Sutinku su Rasytce, kad nelygios gaunasi.
Šiaip tai galėtume padaryt nd kur pagrinde būtų apšvietimas...
QUOTE(Rasytce @ 2009 03 17, 17:29)
nes lyg dar darom techninius namu darbus,kad ismoktume fotkint ivairiomis salygomis, bet kuo toliau, tuo ziuriu labiau reikia daryt miana, kad daugumai itikt
O tu nesistenk įtikti daugumai. Daryk tai - kas patinka Tau ir siek geriausio rezultato. ND laimėjimas dar ne viskas (nors smagu būti įvertintai, labai smagu). Žaisk su šviesa, su linijomis, kompozicija, judesiu ir t.t ir pan., minimalus PS įsikišimas nekenkia. Tokios dabar technologijos - skaitmeninės ir palengvinančios (?) gyvenimą fotografui. Bent jau man svarbu, kad žiūrovas suvoktų idėją, nors ji jam gal ir nepatiks. Padariau šiuose ND mažą socialinį eksperimentą (skambiai pasakyta) ir man labai patiko komentarai (balų tai tikrai nebūčiau surinkusi, bet ar nuo to man turi mažiau patikti mano idėja ir darbas?).
"Sutinku su A. Aleksandravičiumi, kuris sako, kad nereikia spjauti į Photoshopą. Man nėra labai svarbu, kaip fotografuota. Gerokai įdomiau žiūrėti į patį paveikslą. Skaitmeninė fotografija yra gerokai patogesnė ir ją reikia įsisavinti, turėti šiuolaikinius apsisukimus galvoje. " Čia citata iš interviu su R. Rakausku. paskaityk jį visą, gal įkvėps Romualdas Rakauskas: Esu laimingas žmogus, kuriam gyvenimas davė fotografiją
bet gi visos dalinames PS gudrybemis, pamokomis ir priedais, jei jau apie lygybe kalbeti, tai ir fotoaparatai bei naudojama optika stipriai skiriasi.
mano nuomone, blogo kadro joks PS neisgelbes, o gera padaryti dar geresniu gali, autoportretai kaip tik parodo, kad svarbiausia yra ideja ir atlikimas.
mano nuomone, blogo kadro joks PS neisgelbes, o gera padaryti dar geresniu gali, autoportretai kaip tik parodo, kad svarbiausia yra ideja ir atlikimas.
QUOTE(Kaktuke @ 2009 03 17, 18:02)
Rasytce, nenoriu su tavim sutikti. lygybės mes niekada nepasieksim. pvz mano fotikas nelaukia keliolika sekundžių, kad aš galėčiau normalią auto padaryti. o daugumos jūsų fotikai laukia neeet 12 sekundžių tai kur čia lygybė su PS paprasčiau - visos turi kompus ir visos gali naudotis PS (na nebent naudojasi tik darbiniais kompais, kuriuose negali būti tokių programų, bet tokių turbūt labai jau mažai). aš pvz dabar jau nebeįsivaizduoju, kaip nekoreguoti su PS nuotraukų šeimos albumui ir nematau tame bėdos. man svarbiausia galutinis rezultatas.
tai kuri foto tavo? kaip suprantu, ištrynei? aš balsuodama pasigedau Improvizacijos, irgi būtų įdomu sužinoti kas autorius.
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 03 17, 18:01)
Padariau šiuose ND mažą socialinį eksperimentą (skambiai pasakyta) ir man labai patiko komentarai (balų tai tikrai nebūčiau surinkusi,
tai kuri foto tavo? kaip suprantu, ištrynei? aš balsuodama pasigedau Improvizacijos, irgi būtų įdomu sužinoti kas autorius.
