Įkraunama...
Įkraunama...

Prakeikimai ir užkalbėjimai

QUOTE(zalia_22 @ 2010 01 24, 19:25)
O kas sake, kad tu turi teise iskrauti stresa ant kito zmogaus (aisku dar man cia buvo asociacija su vampyrizmu, jei pasijunti lengviau, kai iskeiki kita)?

Apie teise kalba nejo. Ar tie kurie keikia kita - turi tokia teise? Ko gero, taip, nes juk ju valioje yra pasielgt taip ar ne. Cia - vertinant is salies. Vertinant pagal visuomenes sugyvenamumo (t.y. morales) normas - teises lyg ir nebutu, jei iskeikiama be priezasties. Tik ar kas iskeikia ka be priezasties, siaip sau, nebudamas kvailys ar nesusitupejes spuoguotas nebrendyla?

burnojant, keikiant kita zmogu gali neigiamai paveikti jo biolauka

Be abejo. Tik ne visada tas paveikimas realizuojasi, antraip aplink daug daugiau visokiu negeroviu detusi, nei kad dabar yra. Kad tai realizuotusi keikiantis zmogus turi turet tam tikra 'talenta'.

Aisku manau mano pasakymas bus pakomentuotas, mazdaug taip "o kuris neburnoja ant kitu, kodel as netureciau to daryti, juk cia nieko blogo, visi juk kartais pabumba".

Kodel? As gi nekalbu apie save. Kalbu kaip nesaliska vertintoja - trecias asmuo, tarsi stebintis ta kuris emociskai issilieja besikeikiant ir ta, ant kurio issiliejama. Geris tada, isties relatyvus. Kas vienam gerai, kitam ne.

taip tai gera tau, bet tada jau cia reikia ziureti zmogaus morale, bet realiai suprasti reikia, kad is tikro pats toks veiksmas tai nera teigiamas.

Nera teigiamas vertinant kazko kito atzvilgiu, kuris remiasi kokiom tai normomis, taisyklemis. Nera teigiamas iskeiktojo atzvilgiu, bet besikeikianciojo? Argi jis pats darytu sau bloga? Greiciausiai ne. Tad jam gali atrodyt, kad jis nieko nenusizengia, o jei ir jaucia, kad daro kazka negerai, bet vis tiek daro, vadinas vis tiek pliusai atstoja minusus. Antraip taip nedarytu.
Velgi, tai nereiskia kad as taip elgiuosi. Tiesiog bandau vertint is salies.

verta pagalvoti ar gaunama nauda is tikro to verta, juolab kad Dievo neapgausi.

Dievui skrusdeliu zaidimai gal ir nelabai terupi.

aplink mane yra isdidziu zmoniu, kai ziuriu i viena is ju, galvoju ir niekaip nesuprantu, kodel jis toks isdidus. nieko ypatingo neturi, turtu neturi, dirba paprasta darba, taciau uz kitus darbininkus jaucias pranasesnis, geresnis, taciau kokia to priezastis?

Tai galbut tai jau nebe isdidumas, o tuscias isdidumas - puikybe? Kita vertus ar labai verta didziuotis turtais? Neiprastu darbu? Galbut taip, jei tai pasiekta buvo per pastangas, sugebejimus, darba, o ne siaip - gauta is tevu, kaip paveldejimas ir pan.

Pats isdidumas perrauga i puikybe, o kas yra puikybe = TUSTYBE

Isdidumas nebutinai perauga i puikybe. Kazkiek isdidumo netgi labai sveika. Kai palauziamas zmogaus isdidumas, savigarba - jis tampa praktiskai niekuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo e_vaida: 24 sausio 2010 - 21:27

