Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

QUOTE(vilnera @ 2009 12 21, 13:19)

Matot, tai,ka jus isspaudet 20 kv m virtuveje-protingai ir racionaliai suplanavus-galima turet ir 10 kv.m... Vat reikalas tik tame - ergonomikoje smile.gif

Aha, o Jus imeskite man i 10m2 virtuve ir valgomaji (na stala, kedes ir t.t.) wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 21, 13:22)
Aha, o Jus imeskite man i 10m2 virtuve ir valgomaji (na stala, kedes ir t.t.) wink.gif

Tarybinese virtuvese stalas tilpdavo.. smile.gif Ir anos buvo ne 10, o 9 kvadrat.metru..
Ka noriu pasakyt - kai jau funkcijas jungiam - ta prasme - vienoj patalpoj ir valgomasis,ir virtuve-tuomet sioje plota didinam,bet salia-mazinam kitur (svetainej pvz-nes is ten iskeliama valgomojo funkcija).O kai issididinam ir virtuve+valgomaji, ir svetaine-o svetaines funkcija kokia lieka? Kur tuomet racionalumas? Zinoma,jei neskaiciuojam ir nedeliojam,kad viskas butu patogu+racionalu+pateisinta poreikiais-tuomet ir galvos sukt nereik..

Ka tik su metru pasivaiksciojau-nagis 3.10*4.60 virtuve +valgomasis=vietos man,kaip neprastai kulinarei-sociai. Galetu net ir maziau but. Ir tas yr 14 kv.metru..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 21 gruodžio 2009 - 12:34
QUOTE(vilnera @ 2009 12 21, 13:28)
Tarybinese virtuvese stalas tilpdavo.. smile.gif Ir anos buvo ne 10, o 9 kvadrat.metru..
Ka noriu pasakyt - kai jau funkcijas jungiam - ta prasme - vienoj patalpoj ir valgomasis,ir virtuve-tuomet sioje plota didinam,bet salia-mazinam kitur (svetainej pvz-nes is ten iskeliama valgomojo funkcija).O kai issididinam ir virtuve+valgomaji, ir svetaine-o svetaines funkcija kokia lieka? Kur tuomet racionalumas? Zinoma,jei neskaiciuojam ir nedeliojam,kad viskas butu patogu+racionalu+pateisinta poreikiais-tuomet ir galvos sukt nereik..

Svetaineje niekada ir nevalgau - tam yra virtuve, tebunie tie 20m2, svetaine 30m2 - erdvu, galiu normalu - didesni zidini pasistatyti (is kaires)(megstu atvira liepsna todel visokios mini zidinio kapsules ar krosneles manes nedomina), tv tarp langu idet (per viduri) bei koki akvariuma desiniame kampe isprausti. Pats sedziu gale per viduri ir galvos beveik nereikia sukineti kai nori paziureti i zidini, tv, akvariuma, tai argi cia neracionalumas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 21 gruodžio 2009 - 12:34
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 21, 13:34)
Svetaineje niekada ir nevalgau - tam yra virtuve, tebunie tie 20m2, svetaine 30m2 - erdvu, galiu normalu - didesni zidini pasistatyti (is kaires)(megstu atvira liepsna todel visokios mini zidinio kapsules ar krosneles manes nedomina), tv tarp langu idet (per viduri) bei koki akvariuma desiniame kampe isprausti. Pats sedziu gale per viduri ir galvos beveik nereikia sukineti kai nori paziureti i zidini, tv, akvariuma, tai argi cia neracionalumas?

Svarbiausia ir smagiausia, kad jus jau sedit savo namuose smile.gif Maniskiai gi-projektavimo stadijoje-vat ir kalbu is savo varpines, lygindama gyvenima bute, dabar-nuomojamam name-kuris savo plotais mane uzknisa, kai reik su siurbliu ir svabra pasivaikstinet. Todel ta isgirtoji erdve.. Vat kai ta skaitau-man iskart klausimas kyla-kam ji tokia pati savaime, jei ta pati galima turet mazesiame plote? Bet tai cia siaip-kiekvienam savo biggrin.gif

Tiesa-o i zidini jus tik pasiziuret is savo sedejimo vietos galit,ar dar ir siluma jauciat? (nes vat tam reik sedet pakankamai arti-na, uz kokiu 3-3.50 m?) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 21 gruodžio 2009 - 12:50
drinks_cheers.gif kai turesit savo tai ir malonu bus su svabra kartais prabegt ir darze paravet, linkiu tvirto ir mielo namo wink.gif

