Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2009 12 19, 22:37)
Nėra ko širst. Tamstos namelio komentarus kol kas rašau tik. Kadangi asmeniškai siuntėt, asmeniškai ir atsakysiu, nepergyvenkit.
O dėl to ploto standartizavimo - pasikartosiu. 200m² yra normalus namas. Priklausomai nuo išplanavimo, į šį plotą tikrai galima sutilpti su visomis reikalingomis patalpomis. O kad abstrakčiai skamba - nieko nepadarysi. Nepažįstu, taip sakant, užsakovo. Nežinau, koks jūsų būdas, kokie poreikiai, kokie ateities planai. Iš principo - nieko nežinau. Tad būtų klaida kažką konkrečiai sakyti, išskyrus akivaizdžiai nepragalvotus momentus (tai surašysiu ir atsiųsiu).

A tinka?  cool.gif

Tinka drinks_cheers.gif .

Papildyta:
QUOTE(indruciukas @ 2009 12 19, 22:38)
Nu tu mums ta savo projekta parodyk,mes cia greitai supasakosim kas kur turi buti  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Pagalvosiu.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 18, 18:40)
Tiesa,Architektas minejo kad 200-230 bendro plotio tai optimalus plotas norint gyventi normaliai,o mazesnio ploto jasu gaunasi susispaudimas. Ka jus manote?

Kaip jau minėjo zarmenas- nežinau Jūsų poreikių, galimybių ir etc., ir nelabai ką galiu komentuoti. Tačiau tiksliai žinau vieną: nepaisant išvardytų rangų- kosmonautai tie Jūsų architektai...

Yra toks be galo įdomus (čia aišku- kaip kam) dalykėlis, kuris vadinasi statistika. Panaršęs- ten atrandi info, kuri padeda nusileisti ant žemės. Pvz.: kai palygini aukščiausią gyvenimo kokybe besigiriančių šalių vidutinius gyvenamus plotus su Jūsų architektų rekomenduotais kaip "optimalūs" doh.gif . Pagal Jūsų architektus gaunasi, kad LT visai be reikalo priskiriama tai pačiai grupei kaip Baltarusija ar Namibija. O gal ji turėtų keistis pozicijomis su pvz. Japonija, kurios gyventojai tenkinasi varganais 94,85 m2? Suprantu, kad nelabai ta kvadratūra reikalinga japonui, kurio būstas neretai tiek "užnavarotintas", kad WC gali suteikti psichologinę pagalbą. Tačiau tuomet "užkliūni" už kito rodiklio: koks gi % BVP skirtingose šalyse "keliauja" būsto statybai/renovacijai ir išlaikymui. Gal kaip tik dėl šios priežasties- niekada ir nepasivysime "išrinktųjų šalių"? Nes gyvename ne sau, o vergaujame būstui. Mielai dar "apdergčiau" tautiškuosius "optimalaus" standartus, pasinaudojęs antruoju savo hobiu- energetika. Tačiau šiuos niuansus visi ir taip gerai žino- gal tik stengiasi per daug negadinti sau nuotaikos...