QUOTE(Peledike @ 2009 03 17, 16:17)
naudojau paprastą juodą popieriaus lapą ir labai jau negausų šios dienos natūralų apšvietimą. turbūt dėl šitų dviejų dalykų ir gavosi toks fonas.
man irgi daug davė. labai džiaugiuosi, kad yra ši tema, nes noras ir domėjimasis buvo, bet prie pažengusiųjų labai jau sunku buvo jungtis. per žiaurus žinių, sugebėjimų skirtumas. o nebendraujant aktyviai su bendraminčiais kažkaip lėtai tas mokymosi procesas vyko.
ne neitarciau,kad cia juodas fonas niu saunuole tu
QUOTE(Stiklinė @ 2009 03 17, 16:21)
joa turiu,senukas tas musu Bosas
QUOTE(lamella @ 2009 03 17, 16:29)
aha isdegusi cia as kaip ir bandymus vakar dariau,nes zinau,kad tokioj ryskioj saulej nelabai pafotografuosi... ir tuos pauksciokus irgi siaip sau fotkinau atradinejau savo 50-uka
QUOTE(Medona @ 2009 03 17, 17:11)
Aciu uz atsakyma is tiesu, norejau suzinot del ryskumo. O su supynems reiks dar pazaist, vasara ateina, daznai vesim vaikus...
niu ryskumas tai tikrai sveikintinas man niekaip ant judesio taip ryskiai nesigauna
QUOTE(bonda @ 2009 03 17, 17:29)
va del auto sau buvau teisi -tikrai man dar per sudetinga kol nebuvau bandzius biski paprasciau atrode o dabar pravalas visiskas dar nieks neisduoda paslapciu kaip ta veida dideli gana kokybiska padaro -kaip fotkina
tai kad nera tu paslapciu fotkini fotkini fotkini ... fotkini su timeriu,fotkini laikydama rankoj,fotkini su distanciniu ... visaip
QUOTE(ediper @ 2009 03 17, 18:34)
niu ryskumas tai tikrai sveikintinas man niekaip ant judesio taip ryskiai nesigauna
Dekui
Kas del PS atdirbimo, tai uz jo naudojima, tik kuo minimaliau keisciausiai skamba man- klonavimai
del PS tai cia turbut beprasmiskos diskusijos
as irgi atejau i tema su nusistatymu ismokt fotografuot,o PS tai... bet kuo toliau ,tuo labiau supantu,kad tai neatsiejama ... man asmeniskai apdirbti foto dar sudetingiau,nei nufotografuoti
as irgi atejau i tema su nusistatymu ismokt fotografuot,o PS tai... bet kuo toliau ,tuo labiau supantu,kad tai neatsiejama ... man asmeniskai apdirbti foto dar sudetingiau,nei nufotografuoti
na taip v.z. man su idejomis tai sunkooka sunkoooka o kaip paskutiniame efoto zurnale perskaiciau, kad jei neturi idejos, vizijos, plano, isivaizdavimo, tai nieko ir nepadarysi ir nebus jokio kadro, kad ir kaip moketum fotkint.
ech . . .. .
Papildyta:
ir man, todel, kad net neturiu to stebuklingojo PS , bet jau matau, kad tai neisvengiamas dalykas
bet is kitos puses - kiek jis suryyja laiko
aciu, Saules Puga, uz nuoroda
ech . . .. .
Papildyta:
QUOTE(ediper @ 2009 03 17, 18:55)
... man asmeniskai apdirbti foto dar sudetingiau,nei nufotografuoti
ir man, todel, kad net neturiu to stebuklingojo PS , bet jau matau, kad tai neisvengiamas dalykas
bet is kitos puses - kiek jis suryyja laiko
aciu, Saules Puga, uz nuoroda
QUOTE(Peledike @ 2009 03 17, 18:28)
Ten mano nuotraukytė buvo, ale galvoau, kad niekam tikusi, tai išėmiau iš albumo
Dar įdėsiu čia, kad prisimintumėt
QUOTE(Armana @ 2009 03 17, 19:07)
Ten mano nuotraukytė buvo, ale galvoau, kad niekam tikusi, tai išėmiau iš albumo
niekam tikusi aš už ją balsuoti norėjau švari tvarkinga ritminga nuotrauka, man labai primenanti studijų laikus teko suklijuoti 2 didžiulius albumus - arbarą (žolių) ir herbarą (medžių). net lotynišką pavadinimą ta proga prisiminiau - tilia cordata
QUOTE(Armana @ 2009 03 17, 20:07)
kaip tai niekam tikusi? ir ideja ir estetika ir ritmas ir spalvos niu nzn