Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

QUOTE(Paliukas @ 2009 12 21, 15:01)
Tai kad pas mane zemes pakankamai, tai ta pacia besedke galima ir kitur pastatyti (ta prasme lauke - pripazinkime vasara lauke mieliau nei viduje). Siaip, suprantu kad vasara pagrindinis veiksmas vyks lauke, besedkeje, virtuveje ir miegamajame, kitu kambariu kaip tai nelabai ir reikes, bet guuudu ziemos vakara susiraicius svetaineje ant silto kampo, uzsikurus zidini, pasidarius arbatos, apsiklojus pledu ir isijungus koki filma "nuluzti" prie tv - tiiikras malonumas  blush2.gif

Kokybiškam "nulūžimui" yra ir alternatyvų. Ir pagal kainą panašu...
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 21, 13:11)
O kad man sekas tai zinau, galeciau saviske ant ranku visa laika nesioti (ji mane irgi kiek zinau) wink.gif
Biesas dek ta plana, ziauriau nei man tikrai nebus biggrin.gif

Imesiu kai gausiu is architekto mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2009 12 21, 13:19)
Kada jau tie lietuviai taip staigiai iprato prie tu dideliu namu,nesidomejot? smile.gifO vat pasidomekit-idomu bus..
Pasiziurim turtingiausiu norvegu tendencijas kvadraturai - naujos statybos namai apie 160 kv.m... miegamieji nedidukai, nesildomi, virtuves irgi ne stadionai.. Ir cia saly,kur vystoma tik atsiaujinanti energetika...

Papildyta:

Matot, tai,ka jus isspaudet 20 kv m virtuveje-protingai ir racionaliai suplanavus-galima turet ir 10 kv.m... Vat reikalas tik tame - ergonomikoje smile.gif

Kam ,kam bet man gal nepasakokite kokie yra norvegu namai. As ten gyvenu. mirksiukas.gif Ir daaaug maciau,kas yra kas. Ir nepasakyciau kad jie susispaude gyvena... O Jus ka,nematote Lietuvoje dideliu namu? Na,seneliu namai nedideli,o toliau? Kokio dydzio namai pradejo dygti... Sakyciau dabar netgi susitrauke musu namukai..

Beje,kur Jus matet pas norvega nesildoma miegamaji ? Vienu zodziu nezinau ka jus matete,ka jus girdejote,bet mano patirtis gerokai kitokia. gal jus kurnors Triomse buvote..Uztai tokia patirtis.. unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2009 12 21, 13:28)
Tarybinese virtuvese stalas tilpdavo.. smile.gif Ir anos buvo ne 10, o 9 kvadrat.metru..
Ka noriu pasakyt - kai jau funkcijas jungiam - ta prasme - vienoj patalpoj ir valgomasis,ir virtuve-tuomet sioje plota didinam,bet salia-mazinam kitur (svetainej pvz-nes is ten iskeliama valgomojo funkcija).O kai issididinam ir virtuve+valgomaji, ir svetaine-o svetaines funkcija kokia lieka? Kur tuomet racionalumas? Zinoma,jei neskaiciuojam ir nedeliojam,kad viskas butu patogu+racionalu+pateisinta poreikiais-tuomet ir galvos sukt nereik..

Ka tik su metru pasivaiksciojau-nagis 3.10*4.60 virtuve +valgomasis=vietos man,kaip neprastai kulinarei-sociai. Galetu net ir maziau but. Ir tas yr 14 kv.metru..

