino studija! neima pinigų už patalpinimą į duomenų bazes.
Kaip teko sužinoti, jie tokias atrankas darė ir mažesniuose Lietuvos miestuose. Galite pasiskaityti čia ne pačius geriausius atsiliepimus:
http://www.ukzinios....in20050205.htmlMode film internetinis psl. www.modefilm.com.pl. Pasižiūrėjau... labai ten mažai tų modelių jie turi, ir šiaip keista, negi nėra toj pačioj Lenkijoj žmonių? Juk šalis tai n kartų didesnė!
Pačiai kažkada teko dalyvauti casting'e modeliu namuose, buvo atvažiavę kažkokie iš Prancūzijos veikėjai, dabar net nebepamenu kas tiksliai, bet niekas pinigų neprašė.
Gal aš klystu, bet man jie pasirodė nepatikimi...
Visoms mums mūsų vaikai atrodo gražūs, ypatingi... kai kurie tuo naudojasi.
Taip, kad atsargiai... aišku spręsti Jums.
P.S. Gal tik ne čia aš tą temą paskelbiau... Neradau kur... Na, jei ką iš anksto atsiprašau moderatorių...