Na, tikrai, nėra receptų tinkančių visiems.
Sutinku ir su tuo, kad nereikia vergauti kvadratams
Reikia susiskaičiuoti, kiek realiai kvadratų mums reikia Bet erdvės pojūtis irgi nepaskutinėj vietoj. O ir namas, mano nuomone, turi skirtis nuo buto patogumu, erdve ir kt.
Ačiū Evoy už pastebėjimus
QUOTE(liliux4 @ 2009 05 19, 18:21)
Na, tikrai, nėra receptų tinkančių visiems.
Reikia susiskaičiuoti, kiek realiai kvadratų mums reikia Bet erdvės pojūtis irgi nepaskutinėj vietoj. O ir namas, mano nuomone, turi skirtis nuo buto patogumu, erdve ir kt.
Užkabinot labai aktualų klausimą - tikrai dauguma mūsų, išaugę betoniniuose labirintuose, nesugeba nuo to atsiriboti ir pagalvoti "out of the box". Turėjau ne vieną užsakovą, kurie privatų savo namą įsivaizduodavo kaip "butą su šlaitiniu stogu be kaimynų už sienos". Čia gili psichologinė problema, deja. Reikės mums daug metų dar atsikratinėti šito paveldo, bet gera žinia yra tai, kad jau po truputį žmonės pradeda atsiriboti nuo tų "homus sovietikus" standartų.
Visokeriopos sėkmės renkantis ir planuojant
labai idomios paskutiniu dienu diskusijos
man klausimas iskilo, koks butu optimalus namo plotas 4 asmenu seimai.
man klausimas iskilo, koks butu optimalus namo plotas 4 asmenu seimai.
QUOTE(Onora @ 2009 05 20, 13:22)
... man klausimas iskilo, koks butu optimalus namo plotas 4 asmenu seimai...
Viskas priklauso nuo Jūsų:
* Nuo šalto proto. Tai yra- savo svajones apribojant tik erdvesniu miegamuoju, virtuve ar salonu (gal būtinai reikia super valgomojo, ar negalite gyventi be kino teatro)- tilpsite į daugmaž 120 m2 (rimčiau padirbus architektui). Jei norėsite visko iš karto, galite netilpti į 150 m2, kurie (tik mano subjektyvia nuomone)- yra dar kokiu tai racionalumu paremta riba.
* Nuo savarankiškumo (nesivadovauti vien "kaimyno pavyzdžiu"). Tikras lietuvis sunkiai sugeba pripažinti klaidas, todėl retai sulauksite objektyvios informacijos. Nebūtina kreipti dėmesį į viso proceso metu Jus persekiosiančius "patarėjus" ir "konsultantus"- visai neblogai galima išgyventi ir būnant kitokia, nei likę 6 milijardai. Svarbu "praminti takelį"- vėliau atsiras ir pasekėjų.
* Nuo gebėjimo atsispirti "pagundoms"- tilpti numatyto biudžeto ribose (netiesa, kad to neįmanoma tiksliai pasiskaičiuoti- tereikia mažiau improvizuoti statybų metu). Jei komanda iš architekto, dizainerio ir statybininko, turi "gerai pakabintus liežuvius"- nesunkiai privers pusmetį žagsėti bet kurį turtingiausią žmogų Lietuvoje . Jei viršijote 120 m2 gyvenamo ploto- reiškia, kad kažkur tai "neatsilaikėte".
* Nuo poreikių/galimybių santykio. Vieni rūpinasi tik stogu virš galvos, kitas gali sau leisti "materializuoti EGO", trečiam reikia "technologinio stebuklo". Visa tai galima įgyvendinti ir 100 m2 variante- lygiai taip pat, kaip 200 ar 300. Svarbu nepamiršti, kad be statybos kainos, egzistuoja ir eksploataciniai kaštai, su kuriais "apsiženisite" greičiausiai visam laikui, ir kad jie tik augs .
* Bet kuriuo atveju- NT likvidumas yra esminis momentas (pirkėjo mokami pinigai bus vieninteliu tikruoju Jūsų "kūrybos" įvertinimu). Kad nuosavo namo statybos niekada neatsiperka- absoliuti netiesa: paprasčiausiai investicija rėmėsi emocijomis, o ne racionalumu.
