Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

zarmenas, butu visai aktualu to samatininko kontaktai. kiek kainuoja jo paslaugos? dekui
Atsakyti
QUOTE(liniux @ 2009 04 06, 15:50)
zarmenas, butu visai aktualu to samatininko kontaktai. kiek kainuoja jo paslaugos? dekui

--> į až kontaktus mestelėjau.
Atsakyti
Mano pirktame Avilio projekte iš JP nėra jokių elektros ar santechnikos išvedžiojimo name planų.Tai gal paprašyt,gal yra kažkokie bendri tam projektui ?.Net nežinojau,kad tokie priklauso visam paketui.Kiek skaičiau čia forume,nebuvo kalbos apie tai.Kiek supratau,visiems tai padaro elektrikas arba santechnikas,kam koks darbas priklauso.
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2009 04 06, 17:01)
Mano pirktame Avilio projekte iš JP nėra jokių elektros ar santechnikos išvedžiojimo name planų.Tai gal paprašyt,gal yra kažkokie bendri tam projektui ?.Net nežinojau,kad tokie priklauso visam paketui.Kiek skaičiau čia forume,nebuvo kalbos apie tai.Kiek supratau,visiems tai padaro elektrikas arba santechnikas,kam koks darbas priklauso.

Na apie tai ir rašyta čia buvo, kad šalia to tipinio kitiems tenka dar mokėti ir už visas šias dalis... Kaip manot, kas jums geriau suplanuos apšvietimą, jungiklių ir rozečių patogų išdėliojimą - elektrikas, ar architektas? Techninius klausimus, kas liečia elektrą, reikia patikėti elektrikui, tačiau ergonomika, interjeriniai sprendimai... Trumpai - jų to paprasčiausiai nemoko niekas. schmoll.gif

O dėl to, ar priklauso kažkas projekto paketui, ar ne - sutarties reikalas. Jei žiūrėti "pagal raidę", labai daug kas nereikalaujama derinimams, o tipiniai projektai paprastai ir teapsiriboja tokia apimtimi (statybos leidimui išimti). Todėl nieko keisto, jei pirktame projekte nebus vieno ar kito - kad šiuos klausimus išpręsti, praktiškai jau reikia interjerinius sprendinius turėti, bent jau gaires kažkokias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zarmenas: 06 balandžio 2009 - 16:38
QUOTE(neringata @ 2009 04 06, 13:55)
zarmenas, Labai dėkoju už išsamų komentarą 4u.gif dėl sklypo orientacijos - na, ji nėra labai griežta, šiek tiek pasisukęs, tai vaikų kamb. gautų rytinės saulės. Bet, manau nelabai galima suprojektuoti namą be langų į šiaurę ax.gif O gal turit kokių geresnių pasiūlymų? Taip pat laukiu daugiau pasisakymų ir nuomonių mirksiukas.gif

na namukas nei grazus nei negrazus tiesiog sudeliotos patalpos ir tiek mano nuomone, kad svetaine pereinama minusiukas, miegamieji i siaure tai tikrai nekas, vonia be lango ir vaizdo tai tikrai minusas, bet tai dar galima butu pataisyti sukeitus vietomis su drabuzine, virtuveje labai daug kampu ir ji gaunasi maza, valgomasis mazokas, koridorius tikrai neatrodys gerai tokio ilgio ir dar tamsus, nera name skalbyklos tai didelis minusas turint tris vaikucius ir siap pagalbiniu patalpu nera nebent garaza uzgrusti ar statyti atskira nameli.
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2009 04 06, 17:44)
na namukas nei grazus nei negrazus tiesiog sudeliotos patalpos ir tiek mano nuomone, kad svetaine pereinama minusiukas, miegamieji i siaure tai tikrai nekas, vonia be lango ir vaizdo tai tikrai minusas, bet tai dar galima butu pataisyti sukeitus vietomis su drabuzine, virtuveje labai daug kampu ir ji gaunasi maza, valgomasis mazokas, koridorius tikrai neatrodys gerai tokio ilgio ir dar tamsus, nera name skalbyklos tai didelis minusas turint tris vaikucius ir siap pagalbiniu patalpu nera nebent garaza uzgrusti ar statyti atskira nameli.

