Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

QUOTE(lanaa @ 2009 06 08, 13:45)
skonis subjektyvus dalykas, ir tai ko nori uzsakovas nevisad yra grazu, patogu pagal objektyvaus vertinimo kriterijus. architektas tam ir yra, kad isklausytu uzsakovo pageidavimus, ir per save perfiltraves zmogui pateiktu optimalu varianta... o del tos konkurencijos, tai kiekvienam savo. vienas turi 10 neidomiu uzsakymu sumoj uz 20 000lt, o kitas turi viena uz tiek pat, kuris yra zymiai idomesnis kurybine prasme  ir pasakykit man, kuris cia architektas skaitytusi perspektyvesnis  tongue.gif

Lanaa, siaip manau, kad gincytis tikrai beprasmiska, ar verta imti projekta uz 10 000 , ar uz 5000.... As esu labai patenkinta, kad radau toki architekta, kuris projektuoja man nama pagal mano poreikius ir skoni, kuriuo as nesiskundziu. Ir ne tik isklauso, bet dar pataria. Ir man tikrai nereikia tokio architekto, kuris mano projekte igyvendintu savo svajones ir kurybines idejas... kurios, tikiu, kainuotu tikrai ne pagal mano kisene... Taip kad kiekvienam savo... Ir nera ko cia gincytis.. Manau, tas lygiai taip pat beprasmiska, kaip ir gincytis del to, kad vienas sako pasistates nama uz 200 000 , o kitas - kad uz 400 000 neimanoma pastatyti... lotuliukas.gif Skirtingi zmoniu poreikiai, skirtingas gyvenimo budas, skirtingi iprociai diktuoja ju sprendimus. As zinau savo finansines galimybes, ir geriau pasuksiu galva, paieskosiu, pasidomesiu, pasivartysiu, ir surasiu toki sprendimo buda, kuris man kainuos, nors ir didelemis pastangomis, bet per puse pigiau.. Negu kad imsiu perspektyvu, gera, uztikrinta, rekomenduota, isreklamuota, madinga, zinoma ir.. t.t., kuriam uz ta pati darba mokesiu dvigubai.. Taip kad, pabreziu, kiekvienam savo...
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(v_rasa @ 2009 06 08, 17:35)
Lanaa, siaip manau, kad gincytis tikrai beprasmiska...

drinks_cheers.gif tikrai gincytis beprasmiska. vienas kelniu eina pirk i devetu rubu parduotuve, dar kitas siaip i parduotuve, kitas siunas pas eiline siuveja, dar kitas pas rubu dizaineri. taip rinkoj ir turetu but. jei yra atitinkamas pareikalavimas, turi but ir atitinkama pasiula smile.gif
Atsakyti
Laba diena, planuojame ir mes statytis namuka. smile.gif
Gal galetumete pasakyti minusus sio namuko projekto? rolleyes.gif
Projektas is pabaltojo namu, Indraja.
http://www.pabaltijo...projektai-2.php
Aciu uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
del ka mbario 27 m2, tai jei tai ne svetaine, tai jis milziniskas, ne tik ka statyti jame reik pagalvoti, bet ir kaip apsildyti smile.gif jei namas kokius 400 m2, gal ir norma tokie kambariai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2009 06 08, 21:24)
del ka mbario 27 m2, tai jei tai ne svetaine, tai jis milziniskas, ne tik ka statyti jame reik pagalvoti, bet ir kaip apsildyti smile.gif jei namas kokius 400 m2, gal ir norma tokie kambariai biggrin.gif

kur tu matai kambari 27m2 sitam projekte?
Atsakyti
QUOTE(1PuPa @ 2009 06 08, 20:00)
Laba diena, planuojame ir mes statytis namuka.  smile.gif
Aciu uz komentarus  4u.gif

