Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

QUOTE(serzas @ 2009 12 18, 01:52)
Na jei jau koki zidini perstatineja i kita vieta tai jau tikrai brokas, o stai tokie daiktai kaip saldytuvas, stalas, lova, sofa, foteliai gali keliauti ir keliauti po namus. kai gyvenau lietuvoje tai namus perstatinedavome nuolat, dabar gal siek tiek maziau nes daug kas integruota. baldu erstatinejimas padeda atnaujinti aplinka. jei namie praleidziama mazai laiko tai niekas ir nenusibosta, bet jei buni ten diena is dienos tai jau reikia kazka keisti, kad paivairinti aplinka.

Pasilieku prie nuomonės, kad baldų ir šaldytuvų "kelionės" po namus- tai tik brokas. Tarp zarmeno vartojamų keiksmažodžių, yra toks "interjero dizainas". Kai su juo viskas tvarkoje- nieko stumdyti nebesinorės. Be to, verta prisiminti po sceną vaikščiojančio katino fenomeną. Paralelių galima atrasti ir interjero dizaine: patalpos įrengimui galima "palaidoti" keliasdešimt tūkstančių, bet tik vienas tinkamai parinktas augalas- visas "investicijas" paprasčiausiai užgoš. Gal toks variantas- vis tik kiek paprastesnė "alternatyva" baldų "kelionėms"?

Lieka dar vienas klausymas: kaip idealiai suderinti visas namo sistemas, jei pats namas "nuteistas" amžiniems pertvarkymams? Teisingai- neįmanoma!
Atsakyti
Na pasigincysiu siuo klausimu vistik siek tiek. Pvz isvedziojau rozetems laidus palei siena, nutinkavau, uzglaisciau ir nudaziau. Atejo laikas "kapitaliniam" remontui - baldu pakeitimas, grindu dangos ir aisku atsirado rozeciu klausimas.
Jei buciau vedziojes po grindim "ant tiesiuju" niekur nedingsi jos ten ir liks, bet... jei jau perstacius baldus nusprendziau pakeist rozeciu issidestyma - prasom. Prakalu juosta pratempiu laida, sujungiu su rozete, uztinkuoju ta skirtuma, uzglaistau ir perdazau siena (tarkim kad vistiek planavau) - visur yra sprendimas
Jei nuspresiu kad man reikia virtuves "suleistos" su svetaine visuomet galesiu nugriauti skiriancia siena - ji nera nesanti mano konstrukcijoje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 18 gruodžio 2009 - 11:08
QUOTE(_AGOTA_ @ 2009 12 18, 11:53)
Mano manymu, namo projektas - tai ne tik funkcija (savaime suprantama patogiai isdestytos visos reikalingos patalpos, ir ka geriau ar blogiau gali padaryti kiekvienas beveik). Tai namo idėja - kurioje telpa viskas -patogumas ir grozis ar stilius, harmonija su aplinka, konstrutyvas ir inzinerija... vienu zodziu ir grazu ir protinga smile.gif viskas viename. Viska apgalvoti numatyti sustyguoti sugromuloti ir ispjauti tobula darini gali tik architektas. Benagrinejant daugybe namu projektu padariau sau tokia isvada kad pvz. jei namo planas paziurejus yra grazus smile.gif t.y. nekomplikuotas nu ne kratinys kazkoks, tai ir funkciskai jis bus gana tvarkingas. Cia gal toks moteriskas poziuris smile.gif bet man jis visai pasiteisina. Ka noriu akcentuoti - kad namo planas tai ne tik funkcija bet ir estetika smile.gif (ko nepasakyciau apie anksciau parodyta pvz)

Gražiai padėliojote 4u.gif . Gal tik pakoreguočiau vieną momentą: "Viska apgalvoti numatyti sustyguoti sugromuloti ir ispjauti tobula darini gali tik GERAS architektas".
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 18, 12:00)
Pasilieku prie nuomonės, kad baldų ir šaldytuvų "kelionės" po namus- tai tik brokas.

thumbup.gif

QUOTE(EVOY @ 2009 12 18, 12:00)
Tarp zarmeno vartojamų keiksmažodžių, yra toks "interjero dizainas".

Oi žudai mane, žudai lotuliukas.gif lotuliukas.gif Maladiec

drinks_cheers.gif

Atsakyti
Na pasiginčysiu šiuo klausimu vis tik šiek tiek ir aš biggrin.gif .