A tiesa..Kokio dydzio jusu namas? Bendro ploto? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 21 gruodžio 2009 - 17:13
Kas mane kartais uzknisa,bet labiau juokina,tai kad mazesniu namuku savininkai butinai stengiasi irodyti didesniu namuku savininkams(netiesiogiai) kad jie kvailiai. Kazkodel nieko panasaus nemaciau is didesniu namu savini ku puses.
Juoka kelia tokie pasakymai-oi,kiek tvarkyti reikes.. cia maziausia problema. Yra svarbesniu. mirksiukas.gif

Kiekvienas statomes nama pagal savo poreiki ir tiek..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 21, 18:12)
Kas mane kartais uzknisa,bet labiau juokina,tai kad mazesniu namuku savininkai butinai stengiasi irodyti didesniu namuku savininkams(netiesiogiai) kad jie kvailiai. Kazkodel nieko panasaus nemaciau is didesniu namu savini ku puses. 
Juoka kelia tokie pasakymai-oi,kiek tvarkyti reikes.. cia maziausia problema. Yra svarbesniu. mirksiukas.gif

Kiekvienas statomes nama pagal savo poreiki ir tiek...

Iki šiol- tai buvo normali diskusija, ir niekas niekam nieko "nepiršo". Ir juoko tema tikrai nesukelia: planuojantys statytis mažesnės kvadratūros namą, čia net vengia užsukti- nors kaip tik jiems architekto pagalba labiausiai praverstų... Greičiausiai- dėl reguliariai talpinamų postų tema "neįmanomas komfortas mažos kvadratūros būste". Ir dar kaip įmanomas!
Nors visai įdomu būtų aptarinėti komforto kūrimą "presingo" sąlygomis. Kuo sunkesnė užduotis- tuo įdomiau...

Viskas tvarkoje, jei tas poreikis atitinka galimybes, ir neteks vos ne visam gyvenimui "apsiženyti" su banku, ir kas mėnesį ten "palaidoti" visus likusius gyvenimo malonumus. Kaip tai norisi padrąsinti besirenkančius ir svarstančius, kad nėra būtina "verstis per galvą" vien tam, kad įtikti visuotinai priimtoms "tautiškosioms kvadratūros normoms", kurios (ką čia slėpti)- gerokai atitrūkusios nuo pragyvenimo lygio LT.

Dėl tvarkymosi. Problema tai tampa tik po kurio laiko- kai praeina statybų euforija. Jei yra galimybės samdytis namų tvarkytoją- aišku, kad tai nebus problema. Bet, jei slapčia planuojama, kad "tarnais" taps žmona ar vaikai g.gif . Pripažinkime, kad tai nėra labai sąžininga jų atžvilgiu- kam erdvės, o kam konclageris...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 21 gruodžio 2009 - 18:03
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 21, 17:48)
Imesiu kai gausiu is architekto  mirksiukas.gif

Papildyta:

Kam ,kam bet man gal nepasakokite kokie yra norvegu namai. As ten gyvenu. mirksiukas.gif  Ir daaaug maciau,kas yra kas.  Ir nepasakyciau kad jie susispaude gyvena...  O Jus ka,nematote Lietuvoje dideliu namu? Na,seneliu namai nedideli,o toliau? Kokio dydzio namai pradejo dygti... Sakyciau dabar netgi susitrauke musu namukai..

Beje,kur Jus matet pas norvega nesildoma miegamaji ?  Vienu zodziu nezinau ka jus matete,ka jus girdejote,bet mano patirtis gerokai kitokia. gal jus kurnors Triomse buvote..Uztai tokia patirtis.. unsure.gif
Papildyta:
A tiesa..Kokio dydzio jusu namas? Bendro ploto? unsure.gif

Na,jei jau norit-sekit nauju norges statybu nuoroda:
http://www.finn.no/f...lt?areaId=20012
Tu didziuliu kvadraturu,kaip kad teigiat, ner. Ir vietove ne blogiausia,jei ka smile.gif

O nama projektuojam apie 100 kvadratu (namas be garazo). (gal but dar plius 30 kvadratu rusys-bet geologiniu dar nedarem-tad rusys kol kas ore kaba.)

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 21, 18:12)

Kiekvienas statomes nama pagal savo poreiki ir tiek..