Dėl "optimalus plotas": ne kartą minėjau, kad jei žmogus gali sau leisti "viską viename"- jokių problemų. Tačiau gal kitam iš praktikos (daugelis juk užaugome 8-12 m2 kambariuose- ir visai tai nė nerūpėjo, nes interesai buvo kiti) "optimaliu" pasirodys ne "pliki" "200-230 bendro ploto", o už tą pačią kainą "užnavarotintas" koks 100 m2. Dėl labai paprastos priežasties: žmogus spėja, kad kvadratūra nėra lemiamas veiksnys komfortui užtikrinti, ir labiau "pasitiki" modernios šildymo/vėdinimo sistemos, media ar pan. sistemų "indėliu". Reikės kurią dieną prisėsti, ir paruošti nedidelę "kosmoso" (iš esmės keičiančio komforto sampratą) prezentaciją. Gal tuomet tie m2 nebeatrodys tokiais patraukliais...
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 20, 13:00)
Dėl "optimalus plotas": ne kartą minėjau, kad jei žmogus gali sau leisti "viską viename"- jokių problemų. Tačiau gal kitam iš praktikos (daugelis juk užaugome 8-12 m2 kambariuose- ir visai tai nė nerūpėjo, nes interesai buvo kiti) "optimaliu" pasirodys ne "pliki" "200-230 bendro ploto", o už tą pačią kainą "užnavarotintas" koks 100 m2. Dėl labai paprastos priežasties: žmogus spėja, kad kvadratūra nėra lemiamas veiksnys komfortui užtikrinti, ir labiau "pasitiki" modernios šildymo/vėdinimo sistemos, media ar pan. sistemų "indėliu". Reikės kurią dieną prisėsti, ir paruošti nedidelę "kosmoso" (iš esmės keičiančio komforto sampratą) prezentaciją. Gal tuomet tie m2 nebeatrodys tokiais patraukliais...

Tiesa. Yra tokių prezentacijų jau bandymų, tik juos (kiek aš jų esu matęs) daro vieno ar kito produkto gamintojai/pardavėjai - o tai automatiškai viską sugadina, nes būna parodomas tik vienas aspektas iš krūvos, neparodant bendro vaizdo.

Kai turėsit tą prezentaciją, norėčiau ir aš į ją akį užmest thumbup.gif
Atsakyti

Dėl "optimalus plotas": ne kartą minėjau, kad jei žmogus gali sau leisti "viską viename"- jokių problemų. Tačiau gal kitam iš praktikos (daugelis juk užaugome 8-12 m2 kambariuose- ir visai tai nė nerūpėjo, nes interesai buvo kiti) "optimaliu" pasirodys ne "pliki" "200-230 bendro ploto", o už tą pačią kainą "užnavarotintas" koks 100 m2.

nu va, žmogus parašė, kad galima gyventi ir 100 m2 ploto name, o tai as buvau susiparinus, kad kaip čia bus, pas visus apie 200 m2 o pas mane 100m2 bet mums bus gerai ir tiek kad tik ne bute ir pas mus gal tu navarotu nebus, bet vistiek bus gerai biggrin.gif
zarmenai o pas jus i eile galima stoti konsultacijai "neakivaizdžiai" nes kaip supratau po nauju "dingsit" o vistiek but malonu girdėt jusu nuomone 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pego @ 2009 12 20, 15:20)
nu va, žmogus parašė, kad galima gyventi ir 100 m2 ploto name, o tai as buvau susiparinus, kad kaip čia bus, pas visus apie 200 m2 o pas mane 100m2 bet mums bus gerai ir tiek kad tik ne bute ir pas mus gal tu navarotu nebus, bet vistiek bus gerai biggrin.gif
zarmenai o pas jus i eile galima stoti konsultacijai "neakivaizdžiai" nes kaip supratau po nauju "dingsit" o vistiek but malonu girdėt jusu nuomone 4u.gif

Galima, aišku.
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 20, 13:00)
Kaip jau minėjo zarmenas- nežinau Jūsų poreikių, galimybių ir etc., ir nelabai ką galiu komentuoti. Tačiau tiksliai žinau vieną: nepaisant išvardytų rangų- kosmonautai tie Jūsų architektai...