Gal būt nesusikalbame tik dėl to, kad kalbame apie skirtingas "namo stadijas"? Jei už etaloną imtume galutinį produktą, ir klausymas būtų "ar įmanoma pačiam" suvesti visus galus- gal pasirodytų, kad tokia užduotis nėra įveikiama netgi iš tikro gero, bet vieno architekto jėgoms (jei šis bandytų išsiversti be komandos iš dizainerių, statybininkų ir t.t.)? O "pačiam"- iš viso jokių šansų, jei kalbame apie kainos/kokybės santykį. Juk net ir rozečių "stumdymas"- tai vis tik pliusas į bendrą statybos kainą. O jei visus tokius pliusus sudėtį, ir palyginti su architektų darbo piniginiu įvertinimu- gal pastarųjų paslaugų įkainiai nebeatrodytų taip erzinančiai?
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 18, 12:27)
O jei visus tokius pliusus sudėtį, ir palyginti su architektų darbo piniginiu įvertinimu- gal pastarųjų paslaugų įkainiai nebeatrodytų taip erzinančiai?

Cia sutinku smile.gif
Galiu pasakyti kodel "grieziu danti" ant architektu. Na kaip zinia prekiauju katilais ir kai ateina pas mane zmogelis su namo isplanavimu ir parodo kokio dydzio pas ji katiline doh.gif Joje zmogus vos praeiti gali kaip nera vietos, o tu dar turi jam padeti iterpti katila. Tuomet imi ta katiline ir visaip bekraipydamas stengies ji kazkaip ibrukti, zinoma daznai pavyksta (bet va patogumo saskaita sutaupoma). Taigi klausimas islieka: jei architektas braizo katiline ir joje kamina, apie ka jis galvoja???? Kodel nepadaro jos didesnes? Cia ne del to kad mano katilai butu dideli, i ilgi jie 1,2m i ploti 80cm - pripazinkit negriozdai... Ir kiek tokiu pribraizytu yra...
Taip pat yra ir su minetom svetainem/tamburais, ne vienas pavyzdys mano praktikoje.
Kiek architektu vargsams zmonems projektuodami priestata pripasakoja kad uzteks blokelio ir ji nutinkuoti ir bus silta...
Arba kai garazas sujungtas su namu ir velgi patenki is jo tiesiai i svetaine... doh.gif (tarp kitko JAV praktika jau kalba)
Va tuomet ir kyla noras paciam susiprojektuoti nama ir paciam buti savo "nepatogumu" autoriumi, negu po to su kirviu ieskoti architekto...
Nesigincysiu, yra ir geru architektu tik va manau jau ju kainos tikrai nesmagios, visi kiti like turi prisisaugoje projektu ir juos siulo klientams kad butu maziau darbo, tie kas nuo 0 daro projektus smagias sumeles ir "nuplesia" nuo zmoniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 18, 12:39)
Galiu pasakyti kodel "grieziu danti" ant architektu...

Taip besipjaudami, po truputi, po truputi- priartėjome prie pačios esmės thumbup.gif . Nė vienas negali turėti dievo statuso:
nei architektas (apie kuriuos čia galėčiau ilgai pasakoti anekdotus iš praktikos),
nei statybinių medžiagų tiekėjas (siūlantis geriausią kainą, nes pas juos marža tik koks 50 % cool.gif ),
nei įrangos/sistemų tiekėjas (kurių vienintelis darbas- "kabinti makaronus" klientui, kad jų sistema geresnė už lygiai tokią pačią konkurentų),
nei statybininkas (ką jau čia be komentuosi...),
nei klientas (kurio supratimas apie statybas- tegu nepyksta visi besistatantieji...).

