Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

QUOTE(1PuPa @ 2009 06 09, 12:01)
Aciu uz jusu nuomone  4u.gif
Sis namukas mano vyrui tai tinka 100 procentu, man tai biski nesamone su holu. Nera tamburo, o jis manau reikalingas, nes maziau silumos namas ziema netektu.
Virtuve su valgomuoju gal kaip ir tiktu. Pas draugus panasiai padaryta, tai labai patogu; zmona ruose maista virtuveje, o mes sedejom valgomajame ir jai po kojomis nesimaisem.
Del tevu miegamojo, tai vyras sako galima geresne izoliacija garso padaryti  blush2.gif .
Na man sis namas nera pilnai isbaigtas kazkoks, bet isore jo ir stylius visai tenkina.

Pries tai mes svarstem apie euronamo nama Roterdamas
http://www.euronamas...s/31/Roterdamas
Tik jame keisciau virtuve su darbo kambariu vietomis ir antram aukste vietoj vienos vonios daryciau drabuzyne.
Virtuves tiktai noreciau atskirtos nuo svetaines, nes as taip jaukiau. O dvi vonios antram aukste butu per didele prabanga mums.

Jau pradedu galvoti ir apie individualu projekta, bet neturim architekto su rekomendacijos gerom, o ant apsisaukelio bijom uzsirauti.
Draugai savo architekte liko nepatenkinti, todel jos mums nesiule imti.

Žinot, skonio reikalas, dėl kurio realiai nesiginčijama, čia dėl tos virtuvės 4u.gif Antras Jūsų parodytas namas, labai panašus į mano tetos, daugiau mažiau viskas panašu, bent jau man patiko to namo išplanavimas ir antrame aukšte ji vietoj antros vonios pasidarė drabužinę. Tiesa, pas ją virtuvė yra nukreipta į Jūsų rodomo namo terasos pusę, o pati terasa yra per visą namo ilgį, kur plane nurodyta virtuvė, svetainė ir darbo kambarys, ta prasme terasa pas tetą nemaža biggrin.gif Šis antras rodomas Jūsų namas man gražesnis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 06 10, 09:08)
... Vien dėl to kad 4m2 pastato nestatysi , statysi bent jau 3-4 kartus didesnį...

...grubiai mūsų atveju kainuotų kokius 4000. Ne kosmosas žinoma, bet iš esmės už tuos pinigus pilnai įsirengi sauną name. o čia tik komunikacijos... kurias name jau vieną kartą įrengei... Bet čia kaip minėjau individualu, kitiems tuo klausimu gal paprasčiau ir pigiau. Mūsų 'vandenų karalystėje' viskas šiek tiek komplikuočiau...

... pamatai kaip sakei gali būti paprasti ir nebrangūs . Ar tai galioja ir jei pirtelė būtų statoma ant durpės pagrindo? nes stabilus gruntas ten gal kokių 7m gylyje ( o gruntinis vanduo 50cm aukštyje). O gal tai jokia problema?

drinks_cheers.gif Kuo pigesnė statyba- tuo tautietis statysis didesnę. Ribos "apetitą" (ir tai ne kiekvieno) tik nenoras peržengti "statybos leidimo" ribą.

Pirtimis niekad nesižavėjau, todėl trūksta objektyvumo. Jei įsirenginėjate pirtį be visų įprastų "atributų"- reiškia jos iš tikro Jums reikia. Aš geriau rinkčiausi sukūrinę vonią vonios kambaryje prie miegamojo: sudėjus visus kad ir 4 m2 saunos įrengimo kaštus (truputi griežčiau skaičiuojant)- sunku būtų rasti tiek "užnavarotintą" sukūrinę vonią, kurios kaina viršytų šią sumą. Kiekvienam savo. Tiesa- pirties fanams yra paprastesni sprendimai (kiek tiesos nežinau- bent jau draugas labai giria).