Apie teise kalba nejo. Ar tie kurie keikia kita - turi tokia teise? Ko gero, taip, nes juk ju valioje yra pasielgt taip ar ne. Cia - vertinant is salies. Vertinant pagal visuomenes sugyvenamumo (t.y. morales) normas - teises lyg ir nebutu, jei iskeikiama be priezasties. Tik ar kas iskeikia ka be priezasties, siaip sau, nebudamas kvailys ar nesusitupejes spuoguotas nebrendyla?
O jei yra priezastis, tada to keikimo, bambejimo, neigiamu emociju siuntimo pasekmes skiriasi?
Be abejo. Tik ne visada tas paveikimas realizuojasi, antraip aplink daug daugiau visokiu negeroviu detusi, nei kad dabar yra. Kad tai realizuotusi keikiantis zmogus turi turet tam tikra 'talenta'. Nereikia tureti jokio talento, uztenka viduje tunancios neapykantos, pavydo ir t.t. tai kita zmogu veikia, jo mastyma, savijauta. nereikia suvokti, kad kaip minit, aplink detusi daug negeroviu. tai gali veikti, ir prasidejusi galvos skausmu, kitais sveikatos sutrikimais, nesekmem ir pan.

Nera teigiamas vertinant kazko kito atzvilgiu, kuris remiasi kokiom tai normomis, taisyklemis. Nera teigiamas iskeiktojo atzvilgiu, bet besikeikianciojo? Argi jis pats darytu sau bloga? Greiciausiai ne. Tad jam gali atrodyt, kad jis nieko nenusizengia, o jei ir jaucia, kad daro kazka negerai, bet vis tiek daro, vadinas vis tiek pliusai atstoja minusus. Antraip taip nedarytu.
Tai tas pats, kad uzsiimt juodaja magija ir sakyti, kad gauta nauda (tariami) pliusaiatstoja tai ka padarei kitam ir ka padarei sau naudodamas ta magija? mano atzvilgiu, niekada gautas geris sau, neatstos to, kad tai buvo gauta darant bloga.
Cia jusu nuomone smile.gif

Tai galbut tai jau nebe isdidumas, o tuscias isdidumas - puikybe? Kita vertus ar labai verta didziuotis turtais? Neiprastu darbu? Galbut taip, jei tai pasiekta buvo per pastangas, sugebejimus, darba, o ne siaip - gauta is tevu, kaip paveldejimas ir pan. Kalbu ne apie didziavimasi, o isdiduma, tuscia isdiduma, kai zmogus neturi kuo didziuotis, bet laiko svae geresniu uz kitus ir tai rodo.
Isdidumas nebutinai perauga i puikybe. Kazkiek isdidumo netgi labai sveika. Kai palauziamas zmogaus isdidumas, savigarba - jis tampa praktiskai niekuo.
O is kur ta savirgaba, tai du skirtingi dalykai g.gif juos galima sieti bet ne visada
Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2010 01 25, 00:45)
O jei yra priezastis, tada to keikimo, bambejimo, neigiamu emociju siuntimo pasekmes skiriasi?

Nesiskiria, bet yra priezastis, o jei taip vadinas iskeikta buvo ne visai be reikalo. Is cia seka kad ko gero prisidirbo abu - ir keikiantysis ir keikiamasis.

Nereikia tureti jokio talento, uztenka viduje tunancios neapykantos, pavydo ir t.t. tai kita zmogu veikia, jo mastyma, savijauta.

Emocinis kruvis tuomet turi but labai stiprus, kad paveiktu jauciamai stipriai. O tai is niekur neatsiranda. Turi but priezastis, kodel tas zmogus yra tokios emocines bukles ir kodel jo neapykanta yra taip stipriai koncentruota i kita asmeni. Juolab, kad jei kitas asmuo isties toks nekaltas, tai prie jo nelabai kas ir prikibs. Gi tuose lygmenyse panasus traukia panasu.

Tai tas pats, kad uzsiimt juodaja magija ir sakyti, kad gauta nauda (tariami) pliusaiatstoja tai ka padarei kitam ir ka padarei sau naudodamas ta magija?

Kas yra juodoji magija? Zinau kad buna juoduju magu, bet juodoji magija? Tai tas pats kas sakyt, kad yra negeras mokslas, zydu mokslas, naciu mokslas, geju mokslas ir tt.
Kadangi jus naudojate koncepta juodoji magija, gal galetumet patikslint ka turit omenyje?