Pati šiandieninė sistema, kai namo statybos panašiau į lietuviškosios baltosios mišrainės gamybą- kažkodėl tai man atrodo iškrypėliška. Pats produktas gal ir nieko- bet labai jau pučia vidurius. Kažkodėl tai atrodo g.gif , kad ateitį turį tik komandos iš "susimetusių" anksčiau paminėtų ir nepaminėtų dalyvių. Jei tokios komandos sugebės specializuotis ir dirbti ranka rankon, pasiūlydamos lanksčią sistemą ir orientuodamosis į vienintelį dėmesio tikslą- galutinio produkto kokybę ir kainą, vargu ar atsirastų norinčių statytis savarankiškai. Nesugebėtų prilygti nei galutine statybos kaina, nei tuo labiau statomo būsto kokybe (subendrinus- jokiu punktu).
Atsakyti
Skaitau tema jau gal kokius 40 puslapiu ir niekaip nesulaukiu normaliu pasisakymu i tema. O gal as temą blogai suprantu? Jeigu zmogus bando kazka parodyti, arba issiduos, kad kazka moka pats- butinai bus "nutarkuotas". As dziaugiuosi uz tuos zmones, kurie patys i savo namus idejo kurybos ir darbo, ir jauciasi juose laimingi, kuriems gyventi netrukdo nepatogiai suprojektuotos durys ar pan. Siulau dalintis gera ir bloga patirtimi, patarimais, o ne vaizduoti, kokie mes esam protingi. Kazkaip atrodo, kad yra zmoniu, kurie išvis nedrista sitame forume pasisakyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 18, 10:00)
"interjero dizainas". Kai su juo viskas tvarkoje- nieko stumdyti nebesinorės.

Lieka dar vienas klausymas: kaip idealiai suderinti visas namo sistemas, jei pats namas "nuteistas" amžiniems pertvarkymams? Teisingai- neįmanoma!

O ka daryti kai nusibosta toks dizainas? g.gif

Jei kalbeti mano atveju tai virtuveje taip ar taip bus daug rozeciu tai saldytuva perstumti ne beda, TV niekur kitur keliauti neturetu, daugiau svetaineje didziulio poreikio rozetems ar antenoms nematau, miegamajame reikalingos rozetes prie stalo (pakrovejui, moteriskiems irankiams) ir prie lovos (naktinei lempai) sienos prie kuriu gali buti kazkokie baldai 3, tai ir rozeciu reikia tik 3 vietose, vaiku kambariai rozeciu per daug nereikalauja (prie rasomojo stalo kurie dazniausiai buna prie lango). Taigi as asmeniskai nematau dideles problemos baldu perstumdyme komunikaciju atzvilgiu.
Papildyta:
QUOTE(gutegute @ 2009 12 18, 13:10)
Kazkaip atrodo, kad yra zmoniu, kurie išvis nedrista sitame forume pasisakyti.  ax.gif

kur cia isdrysi jei iskarto buni "nutarkuotas" thumbup.gif pries sakydami jog slamsta o ne nama suprojektavai galetu bent pasiklausti, ka kas baiges, o tai paisto, tu inzinierius tai tu gali braizytis ir skaiciuoti, o anas neaisku kas ir jis asilas kad isviso siunciasi CAD programas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 18, 08:27)
O tikrai, kam gi tie architektai, jei gali pats viską pasidaryti?  g.gif  Kam tada reikalingi batsiuviai, santechnikai, baldžiai, lėktuvų pilotai? Iš principo visus šiuos veiksmus irgi galima patiems atlikti - ten irgi nėra nieko nesudėtingo (iš pirmo žvilgsnio). Ką jau čia šnekėti apie daktarus... tie iš viso lupikai, niekam nereikalingi žmonės.
doh.gif

O va, pamenu, namie pusę elektros grandinių pats įrengiau. Kai buvo reikalas, po operacijos, visas  žaizdas pats persirišdavau iki kol sūlus išėmė. Netgi stogo konstruktyvą bei dangą sodyboje pats uždėjau. Ir ką - niekas man nedavė nei elektriko, nei daktaro, nei staybininko diplomų...  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Penktadienis  biggrin.gif  thumbup.gif  cool.gif

Ko tu cia iskarto sielvartauji? jug parase vienas is 1000. nebuk gobsus ir nebandyk susigriebti visu klientu sau. dar pradek pykti ant tu kurie isvis nieko nesistato. lotuliukas.gif

Kaip tu galejei atlikti visus siuos darbus jei tu neturi tam skirtu diplomu? broko ten privarei ir perstatyti ta nama reikia lotuliukas.gif
Atsakyti
jooo... biggrin.gif seku sia tema, idomios diskusijos vyksta. Palaikau nuomone, kad kiekvienas turi dirbti savo darba. Kam gaisti laika ir braizyti su programom, kurias perprasti reikia laiko ir mokslo.. g.gif Geriau perziureti kuo daugiau projektu, gyvu pavyzdziu, pavartyti zurnalu, kad susikurt savo namo vizija, kuria veliau perteikt architektui ir tegu jis suka galva kaip suprojektuot Jusu svajoniu nama.

