Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

QUOTE(serzas @ 2009 12 16, 19:52)
O tai kur katiline?  g.gif  sitiek vietos turi sklype, o pirti vistiek darei name?  doh.gif

Katiline rusyje gi smile.gif
O pirti dariau prie namo nes nenoriu per laukus apsimuturiaves lekti iki namu

Papildyta:
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 16, 20:29)
Nėra čia ką žudyt  lotuliukas.gif Va mane tai 'tambūras' bei 'koridorius' nužudė  blink.gif

Nebeturiu komentarų  blink.gif  lotuliukas.gif

o kas negerai tambure? kad yra vietos pasidet "shmutkem"? Bet va kuom koridorius nuzude tai nezinau... g.gif
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2009 12 16, 22:09)
Paliuk, isplanavimo nekomentuosiu.  Kitkas uzkliuvo - apsvietimas - ar skaiciavot, kad jo pakaktu ? Turiu galvoj 18 kv. m. kambariui - 1 metro plocio langas.. Paskui tie 40 cm plocio langeliukai  - gi stiklo tik 20 cm lieka..

18kv kambarys yra i siaurine puse ir jis skirtas persirengimui pagrinde na ir jei reikes aluciui pagurksnoti (jis kaip ir pati pirtis nera sildomas). 40cm plocio langiukai nera varstomi todel stiklo lieka 30 cm (isskyrus pirties)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 16 gruodžio 2009 - 21:56
Cia matyt savokos supainiotos... Nes turetu buti 1 - tamburas, o 2 - sandeliukas.
Atsakyti
OK, neliečiant visų kitų nesąmonių, bent vieną tai reikia ištaisyti - tą dušą hole doh.gif

Jei vienu metu kažkas eis iš priešpirčio į virtuvę pasiimti alaus ir tuo pat metu kažkas kitas eis iš dušo (į holą ?! doh.gif doh.gif doh.gif ), tai tas alaus mėgėjas gaus durimis į nosį. Na bent jau tą momentą ištaisykit.

Jeigu čia ne juokais įmetėt tą planą, tai patarčiau dar labai gerai pagalvot dėl išplanavimo.... Neliečiant visų kitų aspektų.
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 17, 09:58)
OK, neliečiant visų kitų nesąmonių, bent vieną tai reikia ištaisyti - tą dušą hole  doh.gif

Jei vienu metu kažkas eis iš priešpirčio į virtuvę pasiimti alaus ir tuo pat metu kažkas kitas eis iš dušo (į holą ?!  doh.gif  doh.gif  doh.gif ), tai tas alaus mėgėjas gaus durimis į nosį. Na bent jau tą momentą ištaisykit.

Jeigu čia ne juokais įmetėt tą planą, tai patarčiau dar labai gerai pagalvot dėl išplanavimo.... Neliečiant visų kitų aspektų.

Jei mes snekam apie duru atsidaryma tai nesunku gi duris i duso vidu padaryti, vietos yra.
O isplanavimas kolega man nemaiso, siuo metu is jau pastatytos virtuves tamstai rasau, nei tamsu (kaip cia mane kazkas gasdino) nei ka tongue.gif
Svetaineje sviesos taip pat netruksta, galutiniame projekte buvo atsisakyta kolonu balkonui ir kaip minejau dar vienas langas svetaineje (jei pasiziurejot idemiai, manau supratote kurioje vietoje)
O del nesamoniu nelietimu tai manau butu didesne nesamone jei aklai buciau pasiklioves architektu ir pinigu sutaupymui nusipirkes jau tipini pagal kazka projekta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 17, 10:19)
Jei mes snekam apie duru atsidaryma tai nesunku gi duris i duso vidu padaryti, vietos yra.
O isplanavimas kolega man nemaiso, siuo metu is jau pastatytos virtuves tamstai rasau, nei tamsu (kaip cia mane kazkas gasdino) nei ka tongue.gif
Svetaineje sviesos taip pat netruksta, galutiniame projekte buvo atsisakyta kolonu balkonui ir kaip minejau dar vienas langas svetaineje (jei pasiziurejot idemiai, manau supratote kurioje vietoje)
O del nesamoniu nelietimu tai manau butu didesne nesamone jei aklai buciau pasiklioves architektu ir pinigu sutaupymui nusipirkes jau tipini pagal kazka projekta wink.gif

Na, pagal duotą planą, tikiuosi, kad nesate mano kolega - jei vertinti tai kaip profesionalo darbą, tai projektas netempia net 2-jetui (darytumėt gėdą savo profesijai). doh.gif Bet jei jums viskas ten OK, reiškia - viskas ten OK.

Aš esu nuomonės, kad visada geriau projektuotis individualų namą pagal save, o ne pirkti tipinį projektą, apie tai jau anksčiau buvo šioje temoje rašyta.

Ne mano reikalas jums įrodinėti, kad žemė apvali.

Sėkmės! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 17, 12:55)
Na, pagal duotą planą, tikiuosi, kad nesate mano kolega - jei vertinti tai kaip profesionalo darbą, tai projektas netempia net 2-jetui (darytumėt gėdą savo profesijai).  doh.gif  Bet jei jums viskas ten OK, reiškia - viskas ten OK.

Aš esu nuomonės, kad visada geriau projektuotis individualų namą pagal save, o ne pirkti tipinį projektą, apie tai jau anksčiau buvo šioje temoje rašyta.

Sėkmės!  drinks_cheers.gif

Toli grazu nesu Jusu kolega smile.gif
Va ir pasidariau projekta pagal save smile.gif Manau kad ir tamstos projekta Jusu kolegos smagiai pakritikuotu, kaip sakoma menas - neapciuopiamas dalykas, todel giliai i dusia neimu, kad durim dauzysiu i nosi tiems kurie is priespircio iseis, kritika - sveika drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 17, 12:55)
Na, pagal duotą planą, tikiuosi, kad nesate mano kolega - jei vertinti tai kaip profesionalo darbą, tai projektas netempia net 2-jetui (darytumėt gėdą savo profesijai).  doh.gif  Bet jei jums viskas ten OK, reiškia - viskas ten OK.

Sėkmės!  drinks_cheers.gif

Seip,smalsu pasidare... Jei imant Paliuko projekta. kaip jus suprojektuotumete (imant tokio dydzio patalpas ir ju kieki) ,ka jus keistumete kad projektas butu desimtukui?

AS nesikabineju,tiesiog idomu isgirsti jusu nuomone)

Bej ebuvau sendiena pas architekta bigsmile.gif sutariau kad individualu projekta uz 5000 pabraizys Seip pas juos individualus projektai (visiskai individualus) nuo 10 t prasideda,bet kadangi as pats pasidariau ant popieriaus isplanavimus,kas kur ir kaip,plius pasidariau namuko maketa. Gausis man pigiau,nes jiem sukti galvos nebereikes. Taigi-sakykime mano vakariniai namu darbai man sutaupe 5000 litu. bigsmile.gif

Atsakyti
O kiek kvadratu tas projektas uz 5t? Nes jei iki 150, tai ir iseina vidutine projektavimo kaina.

Kiek as su architektu vienu kalbejau, tai net jei su autocadu patys pasibraizom ko norim, jiem reikia viska perskaiciuot, patikrinti, ir darbo atseit ne maziau... ir del to kainos neleidzia....
Papildyta:
o as apie betoniniu konstrukciju individualius namus (pvz www.markuciai.lt) norejau paklausti specu.... Nes keliu architektu klausiau, tai patirties neturi, tai ir neturi ka daugiau pasakyt....

Gamintojai giria ir t.t... Ir atrodo patraukliai: greitai pasistato, daug vidaus darbu atkrenta (sienu tinkavimai, glaistymai ir t...), silumos varza didele....
Bet kaip yra is tikruju? nes gamintojai neduoda jau pastatytu zmoniu kontaktu, nes nebus ramybes jiems, jei nauji klientai sniurais eis ir klausines.... O patiem vazinet ieskot, ir klausinet irgi nelabai... tuo labiau, kad musu LT kraste ju ir nera daug turbut....
Atsakyti
QUOTE(iewike @ 2009 12 17, 15:53)
O kiek kvadratu tas projektas uz 5t? Nes jei iki 150, tai ir iseina vidutine projektavimo kaina.

Kiek as su architektu vienu kalbejau, tai net jei su autocadu patys pasibraizom ko norim, jiem reikia viska perskaiciuot, patikrinti, ir darbo atseit ne maziau... ir del to kainos neleidzia....
Papildyta:
o as apie betoniniu konstrukciju individualius namus (pvz www.markuciai.lt) norejau paklausti specu.... Nes keliu architektu klausiau, tai patirties neturi, tai ir neturi ka daugiau pasakyt....

Gamintojai giria ir t.t... Ir atrodo patraukliai: greitai pasistato, daug vidaus darbu atkrenta (sienu tinkavimai, glaistymai ir t...), silumos varza didele....
Bet kaip yra is tikruju? nes gamintojai neduoda jau pastatytu zmoniu kontaktu, nes nebus ramybes jiems, jei nauji klientai sniurais eis ir klausines.... O patiem vazinet ieskot, ir klausinet irgi nelabai... tuo labiau, kad musu LT kraste ju ir nera daug turbut....

230 kvm bendro ploto. Neskaiciuojant balkono ir terasos.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 17, 15:33)
Seip,smalsu pasidare... Jei imant Paliuko projekta. kaip jus suprojektuotumete (imant tokio dydzio patalpas ir ju kieki) ,ka jus keistumete kad projektas butu desimtukui?

AS nesikabineju,tiesiog idomu isgirsti jusu nuomone)
Bej ebuvau sendiena pas architekta  bigsmile.gif  sutariau kad individualu projekta uz 5000 pabraizys Seip pas juos individualus projektai (visiskai individualus) nuo 10 t prasideda,bet kadangi as pats pasidariau ant popieriaus isplanavimus,kas kur ir kaip,plius pasidariau namuko maketa. Gausis man pigiau,nes jiem sukti galvos nebereikes. Taigi-sakykime mano vakariniai namu darbai man sutaupe 5000 litu.  bigsmile.gif

Nesupratau klausimo... Ką daryti su tuo projektu? Shift+Del

Jei rimtai, tai nieko - Paliukui gerai, tai ir baigtas kriukis.
O imti ir čia teoriškai mąstyti, kaip ką projektuočiau - gryniausia nesąmonė, nes:
1. nėra jokių išeities duomenų
2. neaiškūs poreikiai anei norai
3. neturiu nei noro nei laiko kalt teorinius "ore" kabančius namus
Taisyti nieko netaisyčiau, nes mano subjektyvia nuomone jis iš pagrindų klaidingas - paprasčiau nuo nulio kitą daryti. Tačiau, kaip minėjau - tai Paliuko namas ir jei jis jame laimingas, reiškia - jam tokio ir reikėjo. Išvada - viskas OK. smile.gif

iewike:
Labai atsargiai vertinčiau tuos surenkamus namus. Pirma, labai ribotos su jais galimybės, nes tie sienų blokai yra kelių tipų ir viskas. Antra, visos kampų siūlės - kaip gi jas gramatnai užtaiso? Trečia - jei neduoda anei vieno kontakto, kur būtų galima nuvažiuoti ir paveizolyt "gyvą", gal tam yra priežastys? Gal nėra patenkinto savininko nei vieno? lotuliukas.gif Na, nežinau to, ir neteigiu, kad jie blogi ar pan - tačiau labai atsargiai vertinčiau. Galų gale, tokia įmonė, kaip Markučiai, tikrai gali sau leisti tokį namą pastatyti grynai reklaminiais tikslais, kurį bet kas galėtų atvažiuoti ir apžiūrėti (keliasdešimt kartų mažesnės įmonės tai sugeba, tai kodėl jie to neturi?).
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 17, 12:28)
Toli grazu nesu Jusu kolega smile.gif
Va ir pasidariau projekta pagal save smile.gif Manau kad ir tamstos projekta Jusu kolegos smagiai pakritikuotu, kaip sakoma menas - neapciuopiamas dalykas, todel giliai i dusia neimu, kad durim dauzysiu i nosi tiems kurie is priespircio iseis, kritika - sveika  drinks_cheers.gif

labai butu idomu kaip isisukote antrame aukste kai laiptai namo kampe turetu koridoriai nemazi gautis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2009 12 17, 17:45)
labai butu idomu kaip isisukote antrame aukste kai laiptai namo kampe turetu koridoriai nemazi gautis  smile.gif

labai baisu projekta deti, o tai vel "nuzudys" kad niekam tikes ir t.t. biggrin.gif
Atsakyti