ačiukas už nuomonę, dėl koridoriaus - tikrai į tai nebuvau atkreipus dėmesio; skalbyklą planuojame vietoj pirties patalpos, ko gero ten pat būtų ir mini sandėliukas. O stambesniem rakandam tikrai galvojam naudoti garažą, nes auto tik vienas ir neturim poreikio antrajam mirksiukas.gif Be to, mane erzina daug kamurkiu, kur turi savybę kauptis visoks š.. (čia mano nuomonė)
Ai, dar nelabai supratau, kodėl virtuvėj labai daug kampų?
Beje, pas mus vaikas kol kas vienas, antras planuose mirksiukas.gif Planuojam tris miegamuosius kambarius biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringata: 06 balandžio 2009 - 19:57
O man asmeniskai tokios zarmeno vizualizcijos visai nebutinos ir pilnai uztektu serzo pavyzdziu. Nes nematau prasmes varvinti akis ir daryti tokius sedevrus... Jie nieko aiskiau nepadaro, ir pilnai gali neatitikti tikroves. Nes siais laikais kokiu tik nera technologiju... Net baisu tikra nama galima nufotkinti ir taip papuosti, kad vizualiai labai graziai atrodys.... Tad tokios islaizytos vizualizacijos man tikra butaforija....
Suprantu, kad kiekvienas meistras savo darza zino geriausiai, bet tai nereiskia, kad tai svarbiausia pasaulyje... Aisku nemalonu ir kai kazkas numenkina tavo darba bei sugebejimus...
Visais laikais galiojo paklausos ir pasiulos taisykle... Tad negali pykt ir del kainu... Ir galu gale tai netrunka viskas amzinai....

Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2009 04 06, 21:14)
O man asmeniskai tokios zarmeno vizualizcijos visai nebutinos ir pilnai uztektu serzo pavyzdziu. Nes nematau prasmes varvinti akis ir daryti tokius sedevrus... Jie nieko aiskiau nepadaro, ir pilnai gali neatitikti tikroves. Nes siais laikais kokiu tik nera technologiju... Net baisu tikra nama galima nufotkinti ir taip papuosti, kad vizualiai labai graziai atrodys.... Tad tokios islaizytos vizualizacijos man tikra butaforija....
Suprantu, kad kiekvienas meistras savo darza zino geriausiai, bet tai nereiskia, kad tai svarbiausia pasaulyje... Aisku nemalonu ir kai kazkas numenkina tavo darba bei sugebejimus...
Visais laikais galiojo paklausos ir pasiulos taisykle... Tad negali pykt ir del kainu... Ir galu gale tai netrunka viskas amzinai....

Pilnai sveikas požiūris, tačiau tik tuo atveju, jei vizualizacija daroma kaip "darbinė", t.y., skirta parodyti grubią medžiagą. Tačiau praktikoje taip būna labai retai, nes kiekvienas nori pamatyti vaizdą kuo artimesnį tam, koks bus pastačius. Tada tenka skanuoti plyteles, medieną ir pan. Pateiktose vizūlkėse netgi sienų spalvos atitinka dažų spalvą, kokiais bus dažoma (pats skanavau paletę). Tai ypač aktualu darant interjero vizualizaciją, nes ten medžiagiškumas ir šviesa - 90% viso produkto.
Na, čia tam, kad būtų aiškiau, nes aš už tai imu pinigus, tačiau sąžinę turiu - negalima imti pinigų už bile-ką. Toli gražu ne kiekvienas sugeba pažiūrėjęs kataloge grindų dangą, sienos spalvas, kitas medžiagas visa tai galvoje įsivaizduoti visumoj - kaip tarpusavy dera, patinka-nepatinka. Sumažėja ir netikėtumų viską įrengus wink.gif
Kaip pvz reali situacija - interjere buvo sugalvota reljefinis sienos ir lubų dalies apdailinimas, tačiau grynai geometriniu reljefu - tokiais iškilusiais rombais, kurių vidurys 2cm iškilęs labiau nei kraštai (nuo paviršiaus). Siena įstriža, stogas su nuolydžiu - tad kad ir kokią išklotinę beimtum, vistiek gaunasi projekcijoj...
Kaip manot, ar užtektų "grubaus" vaizdo, kuris visiškai neiliustruoja situacijos, ar vis tik geriau kiek įmanoma tikslesnis vaizdas? Įvertinkite dar tai, kad padaryti ir tik tada nuspręsti - "custom" darbas, tad kainuosiantis kelis ar net keliolika tūkstančių wink.gif
Tačiau - kartais pakanka ir paprastesnių vaizdų, aišku.
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2009 04 06, 17:44)
miegamieji i siaure tai tikrai nekas,

O į kurią pusę pagal jus turėtų būti miegamieji? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cunami @ 2009 04 07, 11:17)
O į kurią pusę pagal jus turėtų būti miegamieji?  g.gif

ne i siaure.
Atsakyti
QUOTE(cunami @ 2009 04 07, 11:17)
O į kurią pusę pagal jus turėtų būti miegamieji?  g.gif

Na as nesu profesionale, bet mano diletantiska nuomone miegamieji geriausia yra i rytus, kai ryte tave gali pazadinti saulute wub.gif o vakare einant miegoti netrukdys blush2.gif
Atsakyti
Aš tada kitaip paklausiu:
o kokie langai gali būti į šiaurę? Garažas, pagalbinės patalpos tai suprantu, o dar? g.gif
Atsakyti