O jus bandet ivairumo delei tvarkytis poros simtu kvadratu nama kokia savaitele kasdien? Nes reciau - turint vaiku,kiema,darza,zidini - neiseina.. Pabandykit smile.gif Ir pasidalinkit ispudziais-kokia tas yr menkute problemele..Aisku menkute,kai ta darai ne pats.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 21, 18:40)
Iki šiol- tai buvo normali diskusija, ir niekas niekam nieko "nepiršo". Ir juoko tema tikrai nesukelia: planuojantys statytis mažesnės kvadratūros namą, čia net vengia užsukti- nors kaip tik jiems architekto pagalba labiausiai praverstų... Greičiausiai- dėl reguliariai talpinamų postų tema "neįmanomas komfortas mažos kvadratūros būste". Ir dar kaip įmanomas!
Nors visai įdomu būtų aptarinėti komforto kūrimą "presingo" sąlygomis. Kuo sunkesnė užduotis- tuo įdomiau...

Viskas tvarkoje, jei tas poreikis atitinka galimybes, ir neteks vos ne visam gyvenimui "apsiženyti" su banku, ir kas mėnesį ten "palaidoti" visus likusius gyvenimo malonumus. Kaip tai norisi padrąsinti besirenkančius ir svarstančius, kad nėra būtina "verstis per galvą" vien tam, kad įtikti visuotinai priimtoms "tautiškosioms kvadratūros normoms", kurios (ką čia slėpti)- gerokai atitrūkusios nuo pragyvenimo lygio LT.

Dėl tvarkymosi. Problema tai tampa tik po kurio laiko- kai praeina statybų euforija. Jei yra galimybės samdytis namų tvarkytoją- aišku, kad tai nebus problema. Bet, jei slapčia planuojama, kad "tarnais" taps žmona ar vaikai g.gif . Pripažinkime, kad tai nėra labai sąžininga jų atžvilgiu- kam erdvės, o kam konclageris...

Jusu paklausius tai visas namas konclageris. Virtuve 20 m2 -konclageris,namu tvarkymas-konclagerio kasdienybe.. Tik kazkodel mano zmona nemato tokios bedos bigsmile.gif Gal delto kad darbsti.. O ir as ne be rankis..
Kiekvienas savaip supranta komforta. Vienam gerai dvieju kambariu bute (nors ir man neblogai) ,nes nereikia kieme zoles pjauti ir t.t.. Kitam namukas 150 kvadratu,kitam 300 kvadratu komforto lygis. Kiekvienam savo. aisku jei bristi giliai i banka tam kad pasistatyti dideli nama-tada nelabai protingas zingsnis.Bloga statyba jei pradedi nuo paskolos.. Bet jei pasibaigimui siektiek pasiimti,kodel gi ne. AVOY,juk tu pasauli stebi,tad turetum zinoti kad visi uzsienieciai gyvena paskolose ir vargo nemato.Aisku,pas juos salygos normalesnes,bet nereiktu taip paniskai banku bijoti. Tik aisku svarbu pasiskaiciuoti ir nepervertinti savo jegu. Kas daznai atsitinka antraip. O jei galvosi-o vdrug uzsimusiu kalnuose su dviraciu vazinedamas,o vdrug nuskesiu ar panasei.. Kam tada gyventi. Tiesa,tokiam atviejui turiu kaupiamaji gyvybes draudima.. Vdrug..
AS niekam nesiulau lygiuotis i mane ir statyti butent 200 m2 nama. jei zmones tenkina 100 kvadratu,tai liuks. Mano namo vizija kitokia,bet jos nepersu kaip idealaus varijanto. Nesu turtuolis,bet paaukosiu kelis darbo metus savo svajones ispildymui. ir ne tokiam kad-ai,cia biski sumazinsiu,susispausiu,bus gerai,ai to nereikia,bus gerai ir nesvarbu kad poto truputi grauz,gal bereikalo pataupiau. Statant 150 kvadratu nama,siektiek prasilpesti iki to kad nebutu tos grauzaties... Tai va,tokia ta mano logika.. Beto manau svarbu padaryti pirma siektiek brangesne investicija i namo apsiltinima,kad poto tie paplildomai dajungti kvadratai nedraskytu pinigines. Bus sunkumu,gyvensiu kaip dabar bute prie 14-16 laipsniu temperaturos ir tikrai nemaisys tas didesnis plotas. ir t.t. Gal as jau baigsiu cia savo litanijas,o tai dar susaudysite. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2009 12 21, 19:30)
Tu didziuliu kvadraturu,kaip kad teigiat, ner. Ir vietove ne blogiausia,jei ka smile.gif