Cia jusu nuomone smile.gif

Matot, isivaizduot Dieva kaip gera seniuka danguje susirupinusi savo kurinijos likimu butu mazu maziausiai naivu. Zmogus negali suvokt visos Dievo (kaip medzio kamieno, paties medzio, o ne kaip atskiru mazesniu dievu - lapu) didybes ir tiesiai bendraut su tomis esybemis. Taipat ir musu morale neatitinka pasaulio desniu (antraip visose religijose ji butu vienoda), o yra kulturinis zmoniu grupes prisitaikymas (kartais net kiek pasenes).

O is kur ta savirgaba, tai du skirtingi dalykai  g.gif  juos galima sieti bet ne visada

Anglu kalboje 'pride' ir 'self pride' yra panasus dalykai. Neturintis isdidumo, netures ir savigarbos, nes isdidumas ir savigarba ateina is Ego.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo e_vaida: 25 sausio 2010 - 02:29
Laba diena, norėjau išgirsti jūsų nuomonę..
Maždaug prieš pusę metų ištekėjau, likus šiek tiek daugiau ne savaitei iki vestuvių prasidėjo ištisa nelaimių virtinė: brolis išsisuko koją, ji siaubingai ištino, mamai supūliavo dantis ir žandas išsipūtė kaip balionas, aš pati padariau gan rimtą avariją važiuodama į bažnyčią galutinai susitarti su kunigu, tėčiui sutino koją, pasirodo trombas venoje... Kaip manote tai tiesiog atsitiktinumas? Aš manau, kad tam tikri žmonės tiesiog labai pavydėjo, kad mūsų šeimai sėkmingai klostosi gyvenimas... O dabar prasidėjo kita virtinė... Tėvai įsigijo namą, aš gražiai gyvenu su vyru, manau vėl tie patys žmonės siaubingai pavydi... Mamai vėl siaugingas pūlynys dantyje, teko operuoti, o šiandien tėčiui užsidegė mašina... Kažkaip man sunku patikėti, kad tai tik šiaip atsitiktinumai... Kaip manot, ar namo ir automobilių pašventinimas padėtų?
Atsakyti
QUOTE(e_vaida @ 2010 01 25, 02:29)
Nesiskiria, bet yra priezastis, o jei taip vadinas iskeikta buvo ne visai be reikalo. Is cia seka kad ko gero prisidirbo abu - ir keikiantysis ir keikiamasis. Buvo sneketa apie blogio grizima, o ne nusipelne nenusipelne, pats prisidirbo. Pagal Biblija - dave i viena  zanda atsuk kita, o ne duok atgal.

Emocinis kruvis tuomet turi but labai stiprus, kad paveiktu jauciamai stipriai. O tai is niekur neatsiranda. Turi but priezastis, kodel tas zmogus yra tokios emocines bukles ir kodel jo neapykanta yra taip stipriai koncentruota i kita asmeni. Juolab, kad jei kitas asmuo isties toks nekaltas, tai prie jo nelabai kas ir prikibs. Gi tuose lygmenyse panasus traukia panasu. Apsidairykit aplinkui kiek aplinkui pavydziu, susierzinusiu, piktu zmoniu, ir nereikia jokio didelio emocinio kruvio. Pasidare idomu, ar galite pateikti pavyzdi savo pasakymui " emocinis kruvis turi buti labai stiprus, kad paveiktu jauciamai stipriai" kaip tas jauciamai stipriai pasireiskia? Veiksmais, elgesiu, kuom? pvz.?

Matot, isivaizduot Dieva kaip gera seniuka danguje susirupinusi savo kurinijos likimu butu mazu maziausiai naivu. Zmogus negali suvokt visos Dievo (kaip medzio kamieno, paties medzio, o ne kaip atskiru mazesniu dievu - lapu) didybes ir tiesiai bendraut su tomis esybemis. Taipat ir musu morale neatitinka pasaulio desniu (antraip visose religijose ji butu vienoda), o yra kulturinis zmoniu grupes prisitaikymas (kartais net kiek pasenes). Cia tikriausiai kiekvienas suprantam pagal save