Kai minėjau "paprasti ir nebrangūs"- tokio atvejo neturėjau omenyje g.gif . Šiuo atveju jau "nebe kariaučiau su gamta", o taikyčiau prie jos. Juk nekalsi betoninių polių "vištidei"- todėl tektų papildomai montuoti reguliatorius (iš esmės- didelis varžtas), kuriais (reikalui esant) galima būtų kompensuoti "plaukiojimą". Jei padėtis visai kritiška, yra elementarus sprendimas (dažniausiai naudojamas pamatams tvirtinti): po spaudimu pompuojamas cementas su vandeniu, dėl ko, po kiekvieno polio ar tašo betoniniu padu susidaro pageidaujamo diametro "sutvirtinimas". Tai nėra brangu, ir suveikia labai efektyviai.
Pamiršau paminėti variantus be pamatų (taip, kaip mes juos suprantame). Bet čia jau ilgoka kalba ir ne visai į temą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 10 birželio 2009 - 10:08
labai gaila kad tema pavirto i tipiniu namu aptarima g.gif tam man atrodo yra sukurtos bent kelios kitos temos
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2009 06 10, 11:52)
labai gaila kad tema pavirto i tipiniu namu aptarima  g.gif tam man atrodo yra sukurtos bent kelios kitos temos

Jai atidziau isiskaityti i temos pavadinima, tai skamba, kaip "individualiu namu projektai" o ne "individualus namu projektai" 4u.gif Manau tas nusako, kad sioje temoje galima aptarineti tiek individualius, tiek tipinius projektus mirksiukas.gif
O kad kitos temos yra tokios pacios sutinku drinks_cheers.gif Pakaktu ir vienos, arba reiktu ryskiai isskirti diskusijas i dvi temas su atitinkamais pavadinimais rolleyes.gif
Atsakyti
nu nulindo sita tema kazkur i gala.. atnaujinsiu biski.. blush2.gif

intensyviai vyksta projektavimo darbai - architektas bando igyvendint musu idejas, iskilo tik toks rupestelis - del langu iki zemes - ar manot kad verta juos daryti? nes kad grazu tai grazu - sutinku, bet ar praktiska, nes visa siluma juk iseina per juos, tuo labiau isbrangtsa samata - po jais taip pat reikalingi konvekciniai radiatoriai, kad grazu butu, zodziu.. grazus malonumas.. bet dabar toks populiarus doh.gif ar neiseis is mados g.gif
Atsakyti
As tai daryciau tik tai, kas man yra grazu ir stipriai pinigines nenuplonintu mirksiukas.gif O madu vaikytis, tai nesamone schmoll.gif Kas is tos mados, jai jums patinka kitaip. O paskiau gyventi ir gailetis, kad pasidarei ne taip, kaip nori doh.gif
Man asmeniskai vitrinos nepatinka, tai ju ir nedarome blush2.gif Ir is praktiniu sumetimu t.p. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2009 06 17, 08:57)
As tai daryciau tik tai, kas man yra grazu ir stipriai pinigines nenuplonintu  mirksiukas.gif  O madu vaikytis, tai nesamone  schmoll.gif  Kas is tos mados, jai jums patinka kitaip. O paskiau gyventi ir gailetis, kad pasidarei ne taip, kaip nori  doh.gif 
Man asmeniskai vitrinos nepatinka, tai ju ir nedarome  blush2.gif Ir is praktiniu sumetimu t.p.  4u.gif

drinks_cheers.gif reikia daryti tai kas patinka o ne madinga. bet kad tai kas man grazu - nera praktiska lotuliukas.gif

o ka jus manot del laiptu - kur geriau daryt laiptus? is holo, ar nesvarbu, gali but kad ir is svetaines?
Atsakyti
QUOTE(nelli @ 2009 06 17, 10:20)
drinks_cheers.gif reikia daryti tai kas patinka o ne madinga. bet kad tai kas man grazu - nera praktiska  lotuliukas.gif

o ka jus manot del laiptu - kur geriau daryt laiptus? is holo, ar nesvarbu, gali but kad ir is svetaines?