Yra toks be galo įdomus (čia aišku- kaip kam) dalykėlis, kuris vadinasi statistika. Panaršęs- ten atrandi info, kuri padeda nusileisti ant žemės. Pvz.: kai palygini aukščiausią gyvenimo kokybe besigiriančių šalių vidutinius gyvenamus plotus su Jūsų architektų rekomenduotais kaip "optimalūs" doh.gif . Pagal Jūsų architektus gaunasi, kad LT visai be reikalo priskiriama tai pačiai grupei kaip Baltarusija ar Namibija. O gal ji turėtų keistis pozicijomis su pvz. Japonija, kurios gyventojai tenkinasi varganais 94,85 m2? Suprantu, kad nelabai ta kvadratūra reikalinga japonui, kurio būstas neretai tiek "užnavarotintas", kad WC gali suteikti psichologinę pagalbą. Tačiau tuomet "užkliūni" už kito rodiklio: koks gi % BVP skirtingose šalyse "keliauja" būsto statybai/renovacijai ir išlaikymui. Gal kaip tik dėl šios priežasties- niekada ir nepasivysime "išrinktųjų šalių"? Nes gyvename ne sau, o vergaujame būstui. Mielai dar "apdergčiau" tautiškuosius "optimalaus" standartus, pasinaudojęs antruoju savo hobiu- energetika. Tačiau šiuos niuansus visi ir taip gerai žino- gal tik stengiasi per daug negadinti sau nuotaikos...

Sveikas. tai iseina kad pagal jus dauguma architektu kosmonautai nes projektuoja didesnius nei 160 kvm namus. As suprantu kad jus esate mazu namu salininkas. O kas liecia kitu saliu uznavarotintus butus,namus... Pirmoje eileje,kas jiem belieka jei nera ploto kur plestis. Tai ir spaudzia is (patys zinot ko ) vaska. Bet juk mum dar toli grazu iki to,iki tu technologiju.
Isdestysiu savo poziuri apie nama,kaip as jy isivaizduoju.
tai normalaus dydzio virtuve(netokia kaip bute) didysis kambarys ,na sakykime 40 kvm.ir patys pagrindiniai kambariai. trys miegamieji,du san mazgai. na ir dar(sioks toks prabangos elementas) darbo kambarys. Nadasideda garazas,katiline. Kaip beskaiciuosi ir gaunasi bendro ploto apie 200. Hm.. g.gif bandyti spaustis.. Galima pabandyti. Turesi buto dydzio kambarius,tik kaimynu uz sienu nebus. Kitam gal ir to ivalias,man reikia siektiek daugiau. Tai tik mano poziuris,kuriam ir architektas pritare(nors jo neklausiau0

Pvz. ka tada sneketi apie kaimynus kurie darosi garaza trim masinom ir nama dvieju aukstu su pusrusiu.. Kas jie tada jei jau as jauciuosi idijotas ,susiplanaves 200-230 bendro ploto nama.

O tiems kurie turite mazesnius namukus noreciau pabrezti. neimkite i galva mano posto,jei jum gerai ,tai ir yra svarbiausia.

Dar kaikurie sako jog daznas Lietuvis statosi dideli nama noredamas pasipuikuoti pries kaimynus. Abejoju.. Nors kazkoks procentas yra. Man namas asocojuojasi su dideliu holu,kiekvienam vaikui kambariu ir dar atskiru darbo kambariu kuriame bus tik mano respublika. Taip ir gaunasi tie kvadratai.. Ai tiesa.. kadangi as esu prisiekes pirtininkas tai i ta skaiciu ieina ir pirtele su priespirciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 21, 10:34)
Sveikas. tai iseina kad pagal jus dauguma architektu kosmonautai nes projektuoja didesnius nei 160 kvm namus.

As suprantu kad jus esate mazu namu salininkas.

Dar kaikurie sako jog daznas Lietuvis statosi dideli nama noredamas pasipuikuoti pries kaimynus.

tai normalaus dydzio virtuve... Taip ir gaunasi tie kvadratai...

Mes tik diskutuojame- todėl abiejų nuomonės vienodai teisingos/klaidingos...

