Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 20 tema

QUOTE(žmogiukas @ 2009 03 17, 11:21)
Puke, ačiū už info  4u.gif man 50uke irgi kliudė, kad reik labai jau trauktis norint paimt bent jau visą veidą į kadrą  doh.gif bet reikia greičiau apsispręst kokio objektyvo noriu, nes galėtų iš londono pigiau parvežti...

va dabar pabandziau ant savo kitinio uzsidet 35mm nuotoli ir fotkint namuose vaikus, tai norint paimt iki puses i kadra reik tik per pusmetri fotkint doh.gif doh.gif g.gif pradejau abejot doh.gif su 55 nuotoliu normaliai viskas doh.gif unsure.gif

o turejai 50-uka? kodel nebeturi? blush2.gif ar turi biggrin.gif kokia patirtis su juo fotografuojant portretus?

kazkada Peperoni rase, kad norint vaika nufotkyt su 50-uku reik ant sienu lipt - papasakokit ka, kas turit tokius objektyvus, kaip ten su jais yr blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pukė: 17 kovo 2009 - 11:45
QUOTE(Pukė @ 2009 03 17, 11:45)
va dabar pabandziau ant savo kitinio uzsidet 35mm nuotoli ir fotkint namuose vaikus, tai norint paimt iki puses i kadra reik tik per pusmetri fotkint doh.gif  doh.gif  g.gif pradejau abejot doh.gif su 55 nuotoliu normaliai viskas doh.gif  unsure.gif

o turejai 50-uka? kodel nebeturi? blush2.gif ar turi biggrin.gif kokia patirtis su juo fotografuojant portretus?

kazkada Peperoni rase, kad norint vaika nufotkyt su 50-uku reik ant sienu lipt - papasakokit ka, kas turit tokius objektyvus, kaip ten su jais yr blush2.gif

o skaitei Kelby? ten portretam siulo kazkoki kitoki...na ne vieno nuotolio -bet neturiu po ranka -nepamenu, bet kazkaip uzsifiksavo blush2.gif
Atsakyti
va dabar pabandziau ant savo kitinio uzsidet 35mm nuotoli ir fotkint namuose vaikus, tai norint paimt iki puses i kadra reik tik per pusmetri fotkint doh.gif  doh.gif  g.gif pradejau abejot doh.gif su 55 nuotoliu normaliai viskas doh.gif  unsure.gif

aš turėjau pusė dienos biggrin.gif draugas buvo davęs pasibandyti, tai va su tuo lipimu ant sienų mane nervino ir su fokusavimu kažkas ten man ne taip. nors aišku, nieko neišsiaiškinau per tiek laiko, tiesiog bandžiau pyškint ir tiek. reiktų daugiau pasiskaityti ir tada pamėgint... faina tas, kad automatiškai aplinka išplaukia, fonas susilieja, bet sakau, kad tilptų vaiko galva į kadrą, turiu bėgt tolyn doh.gif
Atsakyti

Jis labai graziai piesia, geras ryskumas, sviesumas - man labai patinka thumbup.gif vienintelis dalykas - siauras kampas - jei fotkini portreta is arti - viskas su juo ok - bet jei nori paimt vaika, tarkim savo erdvej kazka veikianti - jau reik nemazai atsitraukt... dabar, kai siek tiek pripratau prie jo - nebevarzo taip labai mano laisves smile.gif

tik tiek, kad dabar kazko labai daznai girdziu nusiskundimu del brokuotu objektyvu... g.gif t.y. kad ryskumo nera, muilina... g.gif maniskis, atrodo, fotkina normaliai... ax.gif

o siaip, as dabar visada prisimenu Sea_ nuotraukas wub.gif , kai kalba uzeina apie 50-uka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 17 kovo 2009 - 11:59
QUOTE(bonda @ 2009 03 17, 11:52)
o skaitei Kelby? ten portretam siulo kazkoki kitoki...na ne vieno nuotolio -bet neturiu po ranka -nepamenu, bet kazkaip uzsifiksavo blush2.gif