Tokiu atveju reikia kazka aukoti biggrin.gif

Del laiptu, tai irgi skonio reikalas, bet as matau toki pliusa laiptu hole, kad pvz. jaigu yra sveciu svetaineje, kad kiti seimos nariai galetu laisvai "migruoti" is lauko i savo kambarius antram aukste niekam netrukdydami 4u.gif Be to laiptai svetaineje reikalauto kazkokio isskirtiniop dizaino, nes butu labai matomoje vietoje ir ju samata galetu gerokai virsyti negu laiptu hole, kur laiptai geletu buti ne itin ipatingi 4u.gif
Atsakyti
pas mus bent 4 vitrinos iki žemės smile.gif
man tai tiesiog būtinas elementas...
Ir $ negaila nei vitrinoms ir konvektoriams (nei šildymui biggrin.gif ) . O kad konvektoriai brangūs - tikrai tiesa. Paprasti radiatoriai kokius 10 kartų pigesni.
Preliminariai skaičiavome - pigiau įrenginėti šildomas grindis svetainėje, nei konvektorius. Bet kadangi noriu grindų ąžuolo masyvų lentų, su grindiniu šildymu jos nelabai draugauja, tai teko rinktis konvektorius...
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 06 17, 10:29)

Man vitrinos priimtinos, tik tuo atveju, kai jos iseina i uzdara grazu kiema 4u.gif Nes kai pravaziuoju pro kokius Bendorius ar Klevine velai vakare ir pamatau pro vitrininius langus vyrukus sedincius su alaus bokalu Elo Bandzio pozoje, tai lieku siek tiek nesupratus biggrin.gif As nenoreciau gyventi akvariume, kur mane visokia matytu visi kaimynai ir salia pravaziuojantys blush2.gif
Pas mus bus tik vienos balkonines durys i terasa ir man to pilnai pakanka biggrin.gif Tiesa ir terasa bus ne i gatve o i kiema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 06 17, 09:29)
Ir $ negaila nei vitrinoms ir konvektoriams (nei šildymui  biggrin.gif ) . O kad konvektoriai brangūs - tikrai tiesa. Paprasti radiatoriai kokius 10 kartų pigesni.
Preliminariai skaičiavome - pigiau įrenginėti šildomas grindis svetainėje, nei konvektorius. Bet kadangi noriu grindų ąžuolo masyvų lentų, su grindiniu šildymu jos nelabai draugauja, tai teko rinktis konvektorius...

QUOTE(tikurila @ 2009 06 17, 09:33)
Man vitrinos priimtinos, tik tuo atveju, kai jos iseina i uzdara grazu kiema  4u.gif  Nes kai pravaziuoju pro kokius Bendorius ar Klevine velai vakare ir pamatau pro vitrininius langus vyrukus sedincius su alaus bokalu Elo Bandzio pozoje, tai lieku siek tiek nesupratus  biggrin.gif  As nenoreciau gyventi akvariume, kur mane visokia matytu visi kaimynai ir salia pravaziuojantys  blush2.gif 
Pas mus bus tik vienos balkonines durys i terasa ir man to pilnai pakanka  biggrin.gif  Tiesa ir terasa bus ne i gatve o i kiema  4u.gif

nu man labai grazu dideli vitrininiai langai, bet manau nereik ju padaugint, nes daug ant silumos iseis pinigeliu per ta grozi. ir sutinku su nuomone, kad turi buti i kazkoki vaizda, vidini kiema, terasa, tikrai ne gatve ar kaimyno langus. lotuliukas.gif
Atsakyti
Man dideli ir iki žemės langai tiesiog būtini (profesinė liga), aišku, pas mus jie sakyčiau labai jau saikingai, bus 3 iki žemės langai, bet jie nėra labai platūs ax.gif
Atsakyti