Esu minėjęs, kad iki 150 m2 bendro ploto- galima argumentuoti. Kaip turbūt pavyktų ir iki 160 m2 mirksiukas.gif . Virš- ne mano reikalas. Patikslinsiu: architektai derinasi prie rinkos ar užsakovo poreikių, bei dirba pagal principą- "mažiau diskusijų/"lengvesni" pinigai". Klientui daugumoje atvejų labiau patiks "klusnus" architektas, nei tas, kuris bandys pasiūlyti užsakovui pasinaudoti visu savo potencialu (o ne kokiais iki 10 %- kaip įprasta). Tik kam nuo to geriau? Mano nuomone (asmenine), planuojamo statyti namo kvadratūros "apynasriu", greičiausiai turėtų būti vienas klausymas: ar pasistačius kelių šimtų m2 "dėžutę", pavyks išvengti įprasto "kur pigiau": kai tenka taupyti kokybiško šiltinimo, kokybiškų langų ir t.t. sąskaita, o visokie rekuperatoriai, geoterminiai ir pan.- tampa "per brangia ir niekada neatsiperkančia investicija". Trumpai: namą reikėtų statytis tokios kvadratūros, kurią "patempsi užnavarotinti" iki maksimalaus komforto ir minimalių (iki 0) eksploatacinių kaštų.

Gal sakyčiau- tapau mažos kvadratūros šalininku. Kai nemokami "tarnai" išsilakstė, ir tenka patiems su žmona ir šunį išvesti, ir pašluostę į rankas paimti- nuo "apetito" kvadratūrai išsigydai žaibiškai. Prie "pagijimo" stipriai prisidėjo ir anksčiau paminėtoji statistika, parodanti bendras tendencijas pasaulyje. Net JAV sparčiausiai auga kaip tik apie 90 m2 ploto dalis. Be to, turiu šiokią tokią statistiką, kokia būsto kaina (o ne kvadratūra- kaip gali pasirodyti) labiausiai domisi tautietis. Ir tai visai net ne minimas 100 m2!

Kaip pagrindinę priežastį- vis tik įvardinčiau nepagrįstai optimistišką požiūrį į perspektyvas energetikoje. Kaip kiek besidomintis šiuo klausymu- sakyčiau, kad jos tikrai nėra tokios rožinės... Juk daugelis jau pamiršo laikotarpį, kai Rusija buvo "užsukus kranus"- kas tai panašaus laukia ir netolimoje ateityje. Tik jau su perspektyva, kad "vamzdis" daugiau nebus naudojamas pagal paskirtį...

Domina tokie klausymai:
Ar tikrai būtina pvz. 20 m2 konclageris (virtuvė) žmonai, jei moteriškė greičiausiai neturi nei noro, nei pašaukimo, nei laiko ką tai gaminti? Kuo ji nusikalto? Gal pakaks didesnio šaldytuvo pusfabrikačiams?
Ar tikrai būtinas virš 12 m2 vaiko kambarys vaikui, jei jo gyvenimas: miegas, kompiuteris, draugai ir mokykla?
Šiaip tai, optimalios kambarių kvadratūros klausymas tikrai įdomus, bet- kitą kartą 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 21, 12:15)
Domina tokie klausymai:
Ar tikrai būtina pvz. 20 m2 konclageris (virtuvė) žmonai, jei moteriškė greičiausiai neturi nei noro, nei pašaukimo, nei laiko ką tai gaminti? Kuo ji nusikalto? Gal pakaks didesnio šaldytuvo pusfabrikačiams?
Ar tikrai būtinas virš 12 m2 vaiko kambarys vaikui, jei jo gyvenimas: miegas, kompiuteris, draugai ir mokykla?
Šiaip tai, optimalios kambarių kvadratūros klausymas tikrai įdomus, bet- kitą kartą 4u.gif .

Ooo nepatikesit kaip maniske "konclageriu" 20m2 dziaugias, va sestadieni kiaules gabala (apie 50kg) gavom, ismesinejom, uzsudem ir i saldytuva. Va siandien pyraga kepsim - tai dziaugsmas tokia virtuve (na cia zinoma kaip kam).
Kas del vaiku 12m2 tai ir pliusas ir minusas, minusas - sildyti, pliusas tas kad vaikas tures erdves.