Esu matęs visko: įrenginėji žmogui rūmus, o po kiek laiko skambina, kaip paversti kokią lūšną gyvenama. Apie atsitraukimo kelius visada verta pamąstyti- kuo mažesnė kvadratūra, tuo mažiau problemų.
Sveiki, planuojam statyt nama, dabar kaip tik domimes projektais, eisim pas architekta, noriu jusu patarimo - ko uztektu 4 asmenu seimos poreikiams patenkinti? Nenorim didelio namo, mastau apie 160 kvadratus.. su vienu garazu, gal net vieno auksto. Va kazkas panasaus i si:
Projektas Kevinas
kaip jums? Man atrodo cia ieina viskas ko butiniausiai reikia..
Projektas Kevinas
kaip jums? Man atrodo cia ieina viskas ko butiniausiai reikia..
Sveiki, jei namukas(tiksliau pirtele) rastinis visiskai nesudetingas 6x6(su terasa is viso butu 6x8m) ar reikalingas kazkoks spec. projektas? Ar galima paciam pabraizyt? Su ACAD dirbt moku, braizybos pagrindai yra. Ar vistik projektas turi but speco pabraizytas kuris turi atitinkama atestata?
Cia sodu bendrijoje norime pirtele pasistatyt.
Esu kazkur skaites, kad jei pirtis iki 4m aukscio tada isvis nereik projekto, bet musu planuose kiek aukstesne, norisi dar kambariuka virsuje turet.
Ir dar viens klausimukas, kur reikia kreiptis del leidimo statybai? Ar i sodu bendrija ar i rajono savivaldybe?
Labai dekui uz atsakymus:)
Esu kazkur skaites, kad jei pirtis iki 4m aukscio tada isvis nereik projekto, bet musu planuose kiek aukstesne, norisi dar kambariuka virsuje turet.
Ir dar viens klausimukas, kur reikia kreiptis del leidimo statybai? Ar i sodu bendrija ar i rajono savivaldybe?
QUOTE(nelli @ 2009 05 20, 15:53)
<...> ko uztektu 4 asmenu seimos poreikiams patenkinti? <...>
Nu ko užtektų.... Užtektų, iš principo, 3 lovų, vieno stalo ir stogo. Viskas tilptų į didesnę spintą....
Klausti ko užtektų - tas pats, kaip aš jūsų paklausčiau, ko aš noriu valgyt.
Nėra jokių stebuklingų formulių ar kažkokios bendros tiesos visiems. Kad ir kaip norėtųsi, deja. Teks atsisėsti ir patiems pagalvoti:
1. Ko jums reikia
2. Ko jūs norit
3. Ką galite sau leisti.
Niekas už jus to nepadarys.
Pats projektas - kaip ir labai daug kitų projektų - normalus. Viskas jame yra, ir sienos, ir stogas.
Sėkmės
Papildyta:
QUOTE(kasnis @ 2009 05 20, 16:13)
Sveiki, jei namukas(tiksliau pirtele) rastinis visiskai nesudetingas 6x6(su terasa is viso butu 6x8m) ar reikalingas kazkoks spec. projektas? Ar galima paciam pabraizyt? Su ACAD dirbt moku, braizybos pagrindai yra. Ar vistik projektas turi but speco pabraizytas kuris turi atitinkama atestata?
projekto reikia bet kuriuo atveju. Tik jei pirties plotas neviršyja 25 m2, ji skaitosi kaip nesudėtingas statinys ir reikalavimai daug mažesni, derinimas paprastesnis.
Projekto autorius gali būti kad ir kunigas-suvirintojas, tačiau be PV (projekto vadovas) su atitinkamu atestatu niekas jums jo nesuderins.