Is savo patirties: darem individualu projekta - arcitektui susakem viska ka norim nuo.. iki.. Todel rezultatas buvo gludinamas tol kol tiko man, tiko mano vyrui. Vaziuot pas architekta teko n kartu, kol ispaudem mums patinkanti varianta, atrodo apgalvojom viska, todel man mazu maziausiai keista, kai zmogus paraso, kad arcitektas suprojektavo iejima is garazo arba lauko tiesiai i svetaine ir pan. Tai ar architektas kaltas? Manau kalti klientai, kad sutiko su tokiu projektu blink.gif Ka jie nemate to brezinyje? Ar linksejo galva, kai architektas jiems beleka pakiso?... unsure.gif
Ir dar labai keista nuomone - ''gyvensiu ir priprasiu, man bus gerai'' .. nesamone, kam statytis nama jei iskart matai kad prie to ar ano reiks pratintis.. doh.gif
Individualus projektas ir yra isbaigta jusu namo vizija perkelta ant popieriaus, jei tai nera idealu, reiskia dar reikia tobulint, tol kol tiks absoliuciai viskas, arhitektas mums tik patarinejo tiek is techines, tiek is konstruktyvines bei praktines puses, ieskojom kompromiso kiekviename zingsnyje. Gal kitiems musu projektas nepatiktu, bet cia ir yra visas esme, kad namas bus musu ir mums jis tinka idealiai.

nzn, nemoku taip sklandziai destyt minciu kaip Zarmenas, Evoy... blush2.gif bet isikisau tongue.gif

tiesa, del virtuves sujungtos su svetaine - vienas musu reikalavimu ir buvo virtuve kuo toliau nuo svetaines, arciau valgomojo, priezasciu nevardinsiu, nesiplesiu, tik noriu paminet, kad architektas vykde musu norus, o ne patarinejo kad tai ne modernu ir pan. Taigi jus uzsakovai, mokat pinigus, tai tegu arhitektas daro, perdaro, vel daro tol kol jums tiks. ax.gif Neimanoma ikisti to kas nepatinka, nepriimtina, nebent asiliukas butum.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 18, 15:24)
Ko tu cia iskarto sielvartauji? jug parase vienas is 1000. nebuk gobsus ir nebandyk susigriebti visu klientu sau.

Kaip tu galejei atlikti visus siuos darbus jei tu neturi tam skirtu diplomu? broko ten privarei ir perstatyti ta nama reikia  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Jau rašiau gi, kad klientūros neieškau - pakanka. Iki sielvarto taip pat toloka man, kai aplink tokie cirkai lotuliukas.gif
O va dėl tų diplomų tik paironizavau - matyt, nesupratai. Tikrai, čerpių išeiga buvo didenė nei turėjo būti, o ir bet kuris bent du stogus uždengęs stogdengys būtų tai padaręs ir greičiau ir geriau. Čia gi ir mintis visa mirksiukas.gif

nelli: labai džiaugiuosi dėl jūsų. Kaip supratau, jūsų atveju viskas vyko būtent taip, kaip ir turėtų. thumbup.gif

cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 18, 16:50)
lotuliukas.gif  Jau rašiau gi, kad klientūros neieškau - pakanka. Iki sielvarto taip pat toloka man, kai aplink tokie cirkai  lotuliukas.gif
O va dėl tų diplomų tik paironizavau - matyt, nesupratai. Tikrai, čerpių išeiga buvo didenė nei turėjo būti, o ir bet kuris bent du stogus uždengęs stogdengys būtų tai padaręs ir greičiau ir geriau. Čia gi ir mintis visa  mirksiukas.gif

nelli: labai džiaugiuosi dėl jūsų. Kaip supratau, jūsų atveju viskas vyko būtent taip, kaip ir turėtų.  thumbup.gif

cool.gif

O jei as nuejau pas architekta,parodziau ka papaise ir jis nieko nesiules pasake-gerai? Kur tada blogai,ar kad architektas nieko nesiule,ar kad aspats paisiau? g.gif
Atsakyti