O kaip biesas minejo ar kiti, nama dideli staciau ne tam kad pries kaimyna pasirodyti (kaimynisteje brolis), o kitur ne dvasios smile.gif staciau nes maniau kad tiek ir reikes (kad po to nesidraskyti su visokiais priestatais) - kolkas esu patenkintas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 21 gruodžio 2009 - 11:46
QUOTE(EVOY @ 2009 12 21, 12:15)
Mes tik diskutuojame- todėl abiejų nuomonės vienodai teisingos/klaidingos...

Esu minėjęs, kad iki 150 m2 bendro ploto- galima argumentuoti. Kaip turbūt pavyktų ir iki 160 m2 mirksiukas.gif .  Virš- ne mano reikalas. Patikslinsiu: architektai derinasi prie rinkos ar užsakovo poreikių, bei dirba pagal principą- "mažiau diskusijų/"lengvesni" pinigai".  Klientui daugumoje atvejų labiau patiks "klusnus" architektas, nei tas, kuris bandys pasiūlyti užsakovui pasinaudoti visu savo potencialu (o ne kokiais iki 10 %- kaip įprasta). Tik kam nuo to geriau? Mano nuomone (asmenine), planuojamo statyti namo kvadratūros "apynasriu", greičiausiai turėtų būti vienas klausymas: ar pasistačius kelių šimtų m2 "dėžutę", pavyks išvengti įprasto "kur pigiau": kai tenka taupyti kokybiško šiltinimo, kokybiškų langų ir t.t. sąskaita, o visokie rekuperatoriai, geoterminiai ir pan.- tampa "per brangia ir niekada neatsiperkančia investicija". Trumpai: namą reikėtų statytis tokios kvadratūros, kurią "patempsi užnavarotinti" iki maksimalaus komforto ir minimalių (iki 0) eksploatacinių kaštų.

Gal sakyčiau- tapau mažos kvadratūros šalininku. Kai nemokami "tarnai" išsilakstė, ir tenka patiems su žmona ir šunį išvesti, ir pašluostę į rankas paimti- nuo "apetito" kvadratūrai išsigydai žaibiškai. Prie "pagijimo" stipriai prisidėjo ir anksčiau paminėtoji statistika, parodanti bendras tendencijas pasaulyje. Net JAV sparčiausiai auga kaip tik apie 90 m2 ploto dalis. Be to, turiu šiokią tokią statistiką, kokia būsto kaina (o ne kvadratūra- kaip gali pasirodyti) labiausiai domisi tautietis. Ir tai visai net ne minimas 100 m2!

Kaip pagrindinę priežastį- vis tik įvardinčiau nepagrįstai optimistišką požiūrį į perspektyvas energetikoje. Kaip kiek besidomintis šiuo klausymu- sakyčiau, kad jos tikrai nėra tokios rožinės... Juk daugelis jau pamiršo laikotarpį, kai Rusija buvo "užsukus kranus"- kas tai panašaus laukia ir netolimoje ateityje. Tik jau su perspektyva, kad "vamzdis" daugiau nebus naudojamas pagal paskirtį...

Domina tokie klausymai:

Kas del kambariu dydziu.. tai sutinku kad vaikui uztektu ir 12m2 kambarys. taippat ir man miegamasis galetu buti toks. Virtuve 10m2 per akis. Boulingo nesiruosiam ten zaisti. Bet didysis kambarys man turetu buti gerokai didesnis uz buto . Kitaip neisivaizduoju savo namo. Sakau gal man imesti cia savo ideju brezinuka.... Tik kad tuoj sudraskysite mane bigsmile.gif O del namo islaikymo.. bijei vilko neik i miska. Uzsuks dujas,teks malkomios kurentis,kol dar miske medziu yra.. Apie geotermini net negalvoju,nes netenkina suma uz jy ir priklausomybe nuo elektros... mano poziuriu tai arba granulinis arba dujinis man tiktu..

