Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 20 tema

Pas mane raw formatą atidaro irgi tik programa, kuri buvo pridėta prie fotiko. O kaip PS atidaryt, nemoku. ir išvis dar PS naudotis nemoku schmoll.gif o niekas nekėlėt jokių nuorodų, kaip naudotis PS? jaučiu verta nusipirkti knygą apie tai, ar turit kuri?
Atsakyti
4u.gif vis dar ieškau Avytess plugino... ir šiaip ką gero, ypač j/b vertimui doh.gif Nu nesigauna man pačiai gražiai... Pasidalinkite turtais ax.gif (valentynka eta gmail.com)
Atsakyti
O sakykit kuo tas RAW toks stebuklingas? ar visas gerumas pasimato tik PS? Dabar pabandžiau porą kadrų padaryti- vienas JPG, kitas RAW, žiūrit per fotiko ekraną, skirtumo jokio nematau g.gif .

Labai patiko Ninin "likęs ruduo" wub.gif .

Aš labai norėčiau PS pamokėlių, bet gyvai ax.gif . Pas ką čia į svečius pasiprašyti bigsmile.gif .
Papildyta:
QUOTE(Ninin @ 2009 03 16, 17:06)
4u.gif vis dar ieškau Avytess plugino... ir šiaip ką gero, ypač j/b vertimui  doh.gif Nu nesigauna man pačiai gražiai... Pasidalinkite turtais  ax.gif (valentynka eta gmail.com)

aš ir aš noriu ax.gif jolanta.veikutiene@gmail.com 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spaNguolė: 16 kovo 2009 - 17:09
QUOTE(Ninin @ 2009 03 16, 17:06)
4u.gif vis dar ieškau Avytess plugino... ir šiaip ką gero, ypač j/b vertimui  doh.gif Nu nesigauna man pačiai gražiai... Pasidalinkite turtais  ax.gif (valentynka eta gmail.com)

va va, aš to irgi ieškau, labai noriu 4u.gif

QUOTE(spaNguolė @ 2009 03 16, 17:06)
O sakykit kuo tas RAW toks stebuklingas? ar visas gerumas pasimato tik PS? Dabar pabandžiau porą kadrų padaryti- vienas JPG, kitas RAW, žiūrit per fotiko ekraną, skirtumo jokio nematau  g.gif .

Labai patiko Ninin "likęs ruduo"  wub.gif .

Aš labai norėčiau PS pamokėlių, bet gyvai ax.gif . Pas ką čia į svečius pasiprašyti  bigsmile.gif .

na aš skaičiau, kad raw formatą galima koreguot visaip, ta prasme, daugiau visokių galimybių, netgi tą patį WB gali ant fotiko nenustatinėt, o kompe labai lengvai pakeisi. ale bandyt dar nebandžiau smile.gif
Atsakyti
Aš truputį dėl auto... na nesinervinkit taip smile.gif Neišeina vienaip, bandykit kitaip. Juk autoportretas turi begalybę galimybių. Jei tik moki perskaityti, kiek daug gali pasakyti pvz. šis portretas. Manau, šiam žanrui būtinas ne tik techninis bet ir (o kartais ir labiau) emocinis užtaisas. Kaip ir beveik visiems kitiems žanrams.

RAW aš irgi nesu bandžiusi dar. Ir kažkaip neprisiruošius vis.
Atsakyti
QUOTE(spaNguolė @ 2009 03 16, 17:08)
Aš labai norėčiau PS pamokėlių, bet gyvai ax.gif . Pas ką čia į svečius pasiprašyti  bigsmile.gif .