Anglu kalboje 'pride' ir 'self pride' yra panasus dalykai. Neturintis isdidumo, netures ir savigarbos, nes isdidumas ir savigarba ateina is Ego.
Taciau savigarba yra savigarba, o isdidumas... Suprantu kai tu didziuojiesi kazkuom, bet but pastoviai isdidziam. Siaip tai daug savybiu eina is EGO, ir ne tik geru, tai cia manau ne vieta apie ego diskutuoti. O anglu kalba ir vertimas, ne  visada tiksliai atitinka, ka norima pasakyti lietuviu kalboje. Siaip kai rasiau apie isdiduma (pries kelias dienas) turejau omenyje (juk ir pavyzdi pateikiau), apie "tuscia" isdiduma, kai nera kuom didziuotis, o poto jau Jus sulyginot su savigarba. tai savigarba galima sulyginti su pagarba kitiems zmonems, poto jau ir nuolankumu ir t.t.

Tiesiog griztu prie savo minties, kad kiekvienas veiksmas, poelgis grizta ir turi karminiu pasekmiu (nebent tu pripazinsi ir gailiesies ka padarei, tai gali susilpninti atoveiksmi). Kiekvienam spresti kap gyvent ir kas yra gera ir kas yra blogo, taciau kai isgristi,kai zmogus sako Dieve uz ka man taip gyvenime, tai rodo, kad nesugebejo gyvenime izvelgti "blogu" dalyku, elgesio ir kt.

Atsakyti
QUOTE(Midnattssola @ 2010 01 25, 11:45)
Kaip manot, ar namo ir automobilių pašventinimas padėtų?

O zmones i baznycia vaikscioti nenoretu del ju palaiminimo? Juk viskas ne daiktuose, o zmonese mirksiukas.gif

Zalia 22, kaip ten baigesi su jusu istorija apie ta kaimyne, naudojancia pries jus juodaja magija? Gal kas issisprende? Ar likote su draugu(ar vyru) kartu gyventi? Ar baigesi bedos?
Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2010 01 25, 23:19)
Buvo sneketa apie blogio grizima, o ne nusipelne nenusipelne, pats prisidirbo.

Ka norejau pasakyt apie nusipelnyma. Gal kreiptasi buvo blogiu, tad ir sugrazinta (cia pat zmogaus reakcija) - panasiai, tad jsau ir neber blogiui kur grizt? Matot, kasdangi jus kalbat apie save daugmaz, tad jums sunkiau yra paziuret i situacija objektyviai. Turejo teise zmogus sugrazint blogi ar ne?

Pagal Biblija - dave i viena  zanda atsuk kita, o ne duok atgal.

Ar daug aplink gyvenanciu pagal KB Biblija? Tai ko tikites?

Apsidairykit aplinkui kiek aplinkui pavydziu, susierzinusiu, piktu zmoniu, ir nereikia jokio didelio emocinio kruvio.

Tai - iprastiniai susierzinimai. Tokiu pilna kasdien aplink.

Pasidare idomu, ar galite pateikti pavyzdi savo pasakymui " emocinis kruvis turi buti labai stiprus, kad paveiktu jauciamai stipriai" kaip tas jauciamai stipriai pasireiskia?

Zmogus tuo momentu turi but emocinis luosys. Isivaizduokit koki psichologini kruvi zmogus pastiria, kai kas is artimuju mirsta. Palieka vyras/zmona. Kai zmogus patiria nyuolatini stipru pazeminima, nevilti, dvasini skausma... ne siaip kasdienius susierzinimus, kad bauda autobuse gavai, kad pinigine namie pamirsai, ar kad kas nemandagiai ka koki karta pasake.

Cia tikriausiai kiekvienas suprantam pagal save

Be abejo.

Taciau savigarba yra savigarba, o isdidumas...

Savigarbos nelabai tures tas kas nesuvokia isdidumo.

Suprantu kai tu didziuojiesi kazkuom, bet but pastoviai isdidziam.

Taip, but pastoviai isdidziam del nieko yra tuscia.
Atsakyti
QUOTE(e_vaida @ 2010 01 26, 17:47)
Ka norejau pasakyt apie nusipelnyma.  Gal kreiptasi buvo blogiu, tad ir sugrazinta (cia pat zmogaus reakcija) - panasiai, tad jsau ir neber blogiui kur grizt? Matot, kasdangi jus kalbat apie save daugmaz, tad jums sunkiau yra paziuret i situacija objektyviai.