Matote,kai as statausi sau nama,neziuriu i galimybe parduoti. Tikiuosi neprispirs beda tiek kad teks atsisakyti savo namo. tad ir statistika nelabai idomi. Juk koks pardavejas kad ziureciau kaip lengviau uzsidirbti pinigu ,kuo greiciau parduodant nama.
Lietuviai neprate prie mazu namuku ir tas poziuris manau dar greit nepasikeis.

mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 21, 12:45)
Ooo nepatikesit kaip maniske "konclageriu" 20m2 dziaugias, va sestadieni kiaules gabala (apie 50kg) gavom, ismesinejom, uzsudem ir i saldytuva. Va siandien pyraga kepsim - tai dziaugsmas tokia virtuve (na cia zinoma kaip kam).
Kas del vaiku 12m2 tai ir pliusas ir minusas, minusas - sildyti, pliusas tas kad vaikas tures erdves.

Pačiam pasisekė thumbup.gif . Deja, bet taip sekasi ne visiems: statistika sako, kad % mėgstančių pastoviai gaminti valgį toks pats, kaip ir mėgstančių mylėtis virtuvėje- vos keliolika %...
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 21, 13:08)
Pačiam pasisekė thumbup.gif . Deja, bet taip sekasi ne visiems: statistika sako, kad % mėgstančių pastoviai gaminti valgį toks pats, kaip ir mėgstančių mylėtis virtuvėje- vos keliolika %...

O kad man sekas tai zinau, galeciau saviske ant ranku visa laika nesioti (ji mane irgi kiek zinau) wink.gif
Biesas dek ta plana, ziauriau nei man tikrai nebus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 21, 13:05)
Kas del kambariu dydziu.. tai sutinku kad vaikui uztektu ir 12m2  kambarys. taippat ir man miegamasis galetu buti toks. Virtuve 10m2 per akis. Boulingo nesiruosiam ten zaisti.  Bet didysis kambarys man turetu buti gerokai didesnis uz buto . Kitaip neisivaizduoju savo namo.  Sakau gal man imesti cia  savo ideju brezinuka....  Tik kad tuoj sudraskysite mane  bigsmile.gif  O del namo islaikymo..  bijei vilko neik i miska.  Uzsuks dujas,teks malkomios kurentis,kol dar miske medziu yra..  Apie geotermini net negalvoju,nes netenkina suma uz jy ir priklausomybe nuo elektros...  mano poziuriu tai arba granulinis arba dujinis man tiktu..

Matote,kai as statausi sau nama,neziuriu i galimybe parduoti. Tikiuosi neprispirs beda tiek kad teks atsisakyti savo namo. tad ir statistika nelabai idomi. Juk koks pardavejas kad ziureciau kaip lengviau uzsidirbti pinigu ,kuo greiciau parduodant nama.
Lietuviai neprate prie mazu namuku ir tas poziuris manau dar greit nepasikeis.

mirksiukas.gif

Kada jau tie lietuviai taip staigiai iprato prie tu dideliu namu,nesidomejot? smile.gifO vat pasidomekit-idomu bus..
Pasiziurim turtingiausiu norvegu tendencijas kvadraturai - naujos statybos namai apie 160 kv.m... miegamieji nedidukai, nesildomi, virtuves irgi ne stadionai.. Ir cia saly,kur vystoma tik atsiaujinanti energetika...

Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 21, 12:45)

O kaip biesas minejo ar kiti, nama dideli staciau ne tam kad pries kaimyna pasirodyti (kaimynisteje brolis), o kitur ne dvasios smile.gif staciau nes maniau kad tiek ir reikes (kad po to nesidraskyti su visokiais priestatais) - kolkas esu patenkintas

Matot, tai,ka jus isspaudet 20 kv m virtuveje-protingai ir racionaliai suplanavus-galima turet ir 10 kv.m... Vat reikalas tik tame - ergonomikoje smile.gif
Atsakyti