Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

QUOTE(axa @ 2009 06 09, 11:03)
berods standartinis dviejų vietų garažo plotas būna bent 36m2, o čia mano manymu mažoka...  g.gif bus nepatogu duris atidarinėti, nebent jūs mažais automobiliukais važinėjate.

atkreipsim dėmesį, nors man kažkaip vizualiai šis namas atrodo didokas ir kambariai antrame aukšte nemaži, turėjom planų gal net kiek pamažinti bendrą namo plotą g.gif
Atsakyti
QUOTE(saava @ 2009 06 09, 09:52)
Sveiki, 4u.gif

norėčiau išgirsti jūsų nuomonę apie projektą:
http://c-studio.lt/l...ktai/MONSERATAS

Mūsų šeimai patiko šis projektas dėl kompaktiškos namo formos, dvišlaičio stogo, atviros erdvės viduje ir pirties.
Taip yra keletas niuansų kuriuos norėtume keisti, būtent įėjimą į pirties zoną pastumt link laiptų, taip pat antro aukšto vieno kambarį pamažinti tokiu būdu įrengiant terasą ir praplečiant pirmo aukšto matomumą (nes dabar projekte tik toks nedidelis siaurias tarpelis ties laiptais).
Kol kas turime tik tokius pastebėjimus, gal jūs įžvelgiate kažkokius kitus "nepatogius" dalykėlius  ax.gif labai norėtume išgirsti ir kitas nuomones mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif

mano manymu labai jau anksti laiptai ir uzspausti kazkur, daznai laiptai buna namo puosmena smile.gif nenumatyta vieta televizoriui nebent jus jo neturesite virtuve ankstoka kaip tokios kvadraturos namui plius daug kampu, o siaip planas gal ir neblogas kambariai tikrai erdvus antrame aukste gerai butu tureti drabuzine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 09 birželio 2009 - 10:15
sveikutes.gal kas statetes is archipelago nama pavadinimu estera.tai iki 80km2,skirtas gal daugiau statyti soduose,lauksiu komentaru ior pastabu.is anksto aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 06 09, 05:54)
mano kuklia nuomone, tai man nepatiko antro aukšto išplanavimas. Kodėl? Bent jau man norėjosi, kad tėvų miegamasis būtų atskirtas nuo vaikų, o čia kiek matau, trys kambariai, vienas šalia kito, na dar vonia  g.gif  aš norėčiau, kad ji būtų prie tėvų miegamojo. O pirmas aukštas, mano nuomone, visai normalus, priklausomai nuo žmonių skonio, bet aš nenorėčiau būti atskirta savo virtuvėje nuo svetainės ir terasos, nes ji šiame plane užkišta į namo gilumą.

Aciu uz jusu nuomone 4u.gif
Sis namukas mano vyrui tai tinka 100 procentu, man tai biski nesamone su holu. Nera tamburo, o jis manau reikalingas, nes maziau silumos namas ziema netektu.
Virtuve su valgomuoju gal kaip ir tiktu. Pas draugus panasiai padaryta, tai labai patogu; zmona ruose maista virtuveje, o mes sedejom valgomajame ir jai po kojomis nesimaisem.
Del tevu miegamojo, tai vyras sako galima geresne izoliacija garso padaryti blush2.gif .
Na man sis namas nera pilnai isbaigtas kazkoks, bet isore jo ir stylius visai tenkina.

Pries tai mes svarstem apie euronamo nama Roterdamas
http://www.euronamas...s/31/Roterdamas
Tik jame keisciau virtuve su darbo kambariu vietomis ir antram aukste vietoj vienos vonios daryciau drabuzyne.
Virtuves tiktai noreciau atskirtos nuo svetaines, nes as taip jaukiau. O dvi vonios antram aukste butu per didele prabanga mums.

Jau pradedu galvoti ir apie individualu projekta, bet neturim architekto su rekomendacijos gerom, o ant apsisaukelio bijom uzsirauti.
Draugai savo architekte liko nepatenkinti, todel jos mums nesiule imti.
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2009 06 09, 11:14)
mano manymu labai jau anksti laiptai ir uzspausti kazkur, daznai laiptai buna namo puosmena  smile.gif nenumatyta vieta televizoriui nebent jus jo neturesite virtuve ankstoka kaip tokios kvadraturos namui plius daug kampu, o siaip planas gal ir neblogas kambariai tikrai erdvus antrame aukste gerai butu tureti drabuzine

dėkui už pastebėjimus 4u.gif
kai pastumsim duris į pirties zoną , asilaisvins sienos plotas ten kabinsim televizorių , laiptus perstatysim ties koridoriaus siena, lipsim iš virtuvės pusės, dėl virtuvės net nežinau, kazkaip nesulgavoju kodėl virtuvė turėtų būti didesnė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saava @ 2009 06 09, 10:52)
norėčiau išgirsti jūsų nuomonę apie projektą:
http://c-studio.lt/l...ktai/MONSERATAS

Ne visai į temą. Ar ne geriau pirtį su visais atributais įkurdinti kur tai kieme g.gif ? Nereikės rūpintis leidimais, naudoti brangaus namo ploto, reikia nereikia šiltinti ir šildyti, o didžiausias pliusas- galėtų pasireikšti neribota fantazija. Be to, ramiai su vaikais miegosite namuose, kai vyras su draugais pradės dainas traukti alc.gif !
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 06 09, 14:05)
Ne visai į temą. Ar ne geriau pirtį su visais atributais įkurdinti kur tai kieme g.gif ? Nereikės rūpintis leidimais, naudoti brangaus namo ploto, reikia nereikia šiltinti ir šildyti, o didžiausias pliusas- galėtų pasireikšti neribota fantazija. Be to, ramiai su vaikais miegosite namuose, kai vyras su draugais pradės dainas traukti alc.gif !

