QUOTE(EVOY @ 2009 12 21, 18:40)
Iki šiol- tai buvo normali diskusija, ir niekas niekam nieko "nepiršo". Ir juoko tema tikrai nesukelia: planuojantys statytis mažesnės kvadratūros namą, čia net vengia užsukti- nors kaip tik jiems architekto pagalba labiausiai praverstų... Greičiausiai- dėl reguliariai talpinamų postų tema "neįmanomas komfortas mažos kvadratūros būste". Ir dar kaip įmanomas!
Nors visai įdomu būtų aptarinėti komforto kūrimą "presingo" sąlygomis. Kuo sunkesnė užduotis- tuo įdomiau...
Viskas tvarkoje, jei tas poreikis atitinka galimybes, ir neteks vos ne visam gyvenimui "apsiženyti" su banku, ir kas mėnesį ten "palaidoti" visus likusius gyvenimo malonumus. Kaip tai norisi padrąsinti besirenkančius ir svarstančius, kad nėra būtina "verstis per galvą" vien tam, kad įtikti visuotinai priimtoms "tautiškosioms kvadratūros normoms", kurios (ką čia slėpti)- gerokai atitrūkusios nuo pragyvenimo lygio LT.
Dėl tvarkymosi. Problema tai tampa tik po kurio laiko- kai praeina statybų euforija. Jei yra galimybės samdytis namų tvarkytoją- aišku, kad tai nebus problema. Bet, jei slapčia planuojama, kad "tarnais" taps žmona ar vaikai
. Pripažinkime, kad tai nėra labai sąžininga jų atžvilgiu- kam erdvės, o kam konclageris...
Jusu paklausius tai visas namas konclageris. Virtuve 20 m2 -konclageris,namu tvarkymas-konclagerio kasdienybe.. Tik kazkodel mano zmona nemato tokios bedos
Gal delto kad darbsti.. O ir as ne be rankis..
Kiekvienas savaip supranta komforta. Vienam gerai dvieju kambariu bute (nors ir man neblogai) ,nes nereikia kieme zoles pjauti ir t.t.. Kitam namukas 150 kvadratu,kitam 300 kvadratu komforto lygis. Kiekvienam savo. aisku jei bristi giliai i banka tam kad pasistatyti dideli nama-tada nelabai protingas zingsnis.Bloga statyba jei pradedi nuo paskolos.. Bet jei pasibaigimui siektiek pasiimti,kodel gi ne. AVOY,juk tu pasauli stebi,tad turetum zinoti kad visi uzsienieciai gyvena paskolose ir vargo nemato.Aisku,pas juos salygos normalesnes,bet nereiktu taip paniskai banku bijoti. Tik aisku svarbu pasiskaiciuoti ir nepervertinti savo jegu. Kas daznai atsitinka antraip. O jei galvosi-o vdrug uzsimusiu kalnuose su dviraciu vazinedamas,o vdrug nuskesiu ar panasei.. Kam tada gyventi. Tiesa,tokiam atviejui turiu kaupiamaji gyvybes draudima.. Vdrug..
AS niekam nesiulau lygiuotis i mane ir statyti butent 200 m2 nama. jei zmones tenkina 100 kvadratu,tai liuks. Mano namo vizija kitokia,bet jos nepersu kaip idealaus varijanto. Nesu turtuolis,bet paaukosiu kelis darbo metus savo svajones ispildymui. ir ne tokiam kad-ai,cia biski sumazinsiu,susispausiu,bus gerai,ai to nereikia,bus gerai ir nesvarbu kad poto truputi grauz,gal bereikalo pataupiau. Statant 150 kvadratu nama,siektiek prasilpesti iki to kad nebutu tos grauzaties... Tai va,tokia ta mano logika.. Beto manau svarbu padaryti pirma siektiek brangesne investicija i namo apsiltinima,kad poto tie paplildomai dajungti kvadratai nedraskytu pinigines. Bus sunkumu,gyvensiu kaip dabar bute prie 14-16 laipsniu temperaturos ir tikrai nemaisys tas didesnis plotas. ir t.t. Gal as jau baigsiu cia savo litanijas,o tai dar susaudysite.
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2009 12 21, 19:30)
Na,jei jau norit-sekit nauju norges statybu nuoroda:
http://www.finn.no/f...lt?areaId=20012
Tu didziuliu kvadraturu,kaip kad teigiat, ner. Ir vietove ne blogiausia,jei ka
O nama projektuojam apie 100 kvadratu (namas be garazo). (gal but dar plius 30 kvadratu rusys-bet geologiniu dar nedarem-tad rusys kol kas ore kaba.)
Papildyta:
O jus bandet ivairumo delei tvarkytis poros simtu kvadratu nama kokia savaitele kasdien? Nes reciau - turint vaiku,kiema,darza,zidini - neiseina.. Pabandykit
Ir pasidalinkit ispudziais-kokia tas yr menkute problemele..Aisku menkute,kai ta darai ne pats..
O jus garaza,sandeliuka,pirti,ruosiates du kart i savaite tvarkyti? Bijei vilko-neik i miska. bijociau darbo,sedeciau bute.
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2009 12 21, 19:30)
Na,jei jau norit-sekit nauju norges statybu nuoroda:
http://www.finn.no/f...lt?areaId=20012
Tu didziuliu kvadraturu,kaip kad teigiat, ner. Ir vietove ne blogiausia,jei ka
O nama projektuojam apie 100 kvadratu (namas be garazo). (gal but dar plius 30 kvadratu rusys-bet geologiniu dar nedarem-tad rusys kol kas ore kaba.)
Papildyta:
O jus bandet ivairumo delei tvarkytis poros simtu kvadratu nama kokia savaitele kasdien? Nes reciau - turint vaiku,kiema,darza,zidini - neiseina.. Pabandykit
Ir pasidalinkit ispudziais-kokia tas yr menkute problemele..Aisku menkute,kai ta darai ne pats..
Viena nuoroda vadovaujates ir bandote irodyti savo teisybe. na..tegul bus pagal jus.
beje,ups,darzo pas mane nebus,isivaizduojate koks as negeras,neturesiu darzo..
Seip tai iskart supratau kad jusu namas bus nedidukas todel ir puolate kaip pitbulis,kabinejates. na gal nereikia..