Atstumas bus pakankamai nedidelis, tai ir siluma jausiu, jei uzdaras zidinys tai reikia arciau sesti, kai atviras tai ir is toliau jaucias, taip pat priklauso ir nuo kampo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 21 gruodžio 2009 - 12:52
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 21, 13:50)
drinks_cheers.gif  kai turesit savo tai ir malonu bus su svabra kartais prabegt ir darze paravet, linkiu tvirto ir mielo namo wink.gif

Dekui,dekui.. smile.gif
Atsakyti

Kaip kam patinka, taip tas gi ir daro. Nėra priežasties ginčui - vieniems užtenka mažiau erdvės, kitiems labiau patinka erdvios patalpos.

Nors va dėl vieno momentėlio tai įsikišiu. Mano manymu, telikas ir židinys tiek skirtingi savo natūra dalykai, kad juos tiesiog privalu atskirti. Jei žiūri TV, tai žiūri. O jei sėdi prie židinio - tada TV tik trukdo. Aišku, čia mano nuomonė, bet mačiau aibę tokių sprendimų, kai šalia degančio židinio veikia TV, ir židinio "svorio" praktiškai ten nebebūna. Kažkas artimo gaunasi unitazui prie valgomojo stalo- ir valgai, ir š... vienu metu. Čia rašau ne konkrečiam žmogui - kiekvienas savaip suvokia ir kiekvienas savaip jaučia. Kitas, pvz, nejaustų ir garso skirtumo tarp CD ir vinilo.

Kas įsirenginėjate/ planuojate židinio vietą, tikrai rekomenduoju atkirti šiuos du dalykus. Ne sienomis, aišku, bet kad bent jau sėdint prie židinio telikas po nosim nežviegtų.
cool.gif
Atsakyti
Tai kad pas mane ir nebus salia, atstumas bus apie 2m apytiksliai nuo zidinio iki tv. O siaip ir tv paciam nesveika buti virs zidinio ar kur nors netolimais
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 21, 13:05)
Kas del kambariu dydziu.. tai sutinku kad vaikui uztektu ir 12m2  kambarys. taippat ir man miegamasis galetu buti toks.

Bet didysis kambarys man turetu buti gerokai didesnis uz buto . Kitaip neisivaizduoju savo namo.

Sakau gal man imesti cia  savo ideju brezinuka....  Tik kad tuoj sudraskysite mane

O del namo islaikymo..  bijei vilko neik i miska.  Uzsuks dujas,teks malkomios kurentis,kol dar miske medziu yra..  Apie geotermini net negalvoju,nes netenkina suma uz jy ir priklausomybe nuo elektros...  mano poziuriu tai arba granulinis arba dujinis man tiktu..

Matote,kai as statausi sau nama,neziuriu i galimybe parduoti.

Lietuviai neprate prie mazu namuku ir tas poziuris manau dar greit nepasikeis.

Vis tik linkęs manyti, kad kaip tik miegamojo sąskaita ir neverta taupyti. Ten bus pagrindinė šeimos laimės "kalvė"- o ne koks tai salonas ar pan.

Dėl didžiojo- žiūrint kokia jo funkcija. Jei visi šeimoje turi savo TV ir kompiuterius, greičiausiai liks tik svečių priėmimas (poreikis, turintis tendenciją nykti). Be to- apie 67 % (LT- virš 30 %) svečių "keliauja" tiesiai į virtuvę. "Šeimos vienytojo" funkciją- greičiausiai atiteks valgomajam. Realybė tokia- visi dirba, mokosi ir t.t.

Kad ir. Nieko tame blogo.

Apie šį paradoksą ir kalbu vis. Didelė kvadratūra - kokybiškas šiltinimas ("neužteko") = didelis energijos poreikis = visos alternatyvos tampa "kosmosu". Toks tautiškasis "statybų receptas".

Jei statotės iš savų- savaime suprantama. Bet jei su banko pagalba? Rytoj galite papildyti sąrašus "Šiame kelyje žuvo:". Ar likusi viena su vaikais, žmona patemps "jungą"?