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif pralinksminot mirksiukas.gif
pagrindinis motyvas dėl ko norim pirties viduje, ir yra taupymo tikslais, beto paprastresnis kūrenimas, priepirtis visada šiltas (taip pat ir žiemą), nereikia vakarėlių metu bėgioti su indais primyn atgal (pastebėjom tokį nepatogumą pas draugus), o bendrai paėmus pirtis mums daugiau atsipalaidavimo būdas ne baliavojimų biggrin.gif
ar aš teisingai sprantu, kad reikia leidimo įrengti pirtį name?, nežinojau g.gif
Atsakyti
QUOTE(saava @ 2009 06 09, 14:28)
pagrindinis motyvas dėl ko norim pirties viduje, ir yra taupymo tikslais...

... ar aš teisingai sprantu, kad reikia leidimo įrengti pirtį name?,  nežinojau...

Namo m2 savikaina bus nuo 2.000 Lt. Tokios pirtelės lauke- apie 1.000 Lt (be įrangos). Kaban statoma dar nepasiekė 200 Lt/m2 (greičiausiai neviršys 500 Lt/m2). Visi kiti argumentai turi pagrindą.

Nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY: 09 birželio 2009 - 13:49
mes kolkas įrenginėjame sauną namo viduje.
papildomi keli kvadratiniai metrai tikrai nekainuoja po 2000 lt/m2 smile.gif
tiesa sauna elektrinė. ji prie sanmazgo, be kažkokių didelių priepirčių, grynai savam naudojimui, relaksui prie vandens procedūrų (na jei bus draugų norinčių pasinaudoti - žinoma suteiksime galimybę smile.gif) Privalumas - sugalvoti pasikaitinti gali spontaniškai, jau po 30min, nereikia tam susiplanuoti visos dienos . Tokią su priepirčiu, su vieta pasisėdėjimui, ir dar kūrenamą malkomis - ko gero darytume kitaip, ir pasirinktume kitą sprendimą.

nors tai kad statyti atskirą pastatą pigiau - smarkiai abejoju. Vien komunikacijų atvedimas gali smarkiai komplikuoti reikalą . Bet gal čia individualiai smile.gif Mūsų sklype vieta kuri kaip ir būtų ideali pirtelei ant kūdros kranto - gerokai žemiau nei namas ir komunikacijų įvadai. Gaunasi kad nuotekos turi bėgti į kalną. Žinoma viskas padaroma, bet kainuoja. Apie 500 lt/m2 net kalbos nėra. Na bet galutinai tos minties dar neatsisakau, jei jau neturėsim kuo užsiimti, ir apsigyvenę name tapsime labai baliauni alc.gif , gal mesimės ir į atskiro namelio pramogoms statybą.
Kolkas nedidelė sauna name - pilnai atitinka poreikius smile.gif
Atsakyti
[quote=axa,2009 06 09, 15:38]
tiesa sauna elektrinė. ji prie sanmazgo, be kažkokių didelių priepirčių, grynai savam naudojimui, relaksui prie vandens procedūrų (na jei bus draugų norinčių pasinaudoti - žinoma suteiksime galimybę smile.gif) Privalumas - sugalvoti pasikaitinti gali spontaniškai, jau po 30min, nereikia tam susiplanuoti visos dienos . Tokią su priepirčiu, su vieta pasisėdėjimui, ir dar kūrenamą malkomis - ko gero darytume kitaip, ir pasirinktume kitą sprendimą.

drinks_cheers.gif
darbar pagalvojau kad iš tikrųjų tas priepirtis nelabai reikalingas, nusirengimui galima pasidaryti erdvesnę dušo patalpą, o organizuoti kažkokių pasisėdėjimų priepirtyje nelabai tikslinga juk šalia terasa vasarą , žiemą erdvi svetainė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 06 09, 15:38)
tiesa sauna elektrinė. ji prie sanmazgo, be kažkokių didelių priepirčių, grynai savam naudojimui, relaksui prie vandens procedūrų (na jei bus draugų norinčių pasinaudoti - žinoma suteiksime galimybę smile.gif) Privalumas - sugalvoti pasikaitinti gali spontaniškai, jau po 30min, nereikia tam susiplanuoti visos dienos . Tokią su priepirčiu, su vieta pasisėdėjimui, ir dar kūrenamą malkomis -  ko gero darytume kitaip, ir pasirinktume kitą sprendimą.