mano kuklia nuomone, tai man nepatiko antro aukšto išplanavimas. Kodėl? Bent jau man norėjosi, kad tėvų miegamasis būtų atskirtas nuo vaikų, o čia kiek matau, trys kambariai, vienas šalia kito, na dar vonia g.gif aš norėčiau, kad ji būtų prie tėvų miegamojo. O pirmas aukštas, mano nuomone, visai normalus, priklausomai nuo žmonių skonio, bet aš nenorėčiau būti atskirta savo virtuvėje nuo svetainės ir terasos, nes ji šiame plane užkišta į namo gilumą.
Atsakyti
na visu pirma nematant jusu sklypo dydzio, orientacijos pasaulio saliu atzvilgiu, privaziavimo i sklypa tiksliau pareiksti nuomone sunkoka, nes tai labai svarbus dalykai. na tikiu, kad namuka sklype "istatysit", butent taip kaip isplanuota pagal projekta, nes jei svetaine gausis siaurej, ne prietvakariuose kaip projekte, jau bus nelabai gerai smile.gif o siaip jei ziuret i namuka kaip i atskira vieneta, tai man visu pirma nelabai patinka jo turis ir praporcijos. del pirmo auksto labai nesipelciant, manau ji galima isplanuoti zymiai racionaliau ir kompaktiskiau. tikrai tai nera optimalus variantas. ir garazas man kliuna, ir darbo kambarys nustumtas toliausiai, uztai koridorius ilgiausias makaronas, svetaine didziausia, o puse erdves uzims praejimas. virtuve kaip ir nieko, bet valgomas uzspaustas. hole virs pagrindinio iejimo virs galvos kabes pusiau laiptai - bo ten kaip matau atviras uzlipimasi antra auksta. artai bus grazu nezinau. na ir t.t zodziu, sis namukas pagal kategorija lyg ir pretenduotu i ekonomisko namuko statusa, bet pagal erdviu isplanavima, tai taip neatrodo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 09 birželio 2009 - 07:51
QUOTE(serzas @ 2009 06 08, 22:57)
kur tu matai kambari 27m2 sitam projekte?

pries tai buvo kitos forumietes klausimas
Atsakyti
QUOTE(1PuPa @ 2009 06 08, 21:00)
Laba diena, planuojame ir mes statytis namuka.  smile.gif
Aciu uz komentarus  4u.gif

kiek teko pastebėti, pabaltijo namai labai mėgsta didelius holus, koridorius, o kambariukai lieka nedidelės kvadratūros, kad ir pirmam aukšte, holas - 19 kvadratų, o virtuvė, tai tik 9 kvadratai, bet realiai, tai ką tu darysi tame hole, juk virtuvėje būsi daugiau, o holai, koridoriai irgi reikalauja pinigų, tai ar verta juos daryti didelius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2009 06 09, 09:03)
kiek teko pastebėti, pabaltijo namai labai mėgsta didelius holus, koridorius, o kambariukai lieka nedidelės kvadratūros, kad ir pirmam aukšte, holas - 19 kvadratų, o virtuvė, tai tik 9 kvadratai, bet realiai, tai ką tu darysi tame hole, juk virtuvėje būsi daugiau, o holai, koridoriai irgi reikalauja pinigų, tai ar verta juos daryti didelius  mirksiukas.gif

todel, kad norint isplanuoti kompaktiskai reikia gerai pasukt galva, jog jungiamosios grandys kaip koridoriai, holai, tamburai, praejimai gautusi minimalus. zymiai paprasciau jas padaryt "tiek kiek reik" perdaug nesukant galvos. nesakau tikrai buna variantu, kai neiseina isvengt ilgesniu koridoriu, didesniu holu ir pan. bet cia paprastai buna tada, kai jau turi spraustis i atitinkamus gabaritus ar namo konfiguracija, kuri pagal reikalavimus buna uzduota is anksto. bet neracionaliai projektuoti nama, kai neturi praktiskai jokiu planiniu, turiniu apribojimu, mano nuomone, yra nelabai profesionalu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 09 birželio 2009 - 08:38
Sveiki, 4u.gif

norėčiau išgirsti jūsų nuomonę apie projektą:
http://c-studio.lt/l...ktai/MONSERATAS

Mūsų šeimai patiko šis projektas dėl kompaktiškos namo formos, dvišlaičio stogo, atviros erdvės viduje ir pirties.
Taip yra keletas niuansų kuriuos norėtume keisti, būtent įėjimą į pirties zoną pastumt link laiptų, taip pat antro aukšto vieno kambarį pamažinti tokiu būdu įrengiant terasą ir praplečiant pirmo aukšto matomumą (nes dabar projekte tik toks nedidelis siaurias tarpelis ties laiptais).
Kol kas turime tik tokius pastebėjimus, gal jūs įžvelgiate kažkokius kitus "nepatogius" dalykėlius ax.gif labai norėtume išgirsti ir kitas nuomones mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
berods standartinis dviejų vietų garažo plotas būna bent 36m2, o čia mano manymu mažoka... g.gif bus nepatogu duris atidarinėti, nebent jūs mažais automobiliukais važinėjate.
Atsakyti