O tvarka - kreipiatės į savivaldybę projektavimo sąlygų sąvado, pagal jį paruošiate projektėlį ir jį derinate nuolatinėj statybos komisijoje toj pačioj savivaldybėj. Po to, kai jį patvirtina, galite savivaldybėje pasiimti leidimą statybai. Na, čia taip apibendrintai viskas
EVOY gerai parasei, su viskuo kaip ir sutikti galeciau, ale mes dabar 50 m2 bute esam, tai nera kur pasideti- trinames apie projekta, kur galvojame, tai su garazu gaunasi apie 170 m2, bet nei ten erdviu kazkokiu ypatingu, kaip ir 25 m2 (antro auksto dali virs garazo ir katilines) galima kaip ir nubraukti butu, ale kai tada tektu atsisakyti darbo kambario, kuris mums butinas (atrodo), bet tada miegamieji sumazetu jei to papildomo kambario nebutu o ir kazkaip kai tam reikia tik 3 sienu papildomai visoje statyboje, kazkaip atrodo, kad neverta atsisakyti
sunkiausia apsispresti del projekto- jei pa praziuresi- juk tik save kaltint galesi
sunkiausia apsispresti del projekto- jei pa praziuresi- juk tik save kaltint galesi
QUOTE(nelli @ 2009 05 20, 15:53)
Sveiki, planuojam statyt nama, dabar kaip tik domimes projektais, eisim pas architekta, noriu jusu patarimo - ko uztektu 4 asmenu seimos poreikiams patenkinti? Nenorim didelio namo, mastau apie 160 kvadratus.. su vienu garazu, gal net vieno auksto. Va kazkas panasaus i si:
Projektas Kevinas...
Projektas Kevinas...
Viskas su šiuo projektų tvarkoje- nei pridėsi, nei atimsi. Gal kam nepriimtinas pereinamasis salonas, bet tai ko gero geriau, nei šildyti penktadalį namo koridorių, laiptinių ir pan. Kaip visada kliūva "neįdarbintas" stogas, bet jei namas nebus tinkamai orientuotas- tai nėra svarbu .
QUOTE(zarmenas @ 2009 05 20, 15:21)
Nu ko užtektų.... Užtektų, iš principo, 3 lovų, vieno stalo ir stogo. Viskas tilptų į didesnę spintą....
Nėra jokių stebuklingų formulių ar kažkokios bendros tiesos visiems. Kad ir kaip norėtųsi, deja. Teks atsisėsti ir patiems pagalvoti:
1. Ko jums reikia
2. Ko jūs norit
3. Ką galite sau leisti.
Pats projektas - kaip ir labai daug kitų projektų - normalus. Viskas jame yra, ir sienos, ir stogas.
Sėkmės
1. Ko jums reikia
2. Ko jūs norit
3. Ką galite sau leisti.
Sėkmės
aisku kvailai paklausiau
aciu uz atsakyma
QUOTE(EVOY @ 2009 05 20, 15:46)
Viskas su šiuo projektų tvarkoje- nei pridėsi, nei atimsi. Gal kam nepriimtinas pereinamasis salonas, bet tai ko gero geriau, nei šildyti penktadalį namo koridorių, laiptinių ir pan. Kaip visada kliūva "neįdarbintas" stogas, bet jei namas nebus tinkamai orientuotas- tai nėra svarbu .
aciu
Sveiki, matau kad dauguma renkasi projektus, as ir prie jusu
Man asmeniskai, kolkas labiausiai patinka sis projektukas http://www.namuplana...O_ANTANAS/Kapri
man norisi mazo ir jaukaus namo, bet galvoju ar nebus per mazas, niekada negyvenau nuosavam namo, tai nlbai ir isivaizduoju
Gal kas jau ziurejosi si projekta, butu idomu suzinot nuomone
Man asmeniskai, kolkas labiausiai patinka sis projektukas http://www.namuplana...O_ANTANAS/Kapri
man norisi mazo ir jaukaus namo, bet galvoju ar nebus per mazas, niekada negyvenau nuosavam namo, tai nlbai ir isivaizduoju
QUOTE(pantere @ 2009 05 20, 17:02)
Sveiki, matau kad dauguma renkasi projektus, as ir prie jusu
Nu kaip ir OK namas. Man tik užkliuvo antro aukšto išplanavimas, bet ten realiai nelabai daug ervės kokiems nors kitokiems "chodams".
Tik mažu namu aš jo tikrai nepavadinčiau....