nors tai kad statyti atskirą pastatą pigiau - smarkiai abejoju. Vien komunikacijų atvedimas gali smarkiai komplikuoti reikalą . Bet gal čia individualiai smile.gif Mūsų sklype vieta kuri kaip ir būtų ideali pirtelei ant kūdros kranto - gerokai žemiau nei namas ir komunikacijų įvadai. Gaunasi kad nuotekos turi bėgti į kalną. Žinoma viskas padaroma, bet kainuoja. Apie 500 lt/m2 net kalbos nėra. Na bet galutinai tos minties dar neatsisakau, jei jau neturėsim kuo užsiimti, ir apsigyvenę name tapsime labai baliauni  alc.gif , gal mesimės ir į atskiro namelio pramogoms statybą.
Kolkas nedidelė sauna name - pilnai atitinka poreikius smile.gif

Pabandysiu šiek tiek apginti pirtelę prie kūdros.

Visų poreikiai skirtingi. Greičiausiai yra žmonės, kurie pirtimi naudojasi kone kasdien- pažįstamų tarpe tokių neturiu. Kiek teko įrenginėti, dažniausiai pirtimi beveik nesinaudojama- kuriama tik svečiams (su nedidelėmis išimtimis). Priežastį rasite palyginime: kukli pirtelė namuose ir pilnai "užnavarotinta" kokiame nors centre ar kaimo sodyboje. Pakartosiu- kiekvienam savo, ir dėl skonio nesiginčiju (vis dėlto tai yra daugiau skonio reikalas).

Namo m2 kaina skaičiuojama, pilną namo statybos kainą ("nuo nulio iki raktų"), dalinant iš kvadratūros- mažai kas sugebės tilpti į tuos minėtus 2.000 Lt, jei sąžiningai skaičiuoti visus be išimties kaštus (be sklypo kainos). Tuomet ir tie 20- 30 papildomų m2 pirčiai, nebe atrodo taip nekaltai. Kas be ko- šiuos kvadratus dar teks visą gyvenimą šildyti. Iš esmės tai nėra kokie tai pigūs papildomi kvadratai- tiksliau būtų, jei įvardyti didesnės kvadratūros namu.

Su komunikacijomis nėra taip baisu, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Viena tranšėja, su žemiau įšalo suklotais n metrų elektros kabelio, vandentiekio ir kanalizacijos vamzdžių (gal dar signalizacija, TV)- tai nėra brangu. Kanalizacijai aukštis nėra svarbu: montuojama nedidelė sandari talpa su siurbliu- pasiekus tam tikrą lygį, visas "turtas" automatiškai perpumpuojamas į BNVĮ (ar kur tik reikia).

500 Lt/m2 kaban'ui tikrai reali kaina- pats darosi. Kad atskira pirtelė bus bent dvigubai pigiau- galiu garantuoti 100 % (nebent gerokai "užnavarotinti", ar statytis mūrinę): nereikalingi super pamatai (pakanka į žemę įkastų tinkamai impregnuotų medinių polių), nereikalingas super šiltinimas (laikys, kol židinys kūrenasi- ir pilnai pakanka). Didelę dalį pirties pastato greičiausiai sudarytų dengta terasa, kas savo ruožtu gerokai pigiau, nei pats pastatas. Tai ne gyvenamas namas- visi sprendimai gerokai pigesni.

Pasikartosiu- kiekvienam savo!
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 06 09, 16:52)
Pabandysiu šiek tiek apginti pirtelę prie kūdros.
...Tuomet ir tie 20- 30 papildomų m2 pirčiai, nebe atrodo taip nekaltai.
...Kad atskira pirtelė bus bent dvigubai pigiau- galiu garantuoti 100 %
...Su komunikacijomis nėra taip baisu, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

aš kalbu ne apie 20-30m2, o apie papildomus 4m2 saunai name smile.gif
sutik, kad toks plotas statybos kainos praktiškai nepadidina, arba kitaip - už tokią sumą jokios atskiros pirties nepastatysi. Kvadrato kaina - galbūt ir mažesnė, bet bendra suma, įvertinus visas išlaidas-nė pro kur. Vien dėl to kad 4m2 pastato nestatysi , statysi bent jau 3-4 kartus didesnį.

jei jau reikėtų 20-30 m2 - žinoma kad galvotume tik apie atskirą namelį.

grubiai mūsų atveju kainuotų kokius 4000. Ne kosmosas žinoma, bet iš esmės už tuos pinigus pilnai įsirengi sauną name. o čia tik komunikacijos... kurias name jau vieną kartą įrengei... Bet čia kaip minėjau individualu, kitiems tuo klausimu gal paprasčiau ir pigiau. Mūsų 'vandenų karalystėje' viskas šiek tiek komplikuočiau smile.gif
--
Beje ta proga kad jau leidaisi į diskusiją smile.gif , paklausiu:
pamatai kaip sakei gali būti paprasti ir nebrangūs . Ar tai galioja ir jei pirtelė būtų statoma ant durpės pagrindo? nes stabilus gruntas ten gal kokių 7m gylyje ( o gruntinis vanduo 50cm aukštyje). O gal tai jokia problema?
Atsakyti