Patikslinkime: dalies tautiečių. Jau dabar keičiasi- ir sparčiais tempais!
Atsakyti
blink.gif kaip nekeista, bet sutinku su EVOY del namo ploto biggrin.gif Man asmensikai irgi namas virs 150kv.m. jau yra didelis ir prabanga toki tureti, ypac kokybiskai irengta ax.gif
Beje kad liecia virtuve 9-10kv.m. Dabartiniam bute mano virtuve yra tik tai 9kv.m. Man asmeniskai to ploto pilnai uztenka, nors gaminti as megstu. Valgome t.p. virtuveje, nes eiti valgyti i kambary kazkaip nepatogu. Na uzknisa tas maisto, leksciu nesiojimas pirmyn-atgal doh.gif Ovirtuveje telpa viskas ko man reik ir dar nedidelis valgomojo stalas prie kurio laisvai gali atsisesti 6 zmones 4u.gif Dabartinis "salonas", t.y. gyvenamasis kambarys yra gal labiau parodomasis doh.gif Svecius priiminejame nedaznai, tad ten retokai kada ir uzsukame, nebent grindis issiurbliuoti ir dulkes nuvalyti biggrin.gif

Na busimam name, tai manau situacija kiek kitokia bus, nes namas dvieju aukstu, tad pagrindinis gyvenimas virs apacioje. Bet vis tik dideliu plotu as tam neskiriu schmoll.gif Virtuve bus tokio pat dydzio, kaip ir bute+1kv.m.. Na tik priedo sandeliukas maistui prie jos. Tad sioks tok ploto padidinimas gaunasi. Gyvenamasis kambarys+valgomasis bus 26kv.m. Siuo metu man sito ploto atrodo per akis biggrin.gif Kadangi pagal projekta virtuve-valgomasis-gyvenamas kambarys viena erdve, tai neturetu jaustis "kamurkes" efekto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nasty Fairy: 21 gruodžio 2009 - 13:50
svetaine 30m2 - erdvu, galiu normalu - didesni zidini pasistatyti (is kaires)(megstu atvira liepsna todel visokios mini zidinio kapsules ar krosneles manes nedomina), tv tarp langu idet (per viduri) bei koki akvariuma desiniame kampe isprausti. Pats sedziu gale per viduri ir galvos beveik nereikia sukineti kai nori paziureti i zidini, tv, akvariuma, tai argi cia neracionalumas?

Židinys (kaip ir pvz. rąstinis namas) turi ką tai hipnotizuojančio, ir bandyti nuo jų atkalbėti- būtų gana kvailas užsiėmimas. Čia tik atkreipsiu dėmesį į vieną momentą: ar visada tikslinga visas pareigas užkrauti išimtinai vargšui salonui? Kiekvienam savo, tik gal kas nors didesnę relakso dozę gaus drebindamas sienas (ir kartu- netrukdydamas kitiems) specialiai tam skirtoje patalpoje, (kuri bus įrengta salono kvadratūros sąskaita)? Be to, juk būna ir vasara- gal dalį salono funkcijų galima deleguoti kokiai беседка'i ar dengtai terasai. Juk pagrindinis namo "navarotas" prieš butą- ant žarijų kepamos mėsos kvapas thumbup.gif !
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 21, 14:49)
Židinys (kaip ir pvz. rąstinis namas) turi ką tai hipnotizuojančio, ir bandyti nuo jų atkalbėti- būtų gana kvailas užsiėmimas. Čia tik atkreipsiu dėmesį į vieną momentą: ar visada tikslinga visas pareigas užkrauti išimtinai vargšui salonui? Kiekvienam savo, tik gal kas nors didesnę relakso dozę gaus drebindamas sienas (ir kartu- netrukdydamas kitiems) specialiai tam skirtoje patalpoje, (kuri bus įrengta salono kvadratūros sąskaita)? Be to, juk būna ir vasara- gal dalį salono funkcijų galima deleguoti kokiai беседка'i ar dengtai terasai. Juk pagrindinis namo "navarotas" prieš butą- ant žarijų kepamos mėsos kvapas thumbup.gif !

Tai kad pas mane zemes pakankamai, tai ta pacia besedke galima ir kitur pastatyti (ta prasme lauke - pripazinkime vasara lauke mieliau nei viduje). Siaip, suprantu kad vasara pagrindinis veiksmas vyks lauke, besedkeje, virtuveje ir miegamajame, kitu kambariu kaip tai nelabai ir reikes, bet guuudu ziemos vakara susiraicius svetaineje ant silto kampo, uzsikurus zidini, pasidarius arbatos, apsiklojus pledu ir isijungus koki filma "nuluzti" prie tv - tiiikras malonumas blush2.gif
Atsakyti