Ir aš, ir aš lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 16, 16:23)
Pasidziaugsiu pavasariu-
user posted image
Nelupkit uz kokybe,nes nieko nedariau tik sudejau ir rodau blush2.gif

as apie tokia serija irgi jau pradedu svajoti wub.gif wub.gif dar apie alyvaaasss bigsmile.gif bet gaila, kad ziedai ne balti, o zydri g.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 03 16, 16:40)
InesaS, už kokybę nelupsim, lupsim tik už WB  lotuliukas.gif

Turiu tokį klausimuką. Kai spausdinates fotkes, baltus rėmelius (kaip kad mes dedam), uždeda fotospaustuvėjė, ar pačiai reik uždėti? (senai senai, kažkada girdėjau, kad yra toks pažymėjimas, kad uždėtų rėmelius...)  blush2.gif

o as niekad nespausdinu foto su remeliais . nesuprantu kam to reikia ?
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 16, 17:34)
Eik lamella ir viska isiaiskink,paskui mums cia papasakok savo pastebejimus mirksiukas.gif Ir aplamai as tau skolinga uz tai,kad sugrazinai man tikejima fotoaparatu.jau galvojau,kad neimanoma nieko islausti is panasonico,bet kai pamaciau tavo nuotraukas tai taip apsidziaugiau wub.gif Saunuole 4u.gif

Ha ha, prajuokinai lotuliukas.gif Smagu,kad sugražinau tikėjimą. smile.gif
Aš jau pradedu svajoti apie veidrodinį, bet jaučiu labai labai ilgai reiks laukti, kol ši svajonė išsipildys. biggrin.gif

Beje, gal galit patarti kur geriausiai Kaune nešti foto, kad padarytų? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lamella: 16 kovo 2009 - 17:25
QUOTE(boruzka @ 2009 03 16, 17:21)
o as niekad nespausdinu foto su remeliais . nesuprantu kam to reikia ?

Mačiau taip atspausdintas, labai gražiai atrodė (čia šeimininam albumui) ax.gif
O ką neverta net bandyt?

Šiaip ir kai skaitmeninei uždedi rėmelius, visai kitoks vaizdas iš karto...
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 03 16, 16:34)
Silumos raso,kad +15,bet man atrodo daugiau.

o geeeras rolleyes.gif

QUOTE(Teka @ 2009 03 16, 16:58)
ir išvis dar PS naudotis nemoku  schmoll.gif o niekas nekėlėt jokių nuorodų, kaip naudotis PS? jaučiu verta nusipirkti knygą apie tai, ar turit kuri?

ir as nemoku, o ir net baugu pradet ten kazka knaisiotis, nors zinau, kad ten toookios galimyyybes atsivertu doh.gif

turiu knyga 100 patarimu del PS, tikslaus pavadinimo nepamenu (tiksliau tingiu eit ziuret blush2.gif ), tia kiek pavarcius ja - ne taip baisu atrodo tas ps, ale kaip prisiverst pradet unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 03 16, 15:20)
Likęs ruduo...[/i]

gražu, švaru smile.gif labai patinka išplaukęs fonas.

QUOTE(Egzo @ 2009 03 16, 15:23)
Sveikos gyvos. Na stai as jau ir po kelioniu. Nekoks tas mano pamedziojimas miske.  Pasirodo be monoklio net neverta bandyti fotografuoti laukiniu zveriu.  schmoll.gif 

spalvos gražios thumbup.gif

QUOTE(bonda @ 2009 03 16, 16:22)
o tai kame tam RAW gerumas? kokybe neprasteja tvarkant? blush2.gif  blush2.gif

aš tai kol kas nepajaučiau to kaifo su RAW. Papildomi rūpesčiai atidarant ir tiek unsure.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 03 16, 16:40)
Turiu tokį klausimuką. Kai spausdinates fotkes, baltus rėmelius (kaip kad mes dedam), uždeda fotospaustuvėjė, ar pačiai reik uždėti? (senai senai, kažkada girdėjau, kad yra toks pažymėjimas, kad uždėtų rėmelius...)  blush2.gif

aš kiek suprantu, tai fotikai fotografuoja santykiu 3:4 o spausdina 2:3 Tai spaustuvės arba nukerpa arba prideda baltus rėmelius šonuose. jei apie tai šnekam g.gif

QUOTE(Duoma @ 2009 03 16, 16:45)
Padėkit man.  blush2.gif
neišeina per photoshopą atsidaryt RAW. Meta lentelę, kad netinkamo formato.  verysad.gif

arba senas PS, arba reik atnaujinti cameraRaw g.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 03 16, 17:24)
Beje, gal galit patarti kur geriausiai Kaune nešti foto, kad padarytų? g.gif

tik i fotopro studija priesais McDonald 4u.gif
Atsakyti