QUOTE(nelli @ 2009 05 20, 15:53)
<...> ko uztektu 4 asmenu seimos poreikiams patenkinti? <...>
Nu ko užtektų.... Užtektų, iš principo, 3 lovų, vieno stalo ir stogo. Viskas tilptų į didesnę spintą....
Klausti ko užtektų - tas pats, kaip aš jūsų paklausčiau, ko aš noriu valgyt.
Nėra jokių stebuklingų formulių ar kažkokios bendros tiesos visiems. Kad ir kaip norėtųsi, deja. Teks atsisėsti ir patiems pagalvoti:
1. Ko jums reikia
2. Ko jūs norit
3. Ką galite sau leisti.
Niekas už jus to nepadarys.
Pats projektas - kaip ir labai daug kitų projektų - normalus. Viskas jame yra, ir sienos, ir stogas.
Sėkmės
Papildyta:
QUOTE(kasnis @ 2009 05 20, 16:13)
Sveiki, jei namukas(tiksliau pirtele) rastinis visiskai nesudetingas 6x6(su terasa is viso butu 6x8m) ar reikalingas kazkoks spec. projektas? Ar galima paciam pabraizyt? Su ACAD dirbt moku, braizybos pagrindai yra. Ar vistik projektas turi but speco pabraizytas kuris turi atitinkama atestata?
Cia sodu bendrijoje norime pirtele pasistatyt.
Esu kazkur skaites, kad jei pirtis iki 4m aukscio tada isvis nereik projekto, bet musu planuose kiek aukstesne, norisi dar kambariuka virsuje turet.
Ir dar viens klausimukas, kur reikia kreiptis del leidimo statybai? Ar i sodu bendrija ar i rajono savivaldybe?
Labai dekui uz atsakymus:)
projekto reikia bet kuriuo atveju. Tik jei pirties plotas neviršyja 25 m2, ji skaitosi kaip nesudėtingas statinys ir reikalavimai daug mažesni, derinimas paprastesnis.
Projekto autorius gali būti kad ir kunigas-suvirintojas, tačiau be PV (projekto vadovas) su atitinkamu atestatu niekas jums jo nesuderins.
O tvarka - kreipiatės į savivaldybę projektavimo sąlygų sąvado, pagal jį paruošiate projektėlį ir jį derinate nuolatinėj statybos komisijoje toj pačioj savivaldybėj. Po to, kai jį patvirtina, galite savivaldybėje pasiimti leidimą statybai. Na, čia taip apibendrintai viskas