Įkraunama...
Įkraunama...

Prakeikimai ir užkalbėjimai

QUOTE(cudo @ 2010 05 12, 20:15)
Viska pas mus babutes atleka, ne butenas batiuska ir sidet ir laukt,dolivaut nereike. Jai jus apie cerkves.

aha apie cerkves, vadinas pasitelksiu i pagalba kokia bobute ryt:4u: aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 05 12, 20:56)
aha apie cerkves, vadinas pasitelksiu i pagalba kokia bobute  ryt:4u: aciu 4u.gif

Ne bet kurią, o tą, kuri žvakelėmis ten prekiauja smile.gif Ji gražiai viską paaiškina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 05 12, 21:03)
cia klausiau kad misias uzsakyt....

Man yra tekę užsakinėt cerkvėj, tai reikėjo būtent krikšto vardus rašyti. Ir jie meldžiasi ne vienas mišias , o visą mėnesį. Ir mokėjau 10-15 Lt. tiksliai nepamenu. Užsakinėjau cerkvėje prie Santuokų rūmų. Ten tuo metu buvo vyrukai, kurie viską ir paaiškino, kalbėjo tiek rusiškai, tiek lietuviškai.
Atsakyti
dabar skaitineju temele apie ta cerkve prie Ausros VArtu, tai ziuriu kad negalima rasyti vardu zmogaus kurie nepakrisktyti, tai tarkim uz mama rasyti negaliu nes ji nepakrikstyta ir uz savo vaiku vardu irgi negaliu nes jie nekrisktyti?
dar perksiaciua kad ta bobute prekiaujanti zvakemis nelabai patenkinta buna kai prabyli lietuvikai nu bet bijau akd rusikai visko nesuprasiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 05 12, 23:35)
dabar skaitineju temele apie ta cerkve prie Ausros VArtu, tai ziuriu kad negalima rasyti vardu zmogaus kurie nepakrisktyti, tai tarkim uz mama rasyti negaliu nes ji nepakrikstyta ir uz savo vaiku vardu irgi negaliu nes jie nekrisktyti?
dar perksiaciua kad ta bobute prekiaujanti zvakemis nelabai patenkinta buna kai prabyli lietuvikai nu bet bijau akd rusikai visko nesuprasiu doh.gif

Na, nebūtina eiti prie Aušros vartų. Galima nueiti ir kitur. Esu pati buvus toj , kurią minėjau, jie labai maloniai bendravo, tiek rusiškai, tiek lietuviškai. O reikia būtent rašyti krikšto vardus. Tai kaip su nekrikštytais, tai jau nežinau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorette @ 2010 05 12, 22:49)
Na, nebūtina eiti prie Aušros vartų. Galima  nueiti ir kitur. Esu pati buvus toj , kurią minėjau, jie labai maloniai bendravo, tiek rusiškai, tiek lietuviškai. O reikia būtent rašyti krikšto vardus. Tai kaip su nekrikštytais, tai jau nežinau schmoll.gif

kad as pati savo kriksto vardo nezinau
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 05 13, 00:26)
kad as pati savo kriksto vardo nezinau

g.gif Pries mane labai piktai naujas kaiminas buvo nostatitas. Tai as tikrai neznau ja kristo vardo,uzrasiau tik jo paprasta varda. Nezinau ar padejo,nuo as gerai jauciausiu. ir dar uzdegsiu jam zvake uz zdravija.
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2010 05 12, 21:00)
Nereike kunigu. Ira babutes kuri parduoda zvakes. Paklausk ju ir patars. Jai noresi parasisi ant poperiaus savo TIK varda,ir babutes pasimels us tave,aisku reikes 4 lt paakot(nezinau kaip teisiklingai parasit) blush2.gif

o tos bobutes paaiskina, prie kur geriau ta zvakele uzdegti? Turiu nora ir svajone, kur labai laukiu, kad issipildytu, tai gal ten reikia prie tam tikros ikonos uzdegti?

QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 12, 22:11)
Ne bet kurią, o tą, kuri žvakelėmis ten prekiauja smile.gif Ji gražiai viską paaiškina smile.gif

O iejus i cerkve reikia kazkaip zegnotis, klauptis ar pan?
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2010 05 13, 08:25)
o tos bobutes paaiskina, prie kur geriau ta zvakele uzdegti? Turiu nora ir svajone, kur labai laukiu, kad issipildytu, tai gal ten reikia prie tam tikros ikonos uzdegti?
O iejus i cerkve reikia kazkaip zegnotis, klauptis ar pan?

g.gif Nu as irge daug ko nezinau, atejau ir paklausiau.
Nezinau ar kito veros zmonem reike zegnotis g.gif Kada kristinu mano sunu kataliko baznice,as zegnojausiau pagal savo tikeima.
Situ klausimu gal geriau vaižgantė padetu g.gif
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2010 05 13, 08:30)
g.gif Nu as irge daug ko nezinau, atejau ir paklausiau.
Nezinau ar kito veros zmonem reike zegnotis  g.gif  Kada kristinu mano sunu kataliko baznice,as zegnojausiau pagal savo tikeima.
Situ klausimu gal geriau vaižgantė padetu  g.gif

Niekada neklaupiu ir nesižegnoju. Ir kai perku žvakeles, visada prašau lietuviškai. Nepastebėjau, kad parduodančiajai tas nepatiktų.
Visuomet einu apeigų metu, kurios prasideda 17 val. Pirmiausia pastoviu prie kankinių karsto, paskui einu prie vienos ar kitos ikonos, jei turiu kažkokų prašymų. Jei yra noras, uždegu žvakelę mirusiems specialioje vietoje. Tada atsistoju ten, kur gerai matyti atliekamos apeigos ir stoviu apie valandą laiko. Ne visuomet iki pabaigos, nes apeigos trunka apie pusantros valandos. Buvo labai gražios apeigos pirmą sekmadienį po velykų. Jose dalyvavo gal 15 batiuškų. O va tikinčiųjų buvo ne ką daugiau...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 13, 10:49)
Niekada neklaupiu ir nesižegnoju. Ir kai perku žvakeles, visada prašau lietuviškai. Nepastebėjau, kad parduodančiajai tas nepatiktų.
Visuomet einu apeigų metu, kurios prasideda 17 val. Pirmiausia pastoviu prie kankinių karsto, paskui einu prie vienos ar kitos ikonos, jei turiu kažkokų prašymų. Jei yra noras, uždegu žvakelę mirusiems specialioje vietoje. Tada atsistoju ten, kur gerai matyti atliekamos apeigos ir stoviu apie valandą laiko. Ne visuomet iki pabaigos, nes apeigos trunka apie pusantros valandos. Buvo labai gražios apeigos pirmą sekmadienį po velykų. Jose dalyvavo gal 15 batiuškų. O va tikinčiųjų buvo ne ką daugiau...

o tos bobutes patars, kur ta zvakute geriau uzdegti? as kiek esu buvusi cerkvese, ti kkaip ekskursijos dalyve, tai nezinau kaip ten turi buti ir kaip buna
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2010 05 13, 11:52)
o tos bobutes patars, kur ta zvakute geriau uzdegti? as kiek esu buvusi cerkvese, ti kkaip ekskursijos dalyve, tai nezinau kaip ten turi buti ir kaip buna

Patars, žinoma. smile.gif
Atsakyti