O is kur sprendziat, kad as kalbu apie save?
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 26, 11:38)

Zalia 22, kaip ten baigesi su jusu istorija apie ta kaimyne, naudojancia pries jus juodaja magija? Gal kas issisprende? Ar likote su draugu(ar vyru) kartu gyventi? Ar baigesi bedos?

Na taip su ja tai baigesi. Viena diena, as jai pasakiau, kad viska zinau ir t.t. ji dar bande kazka daryti, bet susirado kita auka biggrin.gif Dabar pas juos ten meile, na galvoju lai dziaugias smile.gif Svarbu, kad mane paliko ramybej..
Atsakyti
Gal yra Lankiusiu siuolaikinio radanavimo centro pamokas?
http://www.raganos.com/
Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
Sveikos is kur galima suzinoti ar vyksta su manimi kazkok uzkeikimai, blogos akies nuziurejimai,juodoji magija? O gal tiesiog toks mano likimas? 4u.gif
Tiesiog situacija jau metus laiko klostosi ne tiek geryn,bet viskas eina blogyn. Gerai, turejau idealu vyra, bet jis issikrauste. Turejau darba,bet praradau del diskriminacijos.Draugai nusisuko be priezasciu,tiesiog nebenori bendrauti. Kita darba radau labai sunkiai vos po pusemcio. Dabar vel gresia atleidimas. Antroji puse vis dar nenori grysti namo,buti su manim. Pati kiekviena diena jauciuos per silpna kazka daryti. Geles tiesiog mirsta netgi laistomos mano kamabryje, zuvytes maitinamos akvariume mirsta. Gerai, isejo MB is namu, nuemiau nuotraukas,kad neprimintu, isvaliau ir isvedinau visus kambarius, buvau baznycioj.. Nezinau kas cia vyksta su manim ir aplinka esancia aplink mane 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(idile @ 2010 02 27, 21:07)
Sveikos is kur galima suzinoti ar vyksta su manimi kazkok uzkeikimai, blogos akies nuziurejimai,juodoji magija? O gal tiesiog toks mano likimas?  4u.gif 
Tiesiog situacija jau metus laiko klostosi ne tiek geryn,bet viskas eina blogyn. Gerai, turejau idealu vyra, bet jis issikrauste. Turejau darba,bet praradau del diskriminacijos.Draugai nusisuko be priezasciu,tiesiog nebenori bendrauti. Kita darba radau labai sunkiai vos po pusemcio. Dabar vel gresia atleidimas. Antroji puse vis dar nenori grysti namo,buti su manim. Pati kiekviena diena jauciuos per silpna kazka daryti. Geles tiesiog mirsta netgi laistomos mano kamabryje, zuvytes maitinamos akvariume mirsta. Gerai, isejo MB is namu, nuemiau nuotraukas,kad neprimintu, isvaliau ir isvedinau visus kambarius, buvau baznycioj.. Nezinau kas cia vyksta su manim ir aplinka esancia aplink mane  4u.gif

Bent jau is mano patirties, gali buti, kad kazkas jums pakenke..
Atsakyti
QUOTE(zalia_22 @ 2010 02 27, 22:18)
Bent jau is mano patirties, gali buti, kad kazkas jums pakenke..

Jau gera pusmety ieskoja visu problemu savyje,pasikeiciau is dalies kaip zmogus, bet dvasines ramybes neina atgauti. Kaip reiktu pasielgti sioje situacijoje? Ka daryti,kad gryztu bent jau mano pusiausvyra? Snekejau su MB uzvakar,jis zmogus kaip ir noretu vel buti su manim,bet bijo..bijo pasikartojanciu situaciju. Tiesiog is nieko keldavau konfliktus. Kaip grazinti i namus buvusia gera aura,nes net i juos nemalonu grysti.. is darbo specialiai einu kuo tolimesniu keliu namo.. 4u.gif
Atsakyti