zinau, kad Klebis rekomenduoja zidinio nuotoli ten nuo kazkiek iki kazkiek biggrin.gif blush2.gif tngiu ziuret dabar, bet lyg portretu aukso vidurys pagal ji 80mm g.gif tai rase, kad koks 18-105 gerai, ar 18-135 - del skaiciu negarantuoju, bet kazkas tokio smile.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 03 17, 11:58)
Jis labai graziai piesia, geras ryskumas, sviesumas - man labai patinka  thumbup.gif  vienintelis dalykas - siauras kampas - jei fotkini portreta is arti - viskas su juo ok - bet jei nori paimt vaika, tarkim savo erdvej kazka veikianti - jau reik nemazai atsitraukt... dabar, kai siek tiek pripratau prie jo - nebevarzo taip labai mano laisves smile.gif

tik tiek, kad dabar kazko labai daznai girdziu nusiskundimu del brokuotu objektyvu...  g.gif  t.y. kad ryskumo nera, muilina...  g.gif  maniskis, atrodo, fotkina normaliai...  ax.gif

o siaip, as dabar visada prisimenu Sea_ nuotraukas wub.gif , kai kalba uzeina apie 50-uka smile.gif

as nikono ruosiuos pirkt arba 35-uka arba 50 doh.gif o kad reik atsitraukt vaika fotkinant savo edvej - gerai, tada vaikui nemaisai, gali net nepastebet, kad fotkini. bet pvz portretus is arti - tai reik vos ne po nosim iremt fotika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 03 17, 12:05)
bet pvz portretus is arti - tai reik vos ne po nosim iremt fotika unsure.gif

nu kad nea znk... g.gif 50-ukas isvis is 45cm tepradeda fokusuot... as kazkaip neatkreipiau demesio is kokio nuotolio paprastai imu... g.gif gal apie koki metra... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 17, 12:16)
nu kad nea znk...  g.gif  50-ukas isvis is 45cm tepradeda fokusuot... as kazkaip neatkreipiau demesio is kokio nuotolio paprastai imu...  g.gif  gal apie koki metra...  g.gif

50 tai taip, bet as 35 buvau uzsistacius doh.gif biggrin.gif tai tikrai, pusmetris doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 03 17, 12:20)
50 tai taip, bet as 35 buvau uzsistacius doh.gif  biggrin.gif tai tikrai, pusmetris doh.gif

aaa - nu gali but... g.gif ax.gif
Atsakyti
4u.gif Smagiai Jus cia plepate, norejau tik pasakyti, jei ka domintu foto optika, ar fotoaparatai geromis kainos, prasome kreiptis, padesiu kuom galesiu 4u.gif
Atsakyti
vakar visas sias foto gariau su 50-uku ,l.tingejau keist obj.,o ir taaaip saule spigino,kad galvojau vis vien tik i siuksline mano kadrai keliaus rolleyes.gif aisku nieko cia mandro ale vis tiek ner jau ir visiska katastrofa? g.gif blush2.gif ta su tupinciais pauksciais ,tai daug kirpta cool.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
Ediper - pirmi, tai nekabin... blush2.gif O jau mergyte kokia simpatiska wub.gif uzfotografuociau negyvai biggrin.gif sitam kadre kazka ne taip padarei su spalvom - labai jau nenaturali veiduko spalva... ax.gif pabandyk dar padeliot tas spalvas mirksiukas.gif
Atsakyti
sorry,kad tiek foto 'pavariau' blush2.gif

o man su actionais nesiseka ! verysad.gif nei vieno nepritaikau savo nuotraukoms doh.gif nzn.. bandziau nuimt ir spalvu intensyvumus ir vis vien man per ryskiai gaunasi po actiono pritaikymo unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 17, 14:05)
Ediper - pirmi, tai nekabin...  blush2.gif  O jau mergyte kokia simpatiska  wub.gif  uzfotografuociau negyvai biggrin.gif sitam kadre kazka ne taip padarei su spalvom - labai jau nenaturali veiduko spalva...  ax.gif  pabandyk dar padeliot tas spalvas  mirksiukas.gif

jo drinks_cheers.gif nieko cia nera kabinancio drinks_cheers.gif saule ziauriai kaitino,tai uztais viskas persviesta doh.gif o portreta dar ir su blicu fotkinau... bandziau tvarkyt,bet nieko doro neislauziu,taip ir liks - seimos albuma kaip sakant biggrin.gif
Atsakyti