O nama projektuojam apie 100 kvadratu (namas be garazo). (gal but dar plius 30 kvadratu rusys-bet geologiniu dar nedarem-tad rusys kol kas ore kaba.) 
Papildyta:

O  jus bandet ivairumo delei tvarkytis poros simtu kvadratu nama kokia savaitele kasdien? Nes reciau - turint vaiku,kiema,darza,zidini - neiseina.. Pabandykit smile.gif  Ir pasidalinkit ispudziais-kokia tas yr menkute problemele..Aisku menkute,kai ta darai ne pats.. biggrin.gif

O jus garaza,sandeliuka,pirti,ruosiates du kart i savaite tvarkyti? Bijei vilko-neik i miska. bijociau darbo,sedeciau bute. mirksiukas.gif

Papildyta:

Papildyta:

O  jus bandet ivairumo delei tvarkytis poros simtu kvadratu nama kokia savaitele kasdien? Nes reciau - turint vaiku,kiema,darza,zidini - neiseina.. Pabandykit smile.gif  Ir pasidalinkit ispudziais-kokia tas yr menkute problemele..Aisku menkute,kai ta darai ne pats.. biggrin.gif

Viena nuoroda vadovaujates ir bandote irodyti savo teisybe. na..tegul bus pagal jus. mirksiukas.gif
beje,ups,darzo pas mane nebus,isivaizduojate koks as negeras,neturesiu darzo.. verysad.gif
Seip tai iskart supratau kad jusu namas bus nedidukas todel ir puolate kaip pitbulis,kabinejates. na gal nereikia..
Atsakyti
pora pastebėjimų:

- mažo namo 'šalininkai' paprastai užmiršta paskaičiuoti visus papildomus statinius (garažą/pirtį/įrankių sandėliuką/svečių namelį ir t.t.) kurie neišvengiamai išdygsta sklype eigoje, sutaupius ant namo ploto;

- didesniuose kambariuose tvarkytis žymiai paprasčiau nei kišenėlėse. Kas iš to kad siurbliuojamo ploto nedaug, jei su siurbliu nėr kur apsisukt
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 21, 19:45)
visi uzsienieciai gyvena paskolose ir vargo nemato.Aisku,pas juos salygos normalesnes,bet nereiktu taip paniskai banku bijoti.

drinks_cheers.gif . Tik kad tiems užsieniečiams dažniausiai paprasčiau paskolas atidavinėti- pajamos kiek didesnės, o statybų kainos primena LT. Bankų tikrai nebijau. Tuo labiau, kad variantas "visą gyvenimą taupiau pasistatyti namui"- neatrodo labai logišku.
Atsakyti

Papildyta:

Ir dar vienas dalykas. jei Lietuvoje butu darbu kainos kaip norvegijoje...Tai tikrai visi namukai butu 150 m2 maximum.. Bet Lietuviai isradinga tauta,patys padirba savo namuke ir sutaupo.. ir t.t..
Atsakyti
Biesai, garazan nosies nekisiu biggrin.gif Kategoriskai.
Neseimyniska as kazkokia,kad na vat neteikia man tas grindu sveitimo ir plovimo procesas to butino moterisko pasitenkinimo. Jum su zmona pasiseke labiau biggrin.gif
O i tema-susideliot plotus man labai padeda tas nuomojamas namas - tas yr tokia puiki proga panesiot skolinta megztini,pries mezgat savo... smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti