QUOTE(axa @ 2009 11 30, 14:40)
įdomu paskaitinėti jūsų diskusiją, bet šioje vietoje norisi įsiterpti:
kainas tiek odontologų, tiek architektų nustato pasiūlos ir paklausos santykis. Kaip EVOY sako, būtų kvaila prieštarauti rinkos dėsniams Ar nori pasakyti kad architektas, dėl rinkos situacijos šiandien sutikdamas dirbti 2x pigiau nei prieš 2 metus, dėl to šiandieniniam klientui daro fufelį? Spėju anaiptol - dar ir labiau stengiasi, kai užsakovų eilės už durų nebestovi. Ir atidžiau dirba, ir greičiau(vien dėl mažesnio krūvio jis gali tą daryti), na ir pigiau...
<...>
kainas tiek odontologų, tiek architektų nustato pasiūlos ir paklausos santykis. Kaip EVOY sako, būtų kvaila prieštarauti rinkos dėsniams Ar nori pasakyti kad architektas, dėl rinkos situacijos šiandien sutikdamas dirbti 2x pigiau nei prieš 2 metus, dėl to šiandieniniam klientui daro fufelį? Spėju anaiptol - dar ir labiau stengiasi, kai užsakovų eilės už durų nebestovi. Ir atidžiau dirba, ir greičiau(vien dėl mažesnio krūvio jis gali tą daryti), na ir pigiau...
<...>
Tikra tiesa, viską reguliuoja rinka ir visi turi į tai reaguoti. Greičiausiai, nesusikalbėjome - aš 100% tam pritariu. Mažesni įkainiai taip pat negali būti priežastimi "fufelį" daryti (geras terminas, reik atsiminti).
Ginčas kilo dėl kitko - aš norėjau pabrėžti momentą, kai aptariamas vienas darbas, o paskui reikalaujama jau kito. Už tuos pačius pinigus.
Be abejo, ir aukštomis kainomis, ir dabartinėmis yra ne vienas "fufelio" stūmikas. Yra ir tokių, kuriem dzin užsakovo norai, svarbiausia - ambicijos pastatyti "šedevrą". Liūdna dėl to.
Taigi, kai yra tarpusavio supratimas, gaunamas ir rezultatas, kuriuo abi pusės patenkintos. Yra ir kita pusė - kai užsakovas 'savas' žmogus, supratingas ir be fanaberijų, lengva su tokiu ir susibendrauti. O kai ateina su išankstiniu nusistatymu "mane čia visi apgaudinėja, visi čia sukčiai ir aš geriau žinau", va tada ir prasideda Kafkos